راه روشن

قسمت چهل و ششم برنامه راه روشن با کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسمی


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

 

عنوان برنامه: راه روشن (وحدت و شبهات پیرامون آن – در باب ارتباط حضرت امام (رحمة الله علیه) با مخالفین و نحوه ارتباط با مخالفین)

 

تاريخ: 24/ 03/ 1401

استاد: حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابو القاسمی

مجری: آقای محمد حسین عربی نژاد

مجری:

  بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ

خدمت شما بینندگان عزیز و ارجمند عرض سلام و ادب و احترام دارم و بسیار خوشحالم که با برنامه راه روشن کاری از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مهمان خانه های شما هستیم و در خدمت استاد عزیز و ارجمند و کارشناس محترم برنامه حضرت حجت الاسلام والمسلمین استاد ابوالقاسمی هستیم. استاد خدمت شما عرض سلام دارم

استاد ابوالقاسمی:

علیکم السلام ورحمة الله عرض سلام دارم خدمت بینندگان محترم و امیدوارم هر کجا که هستند موفق و پیروز باشند خدمت تان هستم.

مجری:

بسیار ممنونم، سِیر برنامه هایمان در رابطه با مسئله وحدت مخصوصاً وحدت پویا و وحدتی که کارگشا است و ان شاء الله سبب عاقب بخیری ما خواهد بود هست و این هفته هم فکر می کنم در همین رابطه با هم گفتگو خواهیم کرد.

استاد ابوالقاسمی:

بله، مطلبی که ما خدمت بزرگواران می خواهیم مطرح بکنیم امشب و ان شاء الله هفته های آینده بنای ما این است که در این چند هفته به نمونه های از افرادی که آقایان تقریبی نه تقریب عادی، تقریب افراطی می خواهند در پشت آن ها سنگر بگیرند و دیگران را به ضد وحدت متهم بکنند. یعنی افرادی که به عنوان الگوهای وحدت معرفی می شوند رفتارهای شان هم خوب است ما رفتارهای آن ها را هم قبول داریم و ادعای ما این است که ما به مدل آن ها عمل می کنیم.

اما این آقایان می روند در پشت آن ها سنگر می گیرند و می گویند نه شما نمی دانید شما خلاف آن ها دارید عمل می کنید روش آن ها، روش درست است. معروف ترین فردی که در این دوران این سخنان در مورد او هست مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) است. ما تصمیم گرفتیم امشب راجع به فرمایشات مرحوم امام ببینیم ایشان چه فرمودند و چه چیزهایی در باب ارتباط با مخالفین، نحوه ارتباط با مخالفین و خودشان چه کار کردند؟ چه مطالبی داشتند؟

مجری:

قبل از این که وارد بحث بشویم فقط من این را برای بینندگان عزیز بیان کنم مسئله ما، مسئله برداشت ها یا برش های است که این ها از صحبت های حضرت امام یا دیگر عزیزان بر داشتند و این ها را پوشش قرار دادند.

استاد ابوالقاسمی:

احسنتم، این ها آمدند به صورت کاریکاتوری فقط بعضی از بخش ها را گرفتند و بخش دیگر را اصلاً مد نظر قرار نمی دهند اما ما می آییم بخشی از این ها را که به هیچ وجه در قالبی که طرف مقابل ارائه می کند نمی گنجد. یک بار مثالش هم هفته قبل زدم اهل سنت می گویند فقط باید 5 وقت نماز خواند می گوییم مواردی داریم یک مورد، دو مورد، ده مورد، صد مورد که ائمه، پیغمبر (صلی الله علیه وآله وسلم) جمع بین صلاتین کردند بدون آن عذرهای که شما می گویید.

دو تا حالت هم بیشتر نداریم حالت سومی وجود ندارد یا نظر شیعه درست است یا نظر اهل سنت، وقتی 3 بار این 5 نماز را خوانده باشند حرف چه کسی درست می شود؟ حرف شیعه. در این که مرحوم امام، سیره وحدتی داشته هیچ شکی نیست. اما آیا سیره وحدتی مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) آن سیره وحدت افراطی است که آقایان می گویند همه چیز را ببوسیم کنار بگذاریم در عمل این چنین شده ولو در ادعا مخالف این حرف ها باشند. یا این که نه ایشان واقعاً نگران مذهب بوده و تلاش برای حتی گسترش مذهب و با گسترش مذهب هم هیچ ممانعتی نداشته این برای ما مشخص بشود. برویم فرمایشات مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) را ببینیم چون من نشسته بودم یک مجموعه ای از فرمایشات مرحوم امام را گردآوری کردم اولاً راجع به اصل تشیع مرحوم امام چه فرمود؟

مصاحبه ای با یک خبرنگار روزنامه ایتالیایی لوتاکو نتی نوا داشتند این های که می خواهم بخوانم تمامش از کتاب صحیفه نور مرحوم امام است مصاحبه امام با خبرنگار روزنامه ایتالیایی لوتاکو نتی نوا، مسئله مهم این است دوستان خوب دقت بکنند اصلاً‌ سوال آن خبرنگار نشانگر این است که امام صبغه تشیعش در انقلابش بسیار پر رنگ بوده است. اصلاً انقلاب را یک انقلاب شیعی می داند این خبرنگار از مرحوم امام این طور سوال می کند و مرحوم امام هم چطور جواب می دهند؟ تصور می کنم آن چه امروز در حیات جنبش یک توده ای در ایران اتفاق می افتد ریشه هایش در یک نوع رونسانس شیعه یافت می شود. یعنی شیعه دوباره متولد شده. این انقلاب این جنبش توده ها این رونسانس شیعه است.

شیعه از آن حالت خمودگی و اوفولش در آمد مرحوم امام می فرمایند نه یکی از خصلت های ذاتی تشیع از آغاز تا کنون مقاومت و قیام در برابر دیکتاتوری و ظلم است. نمی گویند نه این به شیعه مربوط نیست این قیام، قیام تمدن سازِ جامع چه و چه است نه شیعی است اما در تمدن شیعی بقیه را هم داخل خودمان جذب می کنیم از این جهت با دیگران معارضه نداریم. قیام، قیام شیعی است اسم شیعه را از قیام بر ندارید.

 دوباره سوال این فعالیت ها و بحث ها این مدرن شیعه از چه راه های رشد کرد؟ آیا یک کار محدود به روحانیت شیعه بوده است؟ جواب اساساً اسلام که تشیع چیزی جز اسلام اصیل نیست نه تنها جلوی رشد علمی و فکری بشر را نمی گیرد بلکه خود زمینه های این حرکت را آماده تر می کند. (اسلام که تشیع چیزی جز اسلام اصیل نیست) بعد می گویند در مورد کار روحانیت باید بگویم که مطالعه و تحقیق در بحث های اسلامی و شناختن فقه شیعه به علت گسترش زمینه های آن به صورت تخصصی در آمده است. لذا یک عده ای باید باشند به صورت تخصصی در همه مسائل خودشان را به روز بکنند.

 دوباره معنی و مفهوم حزب الله را برای ما تشریح کنید؟ می گوید حزب الله هر مسلمانی که موازین و اصول اسلام را پذیرفته است و در اعمال و رفتار از انضباط دقیق شیعی برخوردار است یک عضو از اعضای حزب الله می باشد. بله ما نظام مان، نظام شیعی است اما نظام شیعی نظامی نیست که بقیه را طرد بکند. امروز تمام مردم ایران در هر سنی که هستند از زن و مرد که با شعارهای اسلامی مبارزه می کنند، جزء حزب الله هستند تمام مردم ایران شیعه اش، سنی اش، مسیحی اش، یهودی اش همه شان می توانند داخل حزب الله باشند اما خود حزب الله یک نظامی است که بر گرفته از تشیع است.

مجری:

محوریت با شیعه است.

استاد ابوالقاسمی:

بله، دوباره راجع به امام به شما امام می گویند امام چه کسی است؟ ارتباط امام با حزب الله چه است؟ می گوید امام، بیان کننده خط مشی شیعه و حزب الله و رهبری کننده این تشکیلات بزرگ است. اصلا نگاه کنید تمام سوالاتی که از مرحوم امام می پرسد مرحوم به شیعه برش می گرداند. ما بگوییم نه نظر مرحوم امام این نبود آن جمله ای که در صفحه قبل بود بسیار مهم است اساساً اسلام که تشیع چیزی جز اسلام اصیل نیست. دقیقاً شبیه به همین حرف را ما از مقام معظم رهبری آوردیم نشان دادیم ان شاء الله نظرات ایشان را مفصل مطرح خواهیم کرد این یک عبارت که بیان شد.

سراغ عبارت بعدی برویم که مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) می فرمایند تشیع باید برای مقابله با اکثریت ها، نظام داشته باشد. سال 61 راجع به عزاداری صحبت می کنند می گوید فایده این اشک و عزاداری چه است؟ یک عده جنبه سیاسی این اشک را دارند مغفول می کنند آن روزی که این روایات صادر شده است روزی بوده است که این فرقه ناجیه مبتلا به حکومت اموی و بیشتر عباسی بود و یک جمعیت بسیار کمی، یک اقلیت کمی در مقابل قدرت های بزرگ (چه کار کردند؟) برای سازمان دادن به فعالیت سیاسی این اقلیت (اقلیت برای چه باید سازماندهی بشود؟ برای این که از اقلیتی در بیاید مرحوم امام دنبال چه است؟) می گوید تشیع خود به خود دنبال گسترش بوده یک راهی درست کردند که این راه خودش سازماندِه است و آن نقل از منابع وحی به این که برای این مجالس این قدر عظمت هست. شیعیان با اقلیت آن وقت اجتماع می کردند و شاید بسیاری از آن ها هم نمی دانستند مطلب چه هست ولی مطلب، سازماندهی به یک گروه اقلیت در مقابل آن اکثریت ها بود.

مجری:

استاد موجودیت تشیع را با این کار حفظ می کردند و ادامه اش برای گسترشش هم تلاش می کرد.

استاد ابوالقاسمی:

بله، از همان ابتدا ائمه دنبال سازماندهی تشیع بودند نه سازماندهی اسلام، نه سازماندهی هر کسی که می آید می گوید من مسلمان هستم سازماندهی تشیع این خیلی حرف دارد. مرحله سوم این که ائمه شیعه دنبال این بودند که نظام بدهند این هم مشخص شد، اما عبارت دیگری دارند می فرمایند علمای شیعه زحمات بسیار زیادی برای فقه کشیدند باز در همان کتاب صحیفه نور، جلد 1، صفحه 258 راجع به روحانیت، فقه شیعه غنی ترین فقهی است که در دنیا است این قانونی است که با زحمت های علمای شیعه تودیع و تصریح شده است غنی ترین فقه است غنی ترین قواعد است.

بعد در ادامه راجع به اصول اربعه مأة صحبت می کنند در باب امور سیاسی آن مقداری که من عرض کردم که تاریخ نمی دانم و اگر دیده باشم یادم نمانده است دیگر حالا اما خب در این تاریخ صد و چند ساله اخیر که در دست است ما یک خرده جلوترش می رویم می بینیم یک طایفه از علماء این ها از یک مقامات گذشت کرده اند. طرف می توانست مرجعیت اعلا پیدا بکند اما گذشت کرده و متصل شده اند به یک سلاطین، با این که می دیدند که مردم مخالف هستند. لکن برای چه آن جا رفتند؟ برای ترویج دیانت و ترویج تشیع اسلامی و ترویج مذهب حق، این ها متصل به یک سلاطینی شده اند، این جواب آقای شریعتی هم هست و این سلاطین را وادار کرده اند خواهی نخواهی برای ترویج مذهب، مذهب تشیع این ها آخوند درباری نبودند.

این اشتباهی است که بعضی نویسندگان ما می کنند اطرافیان سلاطین آقایان بودند این ها اغراض سیاسی داشتند اغراض دینی داشتند. مرحوم امام دارد این ها را مدح می کند یا ذم می کند؟ می گوید این ها از خود گذشتگی کردند این ها حاضر شدند فداکاری بکنند. از یک مقاماتی گذشته کرده اند پس این آقایان را مدح می کند یا ذم می کند؟

مجری:

قطعاً مدح شان می کند.

استاد ابوالقاسمی:

می گوید این ها دنبال چه بودند مرحوم امام چرا مدح شان می کنید؟ این ها دنبال ترویج مذهب، مذهب تشیع بودند، استفاده از این موقعیت برای ترویج مذهب کردند. آقا یعنی چه؟ ترویج مذهب که ما می گوییم بد است ما اصلاً ترویج مذهب را منفی می دانیم، مرحوم امام رسماً دارد از ترویج مذهب دفاع می کند؟ بله. اما ترویج مذهب راه دارد نه آنی که شما می گویید و نه آن مدلی که شما فکر می کنید.

شما فکر می کنید مدل ترویج مذهب ما دقیقاً همان مدلی است که آقایان سلفی و وهابی دارند، می گویید این کار بد است نه ما آن مدل را نداریم مدل ما خیلی فرق می کند مدل ما، همان مدلی است که در آیات و روایات آمده است. پس تا این جا مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) آمدند راجع به این که اسلام ناب همان مذهب تشیع است مذهب تشیع باید نظام داشته باشد و علماء هم برای ترویج تشیع از نظام استفاده کردند.

دوباره عبارت دیگر از مرحوم امام سوال شد، همان اول انقلاب خیلی جالب است این سوالاتی که می شود مشخص می شود مرحوم امام انقلابش را چطور می دیدند اساس مذهب تشیع را بیان کنید (چرا سوال کردند) جواب: تشیع مکتبی است انقلابی و ادامه اسلام راستین پیامبر، برای چه این سوال از ایشان شده؟ ادامه همان سوالات در دولت بدون شاه شیعه چه نقشی به عهده خواهد داشت؟ تشیع در نظر کشورهای غربی به عنوان عنصری محافظه کار در پیشرفت قلمداد شده است آیا از ورود زن ها به عرصه جلوگیری می کنید؟ و قوانین شیعی بخواهد برپا بشود جلوی سبک زندگی غربی را خواهد گرفت؟ آیا ممکن است شما نظر خود را در این مسئله بر اساس مذهب تشیع بیان کنید؟ جواب: تشیع مکتبی است انقلابی و ادامه اسلام راستین پیامبر.

این هم یک عبارتی دیگر از مرحوم امام که مشخص است مرحوم امام وقتی جلو می آید به اسم تشیع آمده، اما مطلب دیگری که هست جمله معروف مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) است که چرا شما آن سخنرانی را در 15 خرداد کردید؟ می فرمایند حضرات آقایان توجه دارند اصول اسلام در معرض خطر است قرآن و مذهب در مخاطره است. اگر جایی این مذهب در خطر باشد تقیه حرام است و اظهار حقایق واجب «ولو بلغَ ما بلغ»!

 یعنی اگر به جایی برسد که مذهب به خطر بیافتد چه کار باید کرد؟ در نظر آقایان نه آقا فعلاً ما یک هدف بزرگتری داریم مذهب دارد به خطر می افتد شما تعارض آن هدفی که ادعا می کنید به مدلی که خودتان می خواهید با از بین رفتن مذهب را ببینید، وضعیت در مناطقی که شما به عنوان مسئول در آن جا دنبال پایین کشیدن فتیله تشیع بودید در آن جا وضعیت چطور شده چقدر مردم را با مبانی تشیع آشنا کردید؟

در خود تهران یک جوانی از جوان های دینی سال قبل می گفت من اصلاً خبر نداشتم ماجرای شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) چه است. تا بعد شبکه های وهابی گفتند شیعه این را می گوید دروغ می گوید می گفت من تازه نشنیدم شیعه همچنین چیزی می گوید این هم از برکات شبکه های وهابی است! اصلاً‌ نشنیدم شیعه همچنین چیزی می گوید حالا وهابی ها می گویند. بعد پی گیری کرد نتیجه را دید این یک عبارت.

 از مرحوم سوال کردند شما حکومت تشکیل بدهید جایگاه مذهب چقدر خواهد بود؟ دقت بکنید. آیا قدرت مذهبی قوی تر از قدرت سیاسی و نظامی در ایران است؟ جواب هیچ قدرتی به اندازه مذهب نخواهد بود و نظامی ها و سیاسی ها اکثراً تحت نفوذ مذهب هستند. بحث دین نیست بحث مذهب است. حتی اگر کلمه دین را هم به کار برده بودند می شود همان فرمایش مقام معظم رهبری و خود مرحوم امام تذکر دادند که اسلام ناب همان تشیع است.

اما رسماً می گویند نه هیچ قدرتی در ایران نباید به اندازه مذهب باشد، هر کسی بیاید باید پایین تر از مذهب قرار بگیرد. مذهب فرد نیست مذهب تفکر است یا طبق آن اصطلاحی که زیاد در کلمات مرحوم امام آمده مکتب، مرحوم امام راجع به مکتب و مذهب خیلی جاها صحبت کردند. این را هم عرض کردیم اما برویم سراغ عبارت دیگری می گوید یک عده آمدند دنبال این هستند که مذهب را از دور خارج بکنند، دنبال چه هستند؟ شما کاری بکنید پیغمبر اسلام را از صحنه خارج کنید کاری کنید خدا را از صحنه خارج کنید، کاری بکنید که اولیاء عظام خدا را از صحنه خارج بکنید. شما کاری بکنید که مذهب تشیع را در همان کتاب صحیفه نور، جلد 15، صفحه 47 مذهب تشیع را از صحنه خارج کنید. مذهب تشیع، مذهب خون و شمشیر است و این تا آخر هست پس آن ها دنبال چه بودند؟ طرف مقابل دنبال خارج کردن مذهب از مدار است وگرنه اسلام در عربستان هم به قول خودشان بود در امارات، کویت، بحرین و بقیه جاها هم بود چه بود این تغییر را ایجاد کرده بود، این مذهب اصیل تشیع است که مرحوم امام می فرمایند من نگران همین مذهب هستم. یک عده دنبال این هستند که این مذهب را کنار بگذارند. این ها خیلی برای ما مهم است.

 باز عبارت دیگری دارد از مرحوم امام سال 56 سوالی شده عبارت را می آورم خوب دقت کنند متأسفانه در این عبارت ها کمتر دقت می کردند از ایشان سوال شده در صحیفه نور، جلد 1، صفحه 228 نامه گروهی از مردم در رابطه با حملات مارکسیست ها به اسلام و روحانیت. عبارت را ببینیم چه کسانی را دارد می گوید. محترماً به عرض می رساند به طوری که خاطر مبارک مستحضر است اخیراً حملات ناروایی به دین مقدس اسلام مخصوصاً به طریقه حقه مذهب تشیع که روح اسلام است از ناحیه یک: کمونیست ها و پیروان مکتب مارکس. دو: از طرف چه کسی؟ منحرفین از مقام ولایت امیر المؤمنین (علیه السلام) و اولاد معصومین بزرگوار (علیهم السلام). منحرفین از ولایت حضرت علی حالا اسم نبرده ولی همان موقع، اول انقلاب برای سال 56 است می گوید یک عده از منحرفین از ولایت حضرت علی دارند چه کار می کنند؟ به طریقه حقه مذهب تشیع که روح اسلام است دارند گیر می دهند و متأسفانه عده ای از این ها خود را وابسته به حضرتعالی معرفی نموده و جزء هواداران آن جناب می دانند به اسم مرحوم امام آمدند اما دارند به طریقه مذهب تشیع حمله می کنند. طرف منحرف از مقام ولایت حضرت علی است به اسم طرفدار امام خمینی آمده تشیع را دارد می زند.

مجری:

یک فضای سیاسی هم ایجاد شده بود برای شان که بتوانند حضور پیدا کنند.

استاد ابوالقاسمی:

الان برای ما روشن می شود چه کار داشتند می کردند؟ مثل این که الان یک نفری می آید به اسم دفاع از امام (همین الان، آن موقع هم بوده الان هم هست) به اسم دفاع از امام دارد تشیع را می زند مرحوم امام دنبال گسترش تشیع بود (نه آقا نباید تشیع را گسترش بدهیم) تاریخ مراد 1356 بسمه تعالی این جانب کراراً نظر خود را در این نحو موضوعات گفته و نوشته ام، بعید به نظر نمی آید که دسته جاتی که در ایران اشتغال و فعالیت های ضد اسلامی و ضد مذهبی دارند با اختلاف اسم و روش، گروه های سیاسی باشند که با دست اجانب برای تضعیف اسلام و مذهب مقدس تشیع و مقام عظیم روحانیت به وجود آمده باشد. برای انصراف ملت از مصالح روز این جمعیت ها در یک امر مشترک هستند و آن خیانت به کشور اسلامی است.

 بعد در ادامه ناچار برای حفظ مصالح استعماری خود دست به ایجاد احزاب انحرافی وابسته و گروه های به ظاهر منتحل به اسلام و در حقیقت مخالف با آن زده اند. پس دوباره تصریح می کند این منحرفین از مقام ولایت امیر المؤمنین چه کسانی هستند؟ گروه های به ظاهر منتحل به اسلام هستند و در حقیقت مخالف با آن هستند. این ها چه کار دارند می کنند اسلام و مذهب مقدس جعفری سدی است در مقابل اجانب و عمال دست نشانده آن ها چه راستی چه چپی؛ مشکل تشیع است؟ لذا لهذا قرن ها است که با نیرنگ های مختلف برای شکستن این سد نقشه می کشند، گاهی از راه مسلط کردن عمال خبیث خود بر کشورهای اسلامی، گاهی از راه ایجاد مذاهب باطله و ترویج بابیت و بهائیت و وهابیت، گاهی از طریق احزاب انحرافی الان هم که اساس مکتب مارکس شکسته خورده آمدند عمال اجانب که خود ضد مکتب آن هستند در ایران از آن ترویج می کنند. برای شکستن وحدت اسلامی و کوبیدن قرآن کریم و روحانیت و بازنده بودن این مکتب بزرگ هرگز اجانب غارتگر به آرزوی غیر انسانی خود نمی رسند، ناگزیر هستند مذهب مقدس تشیع و روحانیت را که پاسدار آنان هستند به هر وسیله تضعیف کنند و بکوبند. من صریحاً اعلام می کنم که از این دسته جات خائن چه کمونیست، چه مارکسیست، چه منحرفین از مذهب تشیع و از مکتب مقدس اهل بیت عصمت (علیهم الصلاة والسلام) به هر اسمی و رسمی باشند متنفر و بیزارم و آن ها را خائن به مملکت و اسلام و مذهب می دانم.

اگر یک شخصی بیاید و بر گردیم به آن چیزی که در صفحه قبل بود، شبهه این بود گروهی آمدند و حملات ناروایی به تشیع دارند می کنند، الان فلان آقا در فلان شهر حمله به تشیع کرده اسمش هم از منحرفین از مقام ولایت امیر المؤمنین است. جناب امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) نظر شما در مورد این آدم چیست؟ هر اسم و رسمی باشد متنفر و بیزارم و او را خائن به مملکت و اسلام و مذهب می دانم.

مجری:

کاملاً برائت جسته است.

استاد ابوالقاسمی:

مشخص است یا خیلی شُل صحبت کردند؟ الان به کسی که خائن به مملکت و اسلام و مذهب است چطوری باید رفتار بکنیم؟ کسی که آمده و در کشوری که قانون اساسی اش تشیع است و همین مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) مؤسس این مکتب و این روش بوده دارد نسبت به تشیع شبهه افکنی می کند. من کنار می روم آقای مدعی تقریب افراطی بیا بر اساس این فرمایش امام با او تعامل بکن ببینیم جرأت می کنی به فرمایش امام عمل بکنی؟

بعد ما که اعتراض می کنیم چرا دارند فلان جا، فلان کس به تشیع جسارت می کند فلان کس دارد شبهه افکنی می کند فلان کس دارد این حرف را می زند داریم جواب می دهیم می گوید شما ضد وحدت، ضد امام خمینی هستید!

مجری:

فقط جواب می دهیم یعنی رفتار دیگری نمی کنیم.

استاد ابوالقاسمی:

خیلی روشن است نمی خواهند حرف مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) را ببینند آمدیم نظام فکری مرحوم امام را نشان دادیم از کجا شروع شده چطوری گسترش پیدا کرده، علما چه کار کردند الان چه اتفاقی دارد می افتد. تمامش هم از کتاب صحیفه نور مرحوم است نگفتیم یک جای مخفی مرحوم امام گفته نگفتیم یک جا در یک جلسه خصوصی به ما گفته همه اش در دسترس همه است، خصوصی هایش که خیلی تندتر از این ها است. بعضی از خصوصی هایش هست آن ها را ان شاء الله اگر وقت کنیم بعضی هایش را بیان می کنیم.

کسانی که به روحانیان منتسب هستند و از اسلام و مذهب دفاع می کنند این که پیش فرض مرحوم امام است خارج از این پیش فرضش چه کار باید کرد؟ لازم است از این دسته جات مفسده جو تبری کنند لازم است تبری بکنند. طرف آمده ضد هر گروه شیعه ای توانسته در کشور ما صحبت کرد چرا رهبری در مورد تشیع چنین کرده چرا فلان مجموعه شیعی این طوری کرده چرا فلان جا این طوری کرده چرا شیعه ها توسل می کنند این شرک است چرا ایام فاطمیه می گیرید؟ چرا فلان و بیسار. تا حرف می زنیم ضد وحدت شروع شد مرحوم امام می فرماید: "لازم است از دین دسته جات مفسده جو تبری کنند" ببینیم جرأت دارند به فرمایش مرحوم امام عمل کنند یا خیر؟ نه هیچ وقت این ها را هم برای شما نخواهند خواند اصلاً از حرف های مرحوم امام این ها باید فاکتور گرفته بشود. یقین بدانید اگر می دانستند این ها حرف امام است جلویش را می گرفتند نمی گذاشتند چاپ کنند. (والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته روح الله الموسوی الخمینی)

این که خیلی روشن است دیگر جای سوال ندارد باز جای دیگری توهینی صورت گرفته ببینیم مرحوم امام چه می گویند؟ در صحیفه نور، جلد 1، صفحه 4 اول اولِ صحیفه است. یعنی قبل این هیچ مطلبی نیست تاریخی ترین سند مبارزاتی امام خمینی،‌ قیام لله یگانه راه اصلاح است یک طوری مطرح می کند طولانی است (این 11 جمادی الأولیٰ 63 قمری است) در صفحه بعد هان ای روحانیون اسلامی، ای علمای ربانی، ای دانشمندان دیندار، ای گویندگان آیین دوست، این دینداران خدا خواه، ای خدا خواهان حق پرست، ای حق پرستان شرافتمند، ای شرافتمندان وطن خواه، ای وطن خواهان با ناموس موعظت خدای جهان را بخواهید و یگانه راه اصلاحی را که پیشنهاد فرموده بپذیرید و ترک نفع های شخصی کرده تا به همه سعادت های دو جهان نائل شوید. برای قیام اصلاحی بهترین روز است اگر مجال را از دست بدهید و قیام برای خدا نکنید و مراسم دینی را عودت ندهید فرداست که مشتی هرزه گر و شهوت ران بر شما چیره شوند. و تمام آیین و شرف شما را دست خوش اغراض باطله خود کنند. امروز شماها در پیشگاه خدای عالم چه عذری دارید؟ همه دیدید کتاب های یک نفر تبریزی بی سر و پا را که تمام آیین شما را دست خوش ناسزا کرد!

سخنرانی داغ مرحوم امام برای این است یک نفر آمده اعتقادات تشیع را زیر سوال برده و در مرکز تشیع به امام صادق و امام غایب (روحی له الفداء) آن همه جسارت ها کرد، در مرکز تشیع به 9 تا امام ما جسارت کردند بعد که ما اعتراض کردیم آقایان توقع داشتند ما اعراض نکنیم چرا اعتراض کردید؟ شما همان اول صحیفه امام را باز کن ببین مرحوم امام چه دارد به تو می گوید؟ شما ادعای امامی بودن تان می شود شما ادعای انقلابی بودن تان می شود شما پشت سر مرحوم اما سنگر گرفتید اولین چیزی که در صحیفه امام است این است می گوید یک نفر آمد تمام آیین شما را دست خوش ناسزا کرد و در مرکز تشیع به امام صادق و امام غایب (روحی له الفداء) جسارت ها کرد و هیچ کلمه از شما صادر نشد امروز چه عذری در محکمه خدا دارید؟

اگر آن زمانی که آن آقا آن حرف های هتاکانه را زد جواب داده نمی شد همین حرف امام را باید پخش می کردیم و در دهان آقایان میزدیم بعد که جناب آقای کاشانی و دیگران اعتراض کرد. یک عده می گویند تند روی نکنید این تند روی ها چه است می کنید؟ بله مقام معظم رهبری فرمودند دین را تبدیل به جنگ شیعه و سنی نکنید این درست است این را ما هم قبول داریم. اما یک شخصی اهانتی کرده ما سکوت بکنیم هیچ حرفی نزنیم؟ آن وقت خودمان را طرفداران مرحوم امام هم بدانیم؟ اصلاً می شود، آرزویم بود کاش این کتاب را برای طلبه ها تدریس می کردم حداقل اولش را می خوانند. امروز چه عذری در محکمه خدا دارید این چه ضعف و بیچارگی است شماها را فرا گرفته؟ ای آقای محترم که این صفحات را جمع آوری نمودید و به نظر علمای بلاد و گویندگان رساندید خوب است یک کتابی هم فراهم آورید که جمع تفرقه آنان را کند و همه آنان را در مقاصد اسلامی همراه کرده است. از همه امضاء می گرفتید که اگر در یک گوشه مملکت به دین جسارتی می شد همه یک دل و یک جهت از تمام کشور قیام می کردند، توهین که می شود باید همه قیام کنند چون توهین بشود قیام نکنی جنگ هم بشود قیام نمی کنی. آن موقع مصلحت نیست الان هم مصلحت نیست. وقتی که ریشه غیرت خشکید جنگ هم به مصلحت نمی شود اما وقتی توهین شد شما جواب دادی نه غیرت هست باید از این دفاع کرد جنگ هم که بشود دفاع می کند.

بعد جالب است آقایانی که می گویند این کارها چه است خوب است دینداری را دست کم از بهائیان یاد بگیرید که اگر یک نفر آن ها در یک دِه زندگی کند از مراکز حساس آن ها با او رابطه دارند و اگر جزئی تعدی به او شود برای او قیام کنند! بگویم خاک عالم بر سر آن کسی که می گوید مستبصر شهرش را رها کند به قم برود. مرحوم امام می گوید دینداری را از بهائیت یاد بگیرید طرف در روستا بهائی شده همه حواس شان به او هست طرف در مرکز بلاد اسلامی، بلاد تشیع، ایران شیعه شده نه آقا آن جا را وِل کن برو یک جای دیگر مصلحت نیست این جا بمانی حرف ها را دیدید.

کاش به قول مرحوم امام خوب است دینداری را دست کم از بهائیان یاد بگیرید آقایان تقریب افراطی، اولین نامه و اولین متنی است که در کتاب صحیفه نور آمده است. "اگر یک نفر تنها در یک دِه زندگی کند از مراکز حساس آن ها با او رابطه دارند و اگر جزئی تعدی باشد برای او قیام کنند، شماها که به حق مشروع خود قیام نکردید خیره سران بی دین از جای بر خواستند و در گوشه، زمزمه بی دینی را آغاز کردند به همین زودی بر شماها تفرقه زده ها چنان چیره شوند که از زمان رضا خان، روزگارتان سخت تر شود."

(وَمَنْ يخْرُجْ مِنْ بَيتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا)

و هر کس بعنوان مهاجرت به سوی خدا و پيامبر او، از خانه خود بيرون رود، سپس مرگش فرا رسد، پاداش او بر خداست؛ و خداوند، آمرزنده و مهربان است.

سوره نساء (4): آیه 100

لذا اگر ما به همین روش مرحوم امام عمل نکنیم یک نفر در یک منطقه ای مستبصر شد از او دفاع نکنیم چه عذری روز قیامت داریم؟ و بی دینان بر ما مسلط خواهند شد. فرمایش مرحوم امام است دارم از صحیفه نور می خوانم اولین خطبه اش را هم برای عزیزان خواندم. آن وقت یک سوال می آیند این ها را در صدا و سیمای ما برای مردم بخوانند (اولش را بخوانند) قیام امام از کجا شروع شد سخنرانی اول امام را بخوانند بگویند چه بود؟ چرا این ها را برای مردم نمی گویند؟ چون امام را می خواهند تحریف بکنند، مقام معظم رهبری بارها گفتند این ها دنبال تحریف امام و انقلاب هستند همین تحریف امام و انقلاب است.

 اولین خطبه امام را برای مردم نمی خوانند که امام چه گفته؟ چه شد انقلاب شروع شد؟ بعد مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) چه کار کرد مرحوم امام کتاب کشف الأسرار را نوشت، کتابی که الان چاپش نمی کنند نمی دانیم برای چه؟ کشف الأسرار چه مشکلی دارد؟ در کشف الأسرار مرحوم امام یک مقداری تندی کرده. مرحوم امام متوجه نبود که تندی است شما متوجه هستید که این تندی است مثل همان های که در ایران خطبه فدکیه را نمی گذاشتند چاپ بشود. کشف الأسرار مرحوم امام را چاپ بکنید. جالب این جاست مقام معظم رهبری راجع به کتاب کشف الأسرار در سایت شان هم صحبت کردند. در سایت مقام معظم رهبری مدح این کتاب هست بیانات در دیدار طلاب، فضلاء و اساتید حوزه علمیه قم 29 مهر 1389 این در سایت مقام معظم رهبری راجع به مرحوم امام صحبت می کند بعد می گوید در حوزه قم چه کارهای انجام شده چه مطالبی نوشتند تا این که می فرماید: "در همین شهر قم یک وقتی در جمعی گفتم که نوشتن یک کتاب به وسیله یک نویسنده متعصب ضد شیعه موجب به وجود آمدن چندین کتاب منبع بزرگ شیعی شد، در همین شهر قم اگر کتاب اسرار هزار ساله از سوی فرد منحرف که ترکیبی از تفکرات سکولاریستی و گرایش های وهابی گری داشت منتشر نمی شد امام بزرگوارمان نمی رفت درس خود را مدتی تعطیل کند و کتاب کشف الأسرار را بنویسد."

این کشف الأسرار از کتاب های منبع بزرگ شیعی است. در انقلاب چاپش نمی کنند که "در این کتاب اهمیت حکومت اسلامی و ولایت فقیه نخستین جوانه هایش مشاهده می شود باز تولید این تفکر مهم فقهی و شیعی در کتاب کشف الأسرار امام بزرگوار محسوس است." این کتاب کجا است؟ چرا چاپش نمی کنید؟ چرا ممنوع است؟ منبع بزرگ شیعی چرا نباید چاپ بشود ما بفهمیم این را مقام رهبری سال 89 فرمودند 12- 13سال قبل مطرح کردند.

مجری:

مسئله وحدت قطعاً کامل بوده است.

استاد ابوالقاسمی:

بله، گفتیم امشب سراغ کشف الأسرار نمی رویم فقط می خواهیم کلی بگوییم ببینیم مرحوم امام چه کار کردند و چه چیزهایی فرمودند راجع به تشیع و راجع به غیر شیعه پس تا به حال تشیع همان اسلام راستین است باید برای گسترشش نظام داشته باشد علمای شیعه برای گسترش تشیع فداکاری کردند. تشیع البته دیگران را در خودش جذب می کند مانعی از انزهام دیگران به خودش ندارد. دیگران دنبال از بین بردن مذهب تشیع هستند و فریاد امام از این بلند است که چرا وقتی یک نفری به بزرگان تشیع توهین کرده از مذاهب اسلامی کسی با او برخورد نمی کند؟ چرا بقیه ساکت هستند؟ شروع انقلاب مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) با همین بوده آن وقت می شود این امام را تحریف کرد؟ بله همین امام می گوید ما با اهل سنت وحدت هم داریم.

اما ما که با اهل سنت وحدت داریم از عقاید خودمان هم کوتاه نمی‌ آییم، معروف ترین سخنرانی مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) سال 65 برای غدیر این است باز هم در صحیفه نور، جلد 20، صفحه 27

مجری:

بینندگان عزیز تا این جا متوجه شدیم که حضرت امام دیدگاه شان این دیدگاه قوی و محکم است که اسلام عین تشیع و تشیع عین اسلام است و دیگران برش ها و برداشت های شخصی خودشان را با اهداف خودشان بیان می کنند و متأسفانه این مسئله تخطئه می کنند. خیلی ممنونم یک تنفس و استراحت از اطاق فرمان بگیریم بعد در خدمت شما خواهیم بود.

  (میان برنامه)

مجری:

"تشیع جز اسلام اصیل نیست" این جمله حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) است که فصل الخطاب فکر می کنم مسئله وحدت هست. بینندگان عزیز مجددا به برنامه راه روشن خوش آمدید، خوشحالیم که امشب در خدمت شما هستیم. استاد در ادامه بحث در خدمت شما هستیم.

استاد ابوالقاسمی:

ما عرض کردیم که مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) در یکی از ایام عید غدیر یک سخنرانی بسیار مهم داشتند در 2/ 6/ 65 دیدار با رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، نخست وزیر، مسئولین کشوری و لشکری به مناسبت روز عید غدیر خم. صحبت های می کنند اول من درباره شخصیت حضرت امیر چه می توانم بگویم و چه کسی چه می تواند بگوید؟ هیچ کس نمی تواند راجع به حضرت علی حرف بزند مسئله ای را که بهتر است ما بگوییم (چه را بگوییم؟ منِ امام می خواهم بگویم چه بگویم؟) انحرافاتی است که برای ملت‌ ها و خصوصاً‌ برای شیعیان این حضرت در طول تاریخ پیش آمده است و دست های که این انحرافات را از اول به وجود آورده اند. منِ مرحوم امام چه چیزی را باید برای شما صحبت کنم؟ منِ امام باید بیایم بهترین چیزی که می توانم بگویم شخصیت حضرت علی که نمی توانم بگویم (فضائل حضرت علی بگوییم؟) نه فضائل گویی کار ما نیست ما چه باید بگوییم؟ تازه فضائل گویی هم آقایان نمی گذارند یعنی آقایان فضیلت گویی را هم ممنوع می کنند. مرحوم امام می گوید فضیلت را کنار بگذار آن اصلاً کار ما نیست ما در حد فضیلت نیستیم پس چه باید بگوییم؟ انحرافاتی که از صدر اسلام از اول به وجود آوردند و آن دست ها، آن ها را باید معرفی کنیم. (از اولش) چه زمانی آقایان این حرف را برای شما گفتند؟ مرحوم امام را می خواهیم بشناسیم امام را به غدیر چه صحبت کرد این را گفته است.

مسئله غدیر، مسئله ای نیست که به نفسه برای حضرت امیر یک مسئله ای پیش بیاورد حضرت امیر مسئله غدیر را ایجاد کرده است. غدیر، فرع حضرت علی است نه حضرت علی فرعِ غدیر جالب این جاست دیدم همین آقایان خواسته بودند مثلاً بگویند نه ما خیلی انقلابی هستیم این سخنرانی را از مسئله غدیر گذاشتند 3 خط قبلش را هم می گذاشتید چرا این را مطرح نکردید؟ با پول یکی از مؤسسات کتاب چاپ کردند دیدگاه مرحوم امام در مورد غدیر خم، این 3 خط هم هست این مقدمه است نه حذفش باید بکنیم این نباید مطرح بشود.

بعد می آیند صحبت می کنند می فرمایند که نصب حضرت امیر به خلافت این طور نیست که از مقامات معنوی حضرت باشد نه مقامات معنوی حضرت خیلی بالاتر از این حرف ها است یک جایگاه قدسی و معنوی حضرت علی (علیه السلام) دارد که آن جایگاه قدسی و معنوی واجب ماست برویم خلافت را تقدیم او کنیم. مقامات معنوی حضرت و مقامات جامع او این است که غدیر پیدا بشود و این که در روایات ما و از آن زمان تا حالا این غدیر را و آن قدر از آن تجلیل کرده اند. نه از باب این که حکومت یک مسئله ای است حکومت آن است که حضرت امیر به ابن عباس می گوید که به قدر این کفش بی قیمت هم پیش من نیست.

بعد راجع به غدیر صحبت می کنند مسئله این نیست مسئله این است که به ما یاد بدهند که چطور باید تبعیت بکنیم به ما یاد بدهند که غدیر منحصر به آن زمان نیست بعد صحبت می کنند مقامات معنوی قابل نصب نیست حضرت علی امام شده (آن امام الهی) یک چیزی نیست که با نصب این مقام پیدا شود. لکن آن مقامات معنوی که بوده است و آن جامعیتی که برای آن بزرگوار بوده است اسباب این شده است که او را به حکومت نصب کنند. ولهذا می بینیم که در عرض صوم و صلات و این ها می آورند و ولایت مجری این ها است. پس آن مقام خود امام بالاتر است مقام شامخ اوست که اسباب این شده است که خدای تبارک و تعالی او را حاکم قرار دهد.

باز می گوید این که در روایت هست که:

«بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ الصَّلَاةِ وَ الزَّكَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَايَةِ وَ لَمْ يُنَادَ بِشَيْ‏ءٍ مَا نُودِيَ‏ بِالْوَلَايَةِ يَوْمَ الْغَدِيرِ»

الكافي (ط - الإسلامية)، نویسنده: كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الكتب الاسلامیة، ج2، ص21، بَابُ دَعَائِمِ الْإِسْلَام‏، ح8

این ولایت،‌ ولایتِ کلی امامت نیست. ولایت کلی امامت چه است؟ مرحوم امام در یک جلسه عمومی در پخش زنده جلوی همه ببینید راجع به امامت چه می گوید؟ این جمله را هم باز آویزه گوش بکنیم "آن امامتی که هیچ عملی مقبول نیست؛ قبول نمی شود الا به اعتقاد به امامت" این معنایش این حکومت نیست نه آن خیلی بالاتر است بسیاری از ائمه مان حکومت نداشتند ولی با این حال اگر اعتقاد به آن امامت نداشته باشی هیچ عملی از تو مقبول نیست. و این مطلب را 2 بار در این سخنرانی شان تأکید کردند پایین تر هم گفته بودم (اگر پیدا بکنم) می گوید اگر حضرت علی می آمد همه مشکلات بر طرف می شد این یک مقامی است که مقام ولایت کلی است که آن امامت است که در روایت هست که حسن و حسین:

«إمامان قاما أو قعدا»

علل الشرائع؛ نويسنده: الشيخ الصدوق (وفات: 381) رده‌ : مصادر حديث شيعه – فقه، تحقيق: تقديم: السيد محمد صادق بحر العلوم، ناشر : منشورات المكتبة الحيدرية ومطبعتها - النجف الأشرف، سال چاپ : 1385 - 1966 م، ج1، ص211

امام به معنی حکومت نیست این یک امام دیگری است و آن مسئله دیگری است آن مسئله، مسئله ای است که اگر او را کسی قبول نداشته باشد 2 بار هم مرحوم امام گفتند اگر تمام نمازها را مطابق با همین قواعد اسلامی شیعه هم به جا بیاورد باطل است. یعنی اگر شما یک نفری را آوردی از اول تا آخر زندگیش مثل شیعیان شد. یک نظام تمدنی هم درست کردی طبق آن ادبیاتی که آقایان می گویند که می خواهند فرمایشات مقام معظم رهبری را مصادره بکنند آن هم اصلاً این حرف ها نیست فرق می کند.

فرض بکنیم شما یک نظام تمدنی هم درست کردید که از اول تا آخر تمدن شما را این فرد پذیرفت همه مردم دنیا هم زیر این نظام آمدند، اما این مسئله امامت را قبول نکردند چه اتفاقی رخ می دهد؟ تمام نمازها را مطابق با همین قواعد اسلامی شیعی هم به جا بیاورد حکم چه است؟ آقا مرحوم امام (نعوذ بالله) اصلاً وحدت نمی فهمیده! نه مرحوم امام خوب می فهمید وحدت چه است. شما می خواهید مرحوم امام را تحریف بکنید و مصادره بکنید.

تازه ما هنوز وارد جنبه های منفیش نشدیم فقط جنبه های که راجع به تشیع صحبت کردند هنوز سراغ مخالفین نرفتیم. سراغ مخالفین و حرف های که مرحوم امام زده بخواهیم برویم خیلی حرف برای گفتن داریم، اما تا همین جایش مشخص است که مرحوم امام دیدگاهش یک دیدگاهی است که اصلاً ‌با آن چیزی که آقایان مطرح می کنند سازگاری ندارد. عبارت را خواندیم فرمودند مسئله ای را که بهتر است ما بگوییم انحرافاتی است که برای ملت ها و خصوصاً برای شیعیان این حضرت در طول تاریخ پیش آمده است و دست های که این انحرافات را از اول به وجود آوردند ما این را می خواهیم برای مردم بگوییم.

 ما اگر بیاییم یک برنامه ای بسازیم فقط همین کار را انجام بدهیم داریم به چه عمل می کنیم؟

مجری:

به فرمایش حضرت امام

استاد ابو القاسمی:

فرمایشات مرحوم امام، نمی خواهند این ها گفته بشود، اصلا دنبال این نیستند که این مطالب را برای مردم بیان کنند. ما از اول انقلاب مرحوم امام شروع کردیم به سال 65 رسیدیم، و سال 68 هم که مرحوم امام از دنیا رفتند. از اول انقلابش با دفاع از تشیع شروع کرد.

مجری:

سال 56

استاد ابو القاسمی:

قبل از آن.

مجری:

بیانیه سال 56 بود.

استاد ابو القاسمی:

بیانیه بله سال 56 بود، اولینش برای سال 42 بود، اولش سال 42 سخنرانی مرحوم امام است.

مجری:

در مورد آن شخص تبریزی

استاد ابو القاسمی:

بله در مورد آن شخص تبریزی، سال 42 با دفاع از تشیع شروع کرد، در سال 56 دفاع از تشیع، دوباره سر قانون اساسی که عبارتش را قبلا خواندیم دیگر وقت نمی شود بخوانیم ارجاع می دهم به مقاله ای که در سایت فارس و بقیه جاها است. مرحوم امام گفتند آقا فرض کن اصلا من یک اشتباهی کردم، به فرض من گفتم که مذهب نه، الان می گویم اشتباه کردم، مذهب باید در قانون اساسی قرار بگیرد.

آن هم بوده بعد به سال 65 می رسیم راجع به تشیع صحبت می کند. اول انقلاب در مصاحبه ها، در تمام مصاحبه ها می فرماید که من شیعه هستم روش من روش شیعه است.

مجری:

سوال های که کردند و پاسخی که امام می فرماید

استاد ابو القاسمی:

 سال 65 دوباره می آید می گوید باید بگویید چه طوری منحرف شده هرکس هم که تشیع را قبول نداشته باشد امامت را، اصلا همه کارهاش را هم بدهد به شیعه ها، آمدی دفاع از مظلوم کردی، ضد ظالم قیام کردی، حکومت تشکیل دادی، نمازت را مثل شیعه ها خواندی، روزه ات مثل شیعه ها بود، اما امامت را که شیعه می گوید قبول نداشتی. چه می شود؟ هیچ عملت مقبول نیست.

حالا سراغ آخرین فرمایشات مرحوم امام (رضوان الله تعالی علیه) برویم، متن کامل وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی. دیگر از این که بر نگشته، از هرکدام از حرف هایش بر گشته، این دیگر وصیت نامه است از این بر نگشته است. با چه شروع شده است:

«إِنِّي‏ تَارِكٌ‏ فِيكُمُ‏ الثَّقَلَيْنِ‏ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي وَ إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج2، ص226

بعد دارد: این جانب مناسب می دانم که شمه ای کوتاه و قاصر در باب ثقلین تذکر بدهم، نه از حیث مقامامت غیبی و معنوی و عرفانی، نه آن ها را که اصلا نمی توانند بگویم از مهجور بودن از حقایق مقام والای ثقل اکبر و ثقل کبیر که از هر چیز اکبر است جز ثقل اکبر که اکبر مطلق است و نه از آن چه گذشته است بر این دو ثقل از دشمنان خدا و طاغوتیان بازیگر که شمارش آن برای مثل منی میسر نیست. با قصور اطلاع و وقت محدود؛ پس اگر وقت محدود نبود آن ها را هم باید بگوییم. اتفاقا اگر اطلاع زیاد باشد و محدود نباشد آن چه بر این دو ثقل اکبر گذشته است را هم باید بگوییم، بلکه مناسب دیدم اشاره ای گذرا و بسیار کوتاه از آن چه بر این دو ثقل گذشته است بنمایم فقط در باب مهجوریت شان.

راجع به مهجوریت این دو مطرح می کند که در کنار حوض بر پیغمبر وارد خواهند شد و ذکر این نکته لازم است که حدیث ثقلین متواتر بین جمیع مسلمین است. و در کتب اهل سنت از صحاج شش گانه تا کتب دیگر آنان با الفاظ مختلف و مکرره از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) بطور متواتر نقل شده است. و این حدیث شریف حجت قاطعه است بر جمیع بشر، بویژه مسلمانان شیعه یا مذاهب مختلف. آقا مرحوم امام شما موقع رحلت و وفات تان هم دست از تشیع دیگران بر نمی داری؟ اقا چرا حجت برای دیگران می آوری؟ ولش شان کن! نه آقا باید حجت برایشان تمام کرد. و باید همه مسلمانان که حجت بر آنان تمام است جوابگوی آن باشند و اگر عذری برای جاهلان بی خبر باشد برای علمای مذاهب نیست. حداقل مرحوم امام حجت را می گوید من مرحوم امام حجت را موقع مردن هم برای علمای مذاهب تمام کنم. آقایان علمای مذاهب حواس تان را جمع کنید شما حجت و عذر ندارید. این را امام فقط برای علما فرستاد و یا برای عموم فرستاد کدام است؟

مجری:

برای عموم است ولی آن جا علما را تأکید می فرماید

استاد ابو القاسمی:

یعنی ما اگر بخواهیم علماء را مجبور کنیم به راه بیایند باید چه کار کنیم؟ باید جلوی عموم برایشان بگوییم مگر نباید حجت را تمام کنیم؟ عوام باید بفهمند چه بلایی سرشان آمده است. مرحوم امام نفرمود این وصیت نامه ای خصوصی من برای علمای مذاهب است و برای آن ها بفرستید. این کار را هم می شد کرد، می گوید ده هزار تا عالم در کشورهای مختلف است برای این ها پست بفرمایید آن ها بخوانند. امام چه کار کرد؟ عمومی نوشت. و این را هم در مقدمه اش گذاشت.

"اکنون ببینیم چه گذشته است بر کتاب خدا، این ودیعه الهی و ماترک پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)  مسائل أسف‌ انگیزی که باید برای آن خون گریه کرد" حالا می آید مطرح می کند که چه اتفاقاتی رخ داده با حضرت علی (علیه السلام) معاویه چه کار کرده است. که ما راجع به معاویه مفصل می گوییم که مرحوم امام چه می گویند.

"و هرچه این بینان کج به جلو آمد کجی ها و انحراف ها افزون شد" امام مطرح می کند تا جایی که دیگر خیلی گمراهی زیاد شد. "و می ‌بینیم که ملک فهد هر سال مقدار زیادی از ثروت های بی ‌پایان مردم را صرف طبع قرآن کریم و محالّ تبلیغاتِ مذهبِ ضد قرآنی می‌ کند و وهابیت، این مذهب سراپا بی ‌اساس و خرافاتی را ترویج می ‌کند" در وصیت نامه اش راجع به وهابیت این قدر تند حرف می زند. آن ها این طور هستند حالا مرحوم امام شما چطور هستید؟ گفت یک عده گمراه هستند و یک عده مذهب خرافی و بی اساس هستند شما چطور هستید؟

"ما مفتخریم و ملت عزیز سر تا پا متعهد به اسلام و قرآن مفتخر است که پیرو مذهبی است که می‌ خواهد حقایق قرآنی، که سراسر آن از وحدت بین مسلمین بلکه بشریت دم می زند، از مقبره ‌ها و گورستان ها نجات داده و به جامعه بیاوردش"

پس ما افتخار می کنیم که پیرو این مذهب هستیم، راجع به مذهب صحبت می کند. "ما مفتخریم که پیرو مذهبی هستیم که رسول خدا موسس آن به امر خداوند تعالی بوده، و امیر المومنین علی بن ابی طالب، این بنده رها شده از تمام قیود، مامور رها کردن بشر از تمام اغلال و بردگیها است." نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و در مورد دیگر کتاب ها دارند صحبت می کنند. ائمه معصومین ناظر ما هستند، قرآن، صحیفه سجادیه، دعای عرفات، مناجات شعبانیه... مفتخریم به امام باقر (علیه السلام)، مفتخریم به مذهب جعفری، مفتخریم که ائمه ای ما در راه دین شهید شدند. همه این ها را مطرح می کنند.

آقایان اهل سنت چند تا امام شان در راه دین شهید شدند؟ ائمه کدام مذهب شان در راه دین شهید شدند؟ سوال خیلی ساده است. ما تمام ائمه مان، یازده امام ما شهید شدند. شما چند تا امام تان شهید شده است. خیلی سوال ساده ای است. کسی که شهید شده تا آخرین لحظه پاسدار دین بوده است. شما یک امام تان را از مذاهب اربعه تان بیاوردید که شهید شده باشد. نیست.

بعد می آید در ادامه صحبت می کنند ما که این خصوصیات را داریم با کمال جد و عجز از ملت های مسلمان می خواهم که از ائمه اطهار و فرهنگ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی نظامی این بزرگ راهنمایان عالم بشریت به طور شایسته و به جان و دل و جان فشانی و نثار عزیزان پیروی کنند.

آقایان مسلمان آقایان اهل سنت بیایید از ائمه ما تبعیت کنید، همان مقام امامت الهی که گفتیم سال 65 گفتند که اگر قبول نداشته باشید نمازتان هم قبول نیست. آقایان مسلمان عاجزانه می خواهیم بیایید شیعه بشوید. و به وسواس خناسان معاند باحق و مذهب گوش فرا ندهند. آن های که می گویند شیعه نشوید خناس هستند. و بدانند قدم انحرافی مقدمه ای سقوط مذهب و احکام اسلامی و حکومت عدل الهی است. و آنچه لعن و نفرین بر ستمگران آل بیت است، تمام فریاد قهرمانانه ملتها است بر سردمداران ستم پیشه در طول تاریخ الی الابد. و می‌دانید که لعن و نفرین و فریاد از بیداد بنی امیه (لعنه الله علیهم) با آنکه آنان منقرض و به جهنم رهسپار شده‌ اند، فریاد بر سر ستمگران جهان و زنده نگهداشتن این فریاد ستم‌شکن است. و لازم است در نوحه ‌ها و اشعار مرثیه و اشعار ثنای از ائمه حق (سلام الله علیهم) به طور کوبنده فجایع و ستمگری های ستمگران هر عصر و مصر یادآوری شود؛ و در این عصر که عصر مظلومیت جهان اسلام به دست امریکا و شوروی و سایر وابستگان به آنان و از آن جمله آل سعود، این خائنین به حرم بزرگ الهی (لعنه الله و ملائکته و رسله علیهم) است به طور کوبنده یادآوری و لعن و نفرین شود. و همه باید بدانیم که آنچه موجب وحدت بین مسلمین است – آقا وحدت چطوری در دیدگاه امام خمینی به وجود می آید؟- این مراسم سیاسی است. - شما دشمنان را بکوب خود به خود وحدت ایجاد می شود - که حافظ ملّیت مسلمین، بویژه شیعیان ائمه اثنی عشر (علیهم صلوات الله و سلم) است. و آنچه لازم است تذکر دهم آن است که وصیت سیاسی- الهی این جانب اختصاص به ملت عظیم الشان ایران ندارد، بلکه توصیه به جمیع ملل اسلامی و مظلومان جهان از هر ملت و مذهب می‌باشد.

تازه این مقدمه وصیت نامه بود. هنوز وارد اصل این وصیت نشدم. آقا می خواهی وصیت نامه را بدانی این مقدمات را باید قبول کنی و الا به دردت نمی خورد. شما می خواهی به وصیت نامه من عمل کنی این مقدمات را باید داشته باشی. چقدر این آقایان می آیند این مقدمات را بخوانند؟ خبر دارید خیلی جاها نشر دادند وصیت نامه بدون مقدمه اش. مقدمه برایشان خطرناک است.

 و یک نکته دیگر خدمت بزرگواران عرض کنم، این که مرحوم امام این وصیت نامه ای که این طور نوشت با این متن تند و با این عبارت ها دارد رسما دعوت به تشیع می کند. اما دعوت علمی به تشیع به بزنگاه ها دست گذاشته است. این دعوت علمی که به تشیع دارد می کند لذا در بسیاری از کشورها وصیت نامه سیاسی الهی امام به عنوان یک کتاب تند و تفرقه افکن شناخته شد و از چاپش جلوگیری شد. اقا وصیت نامه است گفتند نه ممنوع است. ممنوعیت فروش وصیت نامه آیت الله خمینی در روسیه رادیو فردا البته خبر را جای دیگر هم زدند حالا این جا رادیو فردا زده است. سال 87 ممنوعیت فروش وصیت نامه امام در روسیه! و کشورهای دیگر هم است فقط آن جا نیست، چون با آن ها درگیر بودند این جا زده است. در خیلی از کشورهای دیگر هم فروش و یا نشر وصیت نامه امام خمینی ممنوع شد. علت هم این بود که ایشان دارد رسما دعوت به تشیع می کند. یعنی همان چیزی که ما از روایات تقریبی این همه جلسه عرض کردیم. روایت ها را هم خواندیم که آقا تقریب برای هدایت است شما تا می توانید حداقل کَفَشْ محبت شان را به اهل بیت نگهدار، می توانی جلوتر هم برو اگر نمی شود بگذار همان قدر بماند.

حالا ببینیم ما در این مدل داریم عمل می کنیم یا کسانی که می گویند هیسْ حرف نزن، کدام مان در این مسیر هستیم؟ این ها یک مقداری راجع به این جنبه ای مثبتش، به اصطلاح جنبه ای اثباتی است. ما برویم سراغ جنبه ای نفیی، من فقط صحبت های مرحوم امام را راجع به معاویه را جمع کردم می خواستم همه را جمع کنم دیگر خیلی می شد. ببینید راجع به معاویه حضرت امام چه فرمودند؟

مجری:

از صحیفه نور است؟

استاد ابو القاسمی:

بله همه در صحیفه نور است، ما غیر صحیفه نور نرفتیم، فقط صحیفه نور و وصیت نامه. صحیفه نور جلد 12 صفحه 171 می آید می گوید ائمه (علیهم السلام) خیلی خودشان زحمت می کشیدند. تمام جنگ های که در اسلام واقع شده برای این بوده است که این جنگلی ها و وحشی ها را وارد کند در حصار ایمان. قدرت طلبی در کار نبود. ولهذا در سیره نبی اکرم و سایر انبیا و اولیاء بزرگ، حضرت امیر (سلام الله علیه) و اولیاء بزرگ در سیره آن ها می بینیم که اصل قضیه قدرت طلبی در کار نبوده است و اگر برای ادای وظیفه نبود و برای ساختن این – این همان چه کسانی را دارد می گوید؟ همان جنگلی ها و وحشی ها- ساختن این انسان ها نبود، - این انسان را بر گرداند دیگر مشخص بود- در صفحه قبل داشت این جنگلی ها و وحشی ها دوباره چه می گوید؟ می گوید این انسان ها، یعنی انسان های جنگلی و وحشی. حتی این خلافت ظاهری را هم قبول نمی کردند. می رفتند اما تکلیف خدا است باید قبول کنند تا بتوانند آن مقداری که می تواند انسان درست کند. چه کسانی را می خواستند درست کنند؟ انسان های وحشی جنگلی. مع الاسف نتوانست معاویه را آدم کند!

مجری:

مصداق بارزش معاویه است

استاد ابوالقاسمی:

مصداق بارز وحشی جنگلی را مرحوم چه کسی می گوید؟ معاویه می گوید. چنانکه پیغمبر نتوانست ابو جهل و ابو لهب را و این سیل جمعیت را آدم کند یعنی معاویه دقیقا معادل ابو جهل و ابو لهب است. امیر المؤمنین هم نتوانست معاویه و اتباع معاویه را آدم کند. اما برای این کار آمدند گمان نشود که اسلام شمشیر کشیده است برای این که قدرت پیدا کند مثل سایر حکومت ها، حکومت اسلامی این طوری نیست.

بعد دوباره باز می آید مطرح می کند، جنگ علی ابن ابی طالب با جنگ معاویه ماهیتا فرق دارد، ذاتا فرق دارد، یکی شمشیر می کشد و ظل الله است که امیر مؤمنان است و ظل خدا است. یکی شمشیر می کشد ظل شیطان است. ماهیتا این دو تا باهم فرق دارند. آن که برای قدرت طلبی و شیطنت فعالیت می کند با آن که برای خدا فعالیت می کند ذاتا این دو تا باهم فرق دارند. کارهایشان ذاتا فرق دارد. این ها را امام راجع به چه کسی گفتند؟ راجع به معاویه گفتند. آقا ما این ها را تا به حال نشنیده بودیم، طبیعتا این ها را نباید هم برای شما بگویند. آقا این ها توهین به معاویه است چرا می خوانید؟ خود مرحوم امام سال 58 در جمع فرماندهان سپاه جواب دادند می فرمایند که حضرت در بعضی از جنگ ها ظاهرا شکست خوردند مع ذلک چون مکتب محفوظ بود شکست نخورد و در آخر پیروز شد. الان پیروزی او معلوم است همه ملت های اسلامی به او توجه دارند. معاویه را قبلا اگر بعضی از برادران اهل سنت نمی خواستند راجع به معاویه چیزی بگویند حالا دیگر معلوم نیست این طور باشد. معاویه دیگر این قدر رسوا شده است که مسلمین دیگر او را قبول ندارند.

در جای دیگر می آید می گوید اصلا قبرش را هم خود سنی ها نمی دانند کجاست. چرا مرحوم امام این حرف ها را زدند؟ خودشان می گویند معاویه این قدر رسوا شده مسلمان و خود سنی ها هم قبولش ندارند. حالا اگر یکی بیاید بگوید من قبولش دارم خودش می داند که خودش را گول می زند. این های که می گویند معاویه جزء مقدسات ما است آخر تو داری خودت را گول می زنی خودت خبر داری معاویه چه آدمی بوده است. به قول مرحوم امام وحشی جنگلی، ظل شیطان بوده است. خودش را گول می زند.

و این ها بخشی از حرف های مرحوم امام در مورد معاویه است، معاویه  فاسق است معاویه مال مردم خور است. معاویه قاچاقچی و ظالم و غاصب، امام جور و غاصب، سلطان جائر، رژیم طاغوتی معاویه است، معاویه حکومت طاغوتی است. معاویه رژیم شیطانی است. این را هم ببینیم حضرت امیر وقتی مواجه می شود با لشکر معاویه که از کفار هم بدتر بوده است. این فرمایشات مرحوم امام است. در صحیفه نور است. سال 58 این ها را مطرح کردند.

باز راجع به نفاق معاویه حضرت امام دو سه تا عبارت دارند این ها را هم ببینیم. حضرت سید الشهداء (سلام الله علیه) دیدند که معاویه و پسرش که خداوند لعنت شان کند. آقا در سخنرانی عمومی این را گفته است؟ بله. یا عبارت دیگر حضرت امیر (سلام الله علیه) هم در جنگ با معاویه شکست خورد، یعنی شکست از لشکر خودش از آن اشخاص نادان مقدس مآب شکست خورد. سید الشهداء هم شکست خورد اما پیروزی نهایی را داشتند مکتب شان شکست نخورد با کشته دادند دشمن را عقب زدند، بساط معاویه را که می خواست اسلام را به صورت یک امپراطوری در آورد و به زمان جاهلیت بر گرداند و آن اوضاع جاهلیت شکستش دادند. یزید و اتباع یزید دفن شدند تا ابد و لعنت مردم بر آن ها است و لعنت خدا هم بر آن ها است. و آن ها خودشان محفوظ بودند.

نگویید لعن فقط برای یزید است چون آن ها گفته است یعنی چه کسانی؟ امام حسین و حضرت علی جمع است این هم طرف مقابلش است امام حسین و حضرت علی محفوظ بودند طرف مقابلش لعن خداوند بر آن ها است. این ها یک بخشی از فرمایشات مرحوم امام است ما هنوز خیلی مطالب داریم که اصلا این ها را مطرح نکردیم. چیزهای که اگر بیاییم در رسانه بگوییم می گویند که شما دیگر خیلی حرف های تند می زنید. همین مقدارش را اثباتی ها بیایند راجع به معاویه، اما بدانند روش مرحوم امام روش این آقایانی که ادعای تقریب می کنند نبوده است خیلی روشن و شسته رفته دارد فرمایش می کند. اگر می گویند واقعا بوده بیایند برای مردم بخوانند و بیان کنند.

مجری:

استاد متشکرم مثل همیشه بهره بردیم و استفاده کردیم. بینندگان عزیز امشب در رابطه با دیدگاه حضرت امام در رابطه با مسئله وحدت مفصل استاد صحبت کردند البته ما مبانی را خدمت شما گفتیم ان شاء الله جلسات بعد استاد در رابطه با مسائل جزئی تر هم با شما گفتگو خواهیم کرد. مجددا از استاد تشکر می کنم، از شما بینندگان عزیز هم که با ما تا این زمان همراه بودید ممنون و سپاسگزارم امیدوارم که همگی ما مشمول دعای خیر حضرت بقیة الله باشیم و با این دعا که: أللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْر واجْعَلْنا مِنْ خَیْر أَعْوَانِهِ أَنْصَارِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْه، برنامه را به پایان می بریم و شما عزیزان را تا دیدار دیگر به خدای بزرگ می سپاریم خدا نگهدارتان.


راه روشن>

وحدت ارتباط با مخالفین امام خمینی ره حزب الله تشیع کتاب کشف الاسرار