افضل الاعیاد

قسمت هشتم ویژه برنامه افضل الاعیاد با با کارشناسی حجت الاسلام موسوی


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

 

عنوان برنامه: افضل الاعیاد

تاريخ: 26/ 04/ 1401

استاد: حجت الاسلام والمسلمین سید محمد امین موسوی

مجری: آقای سید محمد صفایی

مجری:

امروز روز عید خدا روز یا علی است/ نقل دهان خلق و کلام خدا علی است/ فریاد جن و انس و ملک یک صدا علی است/ جبریل را ترانه ای یا مرتضی علی است/ نزدیک و دور هر که به هر جاست با علی است/ شور و دعا و زمزمه و ذکر ما علی است/ ای جبرئیل وحی ز مولا علی بگو/ امشب بگرد دور علی یا علی بگو/ عید بزرگ خالق و خلقت خجسته باد/ جشن سرور احمد و امت خجسته باد/ آوای وحی و مژده رحمت خجسته باد/ صوت خوش منادی وحدت خجسته باد/ روز زمامداری عترت خجسته باد/ اکمال دین تمامی نعمت خجسته باد/ این قول احمد است چنین کو روایتی/ یوم الغدیر افضل أعیاد امتی!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم وَالْعَنْ أعْدائَهُم، الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ ألْمَعْصُومِين‏ (علیهم السلام)

عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما بینندگان جان، عاشقان و موالیان مولا علی ابن ابیطالب (صلوات الله علیه) عرض تبریک و تهنیت فرا رسیدن عید الله الاکبر، عید سعید غدیر خم به محضر آقا و مولا و امام مان حضرت بقیة الأعظم (ارواحنا فداه) و همچنین خدمت شما خوبان و شیعیان و موالیان حضرت شان به همین مناسبت از شهر مقدس قم عش آل محمد جوار کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف) با ویژه برنامه "افضل الاعیاد" در خدمت شما هستیم.

امشب نیز در خدمت یکی دیگر از کارشناسان ارجمند شبکه و اساتید گرامی هستیم و از محضرشان استفاده می کنیم جناب حجت الاسلام والمسلمین سید محمد امین موسوی، حاج آقا سلام علیکم خیلی خوش آمدید عرض تبریک دارم

استاد موسوی:

علیکم السلام بسم الله الرحمن الرحیم عرض سلام و ادب و تبریک این مناسبت عظیم عید الله الاکبر را، عید ولایت و امامت، عید مولا امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) را خدمت مولای مان، صاحب مان حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و خدمت تمام شیعیان و محبین و دل دادگان ایوان نجف و دل دادگان امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) در این شب عظیم و مبارک تبریک عرض می کنیم.

خوش به حال آن های که الان در جوار مولا امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) در نجف هستند و ما هم از این جا دل هایمان را روانه حرم امیر المؤمنین (علیه السلام) می کنیم و عرضه می داریم «السلام علیک یا مولای یا امیر المؤمنین» آقای صفایی بزرگوار شعری خواندند ما را هم تشویق کردند در این شب عظیم ما هم یک شعری را عیدی به ساحت مقدس مولا صاحب الزمان و بینندگان عزیز شبکه و تمام شیعیان امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) تقدیم کنیم همان های که گِل وجودشان با محبت و ولایت امیر المؤمنین (علیه السلام) ورز داده شده است.

خونم به رگ به نام تو جاری است یا علی/ از غیر تو محبتم عاری است یا علی/ اول بنای عشق به نام تو بوده است/ حسن و صفا و مهر ز جام تو بوده است/ روز الست نغمه ای تکبیر چون رسید/ ارواح صف کشیده ندایی ز حق رسید/ می بست بر ولای تو میثاق منجلی/ آن جا به نام تو زده ام نعره یا علی/ آن جا جواب من به خدا بوده چون علی/ این جا همیشه ورد لبم هست یا علی.

 یا علی مدد یا امیر المؤمنین (روحی فداک»/ دستگیری کن ز من لی سواک/ دین من دنیای من عقبای من/ جنت من روضه رضوان من، افتخار انبیاء و مرسلین چیست جز حب امیر المؤمنین (سلام الله علیه)

روز غدیر، روزی است که طبق روایت صادق آل محمد (علیه افضل الصلاة والسلام) از آن 4 روزی است که ابلیس (لعنت الله علیه) ناله زده وقتی دست امیر المؤمنین (علیه السلام) بلند شد و ولایت حضرت اعلام شد، ابلیس ملعون از غم ناله و زد همچنین همه نواصب امشب و امروز ناله می زنند، عزادار هستند می سوزند یکی می بینی در کتابش نوشته امام شان نوشته حرفی از غدیر نیاورید ان شاء الله تمام روایت را می آوریم.

مجری:

دارند روایت را ذکر کنید رد بشوید و بروید هیچی نگویید

استاد موسوی:

دارند که از غدیر هیچ چیزی نگویید چرا؟ چرا می ترسید امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) این آقای بزرگواری که همه عالم نمی توانند منکر فضیلتش باشند نمی توانند منکر مقامش باشند نمی توانند منکر مراتب و مقامات و فضائل حضرتش باشند

مجری:

دشمن اعتراف کرد

استاد موسوی:

بله

 «الفضل ما شهدت به الاعداء»

این شخصیت بزرگواری که هزار و خرده ای سال است حکومت ها دست غیر از شیعیان امیر المؤمنین بوده، مگر جاهای خیلی کم سالیان سال دوره بنی امیه دشنام به امیر المؤمنین (علیه السلام) بالای منبرها می دادند، سالیان سال می کشتند کسی که تهمت به او می زدند که محب امیر المؤمنین (علیه السلام) است. شاید طرف محبت امیر المؤمنین (علیه السلام) را نداشته باشد ولی همین که به او می گفتند این محب امیر المؤمنین است محکوم به اعدام می شد!

مجری:

تازه شیعه هم نبود فقط به صرف محب امیر المؤمنین بودن

استاد موسوی:

بله

 «کانوا یأخذونَ بالتهمة»

 با این وضعیت، با این حال که می گویند محب کسی که دوستدار امیر المؤمنین است از ترس جانش نمی توانست فضائل را نقل کند دشمنان امیر المؤمنین هم از بغض و کینه مخفی می کردند، با این حال این قدر فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) دست ما رسیده یعنی اگر می گذاشتند چه می شد؟

مجری:

اینی که به دست ما رسیده است این است تازه ما می توانیم به آن برسیم آن چیزی که نقل نشد و اصلا بیشتر از دایره سعه و ظرفیت ماست

استاد موسوی:

نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) فرمود اگر نمی ترسیدم همان اعتقادی که نصارا نسبت به حضرت عیسی پیدا کردند که ایشان را پناه بر خدا، فرزند خدا حساب کردند اگر نمی ترسیدم در مورد تو یا علی، فضائلی می گفتم که وقتی بر گروهی از مردم رد می شدی

«أَخَذُوا التُّرَابَ مِنْ تَحْتِ قَدَمَيْك‏»

خاک را از زیر پایت برای شفاء بر می داشتند!

الكافي (ط - الإسلامية)؛ نویسنده: كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، ناشر: دار الكتب الاسلامیة، ج8، ص57

یعنی من چیزی در مورد فضائل امیر المؤمنین چیزی نگفتم این همه فرمایشات نبی مکرم اسلام این همه مقامات! فقط این را بگویم رفقاء، محبین امیر المؤمنین، شیعیان امیر المؤمنین از ذکر فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) نترسید وهابی هوو می کنند چه کار کردید این چه فضیلتی است قبول نمی کند طبعاً قبول نکند اصلاً آن فضیلت، محبت امیر المؤمنین با گروه خونی ناصبی نمی سازد. شاکله ناصبی، وجودش، خمیر مایه وجودیش با بغض امیر المؤمنین (علیه السلام) ورز داده شده این چطوری می تواند فضائل امیر المؤمنین را قبول کند؟ چه انتظاری دارید به خاطر این که او قبول نمی کند من فضائل اربابم را ذکر نکنم؟ نه چنین چیزی نیست بلکه با افتخار فضائل ارباب مان امیر عالم امیر المؤمنین، ید الله، عین الله، اذن الله، لسان الله، صراط الله المستقیم، قائد غر المحجلین، اسد الله الغالب، الغالب علی کل غالب، مولانا امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) را ذکر می کنیم.

بنازم آن امامی را که دین از مذهبش نازد/ خدا از خلقتش نازد/ حرم از مولدش نازد/ غدیر از موکبش نازد/ نبی از صولتش نازد/ دو عالم از علی نازد/ علی از همسرش نازد. سلام الله علیک یا مولای یا امیر المؤمنین یا علی ابن ابیطالب ای افتخار عالم یک شاعر عربی شعری زیبایی در مورد امیر المؤمنین (علیه السلام) گفته می گوید:

وَقالوا عَلِيٌّ عَلا قلتُ لا / فَاِن العُلى بِعَلِيٍّ عَلا

گفتند که امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) مقامش خیلی بالا رفته، گفتم نه بلند مرتبه ای و مقام بالا با وجود امیر المؤمنین تازه دیده شده و شناخته شده ما تازه فهمیدیم مقام بالا، بلند مرتبه یعنی چه؟

من زیاد صحبت کردم ببخشید چون امشب شبی است که کل وجودم خوشحال است، شبی است که کل عالم خوشحال است چون مولایم خوشحال است. به امیر المؤمنین (علیه السلام) عرضه داشتند بهترین روز عمرتان کدام روزی است الهی قربان تان بروم الهی فدایت بشوم یا امیر المؤمنین اول مظلوم، آقا جانم فرمود آن روزی که نبی مکرم اسلام دست من را گرفت و بلند کرد و فرمود:

«مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاه‏ »

كمال الدين و تمام النعمة؛ ابن بابويه، محمد بن على، محقق/ مصحح: غفاری، علی اكبر، ناشر: اسلاميه، ج1، ص276

فضائل الصحابة؛ اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبد الله الشيباني الوفاة: 241، دار النشر: مؤسسة الرسالة - بيروت - 1403 - 1983، الطبعة: الأولى، تحقيق: د. وصي الله محمد عباس، ج2، ص596

تاريخ بغداد؛ اسم المؤلف: أحمد بن علي أبو بكر الخطيب البغدادي الوفاة: 463، دار النشر: دار الكتب العلمية – بيروت، ج8، ص289

آن روز بهترین روز عمر من است. ان شاء الله فرزندش، مولای مان ابن الحیدر صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تشریف بیاورد. به عظمت امیر المؤمنین خدا را قسم بدهیم خدا بر سر ما منت بگذارد و فرج حضرتش را برساند ان شاء الله پرچم امیر المؤمنین در سراسر عالم گسترده بشود.

مجری:

ان شاء الله رب العالمین خیلی ممنون و متشکر، همچنین تشکر می کنم از شما بینندگان عزیز، یک توقفی داشته باشیم میان برنامه ای ببینیم و بعد بر می گردیم در خدمت شما هستیم.

 (میان برنامه)

مجری:

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ ألْمَعْصُومِين‏ (علیهم السلام)؛ عرض تبریک و تهنیت و شاد باش دارم خدمت همه شما عاشقان مولا:

 گفت ایوان نجف عجب صفایی دارد/ حیدر بنگر چه بارگاهی دارد/ گفتم بروم سایه لطفش بنشینم/ گفتا که علی نور بود سایه ندارد!

چند وقت پیش داشتم فکر می کردم این احادیثی که آمده است اگر دریاها همه مرکب می شد، درختان مداد می شد جن و انس و ملک نویسنده می شدند ذکر فضائل مولا را نمی توانستند بنویسند به ذهنم آمد که الان که در همین دوره 1400 این چیزی که به دست ما رسیده ما فقط بیاییم جمع کنیم شعرای فارسی زبان که در مدح مولا، شعر سرودند (فقط روی جنبه شعر متمرکز بشویم) یا شعرای عرب زبان یا شعرا به زبان های دیگر این قدر موسوعه ها و مدائح و قصائد در ذکر مولا و فضائل مولا این جنبه بشری اش یعنی دور از عقل و تصور نخواهد بود. در مدح چه کسی این قدر فضیلت آمده این قدر مدح آمده این سروده شده این قدر نوشته شده این قدر قلم زدند

استاد موسوی:

اصلاً می شود چنین آقایی را با کسی دیگر عوض کرد؟ آدم عاقل می تواند چنین کاری بکند؟

مجری:

وقتی عقل به ایشان می رسد متحیر می شود، آقا رسول الله گفته بودند اگر مردم نمی رسیدند به آن مرحله از آن چه که نصارا برای حضرت مسیح قائل شدند یک چیزهای می گفتم که شما تحملش را نداشتید و استفاده می کنیم از فضائل، اشعاری که هست هر چیزی که دارید امشب بفرمایید شعرای عرب زبان هم اگر باشد.

استاد موسوی:

فرمودید کسی با مولای عالم قابل مقایسه نیست این یک امری است که همه به این اعتراف دارند نمی دانم چرا جای دیگر می روند، وقتی تو می دانی با این آقا هیچ کس قابل مقایسه نیست می توانی بروی اصلاً رویت را از ایشان بر گردانی؟ ببینید در کتاب مناقب الإمام احمد ابن حنبل، امام اهل سنت برای آقای ابن جوزی، تحقیق دکتر عبدالله بن عبد المحسن ترکی الوهابی از وهابی ها این کتاب را تحقیق کرده در صفحه 219 پسر احمد ابن حنبل، عبدالله می گوید:

«حدث أبى بحديث سفينة فقلت يا أبة»

پسر امام اهل سنت از پدرش سوال می کند می گوید به پدرم گفتم

«ما تقول في التفضيل؟»

در مورد فضیلت بین صحابه چه می گویی کدام برتر است؟

«قال في الخلافة أبو بكر وعمر وعثمان»

گفت در خلافت ابوبکر و عمر و عثمان!

 پسر احمد ابن حنبل می گوید:

«فقلت: فعلي بن أبي طالب؟»

علی ابن ابیطالب را ذکر نکردی مقام علی چه می شود؟

امام اهل سنت احمد ابن حنبل می گوید:

«قال يا بنى علي بن أبي طالب من أهل بيت لا يقاس بهم أحد»

علی ابن ابیطالب از خانواده ای است، از اهل بیتی است که هیچ کس با این ها نمی شود مقایسه بشود!

 مقام شان به اندازه ای است که اصلاً کسی با این ها قابل مقایسه نیست. مگر می توانید کسی را با امیر المؤمنین (علیه السلام) مقایسه بکنید؟

«ان الله جعل لأخي علي فضائل لا تحصى کثرة»

خداوند متعال برای برادرم امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) فضائلی قرار داده که این فضائل به شماره در نمی آید!

کور بشوند آن های که نمی توانند ببینند.

(مُوتُوا بِغَيظِكُمْ)

با همين خشمي که داريد بميريد!

سوره آل عمران (3): آیه 119

دشمنان امیر المؤمنین. یک کلیپی برایم فرستادند به قول یکی از علما می گفت گرگان گیج از این گرگان گیج گفته بود هر کسی که عید غدیر را تبریک بگوید این منافق است. تو این حرفی که میزنی ملتزم به این حرفت هستی؟ لااقل برو اول نگاه کن ببین صحابه ای که به امیر المؤمنین علی (علیه السلام) تبریک گفتند چه کسانی هستند؟ تو همه را داری منافق حساب می کنی اگر این است نوش جان تان. فکر می کند امیر المؤمنین (علیه السلام) نیاز به این ها دارد نه این طوری نیست.

(يئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ)

کافران از (زوال) آيين شما،مأيوس شدند

سوره مائده (5): آیه 3

نا امید شدند از چه نا امید شدند؟ از رسیدن به حکومت، نه به حکومت که می رسند ولی حق از باطل جدا شد

«يَا عَلِيُّ لَوْلَاكَ لَمَا عُرِفَ الْمُؤْمِنُونَ بَعْدِي»

مؤمنین با امیر المؤمنین (علیه السلام) شناخته می شوند.

عيون أخبار الرضا (عليه السلام)؛ نویسنده: ابن بابويه، محمد بن على، مصحح: لا جوردی، مهدی، ناشر: نشر جهان، ج2، ص48

لذا صحیح مسلم روایت را می آورد:

«أَنْ لَا يُحِبَّنِي إلا مُؤْمِنٌ ولا يُبْغِضَنِي إلا مُنَافِقٌ»

صحيح مسلم؛ اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسين القشيري النيسابوري الوفاة: 261، دار النشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ج1، ص76، ح78

«لاَ يُحِبُّكَ الا مُؤْمِنٌ وَلاَ يُبْغِضُكَ الا مُنَافِقٌ»

فضائل الصحابة؛ اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبد الله الشيباني الوفاة: 241، دار النشر: مؤسسة الرسالة - بيروت - 1403 - 1983، الطبعة: الأولى، تحقيق: د. وصي الله محمد عباس، ج 2، ص 563، ح948

دشمن امیر المؤمنین منافق است بالا بروید و پایین بیایید. روایت در کتاب های اهل سنت ثابت است. این را من عرض کنم ما وقتی حرف از غدیر می زنیم و حرف از پیام غدیر می زنیم باید به این نکته توجه داشته باشیم که کل پیام غدیر این است که مسلمان ها باید پروانه وار دور امام زمان شان بچرخند زمان امیر المؤمنین علی ابن ابی طالب (علیه السلام)، امام زمان شان امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) بود باید پروانه وار دورش می چرخیدند. ولی متأسفانه این کار را نکردند و تمام گرفتاری ها و بلاهای که بر سر این امت آمد به خاطر این است.

مجری:

هر چه گناه انجام می شود هر عمل خطائی انجام می شود نوشته می شود بر آن های که نیامدند بر این پیمان باقی نماندند.

استاد موسوی:

بله، وقتی روایات را نگاه می کنیم حتی صحیح بخاری وقتی صحابه را بعد از نبی مکرم اسلام نقل می کند عبارتش این است:

«ارْتَدُّوا»

این ها مرتد شدند!

شما شیعه هستید اهانت به صحابه کردید الله اکبر، نه اجازه بدهید صحیح بخاری را نشان بدهیم ما از بس مظلوم هستیم اولین حرفی که می زنیم 70 سال است دشنام به ارباب عالم امیر المؤمنین دادند نمی توانی بگویی فلانی دشنام داده نه خال المؤمنین و از این حرف‌ ها. حرفی که در کتاب شان است نقل می کنیم اهانت است. بگذاریم این اهانت را آقای بخاری انجام بدهد به ما ربطی ندارد در کتاب صحیح بخاری امام اهل سنت ابی عبدالله محمد ابن اسماعیل بخاری در این کتاب چاپ دمشق، صفحه 1633 کتاب الرقاب شماره حدیث 6587 روایت را از ابو هریره نقل می کند از نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) که نبی مکرم اسلام در عالم رؤیا فرمود می دانید خواب پیامبر وحی است. من دیدم گروهی رد شدند این ها را طرف جهنم می کشاندند یک نفر بلند شد:

«قلت أَيْنَ»

به کجا؟

 «قال إلى النَّارِ والله»

به خدا قسم به آتش جهنم

«قلت ما شَأْنُهُمْ»

این ها چه کار کردند؟

«قال إِنَّهُمْ ارْتَدُّوا بَعْدَكَ على أَدْبَارِهِمْ القهقري»

این ها بعد از تو مرتد شدند

«ثُمَّ إذا زُمْرَةٌ»

 باز یک گروه دیگر

«حتى إذا عَرَفْتُهُمْ»

تا این که یک نفر یک نفر این ها را می شناختم.

«خَرَجَ رَجُلٌ من بَيْنِي وَبَيْنِهِمْ فقال هَلُمَّ قلت أَيْنَ»

 باز یک شخصی بلند شد گفتم به کجا این ها را می برید؟

«قال إلى النَّارِ والله»

به خدا قسم به سمت آتش جهنم!

«قلت ما شَأْنُهُمْ»

چه کار کردند؟

«قال إِنَّهُمْ ارْتَدُّوا بَعْدَكَ على أَدْبَارِهِمْ القهقري»

این ها بعد از توی پیغمبر مرتد شدند.

 بعد حضرت فرمود:

«فلا أُرَاهُ يَخْلُصُ منهم إلا مِثْلُ هَمَلِ النَّعَمِ»

از همه صحابه، به اندازه اندکی که عرب می خواهد یک چیز کم را مثال بزند می گوید مثل شترهای که از چوپانش گم شدند انگشت شمار هستند!

الجامع الصحيح المختصر؛ اسم المؤلف: محمد بن إسماعيل أبو عبدالله البخاري الجعفي الوفاة: 256، دار النشر: دار ابن كثير , اليمامة - بيروت - 1407 - 1987، الطبعة: الثالثة، تحقيق: د. مصطفى ديب البغا، ج5، ص2407، ح6215 (نرم افزار الجامع الکبیر)

این روایت صحیح بخاری است «ارتدوا» یعنی این ها نماز نمی خواندند

مجری:

یعنی از اسلام ارتداد کردند نماز نمی خواندند؟

استاد موسوی:

ارتداد چه است؟ نه نماز می خواندند اصلاً نماز جماعت داشتند یکی جلو می ایستاد پشت سرش مردم، نماز جماعت و نماز جمعه می خواندند. پس از چه مرتد شدند؟ رو بر گرداندن از ولی خدا، از امامی که خدا تعیین کرده طبق روایت صحیح بخاری ارتداد می شود. از امام زمان شان رو بر گرداندند. مثل قضیه ابلیس است خدا فرمود می خواهم در زمین حجت قرار بدهم بر حضرت آدم سجده کن گفت نه من سجده نمی کنم دوست دارم فقط برای توی خدا سجده کنم.

خیلی جالب است دیدم بعضی از این وهابی گفتند موحدترین شخص، ابلیس است، گفتم ابلیس ملعون است همه می گویند خدا ابلیس را لعنت کند خدا فرموده:

(قَالَ فَاخْرُجْ مِنْهَا فَإِنَّكَ رَجِيمٌ)

فرمود: «از صف آنها [= فرشتگان‌] بيرون رو، که رانده‌شده‌اي (از درگاه ما!).

سوره حجر (15): آیه 34 و سوره ص (38): آیه 77

می گویند نه چون راضی نشد به غیر از خدا سجده کند. گفتم نفهمیدید خدا دارد دستور می دهد خدا می فرماید الان باید سجده کنی تمرد از دستور خدا کرده وقتی تمرد کرده یعنی مرتد شده است.

خداوند متعال فرموده امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) وصی رسول الله، خلیفه رسول الله ثابت همه بیعت کردند بعد رو بر گرداندند، مخالفت با دستور خداوند متعال کردند. لذا یک شخصی خدمت پیغمبر می آید می گوید یا رسول الله گفتید نماز بخوانید نماز خواندیم گفتید حج بروید حج رفتیم، گفتید زکات بدهید زکات دادیم همه اعمال را انجام دادیم ولی الان می خواهی پسر عموی خودت را بر ما امیر قرار بدهی این دستور از جانب خدا است یا از جانب خودت است؟ نبی مکرم اسلام فرمود نه از جانب خدا است، گفت اگر از جانب خدا است بگو عذاب نازل بشود من تحمل ولایت امیر المؤمنین را ندارم، خیلی از نواصب بلکه نواصب دشمنان امیر المؤمنین هم همین طوری هستند می گوید ما تحمل ولایت امیر المؤمنین را نداریم جهنم برویم ولی با علی نمی توانیم کنار بیاییم اصلا دشمن هستیم.

الان برای تان روایت می آورم وقتی به مروان می گویند چرا به امیر المؤمنین دشنام می گویی؟ می گوید اصلاً‌ روزمان شب نمی شود مگر می توانیم دشنام ندهیم این بغض و این کینه به کجا می رسد؟

(سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ)

تقاضا کننده‌ ای تقاضای عذابی کرد که واقع شد!

سوره معراج (70): آیه 1

سوال کرد درخواست عذاب داشت عذاب هم نازل شد

مجری:

با این که پیامبر هم بودند.

استاد موسوی:

بله با این که پیامبر نبی رحمت است ولی امر این قدر مهم است عذاب باید نازل بشود بقیه بینند حجت بر همه تمام بشود. حالا می بینیم باز در شبکه های فتنه شان سر و صدا می کنند صحبت می کنند و منکر فضائل امیر المؤمنین می شوند، منکر ولایت امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) را می شوند و حکایت این ها حکایت همان کسی است که از جانب خداوند متعال درخواست عذاب می کند.

واقعاً عجیب است، الان هم که ما در زمان ولایت و امامت حضرت ولی عصر (روحی له الفداء، عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستیم باید تمام توجهات در عید غدیر در اعیاد به حضرت ولی عصر (علیه السلام) باشد.

مجری:

و بیعتی دوباره در عید غدیر و در هر عید کنیم

استاد موسوی:

احسنت! بله با حضرت ولی برای حضرتش دعا کنیم برای آن مطالب، آن خواسته های حضرت باید تلاش کنیم. کما این که در زمان امیر المؤمنین (علیه السلام) هستیم حضرت فرموده الان این کار را برایم انجام بدهید بلند می شویم؟ بله صد در صد جان مان را فدایش می کنیم ما آفریده شدیم که جان مان را فدای حضرتش کنیم امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود:

«فَاخْتَارَنَا وَ اخْتَارَ لَنَا شِيعَةً يَنْصُرُونَنَا‏»

خدا ما اهل بیت (علیهم السلام) را انتخاب کرد و برای ما شیعیانی انتخاب کرد که ما را یاری کنند.

الخصال؛ ابن بابويه، محمد بن على، محقق/ مصحح: غفارى، على اكبر، ناشر: جامعه مدرسين، ج2، ص635

اگر شیعه ای، اهل بیت (علیهم السلام) را یاری نکند اصلاً به آن هدف خلقتش نرسیده، دارد خلاف جهتی که خدا به خاطر آن معین کرده می رود ما آفریده شدیم که جان مان را فدای حضرت صاحب (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کنیم. الان حضرتش درخواستی که از شیعه دارد فرمود:

«أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَج‏ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُم‏»

كمال الدين و تمام النعمة؛ ابن بابويه، محمد بن على، محقق/ مصحح: غفاری، علی اكبر، ناشر: اسلاميه، ج2، ص485

الان حرم امیر المؤمنین در جشن ها و مجالس ما باید ضجه و دعا برای آمدن فرزند امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیهم السلام) باشد؛ چون اصل شادی و جشن گرفتن آن موقع است وگرنه الان این خوشحالی و عید زود گذر است.

مجری:

آن روح اصلی در آن نیست.

استاد موسوی:

بله، خدمت امام صادق (علیه السلام) آمد گفت عیدتان مبارک حضرت فرمود چه عیدی؟ به خدا قسم در هر عیدی

«یتجدد لنا الحزن»

حزن و اندوه برای مان تازه می شود.

غم و حزن ما باز می شود گفت چرا مگر چه شده؟ حضرت فرمود:

«نری حقنا في ایدي غیرنا»

ما حق مان را در دست دیگران داریم می بینیم.

 این درد هست برای اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) روزی بی بی دو عالم حضرت زهرا (سلام الله علیها) لبخند می زند و خوشحال می شود که پرچم «یا لثارت الحسین» مولا صاحب الزمان (روحی له الفداء) بلند می شود، خدایا با عظمت امیر المؤمنین از باقی مانده غیبتش صرف نظر کن و ان شاء الله همه مؤمنین دعا کنند و از خدا بخواهند که باقی مانده غیبت حضرت ان شاء الله بخشیده بشود.

مجری:

احسنتم طیب الله انفاسکم.

 گفت که یوسف گم گشته باز آید اگر باور کنیم/ در فراقش همچو یعقوبیم و حسرت می خوریم. یک میان برنامه دیگر ببینیم و ان شاء الله مجددا بر می گردیم

 (میان برنامه)

 علی الدر والذهب المصفی و باقی الناس کلهم تراب. بر ذره گر نظر لطف بو تراب کند/ به آسمان رود و کار آفتاب کند. سیدنا عرض تبریک مجدد خدمت حضرتعالی دارم، در بخش قبلی برنامه مطلب به جای خوبی رسید و قطعاً باید برسد در این اعیاد قطعاً باید ذکری از مولای مان، امام زمان بشود. اگر نشود ناقص است بقیه مطالب بی محتوا است اشاره ای فرمودید به نزول آیه (سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ) اولاً‌ که این در منابع عامه آمده است و آیا شخصش هم مشخص بود یا خیر؟

استاد موسوی:

بسم الله الرحمن الرحیم این که فرمودید باید ذکری از حضرت بشود، من می گویم محور باید صاحب الزمان باشد. اصل باید ایشان باشد ما می خواهیم برویم تبریک بگوییم به چه کسی تبریک بگوییم؟ به کدام سید، به کدام آقا همین طور در عزاها و در همه مجالس و در هر وقت انسان باید یاد اربابش کند ما عزیزتر از این آقا در عالم نداریم. وقتی نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) به این آقا می رسد می فرماید:

«بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي‏»

پدر و مادرم فدای تو بشود!

 این آقا چه کسی است که نبی مکرم اسلام می فرماید پدر و مادرم به فدای تو؛ امیر المؤمنین هم چنین، اهل بیت عصمت و طهارت این مولا صاحب الزمان کسی است که می آید:

«يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً»

كتاب سليم بن قيس، نویسنده: هلالى، سليم بن قيس، محقق / مصحح: انصارى زنجانى خوئينى، محمد؛ ناشر: الهادى‏؛ ج‏2، ص 628

 

این آقایی است که پرچم ولایت اهل بیت (علیهم السلام) را در سراسر جهان گسترده می کند، لذا عزیزان، بزرگوارانی که مجلس می گیرند در غدیر اطعام می کنند حتماً به نیت تعجیل در فرج مولای مان صاحب الزمان (علیه السلام) باشد، اگر بنری می زنند تبلیغی می کنند پرده ای می زنند حتماً بنویسند مجلس به نیت تعجیل در فرج امام زمان (علیه السلام) باشد. بعدش ببینید نگاه حضرت به این مجلس چطور می شود؟

در مجالس مان از سخنران مان، از مداح مان بخواهیم حتماً در مورد ارباب مان صحبت کنید، حتماً برای آقای مان دعا کنید ولو 14 مرتبه اللهم عجل لولیک الفرج بگویید آقا خیلی غریب است آقا و مولای عالم امیر الوجود، امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) که اول مظلوم عالم است وقتی شخصی وارد مسجد کوفه می شود و صدا می زند به من ظلم شده حضرت می فرماید بیا جلو آمد فرمود چه شده؟ گفت من ظلم شده امیر عالم (علیه السلام) فرمود:

«وَللَّه ظُلِمْتُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَر وَالّمَبَرْ»

به خدا قسم به منِ‌ امیر المؤمنین (علیه السلام) به اندازه ریگ بیابان ها ظلم شده به اندازه موی حیوانات به من ظلم شده خیلی به منِ علی ظلم شده همین آقای مظلوم وقتی به امام زمان مان به این امام غریب صاحب الأمر والزمان می رسد می فرماید:

«صَاحِبُ هَذَا الْأَمْر الطَّرِيدُ الشَّرِيد اَلْوَحیدْ اَلْفَرید»

این قدر غربت برای صاحب الزمان با این همه شیعه و گفتیم بحث ارتداد که می شود یعنی رو بر گرداندن از حجت خدا هست؛ یعنی ما الان اگر از حجت خدا رو بر گردانیم طبق روایات اهل بیت ارتداد است، نه آن ارتدادی که نماز نمی خواند نه نمازش را می خواند بت پرست هم نشده ولی می گوید خدا اینی که شما تعیین کردی را من نمی خواهم قبول کنم.

مجری:

دیگر «من مات ولم یعرف امام زمانه» روایت متفقٌ علیه است «ماتَ میتةً جاهلیة» یعنی این فرد در همان دوران جاهلیت فوت کرده که بدون امام باشد.

استاد موسوی:

این که فرمودید مثل قضیه (سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ) این های که می گویند ما نمی خواهیم قبول کنیم شخصی بود، با او صحبت و بحث کردیم ادله را دید همه ادله برایش ثابت شد گفت من می دانم حق با امیر المؤمنین است، ولی محبت فلانی و فلانی از دلم بیرون نمی رود گفتم مشکل ندارد

«حشرک الله مع من تحب مع من تتولی»

امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) نیازی به تو ندارد

«لا تمونون اسلامکم»

بر خدا منت نگذارید ما مسلمان شدیم! بلکه خدا بر شما منت می گذارد همین که شعرای بزرگوار شعر می گویند لطف امیر المؤمنین (علیه السلام) است. همین که من می توانم نام امیر المؤمنین (علیه السلام) را ببرم آقا به من لطف کرده ذره پروری کرده که من نام آقا را ببرم. آمدند به سلمان گفتند «انت شیعة علي» تو شیعه امیر المؤمنین هستی؟ می گوید سلمان شروع کرد گریه کردن به او گفتند چه شده حرف بدی به تو زدیم؟ گفت نه به آقا و اربابم اهانت کردی من کجا شیعه امیر المؤمنین کجا؟ شیعه امیر المؤمنین جبرئیل، میکائیل، فرشته ها و انبیاء هستند من شیعه امیر المؤمنین هستم؟ این می فهمد درک می کند یک ذره از مقامات حضرت را دیده و درک کرده این های که قبول نمی کنند مثل همین شخصی است که گفت من قبول نمی کنم و عذاب نازل بشود.

در تفاسیر اهل سنت مثل تفسیر الجامع لأحکام القرآن آقای قرطبی، جلد 21، چاپ مؤسسه الرسالة، صفحه 219 دارد که:

«وقيل: إن السائل هنا هو الحارث بن النعمان الفهري»

حارث ابن نعمان فهری بود وقتی مولای عالم نبی مکرم اسلام در مورد حضرت امیر المؤمنین (روحی له الفداء) فرمود:

 «(من كنت مولاه فعلي مولاه) ركب ناقته فجاء حتى أناخ راحلته بالأبطح»

سوار ناقه (شترش) شد با عجله خودش را رساند تا به ابطح رسید.

«ثم قال یا محمد»

چقدر واقعا این ها...

مجری:

بی ادب بودند دیگر چه می شود گفت؟

استاد موسوی:

تو به استاد و یا مولوی ات میرسی به اسم صدایش می زنی؟ یا رسول الله (روحی لک الفداء)

«ما اذي نبي مثل ما اذیت»

هیچ پیغمبری مثل من اذیت نشد در زمان حیات خودش در اهل بیت خودش کدام پیغمبر را با اهل بیتش این طوری مردم عمل کردند و ظلم کردند.

«أمرتنا عن الله أن نشهد أن لا إله»

از جانب خدا به ما دستور دادی شهادتین را بگوییم قبول کردیم 5 بار نماز بخوانیم قبول کردیم زکات، ماه رمضان همه را قبول کردیم

«ثم لم ترض بهذا حتى فضلت بن عمك علينا»

به همه این ها راضی نشدی تا این که پسر عمویت را بر ما برتری می خواهی بدهی؟

الجامع لأحكام القرآن؛ اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاري القرطبي الوفاة: 671، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج18، ص278 (نرم افزار الجامع الکبیر)

آخر منافق اصلا برتر از امیر المؤمنین (علیه السلام) مگر بوده؟ در چه؟ در علمش برو نگاه کن، هر کسی یاری مثل تو دارد بیاره، مرد باشید بیاورید همه علمای تان، همه ائمه تان، همه خلفای تان همه را جمع کنید خاک کف پای امیر المؤمنین (علیه السلام) نمی شوند. از علم امیر المؤمنین (علیه السلام) حضرت چه می فرماید:

«سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي‏»

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص 280  

از هر چیز از من سوال کنید جوابگو هستم. کدام یک از این آقایان می تواند چنین ادعای بکند غیر از علی و اولاد علی (سلام الله علیه) علمش، شجاعت امیر المؤمنین کجا بودند آن های که بالای کوه می رفتند، شنیدم عالم وهابی می گوید بالای کوه می رفتند که به خدا نزدیک تر باشند و دعا کنند آن آقایی که جبرئیل صدا زد:

«لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار»

یک نفر در شجاعت علی بیاورید یک کم نزدیک باشد نیست. بعد این منافق، این نادان می گوید می خواهی امیر المؤمنین را بر ما برتری بدهی؟ فضیلت بدهی مگر کور بودی فضیلت امیر المؤمنین (علیه السلام) معلوم بوده، اصلا اگر این روایات کلاً نبود به همان حرفی که این ها می گویند انتخابات بود باید شایسته ترین فرد انتخاب بشود شایسته تر از امیر المؤمنین شما دارید؟

مجری:

همه گزینه ها را بگذارید علم شان، شجاعت شان، تدبریشان

استاد موسوی:

کسی که بگوید: «سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي‏»؛ من علم به همه آیات قرآن دارم با کسی که معنی «فاكِهَةً وَ أَبًّا» را بلد نیست یکی است؟ کسی که تمام احکام، تمام روایات نبی مکرم اسلام، تمام علم پیغمبر نزد او است «باب مدینة علم رسول الله» با کسی که تیمم بلد نیست یکی است؟ اصلاً می شود من جایی دیگر بروم بعد این فرد می گوید: «حتى فضلت بن عمك علينا»؛ پسر عمویت بر ما فضیلت دادی؟ پسر عمویش فضیلت داشته تو کور بودی تو منافق بودی

«أفهذا شيء منك أم من الله»

این از جانب تو است، تو داری این حرف را میزنی یا از جانب خدا است؟

مجری:

باز هم بی معرفتی خودش را می رساند

استاد موسوی:

شک دارد.

(وَمَا ينْطِقُ عَنِ الْهَوَى * إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْي يوحَى)

و هرگز از روی هوای نفس سخن نمی گويد آنچه می ‌گويد چيزی جز وحی که بر او نازل شده نيست!

سوره نجم (53): آیه 3 و 4

خدا در قرآن می فرماید نبی مکرم اسلام هر حرفی که می زند وحی است معلوم است این ها ایمان ندارند، وقتی چشم به چشم پیامبر می نشیند خاک در دهانم این حرف را می زنم می گوید:

«إن الرجل ليهجر»

این مرد دارد هذیان می گوید.

ديوان المتنبي؛ اسم المؤلف: أبو البقاء العكبري الوفاة: 616، دار النشر: دار المعرفة - بيروت، تحقيق: مصطفى السقا/ إبراهيم الأبياري/ عبد الحفيظ شلبي، ج1، ص9

یعنی چه؟ چشم به چشم پیامبر بعد می آید می گوید این ها شاگردهای رسول الله هستند این ها نمی شود مخالفت کنند. نبی مکرم اسلام زنده است با او دارند مخالفت می کنند از عقبه تبوک خواستند بیاندازند بکشند، پیامبر زنده بود نماز جمعه می خواند رها می کنند و بیرون می روند پیامبر زنده بود. امام صادق (علیه السلام) فرمود نور ولایت ما را خدا پخش کرد در دل هر که رفت هدایت می شود. شما نگران نباشید و اگر در دلش نرفت هر کاری بکنید هدایت نمی شود!

مجری:

هر چه دلیل بیاوری آیه، روایت، سند قبول نمی کند

استاد موسوی:

فرمود ولایت ما اهل بیت «في رابعة النهار» واضح تر است. ولایت اهل بیت (علیهم السلام) از خورشید ظهر واضح تر است، چرا نمی خواهید قبول کنید نمی خواهم قبول کنم. قبول نکنید روز قیامتی هست.

«فقال النبي صلى الله عليه وسلم»

حضرت فرمود:

«والله الذي لا إله إلا هو ما هو إلا من الله»

به خدا قسم که هیچ الهی غیر از او نیست این امر و این دستور از جانب خدا است.

«فولى الحارث وهو يقول»

حارث ابن نعمان فهری این منافق رفت در حالی که می گفت:

«اللهم إن كان ما يقول محمد حقا فامطر علينا حجارة من السماء»

اگر این چیزی که پیامبر می گوید حق است یک سنگی از آسمان بر ما بفرست.

«أو ائتنا بعذاب أليم»

یا عذاب الیم بر ما نازل کن!

 (قربان خدا بروم) چه دعایش مستجاب شد

«فوالله ما وصل إلى ناقته حتى رماه الله بحجر»

به خدا قسم هنوز به ناقه اش نرسیده تا خدا با سنگی بر فرق این ملعون وارد کرد.

«فوقع على دماغه فخرج من دبره فقتله فنزلت: (سأل سائل بعذاب واقع)»

الجامع لأحكام القرآن؛ اسم المؤلف: أبو عبد الله محمد بن أحمد الأنصاري القرطبي الوفاة: 671، دار النشر: دار الشعب – القاهرة، ج18، ص278 (نرم افزار الجامع الکبیر)

این یکی از تفاسیر اهل سنت باز از تفاسیر اهل سنت، تفسیر روح المعانی آلوسی یا تفسیر جز تبارک الجزء تاسع والعشرون، جزء 29 احیاء التراث العربی، العلامه سید محمود الآلوسی البغدادی، صفحه 55، سوره معراج

«بسم الله الرحمن الرحيم (سأل سائل بعذاب واقع) ... والسائل هو النضر بن الحرث كما روى النسائي وجماعة وصححه الحاكم عن ابن عباس...»

بعد تا این جا می آید:

«وقيل هو الحرث بن النعمان الفهري وذلك أنه لما بلغه قول رسول الله صلى الله عليه وسلم في علي كرم الله تعالى وجهه من كنت مولاه فعلي مولاه قال اللهم إن كان ما يقول محمد صلى الله تعالى عليه وسلم حقا فأمطر علينا حجارة من السماء فما لبث حتى رماه الله تعالى بحجر فوقع على دماغه فخرج من أسفله فهلك من ساعته»

روح المعاني في تفسير القرآن العظيم والسبع المثاني؛ اسم المؤلف: العلامة أبي الفضل شهاب الدين السيد محمود الألوسي البغدادي الوفاة: 1270هـ، دار النشر: دار إحياء التراث العربي – بيروت، ج29، ص55

این تفسیر هم همین قضیه را نقل می کند. باز از تفاسیر اهل سنت، تفسیر ابی السعود محمد ابن محمد العمادی الجزء التاسع، همین قضیه را در صفحه 29 ذکر می کند. و در دیگر تفاسیر اهل سنت هم آمدند قضیه را ذکر کردند لذا همین قضیه هم جواب خیلی از مسائل می شود آن های که می گویند نه قضیه دوستی را معین کرده اگر قضیه ای دوستی بوده قضیه دوستی چه اهمیتی دارد که طرف آمده می گوید واقعاً این طوری است یانه؟

مجری:

مشخص است به صرف دوستی نیست بقیه هم فکر می کنند شاهد این ماجرا بودند دیدند قضیه خیلی جدی است.

استاد موسوی:

امیر عالم، امیر المؤمنین (سلام الله علیه) خیلی مظلوم است. اهل بیت مظلوم هستند که با این مقام با این منزلت امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود:

«فَصَبَرْتُ‏ وَ فِي الْعَيْنِ قَذًى وَ فِي الْحَلْقِ شَجًا أَرَى تُرَاثِي نَهْبا»

صبر کردم خار در چشم و استخوان در گلو!

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص48

مولا صاحب الزمان (علیه السلام) هم الان در این زمان این طوری است این جور دارد صبر می کند. صبر می کند در حالی که خار در چشم و استخوان در گلو دارد. لذا خطاب به جدش ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) می فرمایند که:

«فَلَأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً، وَ لَأَبْكِيَنَّ عَلَيْكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً»

هر روز صبح و شب من برایت گریه می کنم خون برایت گریه می کنم!

المزار الكبير (لابن المشهدي)؛ نویسنده: ابن مشهدى، محمد بن جعفر، ناشر: دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، محقق/ مصحح: قيومى اصفهانى، ص501

تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد؟ ان شاء‌ الله شیعیان حضرت متوجه بشوند و از این خواب غفلت بیدار بشوند و دست هایشان را به دعا بر دارند بس است این همه غربت، بس است این همه مظلومیت یک بار به اندازه بچه هایمان برای فرزند پیغمبر دعا کنیم باز این اهانت است باز این جسارت است. فرزندان مان در مقابل حضرت ولی عصر چه هستند؟ در مقابل این ارباب در مقابل فرزند حضرت زهرا (سلام الله علیها)

«بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي وَ أَهْلِي وَ مَالِي وَ نَفْسِي‏ وَ عُسْرَتي»

همه عالم فدای تو یا صاحب الزمان بیشتر از همه بلکه نه فقط صدر حوائج بلکه کل حوائج باید وجود نازنین صاحب الأمر بشود و ان شاء‌ الله در این اعیاد و در این عید بزرگ که خداوند متعال نگاه خاص به شیعیان دارد. ان شاء الله بزرگواران، همت کنند و برای فرج حضرت دعا کنند کارهای شان را نذر کنند نذر فرج صاحب الأمر (روحی له الفداء).

مجری:

ان شاء الله رب العالمین احسنتم طیب الله انفاسکم خیلی ممنون و متشکرم جناب استاد موسوی عزیز، وقت مان به پایان رسیده همین جا از شما مرخص می شویم. همچنین از شما عزیزان التماس دعای فرج و دعای خیر در این شب و فردا ان شاء الله ما را از دعای خیرتان فراموش نکنید و گفت:

 اصل و نسب مذهب ما را چو بخواهید/ آغاز مسلمانی ما روز غدیر است.

 مجدداً عرضه می کنیم که: الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ ألْمَعْصُومِين‏ (علیهم السلام)

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته


افضل الاعیاد>

عید غدیر بزرگترین عید ارتداد صحابه دوری از ولایت غدیر بیعت با امام عصر صلوات الله علیه شیعه و یاری امام لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار