افضل الاعیاد

قسمت هشتم ویژه برنامه افضل الاعیاد با با کارشناسی حجت الاسلام موسوی


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

 

عنوان برنامه: افضل الاعیاد

تاريخ: 27/ 04/ 1401

استاد: حجت الاسلام والمسلمین سید محمد امین موسوی

مجری: آقای سید محمد صفایی

مجری:

باده بده ساقیا ولی ز خم غدیر/ چنگ بزن مطربا ولی به یاد امیر/ تو نیز ای چرخ پیر بیا ز بالا به زیر/ داد مسرت بده ساغر عشرت بگیر/ بلبل نطقم چنان قافیه پرداز شد/ که زهره در آسمان به نغمه دم ساز شد/ محیط کون و مکان دایره ساز شد/ سرور روحانیان هو العلی الکبیر/ نسیم رحمت وزید دهر کهن شد جوان/ نهال حکمت دمید پر ز گل ارغوان/ مسند حشمت رسید به خسرو خسروان/ حجاب ظلمت درید ز آفتاب منیر/ وادی خم غدیر منطقه نور شد/ یا ز کف عقل پیر تجلی طور شد/ یا که بیانی خطیر ز سرّ مسطور شد/ یا شده در یک سریر قِران شاه و وزیر/ شاهد بزم ازل شمع دل جمع شد/ تا افق لم یزل روشن از آن شمع شد/ ظلمت دیو و دغل ز پرتوش قمع شد/ چه شاه کیوان محل شد به فراز سریر/ چون به سر دست شاه شیر خدا شد بلند/ به تارک مهر و ماه ظل عنایت فکند/ به شوکت فرّ و جاه به طالعی ارجمند/ شاه ولایت پناه به امر حق شد امیر!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم وَالْعَنْ أعْدائَهُم، الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ ألْمَعْصُومِين‏ (علیهم السلام)

عرض سلام، ادب و احترام خدمت شما بینندگان جان، عاشقان و موالیان و دوستداران حضرات آل الله (صلوات الله علیهم اجمعین) در هر نقطه ای از جهان تبریک و تهنیت عرض می کنم شام عید الله الاکبر، عید سعید غدیر خم را به محضر تمام انبیاء و اولیاء و اوصیاء به محضر جن و انس و ملک، بالأخص به محضر آقا و امام مان حضرت حجت ابن الحسن العسکری امام مهدی (ارواحنا فداه) و همچنین شما بزرگواران و خوبان.

در خدمت شما هستیم با آخرین برنامه از ویژه برنامه "افضل الأعیاد" به مناسبت دهه ولایت و امامت از عش آل محمد (علیهم السلام) شهر مقدس قم، جوار کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، امشب هم در خدمت کارشناس ارجمند جناب حجت الاسلام والمسلمین سید محمد امین موسوی هستیم و از محضرشان استفاده می کنیم سیدنا سلام علیکم عرض تبریک و خجسته باد بفرمایید

استاد موسوی:

علیکم السلام ورحمة الله وبرکاته عرض سلام و ادب دارم خدمت شما بزرگوار و خدمت بینندگان عزیز و فهیم شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و عرض تبریک و شاد باش دارم عید الله الاکبر، عید غدیر خم خدمت ارباب مان، مولای مان، صاحب مان، همه کاره مان، «السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَيْنَ الْأَرْضِ وَ السَّمَاء مَوْلَانَا صَاحِبَ الْأَمْر وَالزْمان (عج الله تعالی فرجه الشریف» و تبریک عرض می کنم این عید بزرگ را و این شادی و سرور وصف ناشدنی را خدمت همه شیعیان، محبین و دلدادگان مولای عالم، امیر وجود، امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) واقعاً شعر زیبایی سید بزرگوار خواندند که این شعر ما را یاد یک شعری انداخت و ما را به ذوق انداخت که یک شعری در مدح و فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) به عنوان عیدی تقدیم بینندگان بزرگوار کنم در این شبی که روزش، روز بزرگی بود و تا 3 روز این عید بزرگ ادامه داشت و بیعت ها با امیر المؤمنین (علیه السلام) شادی ها و جشن ها:

«بخ بخ لك يا ابن أبي طالب»

البداية والنهاية؛ اسم المؤلف: إسماعيل بن عمر بن كثير القرشي أبو الفداء الوفاة: 774، دار النشر: مكتبة المعارف – بيروت، ج7، ص350

از آسمان و زمین دوست و دشمن خدمت آقا تقدیم می شد ما هم این چند بیت را به عنوان دسته گلی تقدیم می کنیم به ساحت مقدس بی بی دو عالم حضرت زهرا (سلام الله علیها) صدیقه کبری که قلب نازنینش امروز و امشب و این روزها خیلی شاد است و ان شاء الله با مژده فرج فرزندش صاحب الزمان دوباره گل لبخند بر لبان مقدس و مطهر حضرت زهرا (سلام الله علیها) ان شاء الله بر گردد.

السلام علیکَ یا مولای یا امیر المؤمنین یا علی:

عشق او دریا ندارد ساحلی/ در دلم باشد ولای آن ولی/ عشق از عین علی پیدا شده/ لام حرفش حرف نفی لا شده.

 من این را توضیح بدهم چون بعضی از نواصب فی قلوبهم مرضٌ است (لام حرفش حرف نفی لا شده) یعنی در کلمه لا اله الا الله این لا از اسم امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) است، این هم توضیح دادم که فی قلوبهم مرضٌ، نواصب را می شناسید.

می گوید: مه نور فشاد و سگ عو عو کند. این واضح است و همه می دانند.

حرام زاده صحبت از نام علی نمی کند / حلال زاده غیر از او نام دگر نمی برد.

 این حرفی نیست که من می گویم این حرف تمام صحابه است بروید در کتاب های لغت کلمه «نبور» را جستجو کنید ببینید معنی اش چه می آید؟

«كنا نبور أولادنا بحب علي رضي الله عنه»

النهاية في غريب الحديث والأثر؛ اسم المؤلف: أبو السعادات المبارك بن محمد الجزري الوفاة: 606، دار النشر: المكتبة العلمية - بيروت - 1399هـ - 1979م ، تحقيق: طاهر أحمد الزاوى - محمود محمد الطناحي، ج1، ص161

ما فرزندان مان را می خواستیم ببینیم حلال زاده یا حرام زاده هستند با محبت علی امتحان می کردیم محب علی بود می فهمیدیم این حلال زاده است این فرمایش صحابه است. بروید در کتاب های لغت کلمه «نبور» را جستجو کنید و معنی اش را بدانید.

 عشق او دریا ندارد ساحلی/ در دلم باشد ولای آن ولی/ عشق از عین علی پیدا شده/ لام حرفش حرف نفی لا شده/ هر چه هستی دارد از یای علی است/ دل اگر مست است از نای علی است/ آدم و نوحش مدیحت خوان اوست/ موسی و عیسی مدیحت خوان او/ مادرش مهمان خاص داور است/ بر پیمبر مادر و هم یاور است/ گر شنیدی زیر پای مادران/ جنت خلد و بهشت جاودان/ پای این مادر روی جنت بود/ امر او بر دیده منت بود/ منتی بر کل هستی جا گذاشت/ تا که طفل او به دنیا پا گذاشت/ کعبه را بنگر که گشته مستِ مست/ وز قدومش بین که از غم ها برست/ بس که دارد شوق دیدارش عجب/ شد مهیایش وجب اندر وجب/ کعبه گم کرده در و دیوار را/ او ندارد قدرت این بار را/ جای در دیوار از هم باز شد/ آفرینش با علی آغاز شد!

یا علی مدد، روحی لک الفداء یا امیر المؤمنین یا سیدی ومولای این دسته گل را تقدیم می کنیم به ساحت مقدس صدیقه کبری فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و خدمت شما بزرگواران هستیم.

مجری:

طیب الله انفاسکم احسنتم. اصلاً شب شبی است که شب فضائل مولا امیر المؤمنین و ذکر فضائل امیر المؤمنین است شب یاد مولا «ذِكْرُ عَلِيٍّ عِبَادَة» است و این توضیح هم عرض کنم شعری که بنده در ابتدای برنامه خدمت تان عرض کردم بخشی از یک مسمط و مربع بود از مرحوم آیت الله شیخ محمد حسین غروی اصفهانی مشهور به کمپانی که ان شاء الله در بخش های بعدی برنامه ادامه اش را خدمت شما عرض خواهم کرد.

استاد موسوی:

حالت مسابقه شد شعری هم که ما خواندیم از حاج حسن بهاری است خدا حفظش کند ان شاء الله در ادامه برنامه بقیه ابیاتش را می خوانیم.

مجری:

مسابقه را مزاح فرمودید ذکر مولا، یاد کردن از مولا در برنامه شب گذشته هم عرض کردم این که چقدر در مدح مولا ذکر فضائل سروده شده و هنوز تمامی ندارد این ها را بخواهیم جمع کنیم اصلاً‌ قابل جمع نیست تازه این ها، چیزهای است که از لسان بشر صادر شده یعنی از زبان بشری بیرون آمده در حد کلمات و عبارات است که اصلش واقعاً در عبارت نمی گنجد.

استاد موسوی:

وقتی نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) خطاب به مولای عالم امیر وجود امیر المؤمنین (علیه السلام) می فرماید:

«ذِكْرُ عَلِيٍّ عِبَادَة»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج36، ص370

وقتی حضرت فرمودند من می خواهم یک روایتی بخوانم توضیحش را هم می دهم عرض کردم نواصب نمی توانند قبول کنند، چون با گروه خونی شان نمی سازد. این ها خمیر مایه شان با بغض امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) عجین شده اصلاً نمی تواند نام امیر المؤمنین (علیه السلام) را بشنود. لذا ما انتظار داریم فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) را قبول کند؟ این ها:

«كَانُوا يَأْخُذُون‏ بِالتُّهَمَة»

در زمان بنی امیه، در زمان حجاج ابن یوسف ثقفی در زمان های دشمنان اهل بیت با تهمت یعنی به کسی تهمت می زدند که این فرد شیعه و محب امیر المؤمنین است او را می کشتند. هر بچه ای که اسمش علی بود را زمان بنی امیه می کشتند. بروید تاریخ عُلَیْ ابن رباح را بخوانید گفتند عُلَیْ چه است آمدند او را بکشند گفتند اسمش عَلی است گفتم نه اسمش عُلَیْ است. بروید بخوانید همه مصادرش موجود است.

این روایت را به کوری چشم همه نواصب می خوانم استدلالش را هم می آورم دلیلش را هم می آورم از کتاب الله هم می آورم

«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه واله وسلم): إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى جَعَلَ لِأَخِي عَلِيِّ (علیه السلام)‏ فَضَائِلَ لَا تُحْصَى كَثْرَةً»

 خداوند متعال برای برادرم امیر عالم امیر المؤمنین (علیه السلام) فضائلی قرار داده که این فضائل به شماره در نمی آید

«فَمَنْ ذَكَرَ فَضِيلَةً مِنْ فَضَائِلِهِ مُقِرّاً بِهَا غَفَرَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ»

نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) فرمود اگر کسی یک فضیلت از فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) را ذکر کند، خداوند متعال گناهانش را می بخشد گناهان گذشته اش که معلوم است بخشیده می شود گناهان آینده اش چطور؟ چون حضرت گذشته و آینده، گناهان آینده اش را می فرماید خدا توفیق توبه به او می دهد، یا ترک معصیت شاید ناصبی بگوید این خیلی زیاد است یک فضیلت از امیر المؤمنین (علیه السلام) ذکر کنی تمام گناهانت بخشیده بشود؟  این به عقل ناصبی شاید خیلی جور در نمی آید بزرگ بشود خیلی است گناهان انسان با یک فضیلت بخشیده بشود با یک فضیلت شما دارید غلو می کنید ما جوابش را از قرآن می دهیم خداوند متعال در قرآن وقتی قضیه بنی اسرائیل را ذکر کرد و فرمود خدا می خواهد بنی اسرائیل را ببخشد چه کار کرد؟ به آن ها گفت سالیان سال نماز شب بخوانید یا چه کار کنید؟ نص آیه قرآن است

(وَإِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هَذِهِ الْقَرْيةَ فَكُلُوا مِنْهَا حَيثُ شِئْتُمْ رَغَدًا وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا وَقُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطَاياكُمْ وَسَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ)

و (به خاطر بياوريد) زمانی را که گفتيم: «در اين شهر [= بيت المقدس‌] وارد شويد! و از نعمت های فراوان آن، هر چه می ‌خواهيد بخوريد! و از در (معبد بيت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گرديد! و بگوييد: «خداوندا! گناهان ما را بريز!» تا خطاهای شما را ببخشيم؛ و به نيکوکاران پاداش بيشتری خواهيم داد.»

سوره بقره (2):‌ آیه 158

خداوند متعال می فرماید بنی اسرائیل شما فقط یک کلمه بگویید (حِطَةٌ) ما گناهان تان را می بخشیم. آقای ناصبی، آقای وهابی که اعتراض می کنی بیا به خدا اعتراض کن تو که به همه چیز اعتراض می کنی. خدایا نمی شود به خاطر یک کلمه بنی اسرائیل را ببخشی خدا می فرماید به شما ربطی ندارد

«لا یُسْئل عن فعله»

در مورد فعلش خدا بازخواست نمی شود. خدا به خاطر یک کلمه بنی اسرائیل را بخشید این را بگویید:

(فَبَدَّلَ الَّذِينَ ظَلَمُوا قَوْلًا غَيرَ الَّذِي قِيلَ لَهُمْ)

اما افراد ستمگر، اين سخن را که به آنها گفته شده بود، تغيير دادند؛

سوره بقره (2): آیه 59

گفتند (خطةٌ) بعضی ها «حُمْطةٌ» گفتند عوض کردند و خدا عذابش را بر آن ها نازل کرد چطور در قرآن به خاطر یک کلمه خدا بنی اسرائیل را می بخشد اعتراضی ندارید، ولی وقتی نبی مکرم اسلام (صلوات الله علیه وآله) می فرماید وقتی یک فضیلت از فضائل امیر المؤمنین را ذکر می کنی فضائل این آقایی که میزان و محور تشخیص مؤمن از منافق است آقایی که با ولایتش دین کامل شده آقایی که با ولایت و امامتش خدا به این اسلام راضی شده است.

بله یک فضیلت نبی مکرم اسلام فرمود خدا می بخشد به کوری چشم همه نواصب هم می بخشد. دلیل و استدلاش را هم از قرآن نمونه برای تان آوردم. بعد حضرت فرمود:

«مَنِ اسْتَمَعَ إِلَى فَضِيلَةٍ مِنْ فَضَائِلِهِ»

اگر کسی گوش بدهد به یک فضیلت از فضائل امیر عالم امیر المؤمنین (علیه السلام)

 همین کاری که الان شما دارید انجام می دهید دارید به یکی از فضائل امیر المؤمنین گوش می دهید (سلام الله علیه) چه می شود؟ حضرت فرمود:

«غَفَرَ اللَّهُ لَهُ الذُّنُوبَ الَّتِي اكْتَسَبَهَا بِالسَّمْع‏»

خداوند متعال به حرمت امیر المؤمنین (علیه السلام) تمام گناهانی که این شخص با گوش انجام داده را می بخشد.

«وَ مَنْ نَظَرَ إِلَى كِتَابٍ فِیهِ فَضَائِلِ عَلِيٍّ (علیه السلام) غَفَرَ اللَّهُ لَهُ الذُّنُوبَ الَّتِي اكْتَسَبَهَا بِالنَّظَرِ»

کسی نگاه کند به کتابی که در آن فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) است خدا تمام گناهانی که این فرد با چشم انجام داده را می بخشد

«وَ مَنْ كَتَبَ فَضِيلَةً مِنْ فَضَائِلِهِ لَمْ تَزَلِ الْمَلَائِكَةُ تَسْتَغْفِرُ لَهُ مَا بَقِيَ لِتِلْكَ الْكِتَابَة»

اگر کسی بنویسد یک فضیلت از فضائل ارباب وجود امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) را خداوند متعال فرشته های می گذارد تا وقتی این نوشته روی زمین باشد فرشته ها برایش استغفار می کنند.

 سپس حضرت فرمود:

«النَّظَرُ إِلَى عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (علیه السلام) عِبَادَةٌ وَ ذِكْرُهُ عِبَادَةٌ وَ لَا يَقْبَلُ اللَّهُ إِيمَانَ عَبْدٍ إِلَّا لِوَلَايَتِهِ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِهِ.»

مائة منقبة من مناقب أمير المؤمنين و الأئمة من ولده عليهم السلام من طريق العامة؛ ابن شاذان، محمد بن احمد، محقق/ مصحح و ناشر: مدرسة الإمام المهدى عجّل اللة تعالى فرجة الشريف، قم: 1407، ص177

حضرت فرمود ذکر امیر المؤمنین، یاد علی ابن ابیطالب (علیه السلام) عبادت است نگاه به امیر المؤمنین (علیه السلام) عبادت است و خداوند متعال ایمان هیچ بنده ای را نمی پذیرد مگر با ولایت امیر المؤمنین (علیه السلام) و بیزاری و برائت از دشمنان امیر المؤمنین (سلام الله علیه) این دین خدا است.

«شِئْتُمْ أَمْ أَبَيْتُمْ»

قبول کنید یا قبول نکنید.

 این دینی است که نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) آورده بله یک وقتی شخصی مثل حارث ابن نعمان فهری می شود که می گوید من او را نمی خواهم قبول کنم می دانم از جانب خدا و پیامبر است نمی خواهم قبول نمی کنم بگو خدا عذاب نازل کند اگر این طوری هستی یا علی مدد، بسم الله. و اگر در این دنیا عذاب نشوی روز قیامت، روز سختی خواهد بود برای کسانی که فرمایشات نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) را زیر پا می گذارند.

روز قیامت روزی است که از ولایت امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) سوال می شوند. این فضیلت را عرض کردم که ان شاء‌ الله برنامه مان با فضیلت امیر المؤمنین (علیه السلام) شروع بشود هر چند که بیشتر همّ و غم من امشب این است که فرمایشات نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) در مورد کسی که وارث غدیر در این زمان است، کسی که علمدار غدیر در این زمان است، مولا صاحب الأمر والزمان (روحی له الفداء) کسی که غدیر منتظرش است کسی که امیر المؤمنین منتظرش است. کسی که نبی مکرم اسلام منتظرش است کسی که همه عالم، همه وجود، همه عوالم، همه انبیاء و اولیاء منتظرش هستند تشریف بیاورد ان شاء الله و خدا فرجش را برساند.

 نبی مکرم اسلام در خطبه غدیر 25 جمله در مورد این آقا و این ارباب و این مولا صاحب الامر (روحی له الفداء) بیان فرموده که ان شاء الله این جملات را می خوانیم و استفاده می کنیم.

مجری:

خیلی ممنون، روایت واقعاً به جا بود این روایتی که فرمودند و ذکر کردند این که آقا امیر المؤمنین هر آن چه داشت در راه خدا داد، لذا از خداییِ خدا هیچی کم نمی شود خداوند متعال هم هر آن چه اراده کند به امیر المؤمنین عنایت کند. یک توقف کوتاه داشته باشیم ان شاء الله مجددا خدمت شما بر می گردیم.

(میان برنامه)

مجری:

مژده که شد میر عشق وزیر عقل نخست/ به همت پیر عشق اساس وحدت درست/ به آب شمشیر عشق نقش دوئیت بشست/ به زیر زنجیر عشق شیر فلک شد اسیر/ فاتح اقلیم جود به جای خاتم نشست/ یا به سپهر وجود نیّر اعظم نشست/ یا به محیط شهود مرکز عالم نشست/ روی حسودِ عنود سیاه شد همچو قیر/ صاحب دیوان عشق عرش خلافت گرفت/ مسند ایوان عشق زیب و شرافت گرفت/ گلشن خندان عشق حسن و لطافت گرفت/ نغمه ای دستان عشق رفت به اوج عفیر/ جلوه به صد ناز کرد لیلی حسن قِدَم/ پرده ز رخ باز کرد بدر منیر ظلم/ نغمه گری ساز کرد معدِن کل حِکَم/ یا سخن آغاز کرد عن اللطیف الخبیر/ به هر که مولا منم علی است مولای او/ نسخه اسماء منم علی است طغرای او/ سِرّ معما منم علی است نجلای او/ محیط انشاء منم علی مدار و مدیر!

عرض خیر مقدم و شاد باش مجدد خدمت شما بینندگان عزیز و ارجمند دارم، همچنان با ویژه برنامه افضل الاعیاد در شام عید سعید غدیر خم عید الله الاکبر، عید آغاز ولایت و امامت و وصایت آقا امیر المؤمنین علی ابن ابی طالب (علیه السلام) و عید تجدید بیعت با امام زمان مان (ارواحنا له الفداء) در خدمت شما هستیم. جناب سیدنا استاد موسوی بزرگوار در خدمت شما هستیم اشاره فرمودید در خطبه غدیر، اشاراتی از لسان آقا رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) پیرامون وجود مقدس امام مهدی (ارواحنا فداه) آن کسی که همه عالم و آدم و انبیاء و اولیاء همه منتظر ظهور ایشان هستند.

استاد موسوی:

شاعر خیلی زیبا بیان می کند:

روزی شعار کل جهان می شود علی/ طبق حدیث امام زمان می شود علی

ان شاء الله فرمایشات حضرت نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) در مورد حضرت صاحب (روحی له الفداء) در خطبه غدیر تقدیم می کنیم و رفقاء هم ووله ای دارند خیلی زیبا و به جا ان شاء الله برای بزرگواران آماده کنند که ان شاء الله دل هایمان نورانی بشود. ببینید آن های که دارند برای غدیر زحمت می کشند باید این را بدانند اگر اطعام می دهید اگر مجلسی می گیرید اگر زحمتی می کشید عیدی می دهید همه این ها اگر با یاد و نام فرزند امیر المؤمنین (علیه السلام) عجین نباشد شما ضرر کردید.

به آن مقصود اصلی غدیر و تبلیغ غدیر که نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) فرمودند نرسیدید چون مقصود نبی مکرم اسلام از غدیر و از فرمایشات نبی مکرم اسلام و از خطبه غدیریه و از این روز، این است که پروانه وار دور امام زمان تان باید بچرخید و حضرت را نصرت کنید. الان نصرت امام زمان (علیه افضل الصلاة والسلام) هم نصرت امیر المؤمنین است، هم نصرت نبی مکرم اسلام است هم نصرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) است هم نصرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است و نصرت دین است. وقتی مولا ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) قسم یاد می کند

«وَلَدِي يَا عَلِيُّ وَ اللَّهِ لَا يَسْكُنُ دَمِي حَتَّى يَبْعَثَ اللَّهُ الْمَهْدِيَّ»

فرزندم زین العادین به خدا قسم خون منِ حسین ابن علی از جوشش نمی ایستد، می جوشد تا این که خداوند متعال به فرزندم حضرت مهدی اذن ظهور بدهد.

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج45، ص299

و به حق این ایام، به عظمت امیر المؤمنین (علیه السلام) ان شاء الله هر چه زودتر فرج حضرتش امضاء بشود. در خطبه غدیریه مولای عالم نبی مکرم اسلام می فرماید:

«مَعَاشِرَ النَّاسِ آمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ»

‏خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید که نبی مکرم اسلام این آیه را می خواند به خدا ایمان بیاورید به نبی مکرم اسلام و رسول خدا و به نوری که همراه ایشان آمده است. این نور چه است؟ در تفاسیر می گویند امیر عالم، امیر المؤمنین است که قرآن ناطق است و قرآنی که همراه نبی مکرم اسلام قرآن صامت نازل شد. مبین قرآن، اهل بیت عصمت و طهارت است.

«أُنْزِلَ مَعَهُ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلى‏ أَدْبارِها أَوْ نَلْعَنَهُمْ كَما لَعَنَّا أَصْحابَ السَّبْت‏»

خدا دارد تهدید می کند می گوید یا ایمان بیاورید یا ما لعن می کنیم عذاب بر آن ها نازل می کنیم همان طوری که اصحاب سبت را در بنی اسرائیل لعن کردیم.

«بِاللَّهِ مَا عَنَى بِهَذِهِ الْآيَةِ إِلَّا قَوْماً مِنْ أَصْحَابِي أَعْرِفُهُمْ بِأَسْمَائِهِمْ وَ أَنْسَابِهِم‏»

نبی مکرم اسلام فرمود به خدا قسم منظور از این آیه که می فرماید اگر بر گردید لعن می شوید مثل این که اصحاب سبت لعن شدند فرمود مقصود از این آیه قومی از اصحاب من هستند که آن ها را به اسم و نسب می شناسم.

«قَدْ أُمِرْتُ بِالصَّفْحِ عَنْهُم‏»

به من دستور داده شده که با این ها مقابله نکنم و نکشم فعلاً کارشان ندارم قصاص قبل از جنایت نمی شود.

«فَلْيَعْمَلْ كُلُّ امْرِئٍ عَلَى مَا يَجِدُ لِعَلِيٍّ فِي قَلْبِهِ مِنَ الْحُبِّ وَ الْبُغْضِ»

هر کسی می خواهد عمل کند، عمل کند بر آن چیزی که در دلش نسبت به امیر المؤمنین به آن می رسد از محبت یا از بغض!

 مختار هستید اگر محبت امیر المؤمنین (علیه السلام) را داشته باشی مؤمن می شوید اگر نداشته باشی منافق می شوی و منافق «فی درک اسفل من النار» نکته ای که در مورد حضرت ولی عصر این جا است.

 «مَعَاشِرَ النَّاسِ»

آی مردم!

«النُّورُ مِنَ اللَّهِ عزّ و جلّ مَسْلُوكٌ فِيَّ»

آن نور امامت و خلافت و ولایت اولی بالمؤمنین من انفسهم این،‌ در وجود منِ پیامبر از جانب خدا است سپس:

«ثُمَّ فِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ»

بعد از من در وجود امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه السلام) است.

«ثُمَّ فِي النَّسْلِ مِنْهُ إِلَى الْقَائِمِ الْمَهْدِيِّ (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

سپس به نسل امیر المؤمنین (علیه السلام) می رسد تا قیام کننده، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

«الَّذِي يَأْخُذُ بِحَقِّ اللَّهِ وَ بِكُلِّ حَقٍّ هُوَ لَنَا»

 (جانم فدای صاحب الزمان) نبی مکرم اسلام می فرماید آن قیام کننده مهدی که حق خدا را باز می ستاند از آن های که غصب کردند و هر حقی که برای ما بوده و غصب شده به ما بر می گرداند.

«لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَدْ جَعَلَنَا حُجَّةً عَلَى الْمُقَصِّرِينَ وَ الْمُعَانِدِينَ وَ الْمُخَالِفِينَ وَ الْخَائِنِينَ وَ الْآثِمِينَ وَ الظَّالِمِينَ مِنْ جَمِيعِ الْعَالَمِينَ»

چون خداوند متعال ما را بر مقصرین، معاندین، مخالفین، خائنین و گنهکاران و ظالمین و غاصبین، بر همه عوالم و همه عالم حجت قرار داده است.

الإحتجاج علی أهل اللجاج؛ نویسنده: طبرسی، احمد بن علی، ناشر: نشر مرتضی، محقق / مصحح: خرسان، محمد باقر،ج1، ص62

لذا نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) در این فراز از خطبه غدیریه اشاره به وجود نازنین و مطهر امام زمان ما صاحب الامر الامام المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می کند و وعده ظهورش را به همه عالم می دهد. چقدر این قضیه مهم است برای خدا، برای نبی مکرم اسلام که در خطبه غدیریه حضرت اشاره میکند وعده ظهورش را می دهد خبر می دهد به این امامت و ولایت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) لذا ما باید بیدار باشیم.

 نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) تبلیغ غدیر را واجب کرده یکی از اموری که در غدیر، مطرح شده قضیه ظهور مولا صاحب الزمان است که باید تبلیغ بشود، باید گفته بشود باید مردم سوق داده بشود به این کهف الحصین به این پناه بی پناهان باید برسیم به این نتیجه که ما پناهی غیر از صاحب الزمان نداریم.

کسی غیر از آقا نداریم کسی نمی تواند حق اهل بیت را غیر از امام زمان بر گرداند، کسی نمی تواند حق خدا را از دست ظالمین غیر از امام زمان (علیه السلام) پس بگیرد. لذا امام هادی (روحی له الفداء) همان روایتی که استاد ما حاج آقای قزوینی بزرگوار از امام هادی (علیه السلام) خواندند که:

«الدَّاعِينَ إِلَيْهِ وَ الدَّالِّينَ عَلَيْه‏»

الإحتجاج علی أهل اللجاج؛ نویسنده: طبرسی، احمد بن علی، ناشر: نشر مرتضی، محقق / مصحح: خرسان، محمد باقر،ج1، ص18

در آخر الزمان آن علمایی باعث می شوند که مردم مرتد نشوند باید اوصاف شان این باشد دعوت به امام زمان می کنند، مردم را جمع می کنند درِ خانه امام زمان می آورند همه وقتش هست بفهمند چاره ساز همه مشکلات عالم مولا صاحب الزمان است. اگر کسی غیر از این ادعا دارد بگوید ما می توانیم حل کنیم ادعای بی جایی است؛ چون نبی مکرم اسلام در خطبه غدیریه وعده داده کسی که حق ما اهل بیت را به ما بر می گرداند صاحب الزمان است.

«أَنَّهُ يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا بَعْدَ مَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً.»

تنها کسی که زمین را پر از عدل و قسط می کند مولا صاحب الزمان است فقط ایشان می تواند کسی دیگر نمی تواند. لذا همه درِ خانه خداوند متعال بیاییم طبق روایت امام باقر (علیه السلام) وقتی فرمود:

«إِنْ أَصْبَحْتُمْ يَوْماً لَا تَرَوْنَ مِنْهُمْ أَحَداً فَاسْتَغِيثُوا بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»

به درگاه خدا استغاثه کنید در اولین روزی که امامان را ندیدیم بفهمیم بیچاره هستیم.

كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، محمد بن على‏، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، ج‏1، ص 328

«وَ ارْحَمِ اسْتِكَانَتَنَا بَعْدَه‏»

در دعای عهد می خوانیم خدایا به بیچارگی ما رحم کن ما بیچاره هستیم وقتی امام مان در غیبت هست، ما بیچاره هستیم به این بیچارگی ما رحم کن و امام زمان ما را به فریاد ما برسان.

نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) در خطبه غدیر اشاره به این مطلب دارد. بعد از این در فرازی دیگر باز حضرت می فرماید:

«مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّهُ مَا مِنْ قَرْيَةٍ إِلَّا وَ اللَّهُ مُهْلِكُهَا بِتَكْذِيبِهَا قَبْلَ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ مُهْلِكُهَا الْإِمَامُ الْمَهْدِيُّ وَ اللَّهُ مصدق [يَصْدُقُ‏] وَعْدُه‏»

مردم، بدانید هر قریه ای هر جایی که آیات خدا را تکذیب کردند و تکذیب می کنند خداوند متعال قبل از قیامت آن را به دست امام زمان (علیه افضل الصلاة والسلام) می رساند. و حضرت را مالک آن قریه و آن جا می کند و آن ها را مسلمان می کند و دشمنان خدا را هلاک می کند و این وعده صدق الهی است. وقتی خدا وعده بدهد حق است.

حضرت فرمود اگر یک روز از عالم قبل از قیامت باقی بماند خداوند متعال این روز را این قدر طولانی می کند که امام زمان (علیه السلام) ظهور کند و حق اهل بیت را بگیرد. یعنی کسی نمی تواند در عالم، در امت اسلامی با همه فِرَق و مذاهبی که دارد منکر ظهور امام زمان (علیه السلام) باشد. خیلی جالب است حتی نواصب، حتی وهابی ها بروید فتوای بن باز مفتی اعظم عربستان قبل از متفی که الان است قبل از آل شیخ را ببینید می گوید کسی که منکر ظهور امام زمان (علیه السلام) هست کافر است حکم به کفرش دادند.

یک عقیده ثابت، یک عقیده ای که مورد اتفاق همه هست که از فرزندان حضرت زهرا باید آقایی تشریف بیاورد و زمین را پر از عدل کند. لذا در فراز دیگری در مهم ترین خطبه در عید الله الاکبر در آن زمانی که نبی مکرم اسلام اگر آن قضایا را تبلیغ نمی کرد خدا می فرماید:

(فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ)

و اگر نکنی، رسالت او را انجام نداده‌ ای!

سوره مائده (5): آیه 67

اگر امر ولایت امیر المؤمنین و ولایت اهل بیت (علیهم السلام) را تبلیغ رسالت انجام ندادی. لذا این قضیه به این اهمیت برای نبی مکرم اسلام است و در این خطبه حضرت در چند جا 25 جمله در مورد صاحب هذا الأمر آن آقای غریب و مظلوم صاحب الزمان (روحی له الفداء) بیان می فرماید در جای دیگر، نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) صراحتاً می فرماید:

«أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الْأَئِمَّةِ مِنَّا الْقَائِمُ الْمَهْدِي‏»

مردم آگاه باشید که خاتم الأئمه، آخرین امام از ماست قیام کننده، مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

«أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَى الدِّين أَلَا إِنَّهُ الْمُنْتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِين‏‏»

آن ظاهر بر دین است، آن منتقم از ظالمین است.

 او می آید که انتقام اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم افضل الصلاة والسلام) را می گیرد و بی بی حضرت زهرا (سلام الله علیها) منتظر چنین روزی است، نبی مکرم اسلام منتظر چنین روزی است.

«أَلَا إِنَّهُ فَاتِحُ الْحُصُونِ وَ هَادِمُهَا أَلَا إِنَّهُ غَالِبُ كُلِّ قَبِيلَةٍ مِنْ أَهْلِ الشِّرْك وَهَادِیهَا‏»

آگاه باشید که قلعه ها را امام زمان فتح می کند. این را در خطبه غدیریه نبی مکرم اسلام فرموده است. این قدر اوصاف. آگاه باشید که غالب و شکست دهنده هر قبیله ای از شرک و هدایت کننده آن قبیله به دین مبین اسلام امام زمان است که خاتم الائمه از ما اهل بیت هست.

«أَلَا إِنَّهُ مُدْرِكٌ بِكُلِّ ثَارٍ لِأَوْلِيَاءِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»

آگاه باشید فرزندم مهدی در خطبه غدیر نبی مکرم اسلام می فرماید این همه اوصاف یک بار نفرموده ببینید قضیه چقدر اهمیت دارد. بدانید کسی که از هر دشمنی اولیاء‌ الله انتقام می گیرد، انتقام هر ولی خدا را از دشمنانش می گیرد امام زمان ما است.

«أَلَا إِنَّهُ النَّاصِرُ لِدِينِ اللَّه‏»

یاری کننده دین خدا، مهدی ماست.

«أَلَا إِنَّهُ الْغَرَّافُ مِنْ بَحْرٍ عَمِيقٍ أَلَا إِنَّهُ يَسِمُ كُلَّ ذِي فَضْلٍ بِفَضْلِهِ وَ كُلَّ ذِي جَهْلٍ بِجَهْلِهِ أَلَا إِنَّهُ خِيَرَةُ اللَّهِ وَ مُخْتَارُهُ أَلَا إِنَّهُ وَارِثُ كُلِّ عِلْمٍ وَ الْمُحِيطُ بِكُلِّ فَهْم‏»

این همه اوصاف، این همه جملات در مورد حضرت ولی عصر بدانید که این آقا وارث هر علمی است محیط به هر فهمی است، آن انتخاب شده خدا است از جانب خدا انتخاب شده است. همان روایتی که در کتب اهل سنت ذکر شده

«فإنه خَلِيفَةُ اللَّهِ الْمَهْدِيُّ»

خلیفه خدا حضرت مهدی است.

سنن ابن ماجه؛ اسم المؤلف: محمد بن يزيد أبو عبدالله القزويني الوفاة: 275، دار النشر: دار الفكر - بيروت، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ج2، ص1367

حتی البانی وهابی هم روایت را تصحیح می کند. این اهمیتی است که نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) به این حضرت داد. باز حضرت ادامه می دهد و به این اکتفا نمی کند

«أَلَا إِنَّهُ الْمُخْبِرُ عَنْ رَبِّهِ تَعَالَى وَ المشبه [الْمُشَيِّدُ] لِأَمْرِ إِيمَانِه‏»

بدانید مخبر از خداوند متعال ایشان است مشید و مقوی ایمان ایشان است

«أَلَا إِنَّهُ الرَّشِيدُ السَّدِيدُ أَلَا إِنَّهُ الْمُفَوَّضُ إِلَيْهِ أَلَا إِنَّهُ قَدْ بُشِّرَ بِهِ مَنْ سَلَفَ بَيْنَ يَدَيْه‏»

بشارتش را همه دادند همه قبلی ها بشارت این آقا را دادند

«أَلَا إِنَّهُ الْبَاقِي حُجَّةً وَ لَا حُجَّةَ بَعْدَهُ وَ لَا حَقَّ إِلَّا مَعَهُ وَ لَا نُورَ إِلَّا عِنْدَهُ أَلَا إِنَّهُ لَا غَالِبَ لَهُ وَ لَا مَنْصُورَ عَلَيْه‏»

بدانید که هیچ کس نمی تواند بر این آقا غلبه کند وقتی دستور ظهور از جانب خدا بیاید دیگر کار تمام است حضرت فرمود:

«إنّ جِبْرِیلُ عن یَمِینِهِ وَمِیکَائِیلُ عن شِمَالِهِ»

آقا جان مان، صاحب الامر (روحی له الفداء) وقتی ظهور می کند جبرئیل اولین کسی است که با حضرت بیعت می کند جبرئیل از طرف راستش، میکائیل از طرف چپش دقیقاً مانند جدش امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) است. دقیقاً مثل امیر المؤمنین است که وقتی به جنگ می رفت حضرت فرمود:

«جَبْرَئِيلُ عَنْ يَمِينِهِ، وَمِیکَائِیلُ عن شِمَالِهِ»

اگر روایت را ان شاء الله در اثناء بحث پیدا کنم و خدمت بزرگواران عرضه بدارم که ببینید حضرت مولا و آقای ما امیر وجود امیر المؤمنین علی ابن ابیطالب (علیه افضل الصلاة والسلام) چه مقام و منزلتی داشت.

مجری:

می خواهید یک ووله ای داشته باشیم بعد با ادامه برنامه در خدمت بینندگان عزیز باشیم.

استاد موسوی:

روایت است من روایت را نشان بدهم بعد ووله را برویم که متناسب با بحث باشد چون ذکر کردیم وقتی مولا صاحب الزمان ظهور می کند جبرئیل طرف راست حضرت و میکائیل طرف چپ حضرت است. ببینید در کتاب سلسلة الأحادیث الصحیحه، ناصر الدین البانی از وهابی ها جلد 5، صفحه 660، چاپ ریاض عربستان سعودی، روایت این است

«من مناقب علي (رضی الله عنه) كان يبعثه البعث فيعطيه الراية»

نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) پرچم را دست امیر المؤمنین می داد و حضرت را به جنگ می فرستاد.

«فما يرجع حتى يفتح الله عليه»

بر نمی گشت مگر این که فتح و پیروزی بر دست امیر المؤمنین (علیه السلام) مسجل می شد.

«جبريل عن يمينه»

 (جانم به قربانت یا امیر المؤمنین) جبرئیل طرف راست حضرت

«وميكائيل عن يساره. يعني عليا رضي الله عنه»

سلسلة الأحاديث الصحيحة وشيء من فقهها وفوائدها؛ المؤلف: أبو عبد الرحمن محمد ناصر الدين، بن الحاج نوح بن نجاتي بن آدم، الأشقودري الألباني (المتوفى: 1420هـ)، الناشر: مكتبة المعارف للنشر والتوزيع، الرياض، الطبعة: الأولى، (لمكتبة المعارف)، ج5، ص660

یعنی علی (رضی الله عنه) همان طور که عرض کردیم فرزندش حضرت مهدی (سلام الله علیه) مثل جدش امیر المؤمنین است.

باز در مسند امام اهل سنت احمد ابن حنبل، جلد 2، دار الحدیث القاهره، صفحه 344 حدیثی که در پاورقی می نویسد:

 «إسنادُهُ صحیح»

 این حدیث صحیح است حدیث از مولای عالم امام حسن مجتبی (روحی له الفداء) بعد از شهادت پدر بزرگوارشان امیر عالم فرمود:

«لَقَدْ فَارَقَكُمْ رَجُلٌ بِالأَمْسِ»

دیروز کسی را از دست دادید

«لم يَسْبِقْهُ الأَوَّلُونَ بِعَلْمٍ»

اولین از امیر المؤمنین بعلم سبقت نگرفتند

«وَلاَ يُدْرِكُهُ الآخِرُونَ»

و آن های که می خواهند بیایند به مقامش نمی رسند

« كان رسول اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَبْعَثُهُ بِالرَّايَةِ»

نبی مکرم اسلام، امیر المؤمنین را با پرچم به سمت جنگ می فرستاد

«جِبْرِيلُ عن يَمِينِهِ وَمِيكَائِيلُ عن شِمَالِهِ لاَ يَنْصَرِفُ حتى يُفْتَحَ له»

جبرئیل طرف راست حضرت میکائیل طرف چپ حضرت و بر نمی گشت مگر این که خداوند متعال پیروزی در دست این آقا قرار می داد.

مسند الإمام أحمد بن حنبل؛ اسم المؤلف: أحمد بن حنبل أبو عبدالله الشيباني الوفاة: 241، دار النشر: مؤسسة قرطبة – مصر، ج1، ص199 (نرم افزار الجامع الکبیر)

فرزندش حضرت مهدی (سلام الله علیه) همین طوری است با این شجاعت با این قدرت، قدرت قدرت علوی است امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«لَوْ صَاحَ بَيْنَ الْجِبَالِ لَتَدَكْدَكَتْ»

آقای ما، مولای ما صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اگر یک نعره حیدری بین کوه ها بکشد یک فریاد الله اکبر حضرت ندا بدهد کوه ها از هم می پاشند اگر بر قدرتمندترین، تنومندترین درخت این دنیا دست بگذارد آن را از جا می کند. این بازوان، بازوان حیدری است این همان بازوانی است که جدش دَرِ قلعه خیبر را با یک دست کند این نبی مکرم اسلام است در مورد حضرت ولی عصر در خطبه غدیریه فرمایشات را دارد. لذا قضیه خیلی مهم است و به این قضیه باید دقت کنیم. پروانه باید دور امام زمان مان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشیم.

مجری:

احسنتم طیب الله انفاساکم. گفت که: شده دلیل حیاتم امید آمدنت/ خوش آن دمی که بیاید نوید آمدنت/ کمال دین خدا شد اگر به عید غدیر/ کمال عید غدیر است عید آمدنت. ان شاء‌ الله رب العالمین حضرت را ببینیم و در حضور حضرت شادی و خوشحالی کنیم که عید حقیقی ما آن روز خواهد بود ان شاء الله رب العالمین

 (میان برنامه)

مجری:

تور تجلی منم سینه سینا علیست/ سرّ انا لله منم آیت کبری علیست/ دُرّه بیضاء منم لؤلؤ لا لا علیست/ شافع عقبیٰ منم علی مشار و مشیر/ حلقه افلاک را سلسله جنبان علیست/ قاعده خاک را اساس و بنیان علیست/ دفتر ادراک را تراز و عنوان علیست/ سید لولاک را علی وزیر و ظهیر!

عرض خیر مقدم مجدد دارم خدمت شما بینندگان عزیز و ارجمند دل ها، جلا پیدا کرد با ذکر مولا علی (علیه السلام) و رفتیم نجف آقا امیر المؤمنین ان شاء الله به زودی و زود نصیب و قسمت همه دوستدارانش بشود زیارت حضرت در نجف اشرف.

استاد موسوی:

کاش اصلاً کار به کسی نداشته باشیم کاش می شد بنشینیم صبح تا شب فقط فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) را بگوییم حال کنیم. خدا یک نعمتی به ما داده که اگر همه عالم را بیاورید هیچ کس از شیعیان حاضر نمی شود یک ذره از این نعمت ولایت را بدهد؛ لذا خون ها ریخته شد جان ها گرفته شد، میثم ها بر دار رفتند و باز فضائل امیر المؤمنین (علیه السلام) را بالای دار گفتند. (جانم به قربان امیر المؤمنین و فرزند امیر المؤمنین صاحب الزمان روحی له الفداء) به این جای خطبه رسیدیم که حضرت فرمود:

«أَلَا إِنَّهُ لَا غَالِبَ لَهُ وَ لَا مَنْصُورَ عَلَي»

بدانید، آگاه باشید صاحب الزامان فرزند من مهدی هیچ کس نمی تواند بر او غلبه پیدا کند هیچ کس نمی تواند او را شکست بدهد.

«أَلَا وَ إِنَّهُ وَلِيُّ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ»

ولی خدا در زمین حضرت مهدی است.

«وَ حَكَمُهُ فِي خَلْقِهِ وَ أَمِينُهُ فِي سِرِّهِ وَ عَلَانِيَتِهِ»

و امین خدا بر سرّ و آشکار خدا است. علانیت خداوند متعال و اسرار خداوند متعال در سینه این ولی خدا است. همه این ها را حضرت فرمود و مهم تر از این ها حضرت در غدیر از مردم برای صاحب الزمان (روحی له الفداء) بیعت گرفته برای امیر المؤمنین، برای ائمه اطهار (علیهم السلام) و برای صاحب الزمان همان روز غدیر بیعت گرفت.

مجری:

سلسله دوازده گانه، این دوازده امام، این دوازده حجت و باید به اولین و آخرین و به همه این دوازده حجت شما ایمان بیاورید.

استاد موسوی:

بله، بقیه خطبه را نخواندم فقط قسمت ها و جملاتی که در مورد حضرت صاحب (سلام الله علیه است)

مجری:

همه مؤیداتی در روایات دیگر هم دارد

استاد موسوی:

بله، حضرت فرمود:

«فَأُمِرْتُ أَنْ آخُذَ الْبَيْعَةَ مِنْكُمْ وَ الصَّفْقَةَ لَكُمْ بِقَبُولِ مَا جِئْتُ بِهِ عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَوْصِيَاءِ مِنْ بَعْدِه‏‏»

خدا به من دستور داده از شما بیعت بگیرم، برای امیر المؤمنین این دستوری که خدا در مورد امیر المؤمنین به من داده و اوصیاء بعد از امیر المؤمنین

«الَّذِينَ هُمْ مِنِّي»

آن های که از من هستند (ائمه از من هستند)

«وَ مِنْهُ إِمَامَةً فِيهِمْ قَائِمَةً»

و امامتی از خدا در اهل بیت عصمت و طهارت، قائم است.

«خَاتِمُهَا الْمَهْدِيُّ إِلَى يَوْمِ يَلْقَى اللَّهَ الَّذِي يُقَدِّرُ وَ يَقْضِي.»

و خاتمه این ولایت و امامتی که شما باید با من بیعت کنید و قول بدهید که بیعت نشکنید خاتمه اش حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است تا روز قیامت این بیعت را باید داشته باشید. ولی متأسفانه الا القلیل ممن وفاء لرعایة الحق فیه فقتل من قتل

«إِلَّا الْقَلِيلَ مِمَّنْ وَفَى لِرِعَايَةِ الْحَقِّ فِيهِمْ فَقُتِلَ مَنْ قُتِلَ وَ سُبِيَ مَنْ سُبِيَ وَ أُقْصِيَ مَنْ أُقْصِيَ»

ولی متأسفانه عده کمی به این بیعت وفا کردند و ظلم به اهل بیت عصمت و طهارت روا داده شد تا جایی که تا الان این ظلم و این تاریکی ادامه پیدا کرده و آن شخصی که نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله) این همه فرمایش در مورد ایشان دارد غریب و بی یار مانده و دارد مرتب پیغام می فرستد روایات را نگاه کنید. بحار علامه مجلسی (رضوان الله تعالی علیه) را نگاه کنید جاهای دیگر را نگاه کنید. فرمایش حضرت صاحب الزمان دارد به شیعیانش می گوید:

«أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُمْ»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج52، ص92

شیعیان من، زیاد برای من دعا کنید، شیعیان من اگر شما زیاد برای من دعا کنید من را از خدا بخواهید خدا فرج من را زودتر می رساند. وگرنه وعده خدا حق است تا انتهاء امر باید منتظر بمانید و امتحان سخت بدهید و غربت حضرت مهدی، غربت مولای مان صاحب الزمان ادامه پیدا کند لذا بزرگواران، عزیزان، عزیز فاطمه یوسف زهرا غریب مانده و همان طوری که جدش ابا عبدالله الحسین صدا می زد:

«هَل مِن ناصر یَنصُرُنی هَلْ مِنْ ذَابٍّ يَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ اللَّه‏»

کسی هست ما را یاری کند؟ فرزندش امام زمان (علیه السلام) ندای هل من ناصرش اش بلند است و تقاضایش یک چیز است، من را از خدا بخواهید. بخواهید خدا من را برساند این قدر نسبت به امام مان بی تفاوت نباشیم. روز، شب می شود شب، صبح می شود انگار نه انگار داریم زندگی مان را می کنیم پس امام زمان مان چه می شود؟ امام زمان کجای زندگی ما است؟ آن امامی که اولویت اول زندگی مان باید امام زمان باشد. وجداناً هر کسی که ادعای شیعه بودن، محب بودن برای امیر المؤمنین می کند ببیند اولویت زندگی اش چه است؟ اولویت این که یک نانی بخوری و یک زندگی راحتی داشته باشی تمام؛ باختی اگر این باشد.

«یا لَیتَنا کُنّا مَعَکُم فَنَفوزُ فُوزَاً عظیما»

در محرم روایت داریم باید این را بگویید که یا ابا عبدالله یا اصحاب امام حسین کاش ما همراه تان بودیم و به آن فوز عظیم به آن مرتبه عالیه می رسیدیم، آقا می خواهید با اهل بیت باشید؟ فرزندش حضرت مهدی را یاری کنید می خواهید با امام حسین باشید فرزندش را یاری کنید. چه کار کنیم؟ بی تفاوت نسبت به حضرتش نباشید برایش دعا کنید، از خدا آمدنش را بخواهید.

خدا اگر ببینید شما بی تفاوت هستید اهمیتی برای تان ندارد می گوید ول شان کن؛ ولی اگر همان روایتی که حضرت صادق (علیه السلام) فرمود، فرمود شاه کلیدی که بنی اسرائیل بعد از عذاب طولانی از آن استفاده کردند نجات پیدا کردند امام صادق فرمود من این شاه کلید را به شیعیان می دهم ولی این که شیعیان استفاده می کنند یا نه بحثی است. آن شاه کلید چه است؟ امام ما دارد به ما دستور می دهد فرمود:

«لَمَّا طَالَ‏ عَلَى‏ بَنِی‏ إِسْرَائِیلَ‏ الْعَذَابُ‏»

وقتی عذاب بر نبی اسرائیل طولانی شد شکنجه شان می دادند

(َيَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذابِ وَ يُذَبِّحُونَ أَبْناءَكُمْ وَ يَسْتَحْيُونَ نِساءَكُم‏‏)

همانها که شما را به بدترين وجهي عذاب مي‌کردند؛ پسرانتان را سر مي‌بريدند، و زنانتان را (براي خدمتگاري) زنده مي‌گذاشتند.

سوره ابراهیم (14): آیه 6

عذاب بر بنی اسرائیل سخت شد مردان شان را می کشتند زن هایشان را به کنیزی می بردند چه کار کردند؟ فرمود:

«ضَجُّوا وَ بَکَوْا إِلَى اللَّهِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً»

بنی اسرائیل همه جمع شدند 40 شبانه روز نه 40 سال نه 4 هزار سال 40 شبانه روز در خانه خدا ضجه زدند گریه کردند از خدا فرج آن پیامبر موعودشان را خواستند.

«فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ یُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ. فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِینَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ.»

 امام صادق (علیه السلام) فرمود خداوند متعال 170 سال زودتر حضرت موسی را به فریادشان رساند و نجات شان داد. بعد امام صادق (علیه السلام) به شیعیان رو می کند می فرماید:

«هَکَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ لَفَرَّجَ اللَّهُ عَنَّا»

 همچنین شما اگر این کار را انجام بدهید خدا فرج ما اهل بیت را می رساند به تحقیق با فعل ماضی « لَفَرَّجَ اللَّهُ عَنَّا » لام، لام تأکید است حتماً خدا فرج ما اهل بیت را می رساند اگر این کار را انجام بدهیم این شاه کلید است.

«فَأَمَّا إِذَا لَمْ تَکُونُوا»

و اگر انجام ندهید

«فَإِنَّ الْأَمْرَ یَنْتَهِی إِلَى مُنْتَهَاهُ.»

کار به نهایت امر می رسد.

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج4، ص118

نگذارید کار به نهایت امر برسد چرا نمی آیید یک بار به این نسخه امام صادق عمل کنیم کسی نیاید بگوید یعنی فقط بنشینیم دعا کنیم؟

مجری:

این برداشت اشتباه و باطلی است

استاد موسوی:

بزرگواران فرمایش، فرمایش امام صادق (علیه السلام) است. شما برای نیامدن باران یک سال یا دو سال باران نیاید ببینید کم آبی می شود شما چه کار می کنید همه را بسیج می کنیم در بیابان می رویم سر را برهنه می کنیم پا برهنه و به سجده می رویم نماز استسقاء می خوانیم توبه می کنیم و از خدا طلب باران می کنیم خدا لطف می کند باران می آورد. حالا امام زمان مان که بیش از 1000 سال است در غیبت هست آیا به اندازه یک باران برای ما ارزش ندارد؟

اگر جمعاً کسی گوش ندهد هر کسی به نوبه خودش مکلف است دعا کند از خدا بخواهد شما را به خدا امام زمان مان را تنها نگذاریم، شما را به خدا بیایید امروزی که روز بیعت با امام زمان (علیه السلام) است تجدید بیعت کنیم، بگوییم آقا ما با شما بیعت می کنیم تا الان اگر هر روز یادت نمی کردم از این به بعد بیعت می کنم قول می دهم به خاطر قلب نازنین مادرت حضرت زهرا (سلام الله علیها) هر روز یادت کنم و برای فرجت دعا کنم.

هر زیارتی که می روم دعا می کنم زیارت اربعین می روم به نیت فرج امام زمان می روم، تحت قبه ابا عبدالله الحسین برای فرج تو دعا می کنم و در هر مجلسی برای فرج تو زیاد دعا می کنم، زیاد دعا کردن شاید تعبیر درستش «اکثر الدعاء» این باشد زیادتر دعا کنید نه زیاد دعا کنید، چون زیاد «کثیر» می شود «اکثر» زیادتر، زیاد دعا می کنیم زیادترش کن چون خیلی غریب و مظلوم است.

همه اهل بیت چشم به راه این آقا هستند و وقتی حضرت بیاید همه اهل بیت شاد می شوند بالاخص مادر پهلو شکسته اش فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، ان شاء الله به حق حضرت زهرا (بهترین روز امیر المؤمنین را دیشب عرض کردیم) گفتیم حضرت فرمود بهترین روز من، روز عید غدیر است گفتند بدتر روز عمر شما چه روزی است؟ حضرت فرمود سخت ترین روز عمر من آن روزی است که آمدند در خانه من و آتش آوردند و در خانه من را شکاندند و فاطمه را از من گرفتند. فکر نکنید اهل بیت عصمت و طهارت شاد هستند و شادی دارند امام صادق (علیه السلام) فرمود در هر عیدی غم و اندوه ما تازه می شود تا وقتی امام زمان بیاید

«یتجدد لنا الحزن»

چون حق خودمان را می بینیم در دست دیگران است. لذا به حق حضرت زهرا به حق آن سختی های که امیر المؤمنین کشید حضرت زهرا کشید و خون مطهر ابا عبدالله الحسین اللهم عجل لولیک الفرج!

مجری:

اللهی آمین احسنتم، طیب الله انفاساکم جناب استاد موسوی تشکر می کنیم خیلی ممنون و متشکر استفاده کردیم این 2 شبی که در خدمت و محضر شما بودیم. همچنین ندبه می کنیم و عرضه می داریم که:

گویند کسان که گاه عید آمده است/ این نکته به طبع من بعید آمده است/ آن روز بود عید که گویند مرا/ از یار سفر کرده نوید آمده است!

از شما بینندگان همراهان گرامی تشکر می کنم این شب ها با ما همراه بودید، این برنامه، آخرین برنامه افضل الاعیاد بود، ان شاء الله زنده باشیم سال آینده هم بتوانیم خدمتگزاری کنیم در کنار و با وجود آقا و مولای مان حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) و جشن عید غدیر را در محضر حضرت شان جشن بگیریم!  همه شما عزیزان را به ایزد منان می سپارم، از همه شما التماس دعای فرج و دعای خیر دارم. والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته!

 


افضل الاعیاد>

ذکر و یاد حضرت امیرالمومنین علیه السلام ذکر علی عباده ذکر فضیلت های امیرالمومنین علیه السلام وارث غدیر مهدویت در خطبه غدیر نعمت ولایت بیعت با همه اهل بیت علیهم السلام در غدیر