عصر ایمان

قسمت هفتاد و هفتم برنامه عصر ایمان با کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین عباسی


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

عنوان برنامه: عصر ایمان (نقد سخنان اقای سید حسن آقا میری در مورد مقایسه رقصیدن عروس و داماد و اطرافیان آن‌ ها در خیابان و ایجاد ترافیک کردن و نذری دادن مردم به مناسبت های مذهبی و دسته های عزاداری برای امام حسین (علیه السلام) در ایام تاسوعا و عاشورا و... و ایجاد ترافیک کردن و بند آوردن خیابان ها. همچنین ایجاد اباهه گری در جامعه که نمازخوان‌ ها و کسانی که روزه می گرفتند و کسانی که حج می رفتند امام حسین را کشتند و...)

تاريخ: 05/ 06/ 1401

استاد: حجت الاسلام والمسلمین عباسی

مجری: آقای علی سیرتی

مجری:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم؛ عرض سلام و ادب احترام دارم خدمت شما بیننده های عزیز و سروران گرامی از این که بیننده برنامه عصر ایمان از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شدید بسیار متشکر و سپاسگزارم، امیدوارم هستم هر کجا هستید تن تان سالم باشد ان شاء الله در پناه اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) سلامت باشید و موفق و پیروز باشید.

به لطف خدای بزرگ و مهربان شنبه ای باز، پخش زنده ای باز برنامه عصر ایمان را آغاز کردیم، در این برنامه می توانید محبت بفرمایید با ما در ارتباط باشید تماس بگیرید و ان شاء الله دوستان با شما این ارتباط را بر قرار می کنند سوالاتی که در مورد موضوع برنامه هست را می توانید بیان بفرمایید استاد عزیز جناب آقای دکتر عباسی در این برنامه حضور دارند و صدای گرم شما را خواهند شنید و پاسخ سوالات شما را ان شاء الله نسبت به موضوعی که در این برنامه صحبت می شود خواهند داد.

یک بار دیگر تسلیت عرض می کنم در ایام حزن و اندوه هستیم، ماه محرم و صفر ان شاء الله که عزاداری تان قبول باشد و یک خواهشی که از همه شما سروران گرامی دارم این است که محبت بفرمایید در دعاهایتان همه کسانی که التماس دعا دارند بخصوص عزیزانی که در این شبکه مقدس در حال فعالیت هستند را دعا بفرمایید. سلام علیکم با استاد گرانقدر جناب استاد عباسی داشته باشیم و به موضوع این برنامه بپردازیم، استاد عزیز جناب آقای دکتر سلام عرض می کنم خدمت شما و مجدداً خدمت تان عرض تسلیت دارم

استاد عباسی:

سلام علیکم ورحمة الله بنده هم عرض سلام و ادب و احترام دارم محضر بینندگان عزیز و گرامی شبکه حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) و امیدوارم هر جای این عالم هستید تحت توجهات خاصه حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) زندگی خوب و ایمانی داشته باشید و ایام حزن انگیز اسارت اهل بیت (علیهم السلام) را تسلیت عرض می کنم و در همین ایام ورود کاروان اسراء به شام را محضر شما هستم.

مجری:

دو هفته ای هست که ما بحث و موضوع برنامه را نسبت به شبهات جناب آقای سید حسن آقامیری در پیش گرفتیم آن عزیزانی که تازه همراه ما هستند و جدیداً دارند این برنامه را نگاه می کنند دو هفته ای هست این برنامه را آغاز کردیم ان شاء الله که بتوانیم خدمت شما باشیم صحبت های که سید حسن آقامیری در فضای مجازی مطرح می کنند و شبهاتی که ایجاد می کنند جناب آقای دکتر عباسی پاسخ این شبهات را می دهند.

ما سعی می کنیم کلیپ هایی را از آقای آقامیری در این برنامه نشان بدهیم در دو هفته گذشته هم به همین صورت بوده کلیپی را نشان می دادیم و کلیپ های ایشان در فضای مجازی پخش می شود و سوالاتی که برای آن کسانی که پای منبر بودند ایجاد می کردند جناب آقای دکتر عباسی پاسخ این سوال را می دهند. آقای دکتر از هفته گذشته احیانا اگر صحبتی هست در خدمت تان هستم.

استاد عباسی:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وبه نستعین إنه خیر ناصر ومعین ثم الصلاة والسلام علی سیدنا و نبینا ابا القاسم مصطفی محمد وعلی اهلبیته الطیبین الطاهرین المعصومین المنتجبین سیما بقیة الله في الارضین روحی وارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء واللعن الدائم علی اعدائهم اجمعین الی قیام یوم الدین.

اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ السَاعَةٍ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا.

برنامه ای که دو سه هفته ای هست شروع کردیم نقد صحبت های آقامیری و علت هم این بود که تفسیر به رأی ها و دیدگاه های شخصی و تفسیرهای غلط از دین آسیب های جدی را در جامعه ما دارد و یکی از علت های مهم این مسئله به نوعی جدا شدن از فضای علمی صحیح در حوزه علمیه و جایگاه مرجعیت هست. آقایانی که در فضای ضد تقلید و مرجعیت و مسائل این چنین فعالیت می کنند متأسفانه ارتباطاتی هم با آقای آقامیری داشتند و دارند.

ایشان هم یک روش و منهج خاصی را در بیان دین و صحبت درباره دین پیش گرفتند که خیلی ها اصرار داشتند و درخواست شان این بود که به صحبت های ایشان پرداخته بشود. نحوه پرداختن به صحبت های ایشان هم باید خاص باشد چون عرض کردیم شبهه اساساً آمیختن حق و باطل با هم هست و این مدل پرداختن از جانب ایشان فراوان هست یعنی نکاتی را مطرح می کنند که حرف یا کلمات درست هست اما کلمة حق یراد بها الباطل است که می خواهند نتیجه منفی بگیرند یا آن صحبت ها را با صحبت های حق می آمیزند و در کنار هم قرار می دهند.

 دو سه موضوع مهم را بررسی کردیم یکی مسئله نام های از اسامی اهل بیت بود که ایشان مدعی بود در کربلا مطرح بوده، یعنی جزء شهدای کربلا بودند اما در میان شیعه به آن پرداخته نمی شود و در عزاداری ها و ... روضه اش خوانده نمی شود به خاطر این که، این اسم را دوست ندارند در حالی که ما پاسخ دادیم اولاً خود ایشان روضه می خواند تا حالا روضه این ها را نخوانده است. ثانیاً این اسامی روضه مشخص و مفصلی که قابل ارائه باشد در مقاتل ما که مقاتل ما جمع یا از سخنان معصومینی که در کربلا بودند مثل امام زین العابدین (علیه السلام) و امام باقر چون دیدم بعضی ها در فضای مجازی گفتند اصلاً اشکال به همان ها وارد است آن ها دوست نداشتند نقل کنند، می گوییم نه روضه ها یعنی آن روایاتی که مقتل هست یا از اهل بیت (علیهم السلام) که در کربلا بودند مثل امام سجاد (علیه السلام) و امام باقر (علیه السلام) که خردسال و کودک بودند.

یا از جانب دشمنان آن ها، کسانی که در صحنه کربلا بودند و نوشتند نگارش و جمع آوری آن توسط مقتل نویسانی مثل سید ابن طاوس در لهوف و مقاتل دیگر آمده است. آن روایت اصلی و مطالب اصلی وجود ندارد که این ها نقل کرده باشند والا مقداری که بود نقل می کردند و به همین خاطر روضه نسبت به آن ها کمتر است در عین حال آن مقداری که اسم شان آمده در مقاتل و ... هست در سایت ها و فضاهای که بحث های این چنین اتفاق افتاد موجود بوده است.

اساساً مطرح کردن این مسئله، یک مسئله خیلی جزئی فرعی است که حقیقتاً نه چیزی را بر علیه ثابت می کند نه چیزی را به له ثابت می کند و یک موضوع خیلی مهم مسئله نجات قاتلین امام حسین و قاتلین اهل بیت و قاتلین حضرت زهرا از جهنم بود که ایشان اعتقادش بر این است که جهنم خاموش خواهد شد و همه قاتلین را امام حسین (علیه السلام) از جهنم حتی قاتل مادرشان حضرت زهرا را حتی قاتل خودشان شمر را از جهنم بیرون خواهد آورد و شفاعت خواهد کرد که این را هم ما نقد کردیم.

موارد جدیدی امشب هست درخواست من این است وقتی کلیپ ها پخش می شود با دقت بینندگان عزیزمان ببینند تا وقتی من آن نقطه و نکته انحراف را توضیح می دهم برای شان یک مقداری روشن و واضح بشود.

مجری:

استاد اجازه بفرمایید قبل از این که کلیپ را به اتفاق بیننده های عزیز ببینیم البته چند تا از بیننده های ما این سوالات را در فضای مجازی مطرح کردند، گفتم خدمت شما عرض بکنم بعضی از بیننده ها می گویند همه حرف های آقامیری بد است یعنی حرف خوب اصلاً به هیچ عنوان نگفته است؟

استاد عباسی:

وقتی که ما داریم نقد می کنیم بنا بر این نیست که یک نفر همه حرف هایش حتماً باید الزاماً غلط باشد یا شبهه باشد تا ما بخواهیم آن را نقد بکنیم یا وقتی نقد می کنیم می گوییم هیچی از حرف هایش درست نیست و امکان ندارد درست باشد. نه نکته مهم این است که ایشان بویژه از یک جایی به این طرف در این فضا رفتند که اعتقادات و نکات جدیدی را مطرح بکنند.

مجری:

اصلاً هدف شان همین است.

استاد عباسی:

برای جذب مخاطب باشد برای بیان دیدگاه هایشان باشد به عنوان این که، این حرف درست است در هر صورت آن ها با مبانی دینی ما سازگار نیست و ممکن است از 10 دقیقه، نیم ساعت، 1 ساعت صحبت یک دقیقه اش این ویژگی را داشته باشد و آن، جمع بندی آن حرف است و آن رسیدن به آن هدف است والا ممکن است یک جاهایی از حرف ها، حرف های خوب هم باشد. یک جاهای آیه قرآن و روایت است. ولی نکته مهم این است که جهت گیری، جهت گیری منفی به سمت شبهه و به سمت انحراف است والا اگر ایشان جمله خوبی گفته، حرف خوبی زده ما با آن حرف که مشکلی نداریم دعوا نداریم و فقط نسبت به حرف های ایشان که انحراف در آن وجود دارد و وقتی یک نفر اشتباهاتش یا نکته ای که اشتباه و انحراف در یک تفکر هست تعدادش بالا می رود یک دانه دو تا ده تا و  بست تا و پنجاه تا می شود و بعد هم حاضر نمی شود در رابطه با آن ها تجدید نظر بکند (آن حرف را اصلاح بکند).

ایشان با آقای دکتر رفعیی مناظره کرد ما به آن مناظره نمی گوییم گفتگو می گوییم و یکی دو ساعت هم طول کشید دکتر رفیعی نکاتی گفتند این نکات را ایشان اصلاح کرد یا فقط آن جا لبخند زد و بیرون آمد؟ اگر قرار است اصلاح بکند بیاید بگوید این حرف را من از آقای دکتر رفیعی پذیرفتم این حرف ایشان درست بود اصلاح کردم این حرفش هم درست نبود همانی که هست. ولی اگر در جلسه یکی دو ساعتی می رود بعد بیرون می آید باز همان گذشته هست و هیچ تغییری حاصل نشده یعنی بنای بر این دارد. دیگر ما این را نمی توانیم بگوییم همه اشتباه می کنند یک آقایی نوشته بود ایشان یک سوتی داد شما همان سوتی را می گیرید. نه ما رفتیم مبانی که ایشان مطرح کرده را نگاه کردیم متعدد برنامه ها و کلیپ هایش را نگاه کردیم ساعت ها روی تفکرات ایشان کار کردیم خدا شاهده دنبال این هم نبودیم بگوییم ما می خواهیم از این سوتی بگیریم.

اگر یک نفر اشتباه در بیان و کلام دارد برای چه دنبالش برویم؟ ولی اگر یک نفر عمداً‌ نکاتی را مطرح می کند که دارد با اعتقاد مردم بازی می کند این جا ما وظیفه داریم. وظیفه داریم که نقد کنیم جواب بدهیم، بیان کنیم تا ماجرا روشن بشود والا اگر صرفاً یک غلط و اشتباهی است یک بار یک چیزی گفته جهت گیری کلی درست است؟ بله هر انسانی خطائی چیزی داشته باشد ما دیگر نیاییم مته به خشخاش بگذاریم بگوییم سخنرانی کرده مثلاً کلمه «الف» را جای «ب» فلان جا به کار برده پس ما ردش می کنیم نه، بلکه ما با جهت گیری ایشان با محتوای صحبت های ایشان به صورت کلی کار داریم نه این که بگوییم مثلاً یک اشکالی یک جایی به وجود آمده و ما روی اشکال و ضعف دست گذاشتیم و هیچ نوع دشمنی و عداوت شخصی «اشهد بالله» بین ما و آقای آقامیری وجود ندارد. اصلاً مواجهه مستقیم نداشتم نه جایی همکار بودیم بگوییم دشمنی می کنیم نه جایی دشمن بودیم مؤسسه متفاوتی بودیم نه، ایشان را من از قبل از دور می شناختم، سخنرانی ها و برنامه هایش و ... و دیدگاهم این قدر منفی نبود تا بعد آرام آرام ایشان تغییر پیدا کرد آرام آرام ما اطلاع به بعضی از نکات پیدا کردیم در عین حال تا به الان این همه مدت ما چیزی نگفته بودیم ولی الان دیگر وارد محدوده اهل بیت (علیهم السلام) و امام حسین و زیر سوال بردن مسائل این چنینی یا مثل کلیپی که الان خواهیم دید در موضوعات این چنینی صحبت کردن و این نکاتی که در رابطه با قاتلین اهل بیت (علیهم السلام) مطرح کردن ما ناچار می شویم به این مسئله ورود پیدا بکنیم.

الان هم در ایشان هر لحظه بگوید این جای حرف من اشتباه بود اصلاح می کنم مشکلی هم با او نداریم رویش را هم می بوسیم اصلاً‌ این حرف ها نیست بگوییم دشمنی و عداوت باشد ما می خواهیم یک نفر را بکوبیم. اصلاً فضای دین ما این نیست که ما بخواهیم خدای ناکرده وارد این فضاها بشویم.

مجری:

از اتاق فرمان می خواهیم کلیپ اول جناب آقای سید حسن آقامیری را پخش بکنند خیلی به دقت به این کلیپ نگاه بکنید و ان شاء الله بر می گردیم و ببینیم که چه خواهد شد.

کلیپ شماره 1- آقای حسن آقامیری:

یک خانه در پردیسان هستیم بیرون قم هست می گفتند جزء قم هست نامردها به اراک نزدیک تر هست بعد دورِ دورِ عروسی ها به آن بلوار می آیند جاده را بسته بودند پایین آمده بودند من که خوشحال می شوم یک دختر پسری ازدواج می کنند، ازدواج ها خوشحال کننده است اما این که هنوز نمی داند کجا باید برقصد خیلی بد است، در زندگی اش هم اولویت هایش را تشخیص نمی دهد رقص خوب است بروید برقصید تا صبح برقصید من مشکل با رقص تان ندارم. ولی وسط بلوار چرا؟ تو هنوز جای رقصیدن را بلد نیستی؟ بلوار اصلی را باید ببندی برقصی؟ بروید یک رودخانه ای، گوشه ای... دیدید که رودخانه را هم آسفالت کردند یک گوشه کنار بایستید مزاحم هیچ کس هم نشوید تا صبح بزنید برقصید اگر کسی نیاید جلوی تان را بگیرد. جایش را چرا بلد نیستی؟ یک ربع، بیست دقیقه، نیم ساعت زیاد نمی شود راه باز می شود می رویم من مشکل با این نیم ساعت، یک ساعت وقت خودم ندارم فدای سرشان عروس داماد هستند می گویم ان شاء الله خوشبخت شوند. عروس داماد می بینیم حالم خوب می شود می گویم ان شاء الله خوشبخت شوند. ولی نگران زندگی اش می شوم می گویم این اولویت هایش را تشخیص نمی دهد این جاهایش را نمی فهمد کار را بلد نیست احساسی می شود اشتباه می کند بعد همین آدم وقتی با من می نشیند حرف می زند می گوید حاج آقا نذری می دهند خیابان را می بندند خب اشتباه می کنند مثل تو که شب عروسیت خیابان را می بندی تو هم اشتباه می کنی. منتهی تو جو گیر عروسی هستی او جو گیر شب ولادت امام فلان است. جفت مان جو گیر هستیم جاده را می بندیم. الان ظهر عاشوراء، یک سری خیابان ها را کامل می بندند یارو اگر مادر بزرگش یک وقت در خانه سکته بکند باید چه کار کند؟ باید خدا را شکر کند که روز عاشوراء مادر بزرگش مرده چون اورژانس زنگ بزنی نمی تواند در خانه تان بیاد چون ما بلد نیستیم هم عزاداری کنیم هم جاده مردم را نبندیم، همین طور که بلد نیستیم عروسی کنیم خیابان اصلی شهر را نبندیم. آقایان ظهر عاشوراء ‌امام حسین، مزاحم احدی نشده، اگر ظهر عاشوراء با دسته عزاداری با نوع عزاداری با ایستگاه صلواتی با راهپیمایی مزاحم کسی می شوی تو خط حسین نیستی فیلم هم بازی نکن، کلاه هم سر خودت نگذار با شلوغی و بکوب شلوغ کن این ها هیچ ربطی به امام حسین ندارد، سنج بزن و طبل بزن فلان کن جلوی بیمارستان چه کار می کنی؟ امام حسین این جا بود جلوی بیمارستان سر و صدا می کرد نوشته بوق زدن ممنوع تو طبل دای می زنی!!

مجری:

آقای سید حسن آقامیری نسبت به این قضیه صحبت کردند که جشنِ شادی و عزای اهل بیت مانع و مزاحم مردم نباید بشود در یک نگاه استاد این حرف شان درست است بفرمایید

استاد عباسی:

بله، اتفاقاً همین قصه است ایشان اصل حرف شان درست است مانع نشویم، مزاحمت نباشد فلان نباشد. یک بخشی از اتفاقی ها که می افتد یعنی بستن خیابان و این ‌ها، این امر قانونی و طبیعی است نه این مربوط به ایران باشد الان آن سر دنیا مجوز می گیرند یک خیابان را می بندند یا خیابان های را می بندند برای دسته عزاداری که شیعیان می خواهند انجام بدهند حتی در آمریکا، حتی کشورهای اروپایی، حتی انگلیس! آن ها هم بی حساب کتاب انجام می دهند؟ آن ها هم مردم آزاری دارند می کنند؟ نه بالاخره یک مراسمی می خواهد انجام بشود اصل آن مراسم روز عاشوراء یک سری نکات و عوارضی دارد اگر این خیابان آسفالتش را کندند می خواهند دو مرتبه آسفالت کنند باز هم این جا ماشینِ اورژانس نمی تواند برود پس در این خیابان برای هر که اتفاقی افتاد تقصیر شهرداری است، بالاخره یک روزی باید این خیابان کنده بشود جدول انجام بشود پیاده رو درست بشود.

یعنی وقتی که یک اتفاق بزرگی دارد می افتد مردم در روز عاشوراء میلیونی برای عزاداری کردن بیرون می آیند، همین ماشین هایی که بیرون می آیند همین موتورهای که بیرون می آیند همین آدم هایی که بیرون می آیند یک بخشی از راه را لااقل محدود می کند بله یک بخشی از راه را هم باز می گذارند ولی مثلاً توقع داشته باشیم نزدیک حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) الان هزاران نفر آدم دارند می روند الان بگوییم نه این راه حتماً باید باز باشد! این حق این افرادی است که پیاده دارند می روند.

 شما حقوق آن کسی که دارد سواره می رود داری رعایت می کنی نمی خواهی حقوق این کسی که پیاده دارد می رود اگر این جا باز گذاشتیم که ماشین رفت و آمد بکند ممکن است ماشین از روی پای یک بچه ای رد بشود ماشین به یک پیره مردی اصابت بکند وقتی این حجم از عزادار و مردم هستند الان این اولویت می شود. بله ساعت نا مربوط، خیابان نا مربوط، فاصله دار وقتی می خواهند حرکت بکنند با فاصله حرکت می کنند. بالاخره راه محدود می شود راه را باز می گذارند راه هم محدود می شود بعد هم مگر همین عزادارها نبودند (در جاهای زیادی این اتفاق افتاده) اگر قرار شد یک موقعی اورژانس، آمبولانسی برود خودشان راه را باز کردند خودشان بین هیئت را باز کردند مسیر را باز کردند که این آمبولانس حرکت بکند برود به مقصدی که می خواهد برسد؛ اما یک عوارضی دارد یعنی نمی شود بگوییم ایستگاه صلواتی می خواهی بزنی بله الان با شهرداری ها هماهنگی می کنند یک جایی می زنند که کمترین عارضه را داشته باشد.

یعنی وقتی ماشین ها و موتورها می ایستند یک لیوان شربت صلواتی بخورند برای عزای امام حسین (علیه السلام) از گرمای شان کم بشود و ... کمترین مسیر را ببندد، ولی بالاخره ممکن است یک مقداری مسیر را ببندد این طبیعی است ولی با کلیت حرفت مشکلی نداریم بگو مردم مراعات کنید، ولی این نکته که لا به لای این، شروع بکنی بگویی اگر داری عزاداری می کنی این طوری شد پس معلوم است تو داری فیلم بازی می کنی تو دروغ می گویی تو امام حسین نگو!

چرا آن طرف که عروسی آن بنده خدا است می گویی من با عروسیت مشکلی ندارم با رقصیدنت هم مشکلی ندارم با هیچی مشکلی ندارم فقط من نگران آینده ات می شوم که با این نیم ساعت معطل شدنم مشکلی ندارم. ولی من نگران آینده ات می‌شوم که اولویت های زندگی ات را نمی دانی. شما که ادعای رفعت و رحمت داری چرا به آنی که آن عروسی را دارد برگزار می کند این قدر با ملایمت و با رأفت حرف می زنی به عزادار امام حسین که میرسد دود دودور دم بیمارستان و ... رفتی این جا نوشته بوق زدن ممنوع تو اگر امام حسین حالیت می شد ... چرا این طوری حرف میزنی؟

الان نکته همین جا است به زائر امام حسین، به عزادار امام حسین، به روز عاشوراء که می رسد بی خود کردی تو این طوری روضه می گیری، غلط کردی فلان امام حسین به کمرت بزند شروع می کند از این حرف ها می زند. بعد هم می گوید من مشکلی ندارم شما می خواهی خیابان را ببندی یک ذره آن طرف تر بروید برقصید برو خانه برقص اشکال ندارد، اصلاً یک ساعت هم معطل می شوم مهم نیست فدای سرت در آن مراسم عروسی مادر بزرگ هیچ کس نمی میرد که بگویند مادر بزرگ او در عروسی فلانی مرد چون راه را بسته بودند. ولی صاف روز عاشوراء مادر بزرگ یک نفر می میرد بعد می توانند افتخار کنند نحوه حرف زدن را ببینید مقایسه عروسی با این مراسم و ثانیاً این چه مدل صحبت کردن است؟ چرا این ها را با همدیگر قاطی می کنی اگر یک نفر در عزاداریش اشتباه کرد بد عمل کرد یعنی دروغگو است؟ یعنی دشمن امام حسین است الکی این جا آمده و فیلم دارد بازی می کند؟ این حرف ها همه بار معنا دارد به عزاداری امام حسین میرسی داری فیلم بازی می کنی طبل و سنج نزن امام حسین از تو طبل و سنج نخواست امام حسین شلوغ کاری نخواست. تازه ما حرف هایش را کوتاه کردیم ده تا حرف دیگر هم می زند ما با مراعات کردن با ملاحظه کردن، بلندگو را یک جوری بیرون نگذاریم ولی آیا این عزادارها که همین مردم هستند 5 نفر از این مردم که نیستند وقتی ایستگاه صلواتی می زنند نمی گویند آن هایی که در عزاداری شرکت کردند بیایند شربت و چایی بخورند بقیه حق ندارند بیایند هر که دارد با خانواده رد می شود همان ها می ایستند همان مردمی که می گویند دیرمان شد خیلی هایشان ایستادند همین جاها و همین صف را درست کردند.

بله باید فرهنگ ترافیکی پیدا کنیم به جای این که همان جا ترمز بزنیم پیاده بشوی جلوتر برو ماشینت را پارک کن بر گرد از شربت و چایی استفاده کن، همه این ها فرهنگ ترافیکی می خواهد منتها ممکن است خیلی از این اتفاق ها توسط کسانی بیافتد که اصلاً‌ عزادار امام حسین هم نیستند. نذری هست دوست دارند استفاده کنند در یک حد که از نذری می خواهند استفاده کنند (نه کلاً عزاداری) آن را پای امام حسین می نویسد می گوید روز عاشوراء امام حسین و فلان دروغ می گویی حقه بازی داری می کنی.

آقای سیرتی به جرأت عرض می کنم یک روزی اگر ایشان حاضر شد صحبت بکند یک روزی اگر کسی ادعا کرد ما رفتیم یک تکه از صحبت های ایشان را تقطیع کردیم آن وقت ده تا از سخنرانی هایش را می آورم، بیست تا از سخنرانی هایش را می آورم که نسبت به نماز گزار، روزه دار، حاجی، فلان نسبت به همه این ها، همین طوری صحبت کرده، با داد و فریاد که این ها هیچی نیست. آقا اگر شما اخلاق مداری می خواهی بگویی بله اخلاق هم خوب است باید داشته باشیم. پیامبر ما فرمودند:

«إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق‏»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج68، ص382

مکارم اخلاق را می خواهم زیاد بکنیم عزادار سید الشهداء باید خوش اخلاق باشد سینه زن امام حسین باید حقوق مردم را رعایت کند با همه این ها موافق هستیم، ماشینت را یک جایی نگذار که مانع بشود موتورت را یک جایی نگذار مانع بشود صدای موتورت را مواظب باش آخر شب است از هیئت می آیی کم کن صدای بلندگو را زیاد بیرون نگذارید؛ ولی چرا با دیگران با ادب و ملاحظه صحبت می کنی با قربان صدقه صحبت می کنی به عزادارها و زائر امام حسین که میرسی شروع می کنی می گویی فلان!

بعد با حالت طعن و گاهی مثلاً ممکن است مسخره کنی دود دودور بلند شوی بروی سنج و طبل بزنی چه کسی این را از تو خواست نه این را از ما خواستند این باید انجام بشود این عزاداری باید انجام بشود در خیابان هم بیاییم دسته عزا هم در خیابان برویم راه هم مراعات می کنیم مراقبت می کنیم ولی بالاخره جمعیت زیاد محدودیت می آورد. شب عید نوروز مشهد، حرم امام رضا تا فلکه برق، فلکه دوم بیت المقدس و فلکه بعدی تا آن فلکه دوم از خیابان امام رضا جمعیت فشرده ایستاده راه ها هم بسته است تا سال تحویل بشود.

اگر برای یکی در این خیابان اتفاقی بیافتد مردم سال تحویل آمدند این جمعیت را کجا ببریم در حرم هم دیگر جا نیست این را کجا ببریم بگوییم راه باز بشود، باید راه بسته باشد بله یک دانه آمبولانس می خواهد دنبال یک بیمار برود راه را باز می کنند به سختی هر جوری هست رد می کنند برود، ولی توقع نداشته باش کلاً هیچ مراسمی نباشد این جمعیت ندارند یک موقع پیاده رو خالی است می گوییم پیاده رو برو پیاده رو پر شده همه جا ایستادند بیشتر به این ها فشار بیاوریم ازدحام می شود افراد، زمین می خورند مشکل پیش می آید مشکل قلبی پیدا می کنند همین ها بیمار بشوند عیب ندارد؟

ببینید مشکل ما همین است این مدل صحبت کردن به این جا می رساند که بله هیئتی ها لا ابالی هستند، این عزادارها اهل مراعات نیستند دیگر شما نیم ساعت از این آقا تشر ببینی یا آن های که پای جلسه نشستند یا کلیپی که در فضای مجازی منتشر می شود خروجی اش چه خواهد بود؟ که هیئتی ها آدم های خوبی هستند گاهی اشتباه می کنند نخیر هیئتی ها بی ملاحظه هستند فلان و بَهمان هستند شروع می کند این طوری صحبت کردن. این در ذهن آدم جا می افتد. این تخریب ذهن مخاطب است حرف درست، مدل بیان، لحن بیان با او آن طوری بیان می کند، بماند این که حالت اباحی گری دارد تو اگر خودت را اهل دین می دانی فلان می دانی برو برقص، بزنید برقصید، فلان کنید به آن کاری نداریم ولی با آن این قدر با ملاطفت به این جا که میرسی نه این ها فلان هستند و بی ملاحظه هستند. کلیپ بعدی را ببیننده ها ببیند باز این روشن تر می شود توضیح خواهم داد.

مجری:

نکته این بود که طرز بیان آقای آقامیری خیلی متفاوت بود، ما واقعیت را باید در این جلسه بپذیریم من هم ممکن است نقد بکنم و ممکن است بعضی مواقع موافق صحبت های آقای آقامیری باشم. یک نکته جالبی که آقای آقامیری در اول سخن شان گفتند نمی دانم متوجه شدید یا نه، این بود که بود که وجهه رقص و آواز و ساز و این ها را ایشان خوب جلوه دادند گفتند این جا، جایش نیست که برقصی. یک روحانی به فرض مثال که قبلاً روحانی بوده و الان مسیرش را به قول خودش دارد درست می رود این جا، جایش نیست که برقصی باید یک مکانی باشد آن های که رقاص هستند بروند آن جا برقصند درست است استاد داشت اول بحثش این را بیان می کرد.

استاد عباسی:

بله آن ابتدایش بود و آن هم انتهای قصه!

مجری:

می توانست بگوید رقص و آواز و ساز و دهل شما باعث می شود به فرض مثال، بیمارهای که داخل بیمارستان هستند آزار ببینند چرا به قول استاد آقای دکتر، هیئت های عصمت و طهارت (علیهم السلام) محکوم هستند؟ این خیلی مهم است ان شاء الله که متوجه این صحبت شده باشیم.

یک میان برنامه کوتاهی را ببینیم فضای استدیوی خودمان را امام حسینی کنیم و بر می‌گردیم ادامه برنامه را خدمت تان خواهیم بود.

 (میان برنامه)

بینندگان عزیز خیلی سپاسگزارم که همراه برنامه عصر ایمان از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف) هستید. این جا جایش است که هر سوالی و صحبتی را در مورد این برنامه و موضوع دارید تماس بگیرید و بفرمایید قبل از این که ادامه بحث را خدمت استاد عزیز و بزرگوار باشیم کلیپ را ببینیم یک کلیپی را از آقای سید حسن آقامیری مجدداً‌ ببینید

کلیپ شماره 2 – اقای اقا میری:

حاجی ها امام حسین کشتند. حج رفته ها امام حسین کشتند. حج رفته ها به حسین سنگ زدند قربة الی الله، عمر سعد بالا سر جنازه حسین غروب عاشوراء نماز جماعت خواند. آقا تمام کسانی که اهل بیت ما را کشتند نماز می خواندند. این نماز، این روزه این که خالی شده از احساس، خالی شده از خشوع، از خضوع، از رحم، روزه گرفتن یعنی رحم یک عده ندارند بخورند من دارم باید گرسنگی بکشم بفهمم یک پدر شرمنده زن و بچه اش هست یعنی چه؟ روزه ای که رحم در آن نباشد باطل است این را در هیچ کتاب فقهی نمی بینید، نماز آمده بود خاشع بشویم آمده بود انسان درست بکند از داخل این اژدها درست می شود آمده بود یک عوضی، عوضی تر بشود؟ زاویه از کجا درست شد که بعد از 1400 سال وایستاده رو به رو هم اسلام، ظاهرش ایستاده رو بروی حقیقتش هر چه به این ظاهر بپردازی حقیقتش را از بین می بری!

مجری:

کلیپ را از جناب آقای سید حسن آقامیری دیدیم که حج رفته ها و حاجی ها و نماز گزاران قاتلین امام حسین (علیه السلام) هستند استاد بفرمایید

استاد عباسی:

این هم باز از آن حرف ها است. یعنی این هجمه ای که ایشان می برد یک مغالطه ای دارد انجام می دهد این که یک نفر قتل انجام بدهد، حج هم رفته باشد یا نرفته باشد اولاً که این امر ثابت نیست همه این ها حج رفتند بعد قاتل امام حسین شدند. ثانیاً بر فرض این طوری باشد این چه مدل بیانی با این حالت حمله و هجمه هست؟ شما می گویی قرار است همان شمر و این ها هم از جهنم بیرون بیایند بالاخره امام حسین نجات شان می دهد. چرا الان داری این قدر این طوری با تندی حرف می زنی؟ او هم یک روزی بهشتی می شود، شمر، خولی، سنان را شما می گویی بهشتی می شوند پس چرا این قدر با تندی حرف می زنی؟ و چرا روی حج این را می بری؟ حج آن شخص اشتباه بوده، حج آن شخص مقبول نبوده. اساساً حج کسی که دشمن اهل بیت (علیهم السلام) است مگر حج است؟ حج انجام دادند شما دنبال چه هستی؟

 می گویم دنبال چه است، این تخریبی که نسبت به حج، نسبت به نماز جماعت، نسبت به نماز که گفتم خیلی در کلیپ هایش زیاد است آن جا به عزادار می رسد آن طور می گوید آن جا به حج می رسد... دو سه تا جمله گفت شاید کمتر کسی توجه کرد این جملاتش را مرور می کنم بعد دوباره کلیپ را ببینیم، ببینیم نظر بیننده هایمان چه می شود؟ و دوست دارم بیننده ها هم روی خط بیایند نظر بدهند و بگویند.

می گوید روزه یعنی رحم این را در هیچ کتاب فقهی نمی بینید یعنی این که من ندارم یکی از ویژگی های آثار روزه، حکمت های روزه این است که ما متوجه بشویم کسانی که غذا ندارند چه حالی دارند اما این، همه روزه نیست چه کسی گفته روزه یعنی فقط رحم بله رحم هم جزئش است. شما اگر توانستی مواسات با فقراء داشته باشی این 12 ساعت، این 16 ساعت، این 17 ساعت روزه بگیری چیزی نخوری این خوب است.

ولی روزه فقط این نیست روزه امر خدای متعال است یک واجبی است ما باید انجام بدهیم با خود انجام این به تقرب برسیم، خیلی آثار و خیلی حکمت ها و خیلی دلیل ها دارد ما آن ها را بدانیم اهل بیت به ما گفته باشند بدانیم از آن استفاده می کنیم دل گرمی و قوت قلب ما است متوجه می شویم بله روزه گرفتیم این طوری است. ولی اگر یک نفر بگوید من به جای 16 ساعت گرسنگی کشیدن می خواهم 12ساعت گرسنگی بکشم با فقراء همدردی کنم. روزه اش درست است؟ نه درست نیست.

 این که می گویی این را هیچ جای کتب فقهی ننوشته مثلاً‌ روزه یعنی رحم، در کتاب فقهی نمی نویسند روزه یعنی رحم اگر روایتی از اهل بیت (علیهم السلام) در کتب روایی باشد می نویسند مثلاً خدا روزه را بر شما واجب کرد برای این که متوجه نیازمندان بشوید کسانی که نمی توانند مساوات با آن ها داشته باشید حال آن ها را متوجه بشوید و خیلی از چیزهای دیگر را هم گفتند آن ها هم کنار این قضیه می شود.

دو تا عبارت بسیار مهم در صحبت هایش است (که این انحراف است) می گوید زاویه از کجا شروع شد؟ از آن جایی شروع شد که این دو تا رو بروی هم ایستادند. کدام دو تا؟ ظاهر دین که شریعت باشد، باطن دین که رحم و مروت باشد از این جایی که این دو تا رو بروی همدیگر ایستادند این زاویه و انحراف از این جا شروع شد (ایشان می گوید) یک ظاهر دین داریم یک باطن دین داریم که باطن دین رحم و دوست داشتن آدم ها و چه و چه است ظاهر دین هم نماز و روزه و فلان است.

می گوید زاویه از این جا شروع شد که این دو تا مقابل هم قرار گرفتند رو بروی هم ایستادند ما می خواهیم بگوییم کجا رو بروی هم ایستادند؟ اگر شما یک آیینی داری که در آیین و دین شما نماز خواندن با خدمت به خلق در تعارض است با محبت به همسایه در تعارض است با بِر والدین در تعارض است نمی دانم شاید شما این مدلی هستی ولی دینی که ما یاد گرفتیم فرمودند نماز، روزه، بِر والدین، کمک به همسایه این ها کنار هم است مکمل هم است در دین ما در تعارض هم نیست. چرا شما می خواهی این ها را در تعارض هم قرار بدهی، مقابل هم قرار بدهی و بگویی این ها مقابل هم ایستادند؟ نمی دانم بعد معلوم است مخاطب تو اگر قرار است انتخاب بکند چه را انتخاب می کند؟

مجری:

حرف ایشان را انتخاب می کند.

استاد عباسی:

نه کدام بخش را؟ می گوید ظاهر این باطن بین این دو تا بخواهد انتخاب بکند باطن را انتخاب می کند. می گوید روزه برای چه بگیریم؟ نماز برای چه بخوانیم می رویم محبت به خلق می کنیم خدمت به خلق می کنیم به همسایه رسیدگی می کنیم دیگر تکلیف و این ها ندارد و متر هم که ندارد شما از یک ارادتمندم به همسایه می توانی بگویی از یک مخلص شما هستم می توانی بگویی از یک کمک به پنچری می توانی انجام بدهی تا کارهای دیگر به آدم ها لبخند بزنی و محبت کنی. متر ندارد این طرف متر دارد. آدم ها از متر فرار می کنند نمازت را سر وقت بخوان، روزه ات را بگیر.

 عبارت بعدی ایشان مکمل این است دقیقاً خطرناک ترین بخش صحبت ایشان این حرف است می گوید هر چه به این ظاهر برسی حقیقتش را از بین می بری، یعنی هر چه نماز بخوانی رحمت کمتر می شود هر چه روزه بگیری محبتت به خلق کمتر می شود، هر چه عبادت بکنی از مردم بیشتر فاصله می گیری یک همچنین حرفی درست است؟ بهترین روزه بگیر عالم امام زمان است، امیر المؤمنین است، امام سجاد است که ایام اسارت شان  و شهادت شان است و بیشترین به خلق را امیر المؤمنین انجام می دهد. هزار رکعت نماز امیر المؤمنین و ایتامی که دارند از دست امیر المؤمنین روزی می خورند و آن ظرف های غذا و آن گونی های غذایی که شانه حضرت را آزار می دهد، شانه حضرت را زخم کرده بیشترین محبت را اگر قرار است به حیوانات هم کسی داشته باشد امام معصوم است. که امام سجاد (علیه السلام) 25 سفر با شتری به حج رفته بودند و همه مسیر آمدند به حضرت گفتند سوار نمی شوید گفت شتر خسته است مسیر طولانی است گاهی سوار می شوم گاهی پیاده هستم و این شتر زمانی که امام زین العابدین را دفن کردند بنا بر نقلی آمد این قدر به زمین سر کوبید کنار قبر آقا امام زین العابدین تا جان داد.

 لذا نگو که در تعارض است نگو که منافات دارد هر چه به ظاهرش برسی باطنش را داری نابود می کنی این چه نتیجه گیری است؟ این حرف خطرناک است ما با این مشکل داریم والا شما 100 سال بیا بگو رحم داشته باش ما می گوییم بله مسلمان بی رحم مسلمانی نکرده، اگر کسی واقعاً اهل شریعت، دین و دیانت باشد چرا رو بروی هم قرار می دهی می گویی یا دیانت یا شریعت، یا انجام واجبات، ترک محرمات یا خدمت به مردم یا محبت کردن یا به دیگران رسیدگی کردن این دو تا با همدیگر تنافی ندارد این دو تا مکمل هم هستند. اگر حق خودت را و حق خدای خودت را رعایت کردی چون نماز، هم حق خودت است حق بدن است که این بدن باید این فیض را ببرد این صفا در آن ایجاد بشود هم حق خدای متعال است. اگر به حق خودت احترام گذاشتی اگر به حق خدای متعال احترام گذاشتی مطمئن باش به حقوق دیگران هم احترام می گذاری.

آقا پس چرا می بینی فلانی نماز می خواند این طوری می شود. وسط راه است ضعف دارد اشکال دارد رِیپ می زند خراب شده این که از نمازش نیست این بی نماز بشود دیگر آن ریپ را نمی زند، باز هم ریپ می زند این دیگر خرابی ندارد؟ باز هم خرابی دارد حالا نمازگزار هست خرابی دارد.

مگر ما گفتیم ما الان به مقصد رسیدیم تمام شده من نماز خوان هستم دیگر بد اخلاقی نمی کنم؟ چرا یک موقع هم ممکن است بد اخلاقی بکنم، حق کسی را ممکن نیست ضایع بکنم؟ چرا ممکن است ضایع بکنم ولی مراقبت می کنم اگر کسی تقوا داشت و خدا ترس بود این را هم رعایت می کند می خواهم یک بار دیگر با توجه به این 3 تا نکته یک: رحم را می گوید روزه یعنی رحم این را در هیچ کتاب فقهی نمی بیند قرار نبود در کتاب فقهی رحم ببینی قرار است احکام خدا و شریعت را ببینی

مجری:

از بین کتاب ها، کتاب های اخلاقی هست که اتفاقاً خیلی در مورد رحم صحبت شده

استاد عباسی:

بله مفصل شما معراج السعادة ملا احمد نراقی را ببینید فضائل اخلاقی، رذائل اخلاقی در حسد می گوید چه کار بکن نسبت به طرف مقابل که حسد از وجودت بیرون برود. نکته دوم: زاویه از کجا شروع شد؟ زاویه از این جا شروع شد که این دو تا رو بروی هم ایستادند یعنی شریعت و...

  سومین حرفش هر چه به این ظاهر برسی حقیقتش را از بین می بری با آن بد و بیراه هایی که اول به حجاج گفت به نماز خوان ها گفت که این همه مدام بگویی حاجی ها امام حسین را کشتند حاجی ها فلان کردند. چه کسی را داری میزنی؟ یک حاجی یک کاری کرده حجش هم اصلاً معلوم نبود چطوری بود معلوم نبود کدام هایشان حج رفتند چرا حج رفتند؟ چه بود و چه نبود؟ چه ربطی دارد به حاجی که الان می رود؟ الان اگر یک نفر در خانه نشسته حاج است از حج آمده مقابل تصویر تلویزیون نشسته خودش را جمع و جور بکند نکند من هم جزء العیاذ بالله قاتلین امام حسین باشم؟

مجری:

به همین داشتم فکر می کردم در مجلس نشسته پای منبر ایشان نشسته حاجی است ولی چه حس و حالی دارد خدا می داند؟

استاد عباسی:

همان کلیپ را یک بار دیگر تکرار کنید

تکرار کلیپ شماره 2- اقای حسن اقا میری:

حاجی ها امام حسین کشتند. حج رفته ها امام حسین کشتند. حج رفته ها به حسین سنگ زدند قربة الی الله، عمر سعد بالا سر جنازه حسین غروب عاشوراء نماز جماعت خواند. آقا تمام کسانی که اهل بیت ما را کشتند نماز می خواندند. این نماز، این روزه این که خالی شده از احساس، خالی شده از خشوع، از خضوع، از رحم روزه گرفتن یعنی رحم، یک عده ندارند بخورند من دارم باید گرسنگی بکشم بفهمم یک پدر، شرمنده زن و بچه اش هست یعنی چه؟ روزه ای که رحم در آن نباشد باطل است این را در هیچ کتاب فقهی نمی بینید، نماز آمده بود خاشع بشویم آمده بود انسان درست بکند از داخل این اژدها درست می شود آمده بود یک عوضی، عوضی تر بشود! زاویه از کجا درست شد که بعد از 1400 سال وایستاده رو به رو هم اسلام، ظاهرش ایستاده رو بروی حقیقتش هر چه به این ظاهر بپردازی حقیقتش را از بین می بری!

مجری:

استاد در خدمت تان هستم

استاد عباسی:

این تأکیدهای ایشان که قرار بود دل رحم بشود، ولی تبدیل به هیولا شده، عوضی، عوضی تر بشود با این تعبیرها و با آن کلماتی که آخرش گفت که این دو تا بعد از 1400 سال رو بروی هم ایستادند و هر چه به ظاهرش برسد حقیقتش از بین می رود، نشان می دهد که ایشان دقیقاً می خواهد شریعت را بزند و من این قصه را پی گیری می کنم رها نمی کنم ایشان فراوان در فراوان شریعت را زده، دنبال زدن شریعت است این اباحی گری می شود.

تو مؤمن باش تو مسلمان باش اسمت مؤمن باشد بعد بگو ایمان، که به این نمازها نیست این نمازهای شما به درد نخور است، روزه هایتان فلان است حج تان فلان است هر چه شما می خوانید بدتر دارید هیولا می شوید پس چه کار کنیم؟ بیا دل رحم باش، بیا با محبت باش این مدل دینی است که ایشان دارد تعریف می کند این مدل دینی است که ایشان دارد به جامعه القاء می کند. و همین باید با بر ملاء بشود اگر یک نفر نمی خواهد مسلمان نباشد نباشد. ولی اگر مسلمان است مسلمان، شریعت به علاوه این امور است اصلاً چیزی جدا نیست.

 مگر آزار و اذیت همسایه حکم فقهی ندارد؟ فقط دلی است یعنی من محبت بکنم یا حقش را رعایت کردم بگویم من یک کار اخلاقی کردم نه یک کار اخلاقی و یک کار فقهی کردی، یک کار فقهی یعنی این که من یک وظیفه فقهی انجام دادم حق نداشتی روی پل این همسایه پارک بکنی، پارک کردی مسئول هستی مؤاخذه می شوی شرعاً این مسئله به عهده ات آمده. چرا شما این را می گویی این از امور اخلاقی دین است این همان حقیقت است که به شما نگفتند به شما فقط گفتند نماز بخوان. نه همه این ها را گفتند اگر من رعایت نمی کنم تقصیر من است مشکل از من است دارم لنگ می زنم مثل کسی که ممکن است در این طرف قوی باشد محبت به دیگران بکند نمازش یک خرده ضعیف باشد، مثلاً یک موقع هایی قضاء بشود این دارد در نماز لنگ می زند آن هم دارد در رعایت حق همسایه و رعایت حق پدر مادر لنگ می زند.

مجری:

حرف های آقای آقامیری باب میل دلِ بعضی از کسانی هست که بی نماز هستند و آن های که نماز نمی خوانند آن هایی که روزه نگه نمی دارند روزه نیستند و آداب اسلامی را به فرض مثال رعایت نمی کنند پای منبر می نشینند کیف می کنند. این خیلی جالب بود. اولین بیننده آقای هادی از اردبیل سلام بر شما (تلفن وصل نشد)

استاد عباسی:

خدمت بینندگان عزیز یک نکته ای عرض بکنم و بعد کلیپ بعدی را ببینیم و آن این که دقیقاً‌ این اتفاق دارد می افتد که ما دین را از شریعت خالی کنیم؛ چون افرادی احساس می کنند که این حالت پیش آمده این ها نماز می خوانند و فلان و بَهمان شاید برای بعضی ها زدگی به وجود آمده از بعضی از رفتارها و قاطی شدن بعضی از امور، آقای آقامیری دارد از این فرصت سوء استفاده می کند می گوید بیایید بی خیال این ظواهر بشویم این ظواهر دارد کار را خراب می کند. فقط دین داشته باشیم دین داشته باشیم یعنی که رحم داشته باشیم یعنی که محبت داشته باشیم یعنی که فلان کار را انجام بدهیم، همین مشتری را می آورد آدم ها می گویند هم دو تا فحش می شوند به کسانی که اهل نماز، روزه، حج هستند، همین ها بودند امام حسین را کشتند همین فلان فلان شده ها این طوری کردند و هم این که دیگر خیال شان راحت می شود و دیگر عذاب وجدان هم ندارند چرا با نماز نخواندن عذاب وجدان داشته باشیم؟

مجری:

جناب آقای هادی از اردبیل سلام علیکم

بیننده آقای هادی از اردبیل:

سلام علیکم خدمت استاد عباسی هم سلام عرض می کنم. آقای عباسی بزرگوار با چند شماره با آقای آقامیری تماس گرفتم متأسفانه جواب نمی داد، من حتی در پیجش پیام گذاشتم که در شبکه ولی عصر دعوت به مناظره هستی در آخر جواب داد یک اعتراف جالبی کرد ایشان گفتند من این را اعتراف کنم قبلاً به قواعد علم رجال و حدیث و چه تخصص و اطلاعات دقیقی ندارم، آن جا بیایم شما من را سوال پیچ کنید بگویید این ثقه است آن ثقه نیست این مرفوع و چه و چه نیست. من عقاید و نظریات خودم را بیان می کنم جایی هم که اشتباه داشته باشم به مرور زمان خودم یا اصلاح می کنم یا اصلاح نمی کنم، یعنی در عالم خودش یک عده افرادی که شبیه به خودش هست دور و برش جمع کرده البته ایشان هیچ زمان حاضر به مناظره و گفتگوی رو در رو نیست، شما می خواهی نقدهایت را ادامه بدهی یا ندهی کار ندارم ولی ادامه بدهید بهتر است که روشنگری بشود مردم بفهمند ایشان چقدر حرّاف است. مثلا خیابان را بستن چه اشکال دارد شعائر حسینی چه؟ 90 درصد شعائر حسینی تبلیغات است بعد از 1400 سال چرا نشود؟ تجمع های عاشورائی تبلیغات است این حرف آقای آقامیری شبیه حرف های وهابی است، وهابی هم با این تجمع ها دارند دق می کنند و سکته می کنند. من این مطلب را می‌ خواستم به شما برسانم که ایشان هیچ موقع حاضر به مناظره و گفتگو نیستند.

استاد عباسی:

آقای هادی کجا گفته بودند که من آن جا بیایم سوال و علم رجال و سند و ثقه و ... می گویند؟

آقای هادی:

من در پیجش دو سه بار پیام گذاشتم به خودش هم اتفاقاً گفتم شخصاً من شما را دعوت به مناظره می کنم تشریف بیاور به من گفت زیاد در قواعد علم رجال و فلان آن قدر اطلاعات دقیقی ندارم شما بر فرض بگویید این ثقه است آن مرفوع است آن مرسل است چه است و چه نیست

استاد عباسی:

ما همین جا جلوی روی شما به ایشان قول می دهیم ایشان بیاید ما اصلاً دنبال علم رجال و سند حدیث با ایشان نباشیم، همین مباحث مبنایی را مطرح بکنیم آیه قرآن که دیگر نیاز به سند ندارد هیچ سندی از ایشان نخواهیم تصحیح بکند همین مباحث اصلی را ما قول می دهیم مطلقا وارد علم رجال نشویم که ایشان مشکل دارد، آن جاهایی که فکر می کند ایشان عقیده دارد می گوید ببینیم این عقیده را از چه کسی گرفته و از کجا آورده؟ قرآن و روایات است ولو روایات بررسی نشده ایشان آورده باشد اصلاً‌ روایات را دیده یا ندیده ما هیچ مشکلی نداریم.

آقای هادی:

من فکر می کنم روایت های من در آوردی و نظرهای شخصی خودشان هست که نه با قواعد علمی جور در می آید، با هیچ قواعدی جور در نمی آید ایشان حاضر نیستند ولی من پی گیر هستم.

استاد عباسی:

ما نگران این نیستیم که ایشان بیاید یا نیاید اصلاً کاری نداریم شما فقط یک بار برای این که کسی فکر نکند ما حاضر به گفتگوی با ایشان نیستیم، گفتیم ما آماده هستیم می خواهی تماس بگیری ولی اصلاً این مهم نیست ایشان بخواهد بیاید یا نیاید. آمد صحبت می کنیم ولی نیامد هم ما به وظیفه مان عمل می کنیم هر که آن کلیپ را دیده ما تلاش می کنیم نقد بکنیم ایشان برنامه ما را هم ببیند خودشان قضاوت بکنند خودشان به نتیجه و جمع بندی برسند. اصراری هم نداریم بگوییم همه نظر ایشان را می خواهیم عوض کنیم ما حرف خودمان را با دلیل، با آیات قرآن، با روایات می گوییم نه به اندازه ایشان کارهای هنری عجیب و غریب می توانیم روی کلیپ ها انجام بدهیم، نه مثل ایشان می توانیم هزینه و فلان بکنیم ما حرف هایمان را می زنیم هر کسی خواست متوجه بشود و تغییر در دیدگاهش ایجاد بکند هر که هم نخواست مسیر باز است.

آقای هادی:

این نکته را هم در پرانتز خدمت تان عرض کنم این را به بیننده ها و طرفدارهای ایشان هم بگویم من فکر می کنم ایشان بی سوادترین شخصی است با این حرّافی های خود فقط دنبال جمع کردن فالوور و تجارت خودش هست نه بحث علمی دارد. استاد شما نقدت را ادامه بدهید و روشنگری کنید لازم هست از واجبات هست شما روشنگری را داشته باشید ولی ایشان قطعاً قطعاً هیچ موقعی حاضر به گفتگوی رو در رو حتی با تماس تلفنی هم نیستند چون توانش را ندارند خیلی ممنونم

مجری:

خیلی ممنونم جناب آقا هادی عزیز از این که با ما در ارتباط بودید. یکی از بیننده ها به ما می گفت البته تماس هایی که با شبکه ها داشتند این بود که اگر جرأت دارید مناظره کنید. اولاً استاد نگفتند شما بیایید این برنامه را مطرح بکنید و سوالات و شبهاتی که در مورد آقامیری هست را بیان بکنید استاد عزیز خودشان تصمیم گرفتند این برنامه تولید بشود و این که این سوالات در این برنامه مطرح بشود و چندین بار است استاد عزیز در برنامه فرمودند ما آماده هستیم که با آقای سید حسن آقامیری مناظره و مذاکره کنیم. خودشان نپذیرفتند در همین برنامه استاد آقای دکتر چندین بار به آقای آقامیری پیامک ارسال می کردند که روی خط بیایند حداقل تلفنی با همدیگر بتوانیم صحبت بکنیم باز این اتفاق نیفتاد جناب آقای عزیزی از قزوین عزیز سلام بر شما شب شما بخیر بفرمایید

بیننده آقای عزیزی از قزوین:

سلام علیکم، با سلام خدمت مجری محترم و استاد گرانقدر استاد عباسی آقای آقامیری مأمور هستند دست خودشان نیست که بیایند یا نیاند. دوم به نظر من خدا کند اشتباه کرده باشم این مأمور وهابیت است مشکلش فقط یک کلمه است لعن و نفرین دشمنان اهل بیت است، من فقط از مسئولین محترم یک تقاضای عاجزانه دارم که جلوی این آقا را بگیرند یک وهابیت دیگر دارد به وجود می آید من نگران این هستم.  و گرنه جواب های متین و بزرگوارانه شما، ما را قانع می کند من نگران این هستم که یک وهابیت دیگر دارد به وجود می آید با تشکر از برنامه خوب تان ممنون خدا نگهدار.

مجری:

زنده باشید جناب اقای عزیزی گرامی متشکرم. تماس بعدی آقای بنیاسی از همدان بفرمایید

بیننده آقای بنیاسی از همدان:

سلام علیکم ورحمة الله خدمت با سعادت شما عرض شود یک بزرگی فرمودند بزرگ ترین دشمن آدم طرز فکر آدم است این با این صحبت های زیبایی که واقعاً دارد انجام می دهد و می گوید منی که ندانم و واقعاً روشنگری های شما استاد عباسی و عزیزان دیگر نشنوم قطعاً بی نماز و بی روزه می شوم این قدر این آقا زیبا دارد این پازل ها را کنار هم می چیند که این اتفاق بیافتد. الحمد لله شبکه ولی عصر وجود دارد و حاج آقا عباسی که با این روشنگری هایش باعث می شود که ما به حرف های این هم گوش بدهیم و این تناقضات و حرف های که می زند را از هم تشخیص بدهیم. چند سال پیش قم زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) آمده بودم، یک سوالی از حاج آقایی آن جا نشسته بودند کردم، گفتم ما نماز می خوانیم اما از این طرف هم یک مقداری کارهای می کنیم گفت عیب ندارد نمازت را بخوان، گفتم آخر چه فایده ای دارد گفت چرا شما نمازت را بخوان یواش یواش همین نماز باعث می شود که شما دنبال گناه و این جور چیزها نروی نماز صد در صد تأثیر گذار است. اتفاقی هم که افتاد سوار ماشین یک نماز گزار واقعی شدم تا در خانه من را رساند برای یک لحظه می خواستم پیاده بشوم پارک نکرد گفت این جا چون غیر قانونی هست اجازه بده دویست بروم جلوتر که پارک دوبل است انجام نشود این نماز گزار ما هست. واقعا من از استاد عباسی و از این شبکه ممنونم که باعث می شوند ما بدانیم طرف مان چه کسی است و چه صحبت های می کند از شما تشکر می کنم.

مجری:

خیلی متشکرم از جناب اقای بنیاسی عزیز از استان همدان که با ما در ارتباط بودند. جناب آقای عادلی از مشهد مقدس سلام علیکم

بیننده آقای عادلی از مشهد:

سلام عرض می کنم خدمت مجری توانا و جناب کارشناس آقای عباسی عزیز. آقای عباسی در مورد موضوع برنامه آقامیری خیلی ممنون که درباره آقامیری صحبت کردید و این موضوع را مطرح کردید خیلی از جوان ها در بین دوستان مان هست که با صحبت های آقامیری موافق هستند نماز نمی خوانند روزه نمی گیرند همان طوری که مجری توانا فرمود. بعد درباره شعائر امام حسین صحبت می کند حمله می کند آن را با عروسی مقایسه می کند عروسی که یک مسئله شخصی است، ولی حج و عاشوراء شعائر است. آقامیری این قدر شعور ندارد (ببخشید این طوری صحبت می کنم) آن های که در بیمارستان بودند دسته عزاداری از کنار بیمارستان وقتی رد می شود بیمارها از پنجره بیمارستان نگاه می کنند و اشک هایشان جاری می شود شفایش را از دسته عزاداری امام حسین می گیرد. برنامه شبکه 4 نشان داد خانمی که در ملایر بود در برنامه زندگی پس از زندگی کلاً از این دنیا رفته بود وقتی دسته عزاداری آن جا می آید مادرش در دسته عزاداری می آید شفای فرزندش را آن جا می گیرد عقیده ما شیعه ها همین است. آیا روزه و نماز ناصبی قبول است؟ تشکر می کنم

مجری:

زنده باشید خدا نگهدار شما تماس بعدی جناب آقای محمدی از اصفهان سلام علیکم

بیننده آقای محمدی از اصفهان:

سلام به مجری محترم و سلام بر استاد عباسی، ضمن تشکر از برنامه خوب شما که با دقت همه مبانی دین و مذهب را واضح بیان می کنید زحمت می کشید، خواستم بگویم ما البته در فامیل مان نداریم آدمی که طرفدار این حرف ها باشد، ولی فامیل دورمان هست اغلب از این آقا دفاع می کرد و صحبت می کرد من نمی فهمیدم که این چه است بعد دو تا کلمه اش را گوش کردم و کلیپش را گذاشت دیدم این آقا می گوید چرا از جهنم می گویید؟ من در قرآن گشتم دیدم اصلا روش این آقا درست مخالف قرآن است چون در قرآن مجید 77 بار از جهنم گفته 145 مرتبه از نار، 19مرتبه از آتش، 373 از عذاب گفته در مقابل از رحمت و جنت و نور هم گفته این ها را که شمردم دیدم حدود 600 بار به طور متوسط از عذاب گفته ششصد و خرده ای بار از رحمت گفته این آقا می گفت اصلاً از جهنم و عذاب نگویید، یعنی درست این روش اباحی گری که می خواهد افرادی که بی نماز هستند بیشتر بشوند. همان روشی که دشمنان و بی دین ها به کار می برند ایشان هم دارد انجام می دهد خواستم بگویم بله آثارش را ما این گوشه کنار دیدیم اما در ضمن به آقا فرمودند این یک بهائی گری درست می کند این وزنی ندارد دو روزی سر و صدایی می کند تمام می شود چون علمای ما جواب شان را می دهند با تشکر از برنامه خوب شما

مجری:

آقای محمدی از اصفهان زنده باشید. استاد ادامه بحث را خدمت تان هستیم

استاد عباسی:

نسبت به بعضی از صحبت های بزرگواران اولاً ممنون هستم از مشارکت شان و توجه شان به برنامه. بزرگواری قبل از آقای محمدی آقای عادلی نکته خوبی اشاره کردند به ذهنم آمده بود این که اتفاقاً وقتی که دسته های عزا از نزدیک بیمارستان ها رد می شود، بسیاری از این ها شیفته اهل بیت و عزاداری هستند واقعاً آن جا دلگیر هستند که چرا روز تاسوعا و عاشوراء در بستر بیماری هستند و آن موقع را بهترین فرصت می دانند، اگر می توانند دم پنجره بیایند یا می گویند پنجره را باز کنید یک کمی صدای عزاداری داخل اتاق بیاید روحیه شان عوض بشود، توسل بکنند و شفای شان را بگیرند این طوری علاقمند اهل بیت (علیهم السلام) هستند.

نکته دیگری که ایشان گفتند شما اگر می خواهی از حج و نماز بگویی بگو آن های که در رکاب امیر المؤمنین در جنگ جمل شمشیر زدند مقابل ناکسین (کسانی که پیمان شکسته بودند) آن ها حج رفته بودند، آن های که در رکاب امیر المؤمنین در مقابل معاویه در جنگ صفین شمشیر زدند آن ها اهل نماز اول وقت بودند، اهل نماز جماعت بودند شما اوصاف شخصیت های مؤمن را بگو چرا می گویی عمر سعد غروب عاشوراء نماز جماعت خواند؟ نمی گویی ابی عبدالله الحسین ظهر عاشوراء نماز جماعت خواند و ما شهید نماز داریم. کسی که آمد دستش را، جانش را، صورتش را سپر کرد و چندین تیر را به بدن خودش خرید برای این که مانع بشود تیرها به بدن امام حسین در هنگام نماز بخورد. چه کسی روز عاشوراء عصبانی از نماز سید الشهداء بود؟ عمر سعد  که نمی خواست ابی عبدالله نماز بخواند تا فرق بین نماز ابی عبدالله الحسین با نماز لشکریان عمر سعد معلوم بشود، تا معلوم بشود نماز خوان واقعی در عالم داریم.

امام حسین (علیه السلام) می توانستند تنها در خیمه بروند و نماز بخوانند زمان جنگ هم هست دو رکعت نماز بخوانند نماز در حالت اضطرار هست. چرا وسط میدان و چرا آن ها نمی ایستند این نماز تمام بشود؟ نمی شد نیم ساعت بعد تیر اندازی کنند؟ همان موقع می خواهند تیر اندازی بکنند که نگذارند حضرت آن جا نماز بخواند این را مانع بشوند چرا از این نماز صحبت نمی کنی بگو یکی باش مثل امام حسین در اوج رأفت و رحمت نماز اول وقت، ظهر عاشوراء بخواند.

روز تاسوعا به حضرت ابوالفضل می گوید برو برای ما فرصت بگیر می خواهیم امشبی را با خدا مناجات کنیم، آقای آقامیری این دفاع از دین نیست این محبت به دین نیست این خیانت به دین است شما نماز و حج را از مثل امیر المؤمنین از مثل امام حسین (علیه السلام) به سمت دشمنان ببری و بگویی این دو تا مقابل هم ایستادند. نماز مسلمان ها، معمولی مقابل باطن دین ایستادند نه دو تا اسلام مقابل هم ایستادند. اسلام امیر المؤمنین با جناح مقابل در جنگ صفین، اسلام امیر المؤمنین با جناح مقابل در جنگ جمل، اسلام پیغمبر با جریان طرف مقابل چرا منفی ها را ذکر می کنی شما بیا این مثبت را بگو این کسانی که آمدند امام حسین را به شهادت رسانده بودند چرا آن نماز، آن روزه، آن حج دست شان را نگرفت؟ به خاطر این که باطن آن یعنی ولایت اهل بیت (علیهم السلام) را نداشتند. باطن آن ولایت اهل بیت (علیهم السلام) است.

ولایت اهل بیت (علیهم السلام) که باشد همه آن چیزهای که آقای آقامیری می گوید محبت و فلان است ایجاد می شود، یک موقع در برنامه عرض کردم گفتم در بعضی از موکب های مسیر نجف کربلا که الان خیلی ها دارند آماده می شوند الحمد لله مثل سال گذشته ای خیلی ها این روزها داشتند جلز و ولز می کردند که نمی شود کربلا برویم الان الحمد الله خیلی ها کوله پشتی ها را بستند خیلی ها برای سفر اربعین آماده شدند که زیارت کربلا بروند.

آن جا رفتند دقت کنند روی بعضی از این موکب ها نوشته «قتَلونا بقتل الحسین علیه السلام» شما با کشتن امام حسین ما را کشتید جگر ما را آتش زدید تکه تکه کردید ما چه کار می کنیم؟ «قتلناکم بحب الحسین» ما شما را با محبت کردن به امام حسین می کشیم، این قدر برای امام حسین خرج می کنیم این قدر برای امام حسین مراسم می گیریم این قدر برای امام حسین به دیگران محبت می کنیم آنی که در آن طریق آمده روغن برداشته دارد پای زائر را چرب می کند یا تاول ها را خالی می کند.

یک جایی می گفتم یکی از موکب ها فلان چیز تهیه می کند مثلاً فلان غذا را می خواهد آن جا بدهد گفت چه کاری است آن جا این غذا را بدهد (غذای معمولی متعارف بود) گفتم هر کدام از این موکب ها دارند یک کاری می کنند در دل امام حسین خودشان را جا کنند همه شان در تکاپو هستند یک جوری بهتر نوکری کنند و برای امام حسین عزاداری کنند و محبت کنند می گوید «قتلناکم بحب الحسین» ما شما را می کشیم نه با سلاح، با حب امام حسین (علیه السلام).

این قدر به عزادار محبت می کنیم آن وهابی در شبکه وهابی از حرص بمیرد. لجش در آمده مدام می گوید عزاداری نروید زیارت نروید ده ها میلیون، سی میلیون می آیند میلیارد وعده غذایی آن جا رایگان توزیع می شود. محبت و احسان می شود از مال مان خرج می کنیم از زندگی مان خرج می کنیم از وقت مان خرج می کنیم آنی که دیروز، پریروز تازه از مرز رد شده این طرف 70 کیلومتر از اروند کنار آمده در یکی از شبکه ها پخش می کرد آن طرف 600 کیلومتر می خواهد پیاده برود برای چه؟ می گوید ما به امام حسین محبت می کنیم.

تو بیا محبت امام حسین را بگو تو عزادار امام حسین و بهترین نماز خوان امام حسین باش، بهترین محبت را به خلق کن به خاطر امام حسین، بهترین محبت را به همسایه ات کن به پدر مادرت بکن به خاطر امام حسین سید الشهداء (علیه السلام) چرا این طرفی اش را می گویی؟ عمر سعد نماز جماعت خواند؟ نماز جماعت ظهر عاشورا را ندیدی؟ نماز شب نشسته زینب کبری (سلام الله علیها) را ندیدی؟ شب تاسوعای ابی عبدالله و اصحابش را در کربلا هر که یک گوشه ای دارد با خدا راز و نیاز و عبادت می کند این ها را ندیدی فقط همان را دیدی؟

آدم به این مدل برخورد چه بگوید؟ این انحراف نیست؟ اگر اشتباه کردی مرد باش بگو من اشتباه کردم، نباید این طوری حرف می زدم جوری دیگر حرف می زنم بیا اصلاح کن اگر هم رویه ات این است که ظاهراً رویه ات این است در کلیپ هایی که داری پس معلوم است که انحراف وجود دارد.

مجری:

استاد فرمودند ما با حب امام حسین (علیه السلام) و عشقی که به امام حسین (علیه السلام) و ائمه معصومین (علیهم السلام) داریم، دشمن را می کشیم این واقعاً درست است آن های که دل مرده هستند از رنگ رخساره شان مشخص است که دل مرده هستند. شبکه های وهابی بحث شان جدا که آن ها اصلاً از اول مشکل داشتند و آن هایی که به فرض مثال دارند زندگی می کنند و ممکن است به ظاهر شیعه باشند ولی تفکر وهابیت داشته باشند این ها هم جزئی از دل مرده ها هستند.

در قیامِ قیامت در محضر سید الشهداء ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) سرشان پایین است، سعی کنند خجالت بکشند از این موضوع که مردم را دور خودشان جمع بکنند که خودشان بزرگ بشوند خودشان شناخته بشوند متأسفانه؛ داریم می بنییم برنامه عصر ایمان چقدر زیبا است از این جهت خوشحال هستم مجری برنامه شدم استاد عزیز در این برنامه تشریف دارند صحبت های که می شود برای من درس است که می فهمم حداقل نگاه خودم را در فضای مجازی درست کنم.

به این دنیا نیامدیم هر جوری دل مان بخواهد زندگی کنیم، ما انسان هستیم با حیوانات فرق می کنیم واقعاً هم فرق می کنیم باید انسان باشیم باید فکر درستی داشته باشیم باید راه درست را انتخاب کنیم، 14 معصوم، 14 چراغ عالم تاب مثل خورشید عالم را تابیدند و تابیده شدند که ما را به راه راست هدایت کنند ولی متأسفانه در فضای مجازی یک چیزهایی می بینیم (این حرف دل من است) به خدا قسم باید خون گریه کنیم از این که کسانی دارند حرف هایی را می زنند به ظاهر فرزند اهل بیت هستند سید اولاد پیغمبر خدا هستند واقعا متأسفم. استاد دو سه دقیقه وقت داریم دیگر وقت نمی شود کلیپ را ببینیم

استاد عباسی:

بله، اما صحبتی که جناب آقای محمدی در آخرین تماس داشتند در رابطه با جهنم و ایشان هم به خوبی متوجه شده بودند با دیدن کلیپ های این آقا در فضای مجازی که انکار جهنم و انکار عذاب یعنی یک طرف رفتن روایتی از امام معصوم است می فرماید فقیه، عالم درست درمان چه عالمی است؟ ان شاء الله که از این عالم ها باشیم فرمودند:

«فقيه حدّ الفقيه‏»

یعنی فقیه، حد و حدودش این است (جایگاهش این است) اگر بخواهیم یک فقیه درست حسابی را ترسیم کنیم یا عالم درست را مشخص بکنیم بیان بکنیم این است که:

«من لم يقنط من رحمة الله»

مردم را از رحمت خدا نا امید نکند این یک طرف قضیه است به مردم نگوید همه تان جهنمی هستید جهنم جای شما است شروع کند برای مردم فقط از جهنم تعریف کند این طوری نباید باشد.

 دو:

«ولم تؤمن من عذاب الله»

و مردم را از عذاب خدا ایمن نکند همه تان بهشتی هستید، وقتی شمر بهشتی هست تو کجا می خواهی بروی؟ وقتی قاتل حضرت زهرا بهشتی باشد کجا می خواهی بروی؟ همه تان بهشتی هستید بی خیال!

«لم يقنط من رحمة الله؛ ولم تؤمن من عذاب الله»

نه مردم را از رحمت خدا نا امید کند نه مردم را از عذاب خدا ایمن بکند دو تایش باید با هم باشد هم رحمت و هم امید به فضل خدا هم از آن طرف نگرانی نکند ما مثل قاتل اهل بیت بشویم نکند ما مثل بدهای عالم بشویم همین که ایشان گفت 77 بار در رابطه با جهنم صحبت شده اگر این آیات، آیات قرآن نیست چه است؟ آیه 13 سوره سجده

(...وَلَكِنْ حَقَّ الْقَوْلُ مِنِّي لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ)

... ولی (من آن ها را آزاد گذارده ‌ام و) سخن و وعده ‌ام حق است که دوزخ را (از افراد بی ‌ايمان و گنهکار) از جن و انس همگی پر کنم!

سوره سجده (32): آیه 13

چقدر تأکید در آن وجود دارد؟ یکی، دو تا، صد تا (وَلَكِنْ)، خود (وَلَكِنْ) تأکید است (حَقَّ الْقَوْلُ مِنِّي) قول حق و قطعی و صد در صد از جانب من این است (لَأَمْلَأَنَّ) باز مدل فعل، لام اول همه این ها تأکید است (لَأَمْلَأَنَّ) پر خواهم کرد جهنم را (مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ) از هم از اجنه، هم از انسان ها (أجْمَعِینَ) از هر دوی این ها پر خواهم کرد چقدر آیه، آیه سنگینی است؟ چقدر تأکید دارد؟ بعد شما می گویید نه بابا خدا نشسته می گوید من هستم.

در آن کلیپ هفته گذشته دیدید خدا می گوید من هستم از جهنم بیرونت می آورم، شمر هم در می آورم امام حسین من شمر را در می آ‌ورد امام حسین تو نمی تواند شمر را در بیاورد. این چه مدل حرف زدنی است؟ اهل بیت می خواستند ذیل این بگویند نمی توانستند بگویند مردم خدا گفته من جهنم را پر می کنم ولی واقعاً این طوری نیست، واقعاً شما را می بخشد این همه آیات اوصاف جهنمی ها، ویژگی هایشان، چه کسانی، چه مدل؟ بعد هم فلسفه و قصه و ماجرا دارد چرا باید این ها در جهنم بمانند؟ الان فرصت نیست ان شاء الله هفته های آینده عرض خواهم کرد.

مجری:

استاد بسیار متشکرم خسته نباشید. بیننده های عزیز به لحظات پایانی برنامه رسیدیم برنامه بسیار جالبی بود یک بار دیگر تشکر می کنم از عزیزانی که امشب ما را تنها نگذاشتند و سعی کردند با ما در ارتباط باشند ان شا الله هفته دیگر هم خدمت شما خواهیم بود با ادامه همین بحث که امشب وقت برنامه کم بود و کلیپ هایی که استاد عزیز قرار بود خدمت شان باشیم ان شاء الله برای هفته آینده می گذاریم خدمت شما باشیم. ان شاء الله حتما برنامه را دنبال بفرمایید.

لحظات پایانی برنامه هست در ماه عزیز هستیم، ماه ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) چه چیزی زیباتر و والاتر و بهتر از نام امام حسین (علیه السلام) هست همه با همدیگر هر کجا هستیم خدا را قسم بدهیم خدایا قسمت می دهم تو را به ابا عبدالله الحسین (علیه السلام)، قسمت می دهم به حق محمد و آل محمد دعای ما را بپذیر «اللهم عجل لولیک الفرج» الهی آمین، تا جلسه آینده شما بینندگان عزیز خودم را به خدای بزرگ و مهربان می‌ سپارم یا علی مدد خدا نگهدار!


عصر ایمان>

پاسخ به شبهات نقد حسن آقامیری حق و باطل مقاتل روضه اهل بیت ع عروس داماد رقص نذر خیابان بستن عزاداری مزاحمت مراسم اولویت حج نماز فقر عبادت محبت به خلق