عصر ایمان

قسمت هشتاد برنامه عصر ایمان با کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین عباسی


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

عنوان برنامه: عصر ایمان

 «نقد سخنان اقای سید حسن آقا میری. ایشان می‌گوید قوم جناب صالح معجزه را تحمل نکردند شتر را کشتند، معجزه فدای مردم باید بشود چیزی نشده! حضرت صالح گفت خودتان می‌دانید و عمل تان. در جای دیگر اقای اقا میری می‌گوید جهنم یک آمرزشگاه و کارخانه آدم سازی است کارخانه آدم سوزی نیست و آدم سوزی چه فایده دارد؟ خلاصه حرفش این است که کسی در جهنم ماندگار نیست و همه درمان می‌شوند و بیرون می‌آیند.»

تاریخ: 23/ 07/ 1401

استاد: حجت الاسلام والمسلمین عباسی

مجری: آقای علی سیرتی

مجری:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم؛ عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت شما بیننده‌های عزیز و سروران گرامی از این که بیننده برنامه عصر ایمان شدید از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بسیار متشکر و سپاسگزارم. از همین الان می‌توانید با موضوعی که تا لحظاتی دیگر خدمت شما خواهیم گفت با ما در ارتباط باشید، سوالاتی که شما مطرح می‌کنید و استاد عزیز جناب آقای دکتر عباسی در برنامه حضور دارند سوالات شما را ان شاء الله پاسخ خواهند داد. اجازه بفرمایید با استاد سلام و علیک داشته باشیم و تشکر کنیم از این بزرگوار و به موضوع برنامه مان بپردازیم آقای دکتر سلام عرض می‌کنم خیلی خوش آمدید

استاد عباسی:

سلام علیکم ورحمة الله بنده هم عرض ادب و سلام و احترام دارم محضر همه بینندگان عزیز و گرامی که برنامه ما را در این ساعت و شبکه جهانی حضرت ولی عصر را دنبال می‌کنند امیدوارم این ایام که ایام سرور اهل بیت (علیهم السلام) و ایام میلاد آقا رسول الله و امام صادق (علیهم السلام) هست و ان شاء الله آن چه که از جانب خدای متعال به بهترین اولیاء خودش تفضل می‌شود به بنده حقیر و شما بینندگان عزیز تفضل بشود.

ان شاء الله خدا به ما توفیق بدهد که از بندگان خوب و صالحش و از پیروان واقعی مولای مان حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) باشیم و ان شاء الله توفیق بندگی خالصانه و  عبادت صحیح خدای متعال را داشته باشیم.

مجری:

استاد خدمت شما تبریک عرض می‌کنم روزی را که پشت سر گذاشتیم و خدمت بیننده‌های عزیز این ایام خجسته را تبریک عرض می‌کنم. در هفته‌های گذشته برنامه عصر ایمان موضوع شبهات آقای سید حسن آقامیری در نظر گرفت و در این برنامه بحث و گفتگو می‌کند. شبهاتی که آقای آقامیری در فضای مجازی ایجاد کردند کلیپ‌های جدید را خواهیم دید و ان شاء الله پاسخ  را از استاد عباسی خواهیم شنید. برنامه عصر ایمان الحمد لله برنامه ای است که شبکه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نظر گرفته و این برنامه شفاف سازی می‌کند و این که هر کسی دنبال حق و حقانیت و حقیقت هست می‌تواند از طریق این برنامه به آن اصل موضوع و مطلب برسد. استاد عزیز در خدمت تان هستیم اگر صحبتی نسبت به این قضیه و هفته‌های گذشته در خدمت تان هستم.

استاد عباسی:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وبه نستعین إنه خیر ناصر ومعین ثم الصلاة والسلام علی سیدنا و نبینا ابا القاسم مصطفی محمد وعلی اهلبیته الطیبین الطاهرین المعصومین المنتجبین سیما بقیة الله فی الارضین روحی وارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء واللعن الدائم علی اعدائهم اجمعین الی قیام یوم الدین.

اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ السَاعَةٍ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا.

بحثی را در جلسات گذشته داشتیم به مناسبتی که بحث مربوط به استنباط و برداشت‌های دینی بود به صحبت‌های جناب آقای آقامیری پرداختیم که ایشان نکات متعددی را در صحبت‌ها و سخنرانی‌ها و در پیجی که در فضای مجازی دارند مطرح کردند. ایشان در گذشته روحانی بودند نکاتی که در سخنان ایشان بود و به نوعی انحرافاتی که وجود داشت بحث خلع لباس و فاصله گرفتن ایشان از روحانیت هم مطرح شد.

اما هم چنان ایشان سخنرانی دارند و هم چنان دارند فعالیت‌های را انجام می‌دهند. اشکال و نکات ما با ایشان نکات سیاسی و حرف‌های که در مسائل مختلف سیاسی می‌زنند در این برنامه نیست بحث ما، فهم صحیح دینی است و احیاناً انحرافی که برای افراد ممکن است رخ بدهد و اشتباه در فهم دین که از جانب ایشان مطرح است.

فقط برای ما این مهم است و به این نکته می‌پردازیم و در جلسات گذشته هم با بحث‌های که داشتیم روشن و ثابت شد که ایشان آن توانمندی را در برداشت از دین و آیات و روایات حداقل ندارند اگر نگوییم که تعمد در کار داشته باشند که چیز دیگری بیان بکنند بعضی از جاها واقعاً این شائبه وجود دارد حداقل قصه این است ایشان آن دقت لازم را و آن توانمندی را برای برداشت از آیات و روایات و فهم دین ندارند. بسیاری از مطالب که مطرح می‌کنند ذوقیّات است و بر اساس سلیقه خودشان آن چیزی که به نظرشان می‌آید این درست است مطرح می‌کنند. یکی از نکات مهم در صحبت‌های ایشان به نوعی در جلسات مختلف هم مطرح شده و ما هم در برنامه مان بسیاری از کلیپ‌های که از ایشان پخش کردیم و پاسخ دادیم موضوعش نا دیده انگاشتن آن ماجراهای مربوط به عذاب از جانب خدای متعال است.

یعنی یک سویه دیدن گفتیم یک اشکال کلی مهمی که به ایشان وارد هست این که اهل بیت (علیهم السلام) فرمودند:

«إِنَّ الْفَقِيهَ کُلَّ الْفَقِيهِ هُوَ الَّذِي لَمْ یُقَنِّطِ النَّاسَ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ تَعَالَى وَ لَا یُؤْمِنُهُمْ مِنْ عَذَابِه»

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بیروت)؛ نویسنده: مجلسی، محمدباقر بن محمد تقی، ناشر: دار احیاء التراث العربی، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج75، ص74

یعنی عالم واقعی و حقیقی، کاردرست به اصطلاح کسی هست که نه آن‌قدر مردم را از عذاب بترساند که مردم از رحمت خدا ناامید بشوند نه آن‌قدر مردم را از عذاب الهی ایمن بکند و وعده بهشت و سلامت و عافیت و صحت بدهد که افراد احساس ایمنی پیدا بکنند و دیگر تبعیت و اطاعتشان از خدا و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) کم بشود. این مراقبت کردن و خوف و رجاء هر دو باید در کنار هم باشد هم ما نگران از این که نکند خدای‌ناکرده مورد غضب متعال باشیم و هم این که امیدوار باشیم این که ان‌شاءالله مورد رحمت خدای متعال قرار می‌گیریم در روایات و لسان اهل‌بیت هم همین نکته فراوان است.

نکته دیگر بر اساس همین مبنا زیر سؤال بردن کار و رفتار و برخورد بسیاری از انبیاء الهی است ایشان ندانسته، مطالعه نکرده بر اساس یک ظاهر خیلی مبهمی از برخی از آیات خیلی راحت هجمه به انبیاء الهی و انبیاء عظام می‌کنند گاهی در لفافه و بین کلمات خوب، گاهی اوقات در اشد انکار و این‌ها و برخوردهای خیلی تندی دارند که این واقعاً می‌تواند ذهن مخاطب را به یک مسیر بسیار بدی رهنمون بشود.

مجری:

استاد اگر اجازه بفرمایید اولین کلیپ از آقای آقامیری را با هم ببینیم. بیننده‌های عزیز بادقت لطف بفرمایید این کلیپ را ببینید و اگر احیاناً برای شما سوالی مطرح می‌شود حتماً تماس بگیرید که صدای گرم شما بیننده‌های عزیز را بشنویم

کلیپ شبهه ای شماره یک از اقای حسن آقامیری

تقریباً تمام انبیائی که در قرآن هستند حضرت ابراهیم را من چیزی پیدا نکردم راجع به حضرت مسیح هم چیزی در ذهنم نیست هر چه از انبیاء می‌بینی یک جایی بی‌خیال امت شان شدند. جناب صالح (سلام‌الله‌علیه) به همه عظمتش تاج سر ماست من خاک کف پایش هستم مردم معجزه خواستند از کوه یک شتر آورد ملت تحمل نکردند شتر را کشتند گفت خودتان و عملتان رفت. می‌دانم معجزه فدای مردم باید بشود حالا چیزی نشده یک شتر را کشتند!

مجری:

به قول آقای آقامیری اتفاقی نیفتاده یک شتر را کشتند آن هم شتری که از طرف خدای بزرگ مهربان بود و فرمان پروردگار بزرگوار مهربان بود. استاد در خدمتتان هستیم.

استاد عباسی:

بینندگان عزیزمان ملاحظه فرمودند این نحوه برخورد با انبیاء الهی و مواجه‌شدن با مسئله بدون این که توضیح بدهند قصه چه بود؟ شتر را کشتند در روز، صدها شتر کشته می‌شود گوشتش استفاده می‌شود و این‌ها اما این نکته که جایگاه و ویژگی این شتر چه بود و چه شرایطی بود؟ من اولاً داستان را یک توضیح بدهم بر اساس روایات، حضرت صالح یک دوره طولانی تقریباً نقل کردند حدود 104 سال حضرت صالح مردمش را دعوت می‌کرد و تبلیغ دین خدا و هدایت را در بین امتش انجام می‌داد. 16 سالگی به پیامبری می‌رسد 120 سالش بود که آخرین ابزار خودش را برای هدایت می‌خواهد جلو بیاورد این هم از جانب خدای متعال هست. حضرت صالح از جانب خدای متعال به این‌ها پیشنهاد می‌دهد می‌گوید من ۱۲۰ساله شدم این‌همه سال است من پای شما ایستادم شما را هدایت کردم نپذیرفتید الان یک پیشنهاد برایتان دارم می‌گوید این آخرین پیشنهاد من است و این قصه تمام می‌شود.

می‌گوید آخرین پیشنهاد من این است من از بت‌های شما درخواست می‌کنم چیزی می‌خواهم جواب من را دادند به بت‌های شما ایمان می‌آورم. شما هم از خدای من درخواستی داشته باشید جواب داد ایمان بیاورید سبک سنگین بکنید اگر فقط خدای من جواب داد همه شما به سمت خدای من بیایید اگر خدای شما جواب داد به خدای شما ایمان می‌آوریم گفتند پیشنهادت، پیشنهاد منصفانه است قبول کردند.

اول سراغ بت‌ها می‌روند آن‌ها بر اساس رسم خودشان قبل از این که صالح بیاید کنار بت‌هایشان می‌نشینند شروع به غذا خوردن می‌کنند گویا او دارد غذا می‌خورد غذا و پیشکش می‌برند حضرت صالح می‌آید به او می‌گویند درخواست کن می‌گوید این بت اولی بزرگ‌ترین بتتان اسمش چه است؟ اسم را می‌گویند می‌گوید من یک درخواستی در دلم کردم او که درخواست من را می‌شنود درخواست من را بگوید و درخواست من را بدهد. هیچ جوابی نیامد از بت دوم می‌خواهد، از بت سوم می‌خواهد، از بت پنجم می‌خواهد از همه بت‌ها درخواست می‌کند هیچ‌کدام جواب نمی‌دهند اینها بر اساس رسوم جاهلی و بت‌پرستی خودشان می‌گویند برای این که جلب‌توجه اینها بشود و دلشان به رحم بیاید اینها خودشان را در مقابل این عریان می‌کنند و به خاک می‌مالند و ضجه می‌زنند باز هم اینها توجهی نمی‌کنند می‌گویند آقای بت شماره یک، بت شماره دو آبرو و حیثیت ما رفت صالح بر ما غلبه پیدا می‌کند شما را به خدا جواب بدهید جوابی نمی‌آید.

حضرت صالح می‌گوید دیدید بت‌های شما جواب ندادند نمی‌توانند جواب بدهند می‌گویند بله. حضرت صالح گفت بیایید از خدای من بخواهید آن‌ها می‌گویند ما نشستیم فکر کردیم که از خدای تو چه بخواهیم؟ اگر می‌خواهی خواسته‌ام را بگوییم پای کوه برویم کوه بزرگی که در نزدیک آن جا بود حضرت صالح هم نمی‌دانست اینها چه می‌خواهند؟ با همدیگر پای کوه می‌روند. اینها می‌گویند همین‌الان از دل کوه یک شتر بیرون بیاید خیلی پررنگ باشد سرخ‌مو باشد پر از پشم باشد و یک بچه شتر ۱۰ماهه در شکمش باشد با این ویژگی‌ها خواستند حضرت صالح می‌گوید خیلی خب، همان موقع کوه شکافته می‌شود شتر از کوه بیرون می‌آید شتر ۱۰ماهه بود اندازه شتر را هم می‌گویند که اندازه این‌قدر باشد با همه آن ویژگی‌های که اینها می‌خواستند. به همین هم بسنده نمی‌کنند می‌گویند با این ویژگی‌ها بیرون آمد همین‌الان بچه شتر به دنیا بیاید حضرت صالح می‌گوید باشد من از خدا درخواست می‌کنم همان لحظه بچه این شتر هم به دنیا می‌آید حضرت صالح می‌گوید خیلی خب حالا ایمان می‌آورید؟ هر چه گفتید واقعاً هر چه گفتید بود دقیقاً آن چیزی که می‌خواستید بیرون آمد این معجزه را دیدند. همان موقع که شتر از کوه بیرون آمد گفتند این خدای تو خیلی زود تقاضای تو را اجابت کرد از خدا بخواه بچه‌اش هم بیرون بیاد گفت باشد بچه هم بیرون آمد.

حضرت صالح گفت آیا تقاضای دیگری هم دارید؟ گفتند نه بیا با هم برویم آن چه را که دیدیم به بقیه قوم هم بگوییم بزرگان و افراد برگزیده این‌ها آمده بودند بگوییم ایمان بیاورند. همراه با آن 70 نفر برگزیده قوم ثمود حرکت کردند هنوز به قوم نرسیده بودند 64 نفر از این 70 نفر مرتد شدند شروع کردند نه این سحر بود، خوب که فکر می‌کنم چشم‌هایم درست ندید چه شد شروع به بازی در آوردن کردند. آن‌یکی گفت به دیگری گفت اصلاً تو چیزی دیدی؟ گفت نه من چیزی ندیدم کوه بود احتمالاً گرم بود آفتاب بود نور خورشید اذیت کرد ما دنبال شتر می‌گشتیم شتر دیدیم. 64 تای شان در راه مرتد شدند 6 نفر باقیمانده گواهی دادند گفتند آن چه که دیدیم حق بوده؛ ولی قوم، سخن آن‌ها را قبول نکرد. گفتند 64 نفر می‌گویند جادو و دروغ بود شما 6 نفر قبول کردید باز از آن 6 نفر هم یکی‌شان دومرتبه مرتد شد رفت جزء آن افراد شد. آن‌وقت حضرت صالح یک ویژگی‌های را قرارداد گفت با این ویژگی‌ها یک رعایت‌های را باید بکنید آیه اول را که خدای متعال دررابطه‌با این شتر و اتفاقی که افتاده بیان کرده آیه اول را ببینیم بعد توضیحم را ادامه بدهم آیه بعد را ببینیم.

(وَإِلَى ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا قَالَ یا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَکُمْ مِنْ إِلَهٍ غَیرُهُ قَدْ جَاءَتْكُمْ بَینَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ هَذِهِ نَاقَةُ اللَّهِ لَکُمْ آیةً فَذَرُوهَا تَأْكُلْ فِی أَرْضِ اللَّهِ وَلَا تَمَسُّوهَا بِسُوءٍ فَیأْخُذَكُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ)

و به‌سوی (قوم) ثمود، برادرشان صالح را (فرستادیم)؛ گفت: ای قوم من! (تنها) خدا را بپرستید که جز او، معبودی برای شما نیست! دلیل روشنی از طرف پروردگارتان برای شما آمده: این «ناقه» الهی برای شما معجزه‌ای است؛ او را به حال خود واگذارید که در زمین خدا (از علف‌های بیابان) بخورد! و آن را آزار نرسانید که عذاب دردناکی شما را خواهد گرفت!

سوره اعراف (7): آیه 73

مجری:

بیننده‌های عزیز از قرآن کلام خدای بزرگ مهربان را مشاهده فرمودید که آخرش متوجه شدید آزار نرسانید و اگر هم آزار رساندید عذابی بزرگ دامن‌گیر شما خواهد شد استاد عزیز در خدمتتان هستیم.

استاد عباسی:

آیه قرآن خیلی روشن بیان می‌کند این جا دیگر رفتار حضرت صالح نیست آقای آقامیری زیر سوال ببرد می‌گوید شترت را کشتند چرا شلوغش می‌کنی آدم نمی‌داند این مدل حرف‌زدن چه وجهی دارد؟ مثلاً شما با بچه‌محلتان صحبت نمی‌کنی با رفیق و فامیلت صحبت نمی‌کنی این پیامبر خدا است. کلام حضرت صالح نیست دقیقاً آن چیزی است که خدای متعال اراده کرده و به حضرت صالح وحی شده و انجام داده می‌گوید: (وَإِلَى ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا) ما برادرشان صالح را به سمت قوم ثمود فرستادیم. یکی از انبیاء حضرت صالح بود فرستادیم (قَالَ یا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَکُمْ مِنْ إِلَهٍ غَیرُهُ) ای مردم خدای غیر از خدا نپرستید حرف هم حقیقت، هم عقلانی است شما خودتان دیدید که از این بت‌ها یک کار کوچک خواستم نتوانستند انجام بدهند یک جا باید آبروی شما را می‌خریدند نتوانستند آبروی شما را بخرند. (قَدْ جَاءَتْكُمْ بَینَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ) بیّنه از جانب خدای متعال آمد این بیّنه چه بود؟ شتری که آمد. این شتر، اضافه تشریفی در این آیه به خدای متعال شده. (هَذِهِ نَاقَةُ اللَّهِ لَکُمْ آیةً) این شتر خدا است که برای شما نشانه و معجزه قرار داده؛ یعنی این شتر، شتر عادی نیست (نَاقَةُ الله) شتری که خدای متعال خلق کردند فی‌البداهه یعنی این شتر، از شتر دیگری به دنیا نیامده است معجزه است اینها گفتند شتر با این قیافه، با این رنگ، با این مو در دل کوه، لای سنگ شتر چه‌کار می‌کند؟ با این ویژگی‌ها باشد با این ویژگی‌ها بیرون آمد باردار هم بود شتر درون شکمش هم ۱۰ماهه بود.

(فَذَرُوهَا تَأْكُلْ) حالا از شما چه می‌خواهم؟ از شما می‌خواهم کار خاصی انجام بدهید بروید طلاهایتان را برای این بیاورید؟ هر روز برای این غذا بیاورید؟ شما هر روز جلوی بت‌هایتان غذا می‌ریختید به هیچ دردتان هم نخوردند من نمی‌گویم برای این شتر خدا (نَاقَةُ اللَّهِ) بروید غذا بیاورید فقط (فَذَرُوهَا تَأْكُلْ فِی أَرْضِ اللَّهِ) این شتر را رها کنید کاری به کارش نداشته باشید از غذایی که در صحرا و طبیعت هست استفاده بکند. (وَلَا تَمَسُّوهَا بِسُوءٍ) فقط کاری به کارش نداشته باشید نکشید، اذیتش نکنید (فَیأْخُذَكُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ) که عذا الیمی شما را فرابگیرد.

مجری:

این جا را آقای آقامیری متوجه شدند

استاد عباسی:

(فَیأْخُذَكُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ) گیر دادن حضرت صالح نیست این آیه قرآن است خدای متعال به صالح امر که به آن‌ها این‌طوری بگو اگر قرار است به قول شما این مردم یک جایی رشد کنند یک جایی بالا بیایند یک جایی تعالی پیدا کنند این جا است که به حداقل دستور خدای متعال گوش بدهند. خدا فرمان عجیب‌وغریبی نداده حداقل به این گوش بدهند. اینها وقتی نمی‌خواهند همین حداقل را هم گوش بدهند چه‌کار باید کرد؟

بعد یک چیزی که حضرت صالح از مردم خواست (برای ابتلاء و آزمایش این ها) گفت آب این چشمه‌ای که این جا هست یک روز بگذارید از این آب این شتر استفاده کند یک روز هم شما استفاده کنید و کاری به کارش نداشته باشید این را خدا فرمود هم اولی را به هم زدند هم دومی را به هم زدند آیه دوم را ببینندگان مان ببینند

(فَعَقَرُوا النَّاقَةَ وَعَتَوْا عَنْ أَمْرِ رَبِّهِمْ وَقَالُوا یا صَالِحُ ائْتِنَا بِمَا تَعِدُنَا إِنْ کُنْتَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ)

سپس «ناقه» را پی کردند، و از فرمان پروردگارشان سر پیچیدند؛ و گفتند: «ای صالح! اگر تو از فرستادگان (خدا) هستی، آن چه ما را با آن تهدید می‌کنی، بیاور!»

سوره اعراف (7): آیه 77

مجری:

استاد عزیز در خدمتتان هستم

استاد عباسی:

آن نافرمانی که کردند آیه مربوط به نوشیدن از آبی که مشخص شده

(قَالَ هَذِهِ نَاقَةٌ لَهَا شِرْبٌ وَلَكُمْ شِرْبُ یوْمٍ مَعْلُومٍ)

گفت: این ناقه‌ای است (که آیت الهی است) برای او سهمی (از آب قریه)، و برای شما سهم روز معینی است!

شعراء (26): آیه 155

با این دو تا دستور این‌طوری برخورد کردند رفتند شتر را کشتند یکی از همان 6 نفر یکی دیگرشان را گفتیم مرتد شد همان شخص آمد ناقه را پی کرد اسمش هم در بعضی روایات آمده به نام "قُدار" نامش در روضه کافی آمده گفتند حالا کشتیمش این‌ها گفتند نه کشتیم باید گوشتش را هم استفاده کنیم همه گوشت این شتر را تقسیم کردند. یعنی قرار است مخالفت کنند با جزء جزء کلام خدا مخالفت می‌کنند آن‌وقت آقای آقامیری چه برداشتی از این آیات می‌کند؟ تو آورده بودی این شتر برای مردم معجزه باشد حالا معجزه را کشتند سخت نگیر؛ یعنی این جا واقعاً اگر قرار باشد حضرت صالح را خدا از میان این قوم ببرد؛ چون باز صالح که نمی‌آید مخالف امر خدای متعال عمل بکند. اگر قرار است ببرد برای چه حضرت صالح را می‌برد؟ به‌خاطر این که اینها همه وجودشان نافرمانی شده بعد خدای متعال وعده عذاب الیم داده بود ایشان می‌گوید چرا حضرت صالح صبر نکرد؟ چرا شلوغش می‌کنی؟ شترت را کشتند تو به‌خاطر یک شتر همه قومت را نفرین می‌کنی و رها می‌کنی می‌روی. امیرالمؤمنین در روایتی استناد به این آیه کرد فرمود ای مردم رضایت و نارضایی بر عملی موجب وحدت و پاداش و کیفر مردم می‌گردد؛ یعنی چه؟ یعنی همه آن کسانی که عامل کشتن شتر بودند و همه آن‌های که راضی به کشتن شتر شدند. مردمی که گفتند ما نکشتیم ما یک سهم گوشتش را داریم می‌بریم تو هم جزء همان قاتلین هستی، وقتی عذاب آمد حضرت فرمودند ناقه ثمود را یک نفر بیشتر پی نکرد؛ اما عذاب و کیفر آن، هم قوم ثمود را فراگرفت.

 همین‌جا می‌خواهم عرض بکنم به خدا پناه می‌بریم از این که خدای‌ناکرده بنده حقیر، خطایی مرتکب بشوم که این خطا گردن شما را هم بگیرد گردن دیگران را هم بگیرد. این که جامعه همه به‌هم‌پیوسته هستند همه به هم مربوط هستند چطور در دوران کرونا می‌گفتند شما وارد یک اتوبوس شدی، وارد مترو شدی یک نفر ماسک نزند ممکن است همه را آلوده بکند الان بسیاری از اشتباهات ما، بسیاری از گناه‌ها و خطاهای ما همین حکم را دارد ما فقط ماشین خودمان را پنچر نمی‌کنیم آن لاستیکی که پنچر شده می‌گوییم بقیه لاستیک‌ها سه تا لاستیک و چرخ دیگر ماشین، موتور ماشین گیربکس ماشین شما به من چه‌کار دارید راهتان را ادامه بدهید. آن‌ها می‌گویند ما نمی‌توانیم ادامه بدهیم ما لنگ تو هستیم؛ یعنی برای هم لنگ می‌شوند نمی‌شود شما تصور بکنی یک دانه لاستیک ماشین بگوید به شما چه ربطی دارد من می‌خواهم پنچر باشم. شما راهتان را بروید یک برنامه زنده این جا ما داریم می‌رویم شما بگویی من خسته و بی‌حال هستم برنامه نمی‌آیم برنامه بدون مجری لنگ می‌زند منِ کارشناس نباشم لنگ می‌زند آقای کارگردان نباشد لنگ می‌زند.

همین‌طور که این کار، گروهی است در یک خط تولید یک نفر آن وسط می‌گوید من الان حوصله ندارم کار کنم می‌روم می‌نشینم سیگار می‌کشم بقیه چه‌کار دارند می‌کنند؟ شما این قطعه را تست نکردی داخل دستگاه بسته‌بندی رفت اشکالی که دارد وقتی این قطعه خراب است آبروی کل این شرکت را می‌برد و آن شخصی که می‌خواهد استفاده کند نمی‌تواند استفاده کند؛ لذا حضرت خیلی عجیب‌وغریب به این ماجرا استناد کردند. شتر صالح را یک نفر پی کرد؛ ولی بقیه برایش کف زدند و برایش خوشحالی کردند گفتند آفرین این کار را انجام دادی. تأیید کار اشتباه، مشارکت در کار اشتباه و غلط است هرکسی که دارد این اشتباه را انجام می‌دهد هیچ اشتباهی هم اشتباه دیگر را توجیه نمی‌کند تو این کار را کردی من این کار را کردم او، آن کار را کرد من آن کار را کردم.

این مراقبت، مراقبت جمعی است؛ لذا هرگز و هرگز امکان ندارد یک نفر بگوید من در این جامعه دارم زندگی می‌کنم اما کاری به بقیه جامعه ندارم من دین خودم را دارم نمازم را می‌خوانم روزه‌ام را می‌گیرم دنبال کار و زندگی خودم هستم مگر یک همچنین اتفاقی می‌شود؟ در یک سفری مرحوم آقا سید احمد خوانساری (من این داستان را که شنیدم واقعاً مو به بدنم راست شد) خیلی تعجب کردم داستانش را تعریف می‌کنیم شاید شکل افسانه باشد.

مرحوم آقا سید احمد خوانساری از علمای بزرگ تهران بودند کسی بودند که 3 بار نمازهای کل عمرشان را قضا کردند؛ یعنی دوباره خواندند 3 تا 70 سال خواندند گفتند نماز را خواندی گفت این نمازی که من خواندم نماز نبود. ما 4 رکعت نماز می‌خواهیم بخوانیم آخر شب هم می‌خوانیم می‌گوییم زیادی هم خواندیم 2 رکعتش هم زیاد بوده. ایشان در سفری به کربلا با ماشین می‌رفتند مال تقریباً قبل از انقلاب است 40- 50 سال قبل ایشان از یک جایی به بعد در سفر نماز را تا بر می‌گشتند کامل خواندند گفتند شما که مسافر هستی نماز را برای چه کامل می‌خوانی؟ گفت کرمانشاه اتوبوس که نگه داشت پنجره اتوبوس باز بود خواستم هوا بخورم آن جا خانمی بود حجابش بود نگاهم به او افتاد احساس کردم دیگر این سفر من سفر معصیت است. سفری که من در آن نگاهم به موی زن نامحرم می‌افتد این سفر دیگر سفر معصیت است باید نمازم را کامل بخوانم. تو چرا آمدی ما چه بگوییم اگر نخواهیم ببینیم چه‌کار کنیم؟ کجا برویم که موی زن نامحرم را نبینیم که نشنویم مدل خاصی صحبت‌کردن بعضی از زن‌ها که در بعضی از فروشگاه‌های بزرگ تجاری هستند.

در همین قم رفتم گفتم صدایی که گذاشتید چه است؟ در فرودگاه این خانم دارد این‌طوری صحبت می‌کند چرا باید این‌طوری صحبت کند؟ ایشان بازاریاب است من باید خرید از مغازه و فروشگاه شما را به‌خاطر صدا و لحن صحبت‌کردن ایشان انجام بدهم خیلی‌هایش البته به خود دولت بر می‌گردد. قصه اصلاً قصه مردم نیست؛ اما اگر هر نفری خودش بگوید من رعایت کنم مسئولیت دارم. عرض کرم یک موقعی خانمی آمد به من گفت در زندگی‌ام مشکلی افتاده خیلی شرایط زندگی‌ام بد است درحالی‌که من به هیچ‌کس ظلم نکردم و برای هیچ‌کس بد نخواستم حجابش خیلی بد بود. گفتم چرا اتفاقاً شما به دیگران ظلم کردی و این اثر ظلمی است که از شما سرزده. به قول الان خانم‌ها و آقایان می‌گویند اختلاس نکردیم چه و چه نکردیم. گفتم فقط ظلم کردن از بالاترین ظلم‌ها است اختلاس، حق مردم را ضایع کردن چه و چه کردن این‌ها از بالاترین ظلم‌ها است؛ ولی شما وقتی با آن شکل و شمایل در رستوران رفتی با همسرت نشستی غذا خوردی و یک خانم و آقای دیگری یک طرف دیگری نشسته بودند و آقا داشت شما را نگاه می‌کرد موی شما را با موی خانم خودش، چهره شما را با چهره خانم خودش مقایسه می‌کرد و خانم خودش به زیبایی به چهره شما نمی‌رسید و احیاناً در دلش کدورت به وجود آمد که من اشتباه کردم با این ازدواج کردم و نسبت به همسرش سرد شد آن‌ها رفتند حتی ممکن است چند ماه بعد حتی طلاق گرفتند چرا فکر می‌کنید این اتفاقات نمی‌افتد؟ این اتفاقات کجا دارد می‌افتد؟ اگر کسی باور ندارد برود دادگاه خانواده ببیند که چه اتفاق‌های دارد می‌افتد؟ یا آن جای که کسی می‌بیند و اصلاً همسر ندارد و می‌خواهد و نمی‌تواند به هر دلیلی ازدواج بکند ولی دارد انواع و اقسام چهره‌ها و زیبایی و اینها را می‌بیند و آن‌وقت ممکن است گاهی صبرش لبریز بشود نتواند تحمل بکند و دست به یک خطایی بزند.

گاهی این خطا منجر به جنایتی می‌شود منجر به قتلی می‌شود منجر به بی‌عفتی می‌شود که ضربه به آبروی یک دختر یا یک خانواده می‌زند. یک نفر، ناقه صالح را کشت همه قوم عذاب شدند تازه هر که بگوید به من ربطی ندارد خودتان می‌داند من کاری ندارم من دارم نماز خودم را می‌خوانم. بدانیم این نماز هم آن نماز نخواهد بود. بدانیم این روزه هم آن روزه نخواهد بود. این که برکت از دعای ما می‌رود دعای ما مستجاب نمی‌شود گره‌های ما باز نمی‌شود به‌خاطر بی‌توجهی‌های ما است. پدر با فرزندش ننشست صحبت بکند خواهر با برادرش ننشست صحبت بکند مادر با فرزندش ننشست صحبت بکند فرزند با مادر و خواهر ننشست صحبت بکند که اگر ما داریم با یک مبنایی زندگی می‌کنیم در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که جامعه اسلامی است و ما مسلمان هستیم و ما محرم، صفر، فاطمیه و مناسبت‌های مذهبی داریم باید ما چطوری زندگی بکنیم؟

بعد می‌گوییم چرا اسلام به داد ما نمی‌رسد چرا زندگی ما تغییر نمی‌کند؟ ما کجای زندگی‌مان به حرف اسلام گوش کردیم؟ برویم ببینیم این‌همه دادگاه‌های که دارد برگزار می‌شود دادگاه خانواده یک طرف، دادگاه عادی هم طرف دیگر وقتی سوال می‌پرسیم برای چه دادگاه آمدی من به یک نفر پول قرض دادم حالا منکر شده؛ جایی این را نوشتی؟ نه ننوشتم خلاف دستور قرآن. شاهد گرفتی؟ نه نگرفتم خلاف دستور قرآن. از او وثیقه گرفتی؟ نه نگرفتم خلاف دستور قرآن. آخر اعتماد داشتم. قرآن نگفت اگر اعتماد نداشتی وثیقه بگیر گفته شما به کسی قرض دادی وثیقه بگیر امانت دادی وثیقه بگیر شاهد بگیر عمده از اتفاق‌ها و بلاهای که سر ما می‌آید به خاطر این که به دستور اسلام عمل نمی‌کنیم اسلام گفته فلانی را می‌بینی ریش دارد یا آقای عباسی را می‌بینی این لباس را دارد صرفاً به این لباس اعتماد نکن امتحان بکن ببین دروغ می‌گوید یا نمی‌گوید؟

اگر به او امانت دادی امانت را ادا می‌کند یا نمی‌کند؟ به کثرت صلاة نیست این ها روایات اهل بیت ما است ما به خاطر داشتن ریش به یک نفر اعتماد می‌کنیم به خاطر این که مثلاً در مسجد نماز خواند اعتماد می‌کنیم کاری، زندگی، مسئله ای، خانه ای، فلانی در اختیار او قرار می‌دهیم بعد به ما خیانت می‌کند بعد می‌گوییم مذهبی‌ها به ما خیانت کردند. آقا تو مسیر را اشتباه رفتی مذهبی آنی نبود که صرفاً یقه اش را بسته بود ریش و عمامه داشت مسلمان فقط او نبود این باید مورد آزمایش قرار بگیرد اگر امانت به او دادی در امانت خیانت می‌کند یا نمی‌کند؟ وعده می‌دهد خلاف وعده عمل می‌کند یا نمی‌کند؟ حرف می‌زند راست می‌گوید یا دروغ می‌گوید فرق مؤمن و منافق در ریش و عدم ریش نیست.

منافق هم ریش دارد مؤمن هم ریش دارد منافق هم ممکن است لباس پیغمبر بپوشد مؤمن هم لباس پیغمبر دارد اگر این کار را نکند که منافق نیست منافق یعنی ظاهرش یک ظاهری است پینه پیشانی اش هم از همه کلفت‌تر است ریش‌هایش هم ممکن است بلند باشد قیافه اش هم خیلی ظاهر الصلاح باشد انگشتر هم داشته باشد تسبیح هم دستش باشد. اصلاً منافق یعنی این، آنی که سلاح دست گرفته تکلیفش روشن است او مثل منافق نیست او می‌گوید من دارم با شما می‌جنگم اسمش را مجاهدین خلق یا هر کوفت و زهر مار دیگری می‌گذارند منافق همین است ما به دستورات قرآن عمل نمی‌کنیم. قرآن این دستورات را برای ما داده تا عمل بکنیم.

چند تای مان خدا وکیلی از به برادرمان یا پسر عموی مان پولی قرض دادیم از او امضاء می‌گیریم؟ وثیقه و شاهد می‌گیریم فلانی شاهد باش ما فکر می‌کنیم این ها فقط مال بانک است بانک می‌خواهد پدر ما را در بیاورد سه تا ضامن می‌گیرد در کارهای عادی تان هم همین کار را انجام بدهید یعنی به دستورات دین عمل نمی‌کنیم این که حضرت می‌فرماید یک نفر ناقه ثمود را پی کرد اما همه قوم ثمود عذاب شدند چرا؟ به خاطر این که راضی به این مسئله شدند حداقل حداقلِ نهی از منکر (نهی منکر صرفاً حجاب نیست) هر نهی از منکری شما می‌گویید ربا در جامعه ما است حداقل نهی از منکر بد آمدن در قلبم است یک موقعی می‌نشینیم می‌گوییم جامعه از دست رفت فلان گناه و فلان گناه شد بعد از این گناه خوش مان می‌آید لااقل در دلت بدت بیاید لااقل به زبانت استغفر الله استغفر الله بگو این گناه آمده. نه این که بشکن بزنی بگویی بله متأسفانه همچنین گناهی هم آمده متأسفانه این طوری و این طوری شد تو داری خوشحالی می‌کنی مراتب بالای امر به معروف و نهی از منکر اگر نداری که ممانعت بکنی لااقل در قلبت ناراحت باش لااقل به چهره ات ناراحتی را بیاور لااقل در بیانت بگو خدایا ببخش بر ما، ما راضی به این گناه نیستیم ما به ظلم راضی نیستیم به بدی افراد راضی نیستیم به جنایت و چه و چه راضی نیستیم.

لااقل این را بیان کن به قلبت بیاور به زبانت بیاور بعد بیشتر از این به دستت نمی‌رسد نگو به من ربطی ندارد خوشحالی از این کار بگویی من کاری ندارم ولی خداییش خیلی این چیزها زیاد شده با خوشحالی هم بیان می‌کند. گاهی اوقات تکرار همین گناه‌ها خلاف شرع می‌شود به خاطر این که عادی می‌شود دارد قبح شکنی می‌کند همه آن چه که در گروه‌ها و کانال‌های و ... دست ما می‌رسد همه این ها را فوروارد نکنیم. یک دانه تصویر ما فوروارد می‌کنیم مسئولیت داریم آن لحظه که می‌خواهی فوروارد را بزنی ببین با این فوروارد زدن آبروی کسی را داری می‌بری یا نمی‌بری؟ توهین به کسی می‌کنی یا نمی‌کنی؟ اشاعه فحشاء می‌کنی یا نمی‌کنی؟ این قدر بی در و پیکر از فضای مجازی استفاده کردن دارد به ما لطمه می‌زند. آقا امیر المؤمنین فرمودند یک نفر این کار را کرد ولی همه آن‌ها این را انجام دادند.

آقای آقامیری بالا برود پایین بیاید مدام بگوید بله حضرت صالح خیلی تند برخورد کرد. مگر چه شده؟ یک شتر را کشتند. یک شتر کشتن پول این شتر را من می‌دهم شما اصلاً حرص نخور اگر صرفاً یک شتر بود مهم نبود خدای متعال دارد این طور بیان می‌کند که این ها با جنگ آمدند به مقابله با خدای متعال آمدند وعده عذاب به آن‌ها داده شده باز هم این کار را کردند به چشم خودشان دیدند که شتر از دل کوه بیرون آمد این شتر، شتر خاص ویژه و مقدسی است. این معجزه است معجزه را باید بگذاری بماند آدم‌ها درس بگیرند این ها رفتند کشتند لنگ دو کیلو گوشت نبودند این ها می‌خواستند بگویند این چیزی نبود شتر بود کشتیم گوشتش هم پختیم خوردیم تمام شد. می‌خواستند آن هیمنه معجزه الهی را بشکنند. ایشان می‌گوید معجزه نبود از دل کوه یک شتری بیرون آمد و یک فیلمی بازی کرده یک شتری بود زدیم کشتیم گوشتش هم خوردیم دیدید هیچ اتفاقی نیفتاد نه سنگ و چوب شدیم نه اتفاق خاصی افتاد.

این مدلی برخورد کردن با آیات قرآن واقعاً این تفسیر قرآن است؟ به چه مجوزی شما این طوری در رابطه با قرآن حرف می‌زنی؟ از کدام آیات و روایات داری یک همچنین استفاده ای می‌کنی این طوری در رابطه با قرآن صحبت می‌کنی؟ بعد ایشان یک ماجرای را از داخل دعای افتتاح خواندند خدا همه این ها را بخشیده خدا راحت از گناهان همه این ها گذشته بعد کنار این بیایند بگویند حضرت صالح است والا پیامبر ما باشد ببین چطوری دارد برخورد می‌کند این عبارت است

«اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِي وَ تَجَاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِي وَ صَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِي وَ سَتْرَكَ عَلَى قَبِيحِ عَمَلِي وَ حِلْمَكَ عَنْ کَثِيرِ جُرْمِي عِنْدَ مَا کَانَ مِنْ خَطَئِي وَ عَمْدِي أَطْمَعَنِي فِی أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَا أَسْتَوْجِبُهُ مِنْكَ الَّذِي رَزَقْتَنِي مِنْ رَحْمَتِكَ وَ عَرَّفْتَنِي مِنْ إِجَابَتِكَ وَ أَرَيْتَنِي مِنْ قُدْرَتِك ...»

من لا یحضره الفقیه؛ نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، ناشر: دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مصحح: غفاری، علی اکبر، ج3، ص89

بله این ها کلماتی است که امام معصوم دارند با خدای متعال صحبت می‌کنند خدایا تو از گناه من گذشتی، خدایا تو گناه من را پوشاندی چه و چه کردی این ها را آمدی انجام دادی. اما این ها را آمدی انجام دادی اگر من همه این ها را شکستم چه؟ باز صرفاً فقط خدا بخشنده است آن جا که آیه قرآن صریح می‌گوید عذاب الیم می‌کنم اگر سمت این شتر رفتید شما را عذاب می‌کنم این چه می‌شود؟

مجری:

این عذاب الیم چه است چه تفسیری می‌تواند داشته باشد؟

استاد عباسی:

جمع بین این ها باید اتفاق بیافتد عرض کردیم نه خدا صرفاً جهنم برنده و عذاب کننده و فلان و فلان است نه صرفاً محبت کننده و بخشنده و مهربان و فلان است. آن جایی هم که دارد عذاب می‌کند آن عذاب خدا هم با رحمت خدا سازگار است. چون اگر قرار باشد این قدر بی در و پیکر باشد هر که هر گناهی کرد یا شما بگویی هر که هر ظلمی کرد نهایتاً بهشتی است شمر هم باشد که ایشان گفت شمر هم بهشتی است قاتلین حضرت زهرا هم بهشتی هستند همه این ها بهشتی هستند اصلاً خدا جهنم را تعطیل می‌کند یعنی این که آن طرف را دارد نا دیده می‌گیرد.

مجری:

استاد در صحبت‌هایشان خیلی زیبا فرمودند اگر دقت کرده باشید هر کسی کار اشتباهی انجام بدهد اگر من هم موافق اشتباه او باشم شریک هستم. کسی غیبت بکند شنونده باشم شریک هستم هیچ فرقی با غیبت کننده ندارم آقای آقامیری وقتی روی منبر می‌نشینند و از کلام خدا صحبت می‌کنند و نسبت به این قضیه حرف می‌زنند و موافق آن کسانی بودند که شتر را کشتند ایشان هم شریک هستند.

واقعاً خیلی حرف است عجیب است این که من، موافق این باشم که خدای بزرگ در قرآن فرموده اگر کسی این کار را انجام بدهد عذاب الیم دارد من جزئی از آن کسان باشم که شتر را کشتند

 (میان برنامه)

مجری:

الحمدلله خدمت شما بینندگان عزیز هستیم بنده به عنوان مجری برنامه وقتی این کلیپ‌ها را پخش می‌کنند و حقیر هم می‌بینم استاد عزیز پاسخ این سوالات را می‌دهند جداً تن آدم می‌لرزد از این جهت که انسان چقدر می‌تواند راحت به نظر شخصی خودش کلام خدا را تفسیر کند. 1400 سال قبل قرآن به دست ما رسیده از ائمه معصومین (علیهم السلام) تمام تفاسیر این ها گفته شده بعد همین الان در این قرن یک نفر پای منبر بنشیند و کلام خدا را جوری تفسیر بکند جداً آدم تنش می‌لرزد. کلیپ آقای سید حسن آقامیری را ببینیم

کلیپ شبهه ای دوم از آقای سید حسن اقا میری

یعنی اگر آن جا هم عملت را به تو نشان می‌دهند برای این است که تو راضی به درمان بشوی، همین طوری به رخ که نمی‌خواهند بکشند نشان بدهند که بشود؟ که تو درمان را قبول کنی مگر آن طرف هم درمان هست؟ نه همین جور قرار هست ول مان کنند این های که این حرف ها را می‌زنند نمی‌دانم چه امیدی به خودشان دارند؟ راجع به خودت چه فکر می‌کنی؟ فکر می‌کنی همه چیز در این دنیا است عوالم دیگر هیچی، بی کار و الاف هستیم اگر طبابت ادامه پیدا نکند با یک انبار مریضی از دنیا داری می‌روی کجا قرار هست درمان بشوی؟ جهنم یک آمرزشگاه است کارخانه آدم سازی است کارخانه آدم سوزی نیست. آخر آدم سوزی چه فایده ای دارد؟ آن‌وقت چه کسی را بسوزاند؟ کسی که با او این طوری بوده. حالا گوش کن ببین خدا چه مدلی با ما بحث می‌کند می‌گوید چقدر دُر دانه هستی چقدر ناز دانه هستی چقدر خاطر خواهت هست چقدر تو را می‌خواهد؟ پرونده‌های که به حکم رسیده می‌بخشد «اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِي وَ تَجَاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِي» یک سری آن را که اصلاً دادگاهی نمی‌کند. «وَ صَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِي ... نادیده می‌گیرد «وَ سَتْرَكَ عَلَى قَبِيحِ عَمَلِي» زشتی‌ها را هم که می‌پوشاند «وَ حِلْمَكَ عَنْ کَثِيرِ جُرْمِي» و جلوی بی نهایت جرم من دست از صبوری بر نمی‌دارد!

مجری:

اگر قرار هست خدای بزرگ همه چیز را آن دنیا ببخشد البته خدا هست، بخشش جدا هست یوم الحساب برای چه است؟ ما اصلاً در دنیا آمدیم این کارها را انجام بدهیم امتحان بشویم و آن دنیا خدای بزرگ همه را به حساب می‌کشد یک روزی حسابی هست شما اشتباه کردی شما کار خوب انجام دادی این ها چه استاد پس یوم الحساب روز قیامت چه معنایی دارد؟ اگر این شکلی آقای آقامیری می‌گوید

استاد عباسی:

متأسفانه آقای آقامیری، اول اعتقاد و دیدگاهش را انتخاب کرده بعد سراغ آیات، روایات، ادعیه می‌رود مطابق با اعتقاد خودش انتخاب می‌کند گلچین، تکه و تقطیع می‌کند که این یکی از مذموم‌ترین مدل‌های انتخاب عقیده است. ما باید عقیده صحیح را پیدا بکنیم عقیده صحیح را بر اساس همین منابع اسلامی، آیات و روایات از اهل بیت (علیهم السلام) بگیریم.

اگر سراغ یک دعایی مثل دعای افتتاح می‌رویم که در ماه رمضان خوانده می‌شود بعد از افطار خوانده می‌شود جزء دعاهای شب‌های ماه مبارک رمضان هست این دعا بخش‌های مختلف دارد همین دعا هم ضمن این که با دعاهای دیگر باید سنجیده بشود همین دعا، دعایی است که بخش‌های مختلف دارد یک بخش‌هایش را ایشان خواندند بخش‌های که:

«اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِي وَ تَجَاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِي وَ صَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِي وَ سَتْرَكَ عَلَى قَبِيحِ عَمَلِي»

بخش قبل هم اشاره کردم یک بخش‌های را هم ایشان نمی‌خواند بخش‌های که ایشان نمی‌خواند بخش‌های است که حالا قرار است خدا جواب مخالفین، مقابله کننده‌ها، دشمن‌ها، قدرتمندها، ظلم کننده‌ها و این ها را بدهد می‌گوید:

«وَ یَرْفَعُ الْمُسْتَضْعَفِينَ»

مستضعفین کسانی که ضعیف هستند کسانی که در درجات پایین قرار گرفتند این ها را بالا می‌آورد

«وَ یَضَعُ الْمُسْتَكْبِرِينَ»

مستکبرین را می‌کوبد

«وَ یُهْلِكُ مُلُوكا وَ یَسْتَخْلِفُ آخَرِين»

ملوک و پادشاه‌های را هلاک می‌کند کسانی دیگر را جانشین می‌کند.

 بعد می‌گوید:

«وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ قَاصِمِ الْجَبَّارِينَ»

سپاس خدایی را که در هم شکننده افراد با جبروت، کسانی که تکبر دارند

«مُبِيرِ الظَّلَمَةِ»

از بین برنده و نابود کننده افراد ظالم است

«مُدْرِكِ الْهَارِبِينَ نَکَالِ الظَّالِمِينَ»

تهذیب الأحکام (تحقیق خرسان)؛ نویسنده: طوسی، محمد بن الحسن، ناشر:  دار الکتب الإسلامیه، محقق/ مصحح: خرسان، حسن الموسوی، ج3، ص110

این ها هم جزء صفات خدای متعال است خدا، با این ها با قهر و غلبه برخورد می‌کند با این ها با تندی برخورد می‌کند این ویژگی‌ها را هم خدا دارد نمی‌شود شما فقط آن جاهایی که گل و بلبل است بیاوری با این سانسور کردن ممکن است امروز جوان بگوید عجب دینی دارید؟ بَهبَه دین شما فقط بهشت است. نشد، فردا با واقعیت چه خواهد کرد؟ نه این که ما بدمان بیاید همه اهل بهشت باشند ما که مشکلی نداریم. منتها شما وقتی به همه می‌گویی همه اهل بهشت هستید اولاً که خلاف واقعیت است ممکن است کسی باشد اهل بهشت نباشد. ثانیاً داری تربیت این را خراب می‌کنی شما به بچه ای که الان ده سال، یازده سال، دوازده سال، سیزده سال، چهارده سالش است این طوری یاد دادی هر چه که تو بخواهی فراهم است سریع برایت فراهم می‌شود تو اسباب بازی می‌گویی سریع خریده می‌شود کتاب می‌گویی کتاب خریده می‌شود لباس می‌گویی لباس خریده می‌شود کفش می‌گویی کفش خریده می‌شود. این جا شما به او گفتی هر چه بگویی سریع انجام می‌شود فردا زمین می‌خورد دستش یک خرده خراش بر می‌دارد آن جا هم باید علی القاعده به او بگویی یک دقیقه دیگر خوب می‌شود. یک دقیقه می‌گذرد می‌بیند باز دارد می‌سوزد بتادین هم می‌زنی باز هم دارد می‌سوزد پانسمان می‌کنی باز هم می‌سوزد یک دفعه یک بیماری می‌گیرد یا خدای نا کرده پایش می‌شکند 2 ماه باید پایش در گچ باشد. اگر شما به او واقعیت نگویی که دنیا این ها را هم دارد دنیا همه اش غذای خوشمزه و با پدر و مادر بیرون رفتن و فلان و بَهمان نیست دنیا سختی‌های هم دارد خدای نا کرده پایت شکست 2 ماه در کچ است دیگر به این نمی‌شود مثلاً چوب جادویی بزنی یک دفعه پا خوب بشود شما اگر واقعیت را نگویی داری این را خرابش می‌کنی تربیت این را داری خراب می‌کنی.

به یک مسلمانی به یک آدمی می‌گویی تو بیا در این دنیا زندگی کن تو مسلمان باش جهنم در کارش نیست همه اش بهشت است هر کاری کردی این می‌گوید هر کاری کردم خروجی این که امام معصوم فرمودند «فقیه حد الفقیه»  این ویژگی را دارد که از عذاب الهی ایمنی نمی‌دهد از رحمت نا امید نمی‌کند مگر چه اتفاقی می‌افتد؟ حالا این کارها را بکند بیاید به همه مردم بگوید مردم، همه تان بهشتی هستید دم همه تان گرم هیچ کس جهنم نخواهد رفت. من این را بگویم خیلی خوش به حال همه می‌شود همه من را دوست دارند هیچ کس نمی‌گوید آقای عباسی دیدی چه روایتی از جهنم خواند؟ اگر نخوانده باشم که خیلی بیشتر طرفدار پیدا می‌کنم مثل آقای آقامیری که یک دفعه کلی آدم آمدند ایشان می‌گویند شماها خیلی مردم را می‌ترسانید ولی آقای آقامیری مردم را نمی‌ترساند.

می‌گوییم اگر نترساند بعد با واقعیت مواجه بشوید یک چیز دیگر باشد چه؟ بعد نترساند شما بر انجام گناه جری بشوید. بچه اولش یک کاری می‌کند یک بار توپ را به دیوار می‌زند نگاه می‌کند پدرش چیزی می‌گوید یا نمی‌گوید؟ دوباره توپ را به دیوار می‌زند پدر هیچی نمی‌گوید دفعه بعد توپ را روی اوپن آشپزخانه می‌اندازد پدر چیزی می‌گوید یا نمی‌گوید؟ دفعه بعد توپ را به تلویزیون می‌کوبد الان پدر بلند شد یقه اش را گرفت این بچه زهر ترک شد و طوریش شد می‌گویند خدا خیرت بده تو از همان اول یک چیزی به او می‌گفتی تو یک جوری عمل کردی که این فکر کرد مهم نیست به هر جا بخواهد می‌تواند توپ بزند تو از اول به این نگفتی نمی‌شود توپ به این جا بزنی اگر توپ به این جاها زدی شکست جریمه ات می‌کنم چه و چه می‌کنم توپ را از تو می‌گیرم.

تو این را این مدلی عادت دادی خراب کردن این هست وقتی این بچه در زندگی با پدر و مادرش با مشکلات دست و پنجه نرم نکرده باشد وقتی 3 دقیقه در آفتاب نرفت نان بگیرد و بر گردد فردا در جاده در گرمای 40 درجه ماشینش خراب می‌شود خود این ضرر می‌کند ظلم هست، داریم تربیتش را خراب می‌کنیم فکر می‌کند همیشه پدر و مادر هستند سریع حاجتش را بر آورده کنند اگر قرار شد «وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ قَاصِمِ الْجَبَّارِينَ»؛ امام معصوم می‌گوید خدا را شکر، کدام خدا؟ آن خدایی که کسی اگر اهل تکبر باشد پوستش را می‌کند کسی اگر اهل ظلم باشد با او برخورد می‌کند این ها را برای چه گفتند؟ نکته اول روی دیگر سکه از همین دعای افتتاح که ایشان استفاده می‌کند.

 نکته بعدی که در صحبت‌های ایشان جدی است قاطی کردن حق‌ها و باطل‌ها است اولاً و بالذات همه شنیدند در روایات هم هست

«الدّنیا مزرعة الاخرة»

یعنی این دنیا:

«ألیوم یوم العمل و غدا یوم الحساب»

امروز روز عمل کردن و کار انجام دادن است فردا روز حساب و کتاب است این که قرار باشد دقیقاً آن چیزی که این جا هست ادامه پیدا بکند یعنی باز هم ما حساب و کتاب داریم پاداش و جزاء داریم نه این طور نیست. بله ایشان می‌گوید در جهنم طوری هست که جهنم مال آدم سازی است نه آدم سوزی باز دوباره از عبارت‌های خاص استفاده کردند مقابل هم قرار دادند آن‌های که وارد جهنم می‌شوند گروه‌های مختلف هستند یک گروه از آن‌ها بله، جهنم موجب پاک شدن گناهان و آلودگی‌های آن‌ها و آماده رفتن به بهشت است آن هم کسانی که ایمان شان درست بوده ولی خطا و اشتباه دارند بله برای آن‌ها آدم سازی می‌شود. ولی برای یک عده ای واقعاً آدم سوزی می‌شود نه آدم سوزی، خدا می‌خواست یک جهنم بر پا کند آدم‌ها بسوزند این، نتیجه و ثمره اعمال خودشان است.

این دسته‌های فراوانی که در روایات و آیات قرآن هم آمده این ها مُخلد در نار هستند این ها واقعاً آدم سوزی است شما داری یک الفاظی به کار می‌بری که آدم‌ها را داری بازی می‌دهی این دو تا مقابل هم نیستند که یا جهنم باید کاملاً آدم سوزی باشد یا کاملاً آدم سازی باشد که ایشان می‌گوید من معتقدم آدم سازی مقابل بقیه روحانیان و علمای شیعه که آدم سوزی می‌گویند. اعتقاد صحیح شیعه این است که یک عده ای در جهنم اصلاح می‌شوند آن هم نه با عمل اصلاح می‌شوند این جا خدا نمی‌آید بگوید مثلاً تو بیا این عمل را انجام بده یا این چهار تا نماز را بخوان حل می‌شود آن‌ها در جهنم با دیدن ثمره کارهای بدشان پاک می‌شوند چرا؟ چون اعتقادشان، اعتقاد صحیح بود چون اعتقادشان صحیح بود جایگاه اولی شان بهشت بود باید بهشت می‌رفتند چرا؟ چون اعتقادشان درست بود. اما به خاطر این که خطاهای زیادی داشتند در قیامت به خاطر حجم سنگین پرونده نشد از آن‌ها شفاعت بشود این ها جهنم می‌روند تا پاکسازی بشوند و البته بسیاری از این ها قبلاً در برزخ پاکسازی شدند.

اما اینی که ایشان می‌خواهد بگوید می‌خواهد همان حرف را بزند که خدا حتی شمر را هم می‌آمرزد شمر هم درست می‌شود می‌خواهد همه را در جهنم اصلاح کند شمر را هم اصلاح می‌کند آخرین نفرین هم شمر باشد قاتل‌های حضرت زهرا، قاتل امیر المؤمنین، ابن ملجم مرادی این ها از جهنم بیرون می‌آیند وارد بهشت می‌شوند تمام می‌شود پرونده جهنم بسته می‌شود. ما با این مشکل داریم این اشتباه است ما با بهشت رفتن افراد مشکلی نداریم نروند بگویند فلانی می‌گوید ما مثلاً راضی نیستیم هیچ کس بهشت برود نه خدا، خدا هست هر کس را می‌خواهد به بهشت می‌برد شما از پیش خدا آمدی خبر داری در جهنم کسانی ماندگار هستند می‌گوییم نه همان طوری که آقای آقامیری از پیش خدا نیامده که بگوید همه را خدا به بهشت می‌برد.

اگر قرار است چیزی بگوییم باید از مبنا بگوییم از کجا بفهمیم که خدا همه را بهشت می‌برد یا نمی‌برد؟ از روایات و آیاتی که آمده آیات، کلام خدا است خدای متعال در آیات فراوان می‌گوید:

(إِنَّ الَّذِينَ کَفَرُوا وَمَاتُوا وَهُمْ کُفَّارٌ أُولَئِكَ عَلَيهِمْ لَعْنَةُ اللَّهِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ * خَالِدِينَ فِیهَا لَا یخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلَا هُمْ ینْظَرُونَ)

کسانی که کافر شدند، و در حال کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آن‌ها خواهد بود! همیشه در آن (لعن و دوری از رحمت پروردگار) باقی می‌مانند؛ نه در عذاب آنان تخفیف داده می‌شود، و نه مهلتی خواهند داشت!

سوره بقره (2): آیات 161 و 162

 در عذاب این ها اصلاً تخفیف داده نمی‌شود اصلاً کسی به این ها نگاه نمی‌کند خالدین در جهنم هستند الان آقای آقامیری می‌گوید نه این آیات را شما این طور می‌خوانید. آیات کلام وحی است خدای متعال به پیغمبرش وحی کرده این آمده نه من رفتم بهشت خبر داشته باشم که بهشت به چه صورت است؟ نه آقای آقامیری جهنم رفته که خبر داشته باشد تعطیل شده یا تعطیل نشد. باید از یک مبنایی حرف بزنید آقای آقامیری از کجا این حرف ها را می‌گویی؟ مبنایت چه است؟ آیه قرآن داری بسم الله، روایت داری بسم الله این ها را کنار هم قرار بده ما ببینیم چه خبر است؟ این همه آیه قرآن می‌گوید:

(بَلَى مَنْ کَسَبَ سَیئَةً وَأَحَاطَتْ بِهِ خَطِيئَتُهُ فَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ)

آری، کسانی که کسب گناه کنند، و آثار گناه، سراسر وجودشان را بپوشاند، آن‌ها اهل آتشند؛ و جاودانه در آن خواهند بود.

سوره بقره (2): آیه 81

یعنی کسی گناه انجام بدهد همه وجودش را خطیئه بگیرد دیگر از جهنم نمی‌تواند بیرون بیاید این قدر پرونده اش سنگین است نمی‌تواند بیرون بیاید. مثال بزنم در دنیا می‌گویند فلانی در زندان است ممکن است یک عفوی بخورد یا یک اتفاقی بیافتد بیرون بیاید می‌گوید بله 10 سال دارد 3 سالش را گذرانده یک دفعه 5 سال به او بخشیده می‌شود.

یک نفر هست هر که پرونده اش را نگاه بکند می‌گوید این هیچ رقم راه ندارد چون این پرونده این قدر سنگین است به یکی دو تا قتلش عفو بخورد این مثلاً 37 نفر را کشته این قدر دزدی کرده این قدر جنایت کرده و این قدر چاقو کشی کرده اصلاً وجودش برای جامعه مضر است هیچ رقم نمی‌شود نجات پیدا بکند. خدای متعال می‌فرماید این حرف من نیست که من می‌خواهم آدم‌ها بهشت نروند می‌آیم یک چیزی از خودم درست می‌کنم از آیه قرآن دارم می‌گویم (مَنْ کَسَبَ سَیئَةً وَأَحَاطَتْ بِهِ خَطِيئَتُهُ فَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ) چه کسانی خالدین در جهنم هستند؟ این مبنای باطل، اشتباه و خطای آقای آقامیری است. کسی که همه وجودش را ظلم فرا گرفته به این رحم بکنی می‌گویند برای چه فلانی را اعدام می‌کنید؟ یک موقعی قاتل بسیاری از خانم‌ها بود خفاش شب می‌گفتند مثلاً برای چه این را اعدام می‌کنید؟ این رها باشد در فضای عمومی جامعه باشد آسیب دارد می‌زند دارد جامعه را به نابودی می‌کشاند.

جان این برای مان مهم باشد یا جان تعداد زیادی آدم دیگر که در معرض حمله این قرار بگیرند باید با او برخورد بشود. می‌گوید اگر کسی همه وجودش را گرفت (فَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ) این ها اصحاب جهنم و خالدین در جهنم هستند. در جای دیگر در رابطه با حبط اعمال گفته

(وَمَنْ یرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِینِهِ فَیمُتْ وَهُوَ کَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ)

تا اگر بتوانند شما را از آیین تان بر گردانند؛ ولی کسی که از آیینش بر گردد، و در حال کفر بمیرد، تمام اعمال نیک (گذشته) او، در دنیا و آخرت، برباد می‌رود؛ و آنان اهل دوزخند؛ و همیشه در آن خواهند بود.

سوره بقره (2): آیه 217

این همه آیه در رابطه با این ها آمده کامل روشن کرده با شرایط این ها، از ما سوال بشود از کجا می‌گویی؟ آیه قرآن را نشان می‌دهیم شما آیات قرآن را بیاور آیات را هم کنار هم بگذار بیاور بله خدا بخشنده است این همه در دعاها و ادعیه و روایات و ... در رابطه با بخشندگی خدا آمده. منتها بخشندگی خدا یک جایی باید باشد که آدمیزاد به عقل و شعور خودش شک نکند خدا که نمی‌تواند شک بکند به عقل و شعورمان شک نکنیم. الان درِ زندان را باز می‌کنند یک نفر را آزاد می‌کنند می‌گویند ایشان متنبه شده، ایشان توبه کرده سر زندگی شان می‌روند چرا 5 سال در زندان بماند بخشیده می‌شود یک نفری که هنوز چاقو در دستش است در بازداشتگاه است باید او را در سلول انفرادی بگذارند والا آدم‌ها را با چاقو می‌زند در را باز کنند بگویند من خیلی دل رحم هستم دلم نمی‌آید کسی زندان باشد در را باز کن بیرون برود.

آدم‌ها نمی‌گویند شما این را در جامعه رها کردید 20 نفر دیگر را هم دوباره چاقو می‌زند آن بدبختی که این چاقویش می‌زند آن گناه ندارد دلت برای او نمی‌سوزد؟ ایشان می‌گوید آن جا برای همه ساختن یعنی دقیقاً شمر، خولی، عمر سعد، یزید، فلان چه نمی‌دانستند که قرار است آن جا بدانند هدایت و اصلاح بشوند؟ بالاخره راه اصلاح و هدایت وجود دارد خودمان را زحمت ندهیم ما هم برویم هر گناهی می‌شود بکنیم هر گناهی بکنیم بیشتر از کشتن امام حسین ظلم نکردیم.

بعد این دست آدم‌ها را باز گذاشتن در گناه نمی‌شود؟ این ها ظاهر قصه را یک جوری بیان می‌کنند شکل این می‌شود می‌گوییم مثلاً گناهت مشروب خوردن بود، غیبت یا تهمتی بود این ها را سخت نگیر با غیبت و تهمت تا حالا زندگی کسی از هم پاشیده نشده؟ با سخن چینی تا حالا زندگی کسی از بین نرفته؟ کسی تا حالا مشروب نوشیده باشد مقدارش را نمی‌توانی برایش مشخص بکنی من می‌گویم این گناه است نخورید ولی خوردید کم بخورید. این کم و زیاد ندارد این اگر خورد بعد رفت آدم کشت شما گردن می‌گیری؟ گناه است در هر صورت من شمر، خولی و یزید نمی‌شوم. این دارد دست افراد را باز می‌گذارد اصلاً اشکال کار، این جا خودش را نشان می‌دهد شما یک جوری دست آدم‌ها را باز می‌گذاری می‌گویی باشد برو هر جوری می‌خواهی زندگی کن. چون دقیقاً می‌گوید آن دنیا استمرار این دنیا در چه؟ بله آن دنیا بعد از این دنیا، استمرار این دنیا برای مجازات، پاداش و جزاء است.

دنیای پاداش و جزاء است بله ما در بهشت می‌رویم محضر سید الشهداء (علیه السلام) ان شاء الله می‌رویم آن جا از تفسیر ایشان به جای این که ناچار باشیم تفسیر به رأی آقای آقامیری را گوش بدهیم و نقد بکنیم می‌رویم محضر امام صادق (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) می‌نشینیم بله آن جا رشد پیدا می‌کنیم. آن جهنمی هم فقط خطاهایی دارد آن هم یک رشد ضمنی پیدا می‌کند وارد بهشت می‌شود.

ولی واقعاً کسانی هستند که این ها نمی‌توانند خلاصی پیدا بکند به خاطر این همه آیاتی که در رابطه با این افراد آمده می‌گوید این ها کسانی هستند که دیگر راهی برای نجات شان نیست نه این که راه را خدا بسته این ها خودشان راه را بستند. یک نفر آن قدر نا پرهیزی کرده که تمام رگ‌های قلبش گرفته شده حالا من می‌خواهم با یک قرص کوچک شیمیایی یا گیاهی کل مشکل قلب این را حل کنم نمی‌شود.

نه این پزشک، سنگدل است می‌خواهد این خوب نشود و دوست ندارد این را مداوا بکند این دیگر قابل مداوا نیست تو باید مدت‌ها قبل پیش می‌آمدی 30 سال هست تو با دیابت و فلان بیماری داری زندگی می‌کنی این قلب تحمل تحمل کرد گرفت تا این که همه رگ‌ها بسته شده یک سکته سنگین هم زده دکتر این را چه کارش می‌خواهد بکند؟

یک جایی می‌آید می‌گوید ببخشید دیگر کاری از دست من ساخته نیست نمی‌توانم این را کاریش بکنم نه این که این نمی‌خواهد دیگر کاریش نمی‌شود کرد شخصی که همه زندگی اش سیاهی بوده همه اعمالش، اعمال باطل بوده خدای متعال صریح از غضب خودش بر این ها صحبت کرده می‌گوید:

(تَرَى کَثِيرًا مِنْهُمْ یتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ کَفَرُوا لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ أَنْ سَخِطَ اللَّهُ عَلَيهِمْ وَفِي الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُونَ)

بسیاری از آن‌ها را می‌بینی که کافران (و بت پرستان) را دوست می‌دارند (و با آن‌ها طرح دوستی می‌ریزند)؛ نفس (سرکش) آن‌ها، چه بد اعمالی از پیش برای (معاد) آن‌ها فرستاد! که نتیجه آن، خشم خداوند بود؛ و در عذاب (الهی) جاودانه خواهند ماند.

سوره مائده (5): آیه 80

بسیاری از کسانی که می‌بینی با کافران دوستی می‌کنند بعد از آن چه پیشاپیش برای خود فرستادند خشم خدا بر آن‌ها است (أَنْ سَخِطَ اللَّهُ عَلَيهِمْ وَفِي الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُونَ) این ها وارد عذاب دوزخ می‌شوند و این ها مخلد در نار هستند. خودشان این رفتار را انجام دادند خودشان کار را به جایی رساندند که این ویژگی برای آن‌ها رقم بخورد. بعد وعده جدی خدای متعال نسبت به بعضی از این ها است مثلاً نسبت به منافقان:

(وَعَدَ اللَّهُ الْمُنَافِقِينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْكُفَّارَ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِیهَا هِی حَسْبُهُمْ وَلَعَنَهُمُ اللَّهُ وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقِيمٌ)

خداوند به مردان و زنان منافق و کفار، وعده آتش دوزخ داده؛ جاودانه در آن خواهند ماند -همان برای آن‌ها کافی است! - و خدا آن‌ها را از رحمت خود دور ساخته؛ و عذاب همیشگی برای آن هاست!

سوره توبه (9): آیه 68

به این ها جهنم و مخلد در جهنم بودن وعده داده شده و همین برای این ها کافی است (وَلَعَنَهُمُ اللَّهُ وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقِيمٌ) خدا این ها را لعن کرده و عذاب، مقیم است می‌گویند شما مسافر هستی یا مقیم؟ یعنی چه؟ یعنی شما قرار است از قم بروی یا نه قرار است در قم، زندگی کنی؟ می‌گوید نه من مقیم قم هستم پدر مادرم قم متولد شدند چون مقیم قم هستم. مقیم قم هستم یعنی این جا خانه و زندگی دارم استقرار دارم سند به نام من است این مقیم می‌شود.

می‌گوید این ها چه ویژگی‌هایی دارند؟ (وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقِيمٌ) یعنی عذابی که مثل خانه زندگی یکسره با او است ماندگار در او است قرار نیست از این جا برود قرار نیست از این عذاب، خلاصی پیدا بکند یعنی یک خالد بودن در عذاب بیان شده (خالدین فیها) یعنی همیشگی بودن یک دانه هم مقیم بودن یعنی اقامت داشتن در میان عذاب است.

این ها آیات قرآن است با دین خدا نمی‌شود بازی کرد با آیات قرآن نمی‌شود بازی کرد آن کسانی که پای منبر شما نشستند آقای آقامیری این ها یک روزی البته الان خیلی‌هایشان متوجه شدند خیلی‌هایشان برگشتند و می‌گویند چه اشتباهی کردیم سمت این آقا رفتیم و حرف‌های این آقا را گوش می‌کردیم فکر می‌کردیم این آقا دارد از خدا و پیغمبر می‌گوید.

شما از خدا و پیغمبر نگو همان طور که از کارما و عرفان‌های هندی صحبت می‌کنی از همان‌ها صحبت بکن، بگو حرف خدا و پیغمبر نیست من یک عقیده دیگری دارم این اسلام نیست. درست روی مبل می‌نشیند ولی این صحبت‌های ایشان مال دهه اول محرم امسال هست و در قم هم صحبت کرده. من نمی‌دانم گل گذاشتن در دهه محرم و ظهر تاسوعا یعنی چه؟ به آن کاری نداریم روی منبر هم نیست معمم نیست روی مبل نشسته گل گذاشته این طوری صحبت می‌کند ولی در حسینیه سید الشهداء سخنرانی نکن برای ایام محرم سخنرانی نکن ایام خاصی در رابطه با ادیان دیگر هست یا در رابطه با عرفان‌های هندی بگو من یک دین یا آیین جدیدی آوردم با دین خدا بازی نکن به اسم خدا و پیغمبر حرف‌های نا مربوط و نا شایست نزن.

اول صحبت بگویی حضرت صالح پایش روی سر ما، تاج سر ما هست سلام خدا بر او ما خاک کف کفشش هستیم فلان و بهمان ولی حضرت صالح بی خیال یک دانه شترت را کشتند پول شترش را من می‌دهم این چه مدل صحبت کردن است؟ این چه دینی است؟ شما این مطالب را از کجا آوردی؟ این به اصطلاح روایات را از کجا آوردی؟ این ها چیزهای است که لطمه می‌زند اگر این افرادی که طرفدار ایشان هستند هر چه هم تعدادشان زیاد باشد اگر به عنوان یک نفر که خوب حرف می‌زند می‌خواهند طرفدارش باشند. یا دارد یک عرفان هندی را می‌گوید مثلاً عرفان سرخ پوستی را می‌گوید هر چه ما به آن کاری نداریم ولی وقتی ایشان به اسم دین دارد حرف قرآن می‌زند قرآن و مفاتیح باز می‌کند نام اهل بیت را می‌آورد این ها برای ما قابل پذیرش نیست نه برای ما، ما کسی نیستیم حرف مان این است شما داری از آیات قرآن فاصله می‌گیری از منش اهل بیت داری فاصله می‌گیری داری حرف می‌زنی به نام اهل بیت ولی مخالف و مقابل اهل بیت است. دقیقاً با آن مبانی که اهل بیت بیان کردند و برای ما ترسیم کردند کاملاً متفاوت و متضاد هست این را شما اصلاح بکن ما روی شما را هم می‌بوسیم می‌گوییم شیعه امیر المؤمنین است یک حرف‌های دیگری هم زده این حرف ها را اصلاح کرده الحمد لله از آن راهش بر گشت و مسیرش درست شد ما هم کاری نداریم ما مشکلی با شخص نداریم.

آقای آقامیری اگر از همین بیانی که دارد می‌تواند حرف را توضیح بدهد و این ها به جای این که در اشتباه توضیح دادن در تفسیر به رأی کردن استفاده بکند می‌آمد در راه اهل بیت (علیهم السلام) استفاده می‌کرد آیات و روایات و این ها را هم مطرح می‌کرد درست توضیح می‌داد دستش را هم می‌بوسیدیم خیلی هم علاقمندش بودیم هیچ مشکلی با او نداشتیم. افتخار می‌کردیم یکی از هزاران هزار نفر، میلیون‌ها نفری باشیم طرفدار ایشان هستیم.

برای ما چیزی ندارد زحمت و سختی ندارد یک نفر مبلغ اهل بیت (علیهم السلام) است ما ارادتمندش هستیم و دستش را می‌بوسیم ولی وقتی می‌بینیم به آیه قرآن می‌رسد یک جور دیگر معنا می‌کند به روایت می‌رسد یک جور دیگر معنا می‌کند یک سری آیات را ندیده می‌گیرد با مبنای اشتباه سراغ کلام معصومین (علیهم السلام) و آیات قرآن می‌رود این جا قطعاً نمی‌توانیم بپذیریم و با او مشکل پیدا می‌کنیم.

مجری:

جناب آقای سید حسن آقامیری صحبت از این است که ما می‌گوییم در قیامِ قیامت خدای بزرگ همه را می‌بخشد به فرض مثال حقیر یک مثال خیلی جزئی بزنم یک لباس سفیدی داریم روی آن لباس سفید یک لکی ریخته می‌شود و سعی می‌کنیم لکه را پاک بکنیم ولی یک زمانی می‌شود که ما از عمد می‌آییم روی لباس سفید کلی جوهر و دوات و رنگ می‌ریزیم این را می‌شود خدا وکیلی پاکش کرد یا واقعاً نمی‌شود اگر از عمد باشد. ما در این دنیا داریم زندگی می‌کنیم این کتاب قرآن و کلام اهل بیت پیامبر بزرگ اسلام هر کسی هر کاری بکند در قیامِ قیامت خواهد دید وقتی کار اشتباهی انجام می‌دهیم چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم؟ بهشتی می‌شویم؟ خیلی خیلی شانس آوردیم و شما و ما شانس آوردیم که در آن موقع نبودیم یعنی خدای بزرگ و مهربان حافظ قرآن است اگر به فرض مثال خدا مثل انجیل و تورات کاری به این ها نداشت شما قرآن را تحریف می‌کردید. خیلی راحت در قرآن دست می‌بردید و همه چیز به نظر شخصی خودتان آن جا قرار می‌دادید صحبت از گناه کردن است اشکالی ندارد هر کسی هر کاری می‌خواهد بکند، بکند مضمون حرف تان همین است اگر شما دکتر باشید جرأت دارید به بیمار خودتان بگویید اشکال ندارد دل تان می‌خواهد شیرینی بخور، دل تان می‌خواهد روغن بخور استاد عزیز در برنامه فرمودند کسی اگر به فرض مثال اشتباهی کرده باشد یا نا پرهیزی کرده باشد تمام روزنه‌ها و رگ‌های قلبش گرفته می‌شود. چرا گرفته می‌شود؟ به خاطر خوردن خیلی از چربی‌ها و نا پرهیزی‌ها جرأت داری این حرف را بزنی اشکال ندارد هر کسی هر کاری دلش می‌خواهد بکند، بکند هیچ حساب و کتابی هم نیست کسی هم بیمار نمی‌شود. دنیا، دنیای حساب و کتاب است آقای آقامیری چه داری می‌گویی؟ واقعاً خودتان دقت بکنید کلام خدا را استاد عزیز در همین برنامه نشان داد خدای بزرگ فرموده من عذاب می‌کنم.

لحظات پایانی برنامه هست در پایان برنامه یک دعا می‌کنم خدا را قسم می‌دهم به حق محمد و آل محمد خدایا ما را از مسیر اهل بیت جدا نکن این دعای همیشگی ما بوده ان شاء الله در مسیر اهل بیت باشیم، ان شاء الله نگاه و نظر اهل بیت از ما بر نگردد. خدایا به حق محمد و آل محمد دعای ما را بپذیر اللهم عجل لولیک الفرج، الهی آمین ما را به راه راست هدایت کن. یا علی مدد خدا نگهدار


عصر ایمان>

پاسخ به شبهات آقامیری عذاب خوف انبیاء الهی حضرت صالح هدایت بت پرستان قوم هود ناقه معجزه قرآن شتر جامعه کار گروهی انتخاب عقیده اهل بیت ع دعای افتتاح اهل بهشت دین خدا