تاریخ بدون روتوش

قسمت شصت و سوم برنامه تاریخ بدون روتوش با کارشناسی دکتر حسینی
موضوع: خلیج فارس


 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

عنوان برنامه: تاریخ بدون روتوش

موضوع برنامه: واکاوی در مورد تاریخ ایران باستان «ایرانی‌ها و اعراب»

تاريخ: 14/ 02/ 1401

استاد: آقای دکتر حسینی

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم؛ عرض سلام و ادب خدمت شما بینندگان عزیز و ارجمند، شما بیننده قسمت 22 از فصل دوم برنامه های تاریخ بدون روتوش هستید و این سلسله برنامه را ان شاء الله دنبال کردید و می دانید که روال کار به چه شکل هست و به چه صورت بوده، اما باز هم لازم هست مختصر تکرار بکنیم برای کسانی که شاید جدیدا به بینندگان این برنامه اضافه شده باشند، در فصل اول ما در برنامه تاریخ بدون روتوش چندین جلسه در رابطه با زرتشت صحبت کردیم و سه سوال اساسی پرسیدیم از زرتشتیان عزیز و موبدان بزرگوارشان یا مبلغین زرتشتی، که گفتیم که زرتشت آیا پیامبر بوده یا نبوده؟ بالاخره نبوت زرتشت قضیه اش چه می شود که زرتشتیان یک بخش عمده ای شان می گویند که اصلا پیامبر نبوده، و یک بخش می گویند که پیامبر بوده، یک حجم زیادی از خود زرتشتیان شاید اصلا ندانند که پیامبر بوده یا نبوده و اصلا برایشان موضوعیت نداشته باشد، درحالی که این خیلی مسئله عجیبی است، و درموردش برای شما توضیح دادیم.

نکته بعدی و سوال بعدی این بود که گفتیم زرتشتی که شما می گویید پیامبر ایرانی بوده، نبوتش که باید جدا ثابت بشود، آیا ایرانی بوده است یا نبوده است؟ در مورد محل ولادت و محل زندگی و فعالیت های زرتشت برای شما توضیح دادیم و گفتیم که اگر کسی بگوید زرتشت ایرانی بوده، این حد اقل با مختصاتی که اوستا دارد به ما می دهد جور در نمی آید.

سوال سومی که ما مطرح کردیم این بود که زرتشت در چه دوره ای زندگی می کرده است؟ چرا این مقدار ابهام در مورد زمان زرتشت است؟ کسانی که مدافع زرتشت بوده اند تصریح کرده اند؛ اگر کسی به دنبال زمان زرتشت بگردد ـ حتی زمان تخمیتی ـ نه تنها به نتیجه نمی رسد، بلکه بیشتر از قبل دچار سردرگمی می شود، اگر واقعا یک شخصیتی برای شما الگو است، و دارید کتاب از ایشان معرفی می کنید، حالا نمی گوییم روز، نمی گوییم هفته و نمی گوییم ماه و نمی گوییم سال و دهه و سده، درمورد هزاره اش چرا این قدر اختلاف است؟ و این سه تا سوال اساسی را مطرح کردیم، و بعضی از آقایان زرتشتی سعی کردند که پاسخی را در خلال صحبت های شان مطرح بکنند به صورت جدی، چرا که شخصی حاضر به مناظره علمی در این مورد نشد، به هر حال دیدید و قضاوت کردند عزیزانی که دیدند، و متوجه شدند ک پاسخی نسبت به این سوالات واقعا وجود ندارد، و ما هم می دانستیم این را، و اگر یک شخصی یک روزی سوالات ما را جواب دقیقی بدهد و یک سندی به ما بدهد که بتواند از آن دفاع بکند، طبیعتا مطمئن باشید که ما می گوییم: بله، مثلا سوال اول ما از سه تا سوال پاسخ داده شده است.

و در فصل دوم برنامه تاریخ بدون روتوش، ما شروع کردیم یک گذار تاریخی داشتیم و از دوره هخامنشیان که آثار بیشتری نسبت به سایر دوره ها از آن جا به دست ما رسیده است، و کسانی که سعی می کنند تقابل با اسلام ایجاد بکنند، معمولا استنادی دارند به دوره هخامنشیان، گفتیم حالا آن نقاط قله اش را با هم ببینیم، و بدون روتوش بررسی بکنیم، چرا که هر کسی که علاقه ای دارد نسبت به یک دوره تاریخی خیلی طبیعتا دوست ندارد و تمایل ندارد که نقاط منفی اگر از آن شخص وجود داشته باشد را بپذیرد و در طول تاریخ افرادی هم بودند که سانسور کرده اند و تحریف کرده اند و به شما هم نشان دادیم که واقعیت ها را چقدر، گاهی دگرگون شده از جانب هخامنشیان معرفی می کنند، خب گفتیم که هخامنشیان حکومت فراگیری پیدا کردند و کوروش که به عنوان شاهنشاه شروع کرد به فعالیت کردن و شرق و غرب را گرفت در سرزمین های اطراف خودش، مختصاتش را به شما توضیح دادیم، به بابل رسید و بعد از مرگ کوروش یا کشته شدن کوروش، کمبوجیه قدرت را به دست گرفت، و کمبوجیه عبور کرد از صحرای سینا و رفت تا شمال آفریقا و مصر را گرفت و بعد از مصر به سمت پایین حرکت کرد و چند تا سرزمین دیگر را ملحق به مصر کرد، یک حکومت بسیار گسترده ای درست شد و بعد در دوره کمبوجیه بود که شاه رقیب دیگری برای کمبوجیه وجود نداشت، مگر در چین یا آمریکای مرکزی که این ها جزء سرزمین های میانی محسوب نمی شوند، و از یکدیگر هم ظاهرا خبر نداشتند، آن سرزمین های جدی که پادشاهی داشتند و مستقل بودند و گونه ها و سلسله های مختلف حکم رانی داشتند، همه به قبضه هخامنشیان در آمد، بعد از آن هم قضیه یا فتنه ای که بعد از کمبوجیه به وجود آمد، و بعد از آن به قدرت رسیدن داریوش بود، و بعد از آن خشایار شاه و داستان های دیگری که ما تا پایان مسئله کمبوجیه برای شما در فصل دوم توضیح دادیم.

امشب می خواهیم به مناسبت سالروز بزرگداشت و پاسداشت خلیج فارس نام گذاری شده می خواهیم یک سری حقایقی را خدمت شما عرض بکنیم و نکاتی را به شما بگوییم که فراتر از آنچه که معمول و مرسوم است و گفته می شود، یک سری اطلاعات در فضای مجازی هست و راحت شما می توانید ببینید، دسترسی داشته باشید یا این اطلاعات معروف اند، و داده هایی که وجود دارد، ولی امشب ما می خواهیم یک جور دیگر به قضیه خلیج فارس نگاه کنیم و نکاتی را خدمت شما عرض بکنیم که ان شاء الله با همان سیر و روال برنامه که مستند صحبت کردن است و با ادله صحبت کردن است و آوردن شواهد است و ان شاء الله تلفیق شده و استفاده شده از آن سبک و روش، بعد از این که این قسمت را درمورد خلیج فارس صحبت کردیم، هفته آینده باز ادامه خواهیم داد همان روال تاریخی را که در دوره هخامنشیان داشتیم خدمت شما عزیزان معرفی می کردیم.

در مورد نام و عنوان خلیج فارس، میدانید دریای جنوبی ایران نامش خلیج فارس است ولی چند دهه ای است که سعی کرده اند که تشنجی را ایجاد بکنند درمورد اینکه اسمش را خلیج عرب بگذارند، موضع ما که درمورد خلیج فارس مشخص است که قطعا خلیج فارس را، خلیج فارس می دانیم و مبانی مان را هم امشب می گوییم خدمتتان که بر چه مواردی استوار است، و می خواهیم یک مقدار نگاه ظریفی داشته باشیم نسبت به این قضیه که ببینیم از کجا شروع شد نام گذاری های دیگر برای بحث خلیج فارس و عوامل موثر بر آن چه بوده است؟ و یک مقدار هم به مستندات و ادله ای که ما داریم مبنی بر اینکه خلیج فارس واقعا خلیج فارس است و به هیچ عنوان نمی شود نام خلیج عربی را بر این خلیج گذاشت، و در گذشته هم نمی  شده است که همچنین نامی را بر این خلیج گذاشت در این مورد با شما صحبت می کنیم.

این مقدمه را من خدمتتان عرض بکنم – چون بحث ما امشب هم یک مقداری تاریخی است و اسلامی- اسلام به صورت کلی و مبنایی مخالفتی ندارد با نام های بقیه اقوام و قومیت هایی که گذاشته شده بوده است، مگر اینکه آن اسم بوی مشرکانه بودن داشته باشد یا اینکه مثلا شخصی اسمش عبد فلان بت بوده باشد؛ بله، اسلام با این ها مشکل دارد چون مخالفت با توحید دارد، ولی به صورت کلی با نام گذاری هایی که دیگران انجام داده اند کاری ندارد، شما ببینید حضرت سلمان فارسی (رضی الله عنه) زمانی که وارد می شود نزد نبی مکرم اسلام، سلمان نامش تغییر نمی کند، همان سلمان بوده و همان سلمان است و در روایت اهل بیت (علیهم السلام) همان سلمان از ایشان یاد می شود. حالا ما بگوییم سرزمین ها چون قبل از اسلام این نام برش گذاشته شده است و حالا که اسلام آمده باید نام دیگری برایش گذاشته بشود؛ اینچنین قاعده ای در اسلام نیست، همچنین قاعده ای نداریم که نام ها را شروع کنیم به عوض کردن، مناطق را عوض کنید، جغرافیا بر هم بزنید، چرا؟ چون اسلام آمده و می خواهد که خودش یک نام جدیدی را بگذارد! نه، و حتی جالب است بدانید که قرآن از همان اسامی گذشتگان گاهی استفاده می کند با وجود اینکه برای یک شخص ظالم اسم ممدوح استفاده شده بود، مثل فرعون، قرآن دارد از فرعون به عنوان همان فرعون نام می برد، البته اینکه نام فرعون را بر آن شخصیت اول حاکمیتی مصر در چه دوره ای می گذاشتند، برخی گفته اند که از یک دودمان های خاصی از فراعنه شروع شد که ما به آن مسئله کاری نداریم، اما این مسئله یقینی است که قبل از پیامبر اسلام این عنوان و اسم استفاده می شده و حتی در قرآن هم همین اسم آمده است، با اینکه این اسم مدح است و قرآن نگفت که من اسم فرعون را عوض کنم و یک چیز دیگری بگویم چون... من یک سندی را نشان بدهم خدمت شما، کتاب تاریخ مصر باستان، دکتر اردشیر خدادادیان، آقای دکتر اردشیر خدادادیان با این کتابی که نوشته اند یک مقداری جدیت کار را درمورد تاریخ مصر باستان بهتر آدم می تواند بفهمد، کتاب خوبی است و امکان خرید اینترنتی اش هم وجود دارد، حالا ما نیامدیم که کتاب را تبلیغ بکنیم اما اگر تبلیغ ما منجر به مطالعه شما بشود ناراحت نمی شویم، ولو اینکه کتاب اوستا باشد، کتاب زرتشتیان باشد یا کتاب باستان گرا ها باشد.

 انتشارات سخن این کتاب را چاپ کرده است، ملاحظه می فرمایید تصاویر را، سال 88 این کتاب چاپ شده است، این کتاب، یک کتاب مفصلی است، حدود 700 صفحه درمورد تاریخ مصر نوشته است، در همان ابتدای کار صفحه شماره 24، ایشان می آید یک مطلبی را می گویند راجع به اسم فرعون – این مقدمه عرض من باشد تا به بحث خلیج فارس برسیم - واژه فرعون به چه معنا است؟ به معنای خانه بزرگ است، ممکن است دو جور فرض درمورد به این مسئله وجود داشته باشد: یکی به عنوان اینکه خانه بزرگ مثل همان ساختمان ها و بنا های مصر باستان است که یکی از عناصر ظواهر تمدن مصر محسوب می شود، و دیگری به این عنوان که فرعون خود را پناهگاه مردم می دانست، و دارای کاهنان های ویژه ای پیرامون خود بود که برای او تبلیغ کرده و مقام و منزلت او را برای مردم معرفی می کرد، این یک واژه ی ممدوحی بوده است؛ یعنی این عنوان فرعون را مدح می کرده است و بر فراعنه مختلف گذاشته می شد، ولی به صورت کلی می بینیم که قرآن دارد از همین عنوان استفاده می کند، پس ابتدائا اسلام و قرآن با اینکه یک اسمی در جایی گذاشته شده باشد مشکلی ندارد ولو اینکه قبل از بعثت نبی مکرم اسلام باشد.

 اما بحث ما امشب یک مقداری ریشه ای تر است در رابطه با این قضیه خلیج فارس، در بخش دوم هم ان شاء الله شنونده فرمایشات شما هستیم، از همین الان بگویم اگر امشب کسی از آقایان عرب که فارسی بلد است و برنامه ما را می بیند یا هر شخص دیگری که مخالف با عنوان خلیج فارس است، حاضر هستیم که امشب با ایشان گفتگو بکنیم. ابعاد مختلف را نگاه کنیم در رابطه با خلیج فارس، امشب ما کاری که می کنیم می خواهیم ریشه های تاریخی – اسلامی نام خلیج فارس را خدمت تان بگوییم. دو تا بعد مهم را در این باره می خواهیم که مطرح کنیم، علت اهمیت نام خلیج فارس چیست؟ نامی است که به خصوص بعد از این اتفاقات اخیری که افتاده است تبدیل شده است به یک مسئله حیاتی برای ایرانی ها، در مسائل حیاتی مثل موضوعات سیاسی، موضوعات حقوقی و در مباحث مختلف، برای گفتن از اهمیتش تکرار یک سری مقدمات و مکرارت است. ما یک بعد دینی داریم که ما از آن طریق بررسی می کنیم نام خلیج فارس را، و یک بعد تاریخی داریم، و در حد امکان به هر دو می پردازیم.

اما بعد دینی را با آن مقدمه ای که خدمتتان عرض کردم، می خواهم ارائه بدهم خدمت شما؛ ما در کتب مخالفین شیعه، کسانی که ادعا می کنند اسم خلیج فارس و نام مجعول عربی را می خواهند که برایش استفاده بکنند، عمدتا عرب های غیر شیعه هستند، حالا ممکن است که مسلمان باشند یا نباشند، ولی آن هایی که مسلمان هستند عمدتا غیر شیعه هستند، در کتب مخالفین شیعه با سند های معتبر ما داریم که پیامبر اسلام خلیج فارس را همان دریای فارس نام برده اند. حالا من لایه های مختلف این را هم خدمتتان عرض می کنم بعد می رویم و روایت را باهم دیگر می بینیم، اعتبار سند روایت را با شما بحث خواهم کرد، درمورد قدمتش صحبت خواهیم کرد، درمورد مراجع و علمای شیعه و اینکه مسلمانان پاسدار نام خلیج فارس شدند، من بروم سراغ یک نرم افزار، از نرم افزار های اسلامی غیر شیعی، نرم افزار جوامع الکلم، ملاحظه می فرمایید، من جست جو کردم دریای فارس «بحر فارس» همان اولین کتابی که معرفی می کند مسند ابی یعلا موصلی است، روایت اول را می آوریم، از زبان نبی مکرم اسلام درمورد بحر فارس هست، دریای فارس، خلیج فارس، نه خلیج عرب، نه دریای عرب!

 خب پیامبر در ذیل روایتی توضیحاتی را داشته اند درمورد دجال و در رابطه با موقعیتش و در آن جا آمده اند و از عبارت خلیج فارس استفاده کرده اند بر اساس این کتاب، ببینید، قال رسول الله (صلی الله علیه وآله)، سند روایت به چه شکلی است؟ سند روایت را با هم ببینیم، این جا که ملاحظه می فرمایید سند روایت است، نفر اول چه کسی است؟ ابو هاشم رفاعی، چه کسی است؟ از روات صحیح مسلم، نفر بعدی احمد بن فضیل، چه کسی است؟ از راویان صحیح بخاری و صحیح مسلم، نفر بعدی ولید ابن جمیل، از راویان صحیح مسلم، بعدی ابی سلمه بن عبد الرحمن ابن عوف، از راویان صحیح بخاری و مسلم، بعدی جابر عبدالله انصاری، صحابه و راوی صحیح بخاری و مسلم، دیگر صحابی جایگاهش مشخص است، از چه کسی؟ از پیامبر! خب پس سند معتبر است.

 من یک مقداری با جزئیات توضیح بدهم ابو هاشم را هر چند که این نرم افزار اقرار دارد که از راویان صحیح مسلم است ولی ضعیف الحدیث گفته است اشکال ندارد، هر چند که روایت معتبر است، و دلیل اعتبارش هم مشخص است از راویان صحیح بخاری و مسلم است. می گوییم که این سند را هم کنار می گذاریم، می رویم سراغ سند بعدی روایت عبد الله ابن عمر عوان که همین نرم افزار راجع به او می گوید ثقة مورد اعتماد است و از راویان صحیح مسلم است.

 راوی بعدی محمد بن فضیل، راوی بخاری و مسلم، بعدی ولید بن جمیل، راوی صحیح مسلم، بعدی ابی سلمه راوی بخاری و مسلم از جابر صحابه، این هم یک سند دیگر که پیامبر دریای فارس فرموده است، باز سند دیگری هم وجود دارد یا ندارد؟ بله باز سند دیگری که است، واصل بن عبد الاعلاء راوی اول در این روایت است، این آقای واصل چه کاره است؟ باز راوی صحیح مسلم است، ابن فضیل چه کاره است؟ راوی بخاری و مسلم، ولید بن جمیل راوی مسلم، ابی سلمه و جابر، ابی سلمه که راوی مسلم، و جابر هم که صحابی رسول خدا و راوی بخاری و مسلم هم هست؛ پس آن چیزی که در کتب مسلمانان آمده است به خصوص غیر شیعیان، باید خودشان را ملزم کنند به آن و همین دریای فارس و خلیج فارس است که پیامبر بر اساس روایات اهل سنت فرموده، من تعجب می کنم چطور آقایانی که غیر شیعه هستند و عرب هستند می آیند تأکید می کنند بر نام مجعول خلیج عربی، در حالی که روایت معتبر خودتان با سند های معتبر دارید شما این روایت را که تصریح کرده است از زبان پیامبر نقل کرده است دریای فارس، پیامبر به اندازه شما نمی دانست؟!

حالا بر فرض که یک شخصی بیاید بگوید که آقای حسینی من هر کاری که شما بکنید؛ سند و دانه دانه نشان دادید راویان را، هر کاری که شما بکنید، من نمی پذیرم که این سندش از پیامبر معتبر باشد، من یک حرف دیگری به آن ها می زنم؛ من می گویم خب اصلا شما فکر کنید که جناب آقای ابو یعلاء موصلی آمده است جعل کرده است این روایت را برای پیامبر، خود ابوا یعلاء موصلی برای چه سالی است؟  210 تا 307 هجری، برای قرن سوم است، یعنی حتی اگر شما بگویید که نویسنده این کتاب آمده دروغ گفته پیامبر خلیج فارس گفته است، همین که خلیج فارس را نویسنده آورده است یعنی اینکه در قرن سوم اینقدر از واژه خلیج فارس، دریای فارس استفاده می شده است که اگر خواسته بوده که دروغ هم پیامبر نسبت بدهد باید می گفته دریای فارس، آن زمان هم دریای عرب نمی توانسته بگوید، این هم از این، من می خواهم این ها را یک مقداری سریع مرور بکنم فقط هر کسی اگر سوالی داشت، من دانه دانه راویان این را همین جا بررسی می کنم؛ یعنی حضرات علمای اهل سنت اگر خواستید من تک تک این راویان را برایتان می آورم، اگر کسی احساس کرد که این روایت در نزد مخالفین ما اعتبار ندارد.

مسئله بعدی چیست؟ مسئله بعدی این است که دیدگاه مراجع و علمای شیعه چیست؟ به نظر من این مسئله چون خیلی شفاف و واضح است؛ فقط برای نمونه می دانیم که امام خمینی و آقا خیلی تأکید داشتند بر خلیج فارس، آیت الله العظمی نوری همدانی و دیگران هم بودند، سایت آیت الله العظمی سیستانی ملاحظه بفرمایید، ایشان هم باز خلیج فارس در معرفی نامه ایشان استفاده شده است و افرادی مثل علامه مجلسی (اعلی الله مقامه الشریف) هم متوفی سال 1311 هجری هم هستند از عالمان قدیمی تر، ایشان هم آنچه را که نقل دارد و در مرآة العقول شان باشد یا در بحار الانوار شان باشد می آورد، همان خلیج فارس بوده و هیچ مشکلی هم ندارد، از این دست مطلب فراوان است، من فقط این را چون از کتب اهل سنت آورده بودم، خواستم دیدگاه علما و مراجع شیعه را هم خدمتتان عرض بکنم.

مسئله بعدی درباره بعد دینی نام خلیج فارس، خود باستان گراها تصریح کرده اند کسانی مدافع نام خلیج فارس بوده اند در تاریخ که همین مسلمان ها بوده اند، به شما سند نشان بدهم، این کتاب، کتاب خوبی است اگر کسی خواست درباره خلیج فارس بخواند، اسناد نام خلیج فارس میراثی کهن و جاودان، چه کسی این کتاب را نوشته؟ جناب آقای محمد عجم نوشته است؛ آقای محمد عجم درمورد خلیج فارس خیلی تحقیق و پژوهش کرده اند، مفصل و مبسوط، مقالات متعدد در این مورد دارد، نوشته های متعددی دارد و این کتاب هم که دیگر جمع آوری اقوال متعدد و مختلف هست و تصاویری که روی جلدش آورده است از نقشه قدیمی خلیج فارس استفاده شده است.

 جناب آقای عجم در کتاب اسناد نام خلیج فارس میراثی کهن و جاودان، جدای از اینکه اسناد را آورده است، گاهی تحلیل دارد درمورد اینکه کجا این واژه استفاده شد و چه کسانی موافق بودند و چه کسانی مخالف بودند، ببینیم ایشان در کتاب شان چه تصریحی می کنند، این را ملاحظه می فرمایید مشخصات کتاب، آقای دکتر پیروز مجتهد زاده هم برایش مقدمه نوشته اند، این هم باز مشخصات چاپ کتاب، صفحه شماره 18، ببینید که چقدر قشنگ تصریح کرده است ایشان، وجه تسمیه خلیج فارس و اسناد آن، همان اول بعد از این عنوان ایشان می آورد که در تمام زبان های دنیا اسناد و نوشته هایی در اثبات نام خلیج فارس وجود دارد، اما در این میان در زبان عربی بیشتر از هر زبان دیگری مکتوبات و مستندات تاریخی وجود دارد، یعنی عرب ها بیشتر تأکید کرده اند روی این عنوان که این خلیج، خلیج فارس است، یک واژه دیگر و عبارت دیگر دارد ایشان که یک صفحه دیگر را با هم ببینیم. صفحه شماره 57 اسناد تاریخی دوره اسلامی را زمانی که ایشان می خواهد بیاورد چه می گوید؟ نام خلیج فارس میراث اسلامی و عربی است! طبیعتا وقتی مسلمان ها هم آمدند این را نقل کردند چه بسا به خاطر همان روایات پیامبر باشد که در کتب مسلمان ها وجود دارد. نام خلیج فارس میراث اسلامی و عربی است، مسلمان ها مدافع بودند از خلیج فارس، و دفاع می کردند، و گذشته از اینکه یک تعدادی الان هستند و می خواهند خلاف این را بگویند، واقعیت این است که مسلمانان مدافعش بودند و یک نکته ای هم هست که ایشان جناب آقای محمد عجمی در صفحه شماره 155 کتاب خودشان آورده است، این هم خاص درمورد شیعیان که می گوید شیعیان راه انداخته اند دیگر، انقلاب اسلامی ایران ضربه ای دیگر بر قوم عرب گرایی بود، به چه دلیل؟ به این خاطر که مسلمانان عرب متوجه شدند قدرت اسلام ظرفیت و توانایی بیشتری از قوم گرایی عرب دارد، چه ربطی دارد به خلیج فارس؟ این بالا توضیح داده بود؛ یکی از دلایل اصلی تغییر نام خلیج فارس قوم گرایی افراطی، نژاد پرستی و تعصب عربی بوده است، البته تعصب بی جا، یعنی اگر کسی بی جا و بی دلیل بیاید یک ادعایی را مطرح کند، مثل برخی از عرب هایی که درمورد خلیج فارس مطرح کردند، که عمدتا عرض کردیم این ها شیعه نیستند.

 پس تا اینجا روایت وجود داشت در کتب مسلمان ها، مخالفین شیعه روایت دارند، روایت سه تا سند معتبر دارد از کتب آن ها، استفاده و استعمال این نام توسط مسلمان ها تکرار می شده که این را هم بخواهم برایتان در کتب جستجو بکنم و بیاورم وقت گرفته می شود، فراوان است، حتی من دیده ام خیلی بیشتر از کسانی که این کتاب را جمع کرده اند ما با این نرم افزار های اسلامی که داریم می توانیم باز عبارت و واژه بیاوریم که در رابطه خلیج فارس صحبت شده است، علما و مراجع شیعه که مشخص است و اظهر من الشمس است که موضع گیری شان درمورد خلیج فارس چه هست، و همین باعث شده است کسی که درمورد خلیج فارس کتابی می نویسد که اثبات بکند این نام اصالتش خلیج فارس است نه عبارت جعلی دیگری، آنجا می آید می گوید که مسلمان ها بودند که پاسدار نام خلیج فارس بودند.

بخش بعدی که من می خواهم خدمت شما عرض کنم، و یک سری مستندات را خدمتتان نشان بدهم، در خصوص بعد تاریخی است، نخستین نام گذاری دریا ها به چه شکل بوده است؟ ببینید زمانی که درمورد خلیج فارس صحبت می کنیم، می گوییم نام با قدمتی است، نام قدیمی است، نام با اصالتی است، می گویند خب، قبلش چه بوده است؟ چه نامی را روی این ها می گذاشتند؟ مردمان ایران یا جا های دیگر، کلا در هر جای دنیا که قدمتی حدود 2500 یا 3500 یا 4000 سال پیش داشته باشند، معمولا چون مسیر ها در آن زمان که مثل الان شناسایی نشده بوده، و سفر ها این قدر تکثر و تنوع نداشته است، آن زمان و این قدر زیاد نبوده و مردم عادی به راحتی نمی توانستند سفر کنند و نقشه ها هم که مثل الان در دسترسشان وجود نداشته، و در دوره هخامنشیان سعی شد که نقشه نگاری هم انجام بشود، حالا ان شاء الله در ادامه برنامه تاریخ میرسم، ولی به صورت کلی آشنایی مردم با دریا های مختلف و متعددی نبوده، مثلا بگوییم مردم ایران پنج تا خلیج می شناختند، حالا این را می گفتند خلیج فارس؛ برای اینکه تفاوت با یک خلیج دیگر داشته باشد. یا چندین دریا وجود داشته این ها را می شناختند، اسم می گذاشتند که این ها اشتباه گرفته نشود، خیر! زمانی که یک مردم سرزمینی مثلا در ایران، در جنوب ایران زندگی می کردند یک دریا داشتند در دسترس خودشان که آن هم خلیج فارس بوده است، و به آن دریا می گفتند، نیازی نبوده که بخواهند اسم خاصی را رویش بگذارند، وقتی دریا می گفتند تنها دریایی که در دسترسشان بوده است همین بوده، مستند هم بر این ادعا من به شما نشان بدهم هرچند مسئله بدیهی به نظر می رسد، در کتاب تاریخ خلیج فارس از دوران باستان به این مسئله در صفحه شماره 9 اشاره شده است، شایان ذکر است نتیجه مهمی که از مدارک موجود به دست می آید این است که ایرانیان ساکن در فلات مرکزی اکثرا اطلاعاتی از اقیانوس های جهان نمی توانستند داشته باشند و باید بین این گروه و آن دسته از ایرانیانی که در کرانه های ساحلی می زیسته اند تفاوتی کلی قائل شد، همان گونه که فلان جا و فلان جا هم همین وضعیت بوده است، زمانی که نمی شناختند این ها را، دریا های متعددی نمی شناختند، و زمانی که می گفتند دریا و مطلق دریا مشخص بوده که نزدیک ترین دریایی است که به آن دسترسی دارند، پس یک دوره ای چه بسا که فقط به خلیج فارس دریا گفت می شده، و این مسئله مشکلی پیش نمی آورد، با آن استدلالی که من خدمت شما عرض کردم.

 اما این را بدانید که؛ در 5000 سال قبل هم بر اساس یک سری شواهد که الان به شما می گویم از کجا پیدا شده، این خلیج فارس یک مسیری برای عبور و مرور ایرانی ها بوده و از آن استفاده می کردند، مستندم را خدمتتان عرض بکنم، شما اگر شهر سوخته تشریف ببرید، یک محله ای در شهر سوخته است، همان جایی بوده که مردمان شهر سوخته در آنجا زندگی می کردند در دوره های مختلفش، با فاصله شاید دو سه کیلومتر، یک موزه شهر سوخته است، در حد فاصل بین زاهدان و زابل شهر سوخته در آنجا قرار دارد، و موزه اش هم همان جا است، حالا بعضی از آثارش انتقال داده شده است به موزه ملی، ولی همین موزه هم کفایت می کند برای کسی که بخواهد به واقعیت پی ببرد، آثاری در آن موزه وجود دارد که مثلا حکاکی ها و کنده کاری ها و هنر هایی است که پیاده شده و یک سری اجرام و سنگ ها، که پژوهش های نوین الان دارد این را می راساند که این سنگ متعلق به آن سرزمین نیست، متعلق به سیستان و بلوچستان نیست، برای سرزمین های دیگری است که از راه دریا این ها وارد می شده است، پس یک تجارتی در پنج هزار سال پیش وجود داشته در خلیج فارس، این را می خواهم خدمتتان عرض کنم که یعنی ایرانی ها و گذشتگان ما در ایران از طریق خلیج فارس رفت و آمد داشتند، این دریا را می شناخته اند، اما از چه زمانی آن آثاری که در دست داریم و می توانیم به آن مراجعه بکنیم، از چه زمانی نام خلیج فارس یا دریای فارس یا دریای پارس بر این منطقه گذاشته شد؟ آن مستندی که ما الان داریم به زمان داریوش هخامنشی باز می گردد. در زمان داریوش وقتی که داریوش می خواست صحبت بکند درباره مناطقی که تحت کنترل و تسلط دارد اشاره می کند به دریای پارس، دریای فارس، خلیج فارس، و این سند همین سندی است که پیدا شد در کنار کانال سوئز که نوشته داریوش است، نوشته داریوش لزوما این نبوده که پادشاهان خودشان بنویسند، دیگران گاهی می نوشتند و آنها تأیید می کردند یا در محضر آن ها نوشته می شده است، و در دید عموم قرار داده می شده است یا استفاده دیگری از این نوشته ها می کردند، به هر حال زمان داریوش این حرف ها گفته شده است و از زبان داریوش هم گفته شده است.

 یک چیزی را می خواهم بگویم، یک مقدار تردید داشتم ولی حالا می گویم ببینید قوم کسی صرفا به خاطر اینکه کسی در یک قومی زندگی می کند و زبان خاصی را دارد به هیچ عنوان دلالت بر خوب بودن یا بد بودن آن ندارد، ولی اگر کسی بیاید یک ادعایی را فراتر از آن جایگاهی که دارد مطرح بکند ما باید آن ادعا را بشکنیم و جواب بدهیم، حرفی که من امشب می خواهم بزنم از این باب است وگرنه یک قومی زود تر کشف شده اند در تاریخ ثبت شده اند، یک قومی دیر تر، این ابتدائا دلالت بر خوب یا بد بودن ندارد، آقایان عربی که ادعا می کنید اسم این خلیج باید نام جعلی خلیج عربی بشود یا باشد، ما از دوره کوروش که هخامنشیان شروع شدند چند نفر بعد از کوروش جانشینانش بودند که یکی شان می شود داریوش هخامنشی، از زمان داریوش هخامنشی عنوان خلیج فارس یا خلیج پارس را داریم برای خلیج فارس، و ظاهرا اولین جایی هم که اصلا نام عرب را بر آن سرزمین شبه جزیره گذاشتند و بر عربستان گذاشتند، در همان دوره بوده است، یعنی قدمت نامی که ما بر خلیج فارس در تاریخ داریم با قدمت کل عرب هایی که در این شبه جزیره زندگی می کنند برابری می کند، بر اساس آن اسنادی که ما الان داریم، مکتوباتی که الان در دسترس است ادعای بی جا نباید مطرح بکنیم، قدمت خود نام و عنوان عرب برای شبه جزیره با خلیج فارس برابری می کند، هر دو در زمان داریوش، جلو تر که رفتیم یک مقدار توضیح بیشتری در این باره می دهم.

 وضعیت جغرافایی هخامنشیان در خلیج فارس به چه شکلی بوده است، زمانی کوروش از عنوان شاهنشاه گسترش پیدا کرد و رفت به سمت سرزمین های غرب و فتح کردند، این دریا و خلیج فارس کاملا در کنترل و سیطره هخامنشیان بوده است، حالا اهمیتش در دوره های تاریخ بیشتر می شده یا کمتر می شده حالا به آن کاری ندارم،  ولی آن سیر سرزمینی، آن نقشه سرزمینی هخامنشیان دریای فارس را در بر می گرفته است، بعضی اوقات می خواهم یک نکته ای را بگویم اما نگرانم که به بعضی از افراد بر بخورد، وگرنه اگر بخواهیم درباره قدمت صحبت بکنیم در آن زمان اصلا عرب ها که در شبه جزیره بودند و برخی از این ها که می گویند باید اسم جعلی خلیج عربی را استفاده بکنیم و آن ها افتخار می کنند به گذشتگان خودشان، اصلا در آن زمان در دنیا کاره ای نبوده اند، ما نقد خودمان را به تاریخ، به هخامنشیان مطرح می کنیم، به شخص کوروش ما آمدیم صراحتا نقد های مان را گفته ایم، به کمبوجیه، به داریوش خواهیم گفت، درباره بردیا صحبت خواهیم کرد، این ها همه به کنار، ولی این واقعیت را که نمی توانیم کنار بگذاریم، آن زمان شما اصلا در دنیا نقشی ایفا نمی کردید و این یک واقعیتی است، عرب نشین ها و بادیه نشین هایی که شبه جزیره بودند، نهایت کاری که توانستند بکنند این بود که کمک کردند به کمبوجیه که از صحرای سینا بتواند عبور بکند، یعنی برای هخامنشیان در آن زمان پادویی کردند.

 وضعیت اعراب در زمان هخامنشیان همین بود که کمبوجیه خواست عبور بکند و به مصر برسد، از صحرا سینا که خواست عبور بکند، آن بادیه نشین هایی که در آنجا بودند آمدند و کمکش کردند، به خاطر منزلگاه های خاصی که باید در صحرای سینا تعبیه می شد یا آب رسانیی که به سربازان – حد اقل با 50000 نفر سربازی که کمبوجیه می خواست کمبوجیه از آنجا عبور بکند- که این را خدمتتان عرض کردم. نام گذاری را هم که خدمتتان گفتم، خود عرب آمده نام عرابایا را استفاده کرده در کتیبه خودش؛ یعنی اگر شما به دنبال قدمتی مستند برای عنوان عربی بگردید، باید بروید سراغ کتیبه داریوش، همان داریوشی که نام خلیج فارس، یا دریای پارس را گذاشته است بر این دریا، قدمت عنوان خلیج فارس برابری می کند؛ قطعا بیشتر است، ولی بر اساس این سند برابری می کند با عبارت عربی که برای کل شبه جزیره استفاده شده بوده است، در منابع یونانی هم که زیاد استفاده شده است از دریای فارس، دریای پارس، در منابع یونانی پر تکرار است و این عبارت زیاد استفاده شده و برخی ها می گویند اصلا از یونانی چرخیده و آمد دوباره به ایران، که بحثش جدا است؛ این قدر زیاد است در منابع یونانی که ما نمی خواهیم برای شما دانه دانه بیاوریم و مستند نشان بدهیم؛ چون من بعد دینی اش را گفتم، بعد تاریخی اش را گفتم؛ و در بعد تاریخی به هخامنشیان هم پرداختیم، این جا منابع یونانی را هم لازم دانستم که اشاره بشود.

 اما یک نکته ای را به شما بگویم که این یک مقداری شاید باورش برای شما سخت باشد، اما از شما می خواهم زمانی که مستند به شما نشان دادم، باور کنید، بخش پایانی برنامه هم که بخش تماس ها است، اگر مخالفی بود بیاید در این خصوص با هم دیگر صحبت می کنیم. من بسیار متاسفم، بعد از اینکه متوجه شدیم، متاسفانه اولین جایی که نام جعلی خلیج عربی برای خلیج فارس را استفاده کرده بر اساس ترجمه ای که آقایان ارائه داده اند، و این ترجمه قابلیت بحث دارد که دقیق است یا دقیق نیست، در دوره ساسانی ها بوده است، و من متاسفم برای کسانی که ادعای باستان گرایی دارند و در عین حال پیامبر اسلام می آید خلیج فارس را دریای فارس معرفی می کند، ساسانی هایی که آمده اند ثبت بکنند آن منطقه را بر اساس ترجمه ای که آورده شده و مستنداتی که خدمتتان نشان می دهم دریای عرب گفته اند، و این واقعا یک مسئله ناراحت کننده است، چقدر ادعای شما متفاوت است با کاری که انجام دادید و با مستندات، من برای شما در این بخش باید اول معنای تازی را بگویم تا متوجه بشوید که به چه شکل است، عبارتی که از کتاب متون پهلوی است را در خدمتتان بگویم درمورد ترجمه این عبارت با شما صحبت بکنم، و درمورد اینکه تحریف شده است این ترجمه و تغییر داده شده است و هیچ توضیحی در رابطه اش داده نشده است، که چرا این تغییر اعمال شده است، با شما صحبت کنم.

سراغ مستندات برویم این همان بخشی است که تعجب می کنید، معنای تازی را ابتدا با هم دیگر ببینیم یک مترادف دارد در کتاب دانش های مزدایستا جناب آقای دکتر جهانگیر هوشی گری، چرا که ممکن است بعضی ها بگویند تازی به یک معنای دیگر است و معنای عرب نیست، صفحه شماره 211، واژه تازی را آورده و توضیح داده درموردش که از کجا احتمالا گرفته شده است، تازی را نشته چی؟ تازی یعنی عرب، دانش های مزدایسنا جناب آقای هوشی گری، توضیحاتی هم درموردش داده است که ما الان نیازی نیست که به این مسئله بخواهیم بپردازیم، تازی یعنی عرب. این کتاب را ملاحظه بفرمایید نا گفته های امپراطوری ساسانیان، یک امپراطوری زرتشتی با یک دین رسمی زرتشتی و یک مدعی دفاع از زرتشتی گری، دکتر تورج دریایی، آقای تورج دریایی را هم باستان گرا ها خوب می شناسند، آقای تورج دریایی زندگی اش را برای ساسانیان گذاشته است، یک مصاحبه ای از ایشان که معروف و مشهور است منتشر شده است گفته است که من زنگی ام را برای شناساندن ساسانیان وقف کردم، و علاقه عجیبی دارد به ساسانی ها، معمولا باستان گرا ها در این دهه های اخیر به سمت هخامنشیان گرایش پیدا می کنند، ایشان بر روی ساسانیان یک جور دیگری دارند کار می کنند، و آثار متعدی هم ایشان نوشته اند، باستان گرا ها آقای تورج دریایی را خوب می شناسند، در کتاب ناگفته های امپراطوری ساسانیان، شناسنامه کتاب را هم ملاحظه بفرمایید، سالش را هم ببینید، چاپ اول چه سالی؟ 1391 با این کار دارم، کتاب پارسه، صفحه شماره 167، ایشان از چه واژه ای استفاده کرده است در ترجمه عبارت دوره ساسانی؟ دریای تازیان! واقعا درد آور است!! کسانی که این قدر ادعای باستان گرایی، این قدر ادعای ملی گرایی دارند، خودشان آمده اند و این را این گونه ترجمه کرده اند، و گفته اند دریای عرب، خلیج عرب، متاسفانه، دوره ساسانی ها از لحاظ زمانی با بعثت پیامبر هم زمان است، ساسانیانی که زرتشتی بودند و ادعا داشتند بر اساس این ترجمه گفته اند خلیج عرب، دریای عرب، پیامبر اسلامی که عرب بود، فرمود دریای فارس، نمی دانم آزادانه فکر می کنید نسبت به قضایا، ادعا های آقایان را ببینید و بعد کار هایی را که کرده اند، حالا از کجا آورده ایشان؟ یک کتابی است ملاحظه بفرمایید، متون پهلوی، متن های دوره پهلوی ترجمه شده و آورده شده اینجا جناب آقای جاماسب جی، ایشان آورده اند از زرتشتیان هند، و این کتاب چاپ شده است و متون زرتشتی را می توانید ببینید، ترجمه هم شده است، کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، چه سالی؟ سال 1371، آن کتاب قبلی ناگفته های ساسانیان برای چه سالی بود چاپش؟ 1391 بود ملاحظه بفرمایید شناسنامه کتاب را، متون پهلوی، واژه ای را آورده، حالا ترجمه را دقیق خدمتتان می گویم، بند 52، راجع به معرفی شهرستان های ایران است، بند52، برگردان بند52 پارسی باستان، برگردان به فارسی، در همین کتاب هر سه متنش هم آمده است، صفحه شماره 68، بند 52، درباره خلیج فارس چه گفته است؟ دریای تازیان، یعنی دریای عرب ها! آمدند گفتند که نه اینجا منظور خلیج فارس نیست، منظور دژ است، بگذارید سایتی که خواسته بود جوابی بدهد نسبت به این مسئله را بیاورم، که ببینید این ها چه کار کرده اند، و چطور خواسته اند از یک مسئله ای بیایند دفاع بکنند، و چطور دفاع کردند، فقط نگاه کنید! این جا آمده است که جواب بدهد نسبت به نقدی که از این کتاب شده است، گفته دروغ آشکار، یک دروغی است که موبدان زرتشتی برای به کار گیری نام جعلی برای خلیج فارس داشته اند. خب ایشان آمده که به این دروغ جواب بدهد ببینیم چه گفته است.

 یک چیز جالب به شما بگویم، من اول این را دیدم و بعد رفتم روی خود مسئله کار کردم، چرا که گفتم زمانی که این ها دارند می گویند دروغ گفته اند کسانی که به این مسئله استناد کرده اند، گفتم این ها احتمالا یک جای کارشان می لگد، این قدر جواب هایی که می دهند پر از اشتباه و خطا و دروغ گویی است گفته ایران ستیزان ـ هرکس هم بخواهد یک مسئله ای را بیاورد و تاریخ ایران را نقد بکند ایران ستیز می گویند ـ ایران ستیزان در ادامه تحریف ها و دروغ های خود، این بار برخی ادعا کرده اند که برخی موبدان زرتشتی از واژه جعلی برای شاخاب همیشگی ـ که همان منظورش خلیج است- پارس استفاده کرده اند، آن ها به بند 52 متن پهلوی که شهرستان های ایران را آورده است استناد کرده اند، و چون گفته اند دریای تازیان آمده است موبدان زرتشتی نام جعلی را برای خلیج پارس به کار می برده اند، نام جعلی را به کار می برده اند. بعد می آید می گوید که همچنین حرفی را زده اند، نکته مهم آنجا است که اصلا در بند 52 متن پهلوی شهرستان های ایران شهر سخنی از دریای ایران و دریای تازیان نیست! اصلا می گوید که در بند52 اصلا چنین چیزی نیست، یک بار دیگر با هم ببینیم، بفرمایید متون پهلوی، ترجمه بند شماره 52، چه گفته است؟ دریای تازیان! اصلا می گوید که اثری از چنین چیزی نیست در این کتاب. خب برویم ادامه جوابشان را نگاه کنیم، می گوید که نه این ترجمه اش به معنای دریا نیست، به معنای دژ است، بعد یک سری توضیحاتی را داده است، آن زمان آمده دو تا تصویر کتاب گذاشته است، این آقا آخر مقاله یک اعترافی کرده است؛ گفته است که چاپ های قدیمی کتاب متون پهلوی، زمانی که متن را آورده اند، ترجمه که شدند، ترجمه شان نادرست بوده و در چاپ های جدید تغییر کرده است، اگر این طور است توضیحش کجا بود، تعریف کردید، افتخار می کنید که می گویید نسخه های قدیمی گفته است خلیج عرب بعد دژ عرب گفته، توضیح شان کجاست؟ یک پاورقی چرا نزدند؟ این ها آمده اند دو تا تصویر کتاب آورده اند، ملاحظه بفرمایید‍! آقای تورج دریایی، این جا گفته است حصار تازیان، خب، چاپ کتاب برای چه سالی است؟ 1388، ببینید، شهرستان های ایران شهر، تورج دریایی، سال 1388، در سال 88 که چاپ شده بود گفته حصار تازیان، نگفته خلیج تازیان، دریای تازیان، دژ عرب ها، سال کتابی که چاپ شده، آقای تورج دریایی دوباره بر این مسئله تأکید کرده، با استناد به همان متون پهلوی، این چاپ برای چه سالی است؟ 1391، آن 88 بود، این 91، این که برای بعد از 88 است؟! ملاحظه بفرمایید دریای تازیان، می خواهید جواب بدهید، درست بیایید جواب بدهید به کسانی که اشکال می گیرند به شما باستان گرا ها، کتاب دیگری را هم آورده اند، که این جا تصویرش را گذاشته اند، دروغ آشکار بعد گفته این چاپ را ببینید برای چه سالی است که گفته دژ تازیان، سال 1391 این هم تصویر کتاب که نشان بدهم، گفته سال 91 چاپ شده است، خب این را ما چه کارش کنیم؟ اگر بیایید شما بگویید که اول در این کتاب آمده بوده است، خلیج عربی، و بعد تغییر کرده است، خب این توضیحاتش کجاست؟ کتاب را که عوض نکردید، یک کتاب را چاپ کردید، گفتید که ساسانی ها اسم منطقه خلیج فارس را گفته اند دریای عرب!‍ و چاپ بعدی اگر می خواستید که درستش کنید، یک پاورقی می زدید که به چه دلیلی ما این واژه را عوضش کردیم، وگرنه تحریف می شود! با این ابعادی که مسئله دارد می شود تحریف، حالا در چاپ ها ممکن است که تغییراتی ایجاد بشود، ولی این مسئله، مسئله خیلی مهمی است، توضیحاتش کجاست؟ اگر نه بگویید اول در سال 88 گفته شده بود حصار تازیان، دژ تازیان، نگفته شده بود دریا، ولی در سال 91 گفته شد دریای عرب ها، اینجا هم باز شما متهم هستید و باز هم شما باید پاسخ بدهید، که چرا اول ایشان گفته بود دژ، بعدا گفته بود که اینجا منظور همان نام جعلی دریای عرب است، باورش برای آدم واقعا مشکل است، و ای کاش، شخصی پیدا بشود درست مستند اثبات بکند که این قضیه صحت ندارد، حالا اینکه واژه می تواند این معنا را هم داشته باشد، می تواند آن معنا را هم داشته باشد، من ترجمه ها را آورده ام دیگر، آقای تورج دریایی صراحتا دیدید که چه چیزی ترجمه کرده اند.

 آقای ... را هم دیدید که چه چیزی ترجمه کرده بود، چاپ بعدی را تغییر دادیم، این درست نمی شود، تحریف می شود، در آن اولی اش چرا این را نوشته بودید؟ می دانند که برخی از زمینه هایش بر می گردد به برخی مستشرقینی که آمده بودند به انگلیسی برگردانده بودند از آن متن بر گردانده شد، ولی هنوز دوست دارم و آرزو دارم که ای کاش این که ساسانی های زرتشتی اولین گروهی بودند در تاریخ ثبت شده به خلیج فارس، نام جعلی خلیج عربی را رویش گذاشتند، ای کاش یک شخصی بیاید و به این جواب بدهد، پیامبر اسلام فرمود دریای فارس، خلیج فارس، زرتشتی ها، ساسانی ها در آن زمان واژه خلیج عربی را استفاده کرده باشند، بعد ادعا می کنید که شما دوستدار ایران باستانید؟! بعد شما ادعا می کنید که زرتشتی ها بودند که ایران باستان را حفظ کردند؟! این مسئله، یک مسئله نیست که به سادگی بتوان از کنارش گذشت، حالا اگر کسی جوابی داشت بیاید در برنامه رو در رو، بیاید اینجا، زمانش هم هست، با هم دیگر صحبت می کنیم درمورد این قضیه، و اگر ما بتوانیم به این جواب بدهیم خیلی کمک می شود، البته همین ثابت بشود که ساسانیان و زرتشتیان گذاشته اند، ما می گوییم که زرتشتیان گذاشته اند، اگر ما مسلمان هستیم، متن روایتی که در کتب ما آمده است و مغایرت و ضدیتی ندارد با اعتقادات ما این بخشش، دریای پارسش، این مورد تأیید مراجع و علمای شیعه هم قرار گرفته است این عنوان، حالا یا به دلیل این روایت یا به دلیل بعد تاریخی اش، ما به مشکل بر نمی خوریم، مبنای ما زرتشتیان نیستند که بگویند خلیج عرب و ما بگوییم باشد، ولی شما اگر مبنایتان دفاع از این افرادی است که در طول تاریخ بوده اند، از این حکومت هایی است که در طول تاریخ بوده اند، مثل ساسانی ها، باید نسبت به این مسئله بیایید و توضیح بدهید.

یک نکته دیگری خدمتتان عرض بکنم؛ اصلا مسئله برایتان عجیت تر می شود برایتان، یک سوال، اوستا قدمتش برای چه زمانی هست؟ قطعا زرتشتی ها معتقدند اوستا قدمتش برای قبل از 2500 سال پیش است، یعنی قبل از دوره آقای داریوش است، آیا در اوستا به خلیج فارس اشاره شده است یا اشاره نشده است؟ برخی از زرتشتی ها آمده اند اعلام کردند بله خلیج فارس در اوستا آمده است، سوال من این است در اوستا نام خلیج  فارس چه چیزی آمده است؟ اوستا قطعا همه اش کلام خود شخص زرتشت نیست، تحریف شده است، باز نویسی شده است، یک بخش هایی در دوره ساسانی ها که آن قضیه اش مفصل است درمورد اوستا که اگر من بخواهم صحبت بکنم، اینکه کتاب مقدس زرتشتی ها است یک بحث دیگری است، ما نمی توانیم آن ها را به پذیرشش ملزم کنیم، ولی واقعیت تاریخی اش را که نگاه کنیم، اوستا در دوره ساسانی ها هم تکمیل شد، نوشته شد، آن زمان چرا بحث خلیج فارس درونش نبود؟ آن ها که دیگر دوره ساسانی ها بودند، خیلی بعد از زمانی بود که نام خلیج فارس را داریوش استفاده کرده بود، ملاحظه بفرمایید، این سایت امُرداد تارنمای خبری زرتشتیان است، زرتشتیان مطالب رسمی شان را در اینجا منتشر می کنند، اقتدار ملی، ایران سر بلند، خلیج همیشه فارس، آفرین خوب است. چه چیزی می گویید شما در اینجا؟ می گویید که نام خلیج فارس بوده است و چه بوده است و چه بوده است تا به اینجا می رسد، در اوستا نیز در چندین جا از خلیج فارس، به نام دریای پویدیک ظاهرا باشد که الان دقیقش را نگاه می کنم و خدمتتان می خوانم، در برگرد فلان وندیگار آمده است، خب این خلیج فارسش کجاست؟! شما اگر می گویید در دوره ساسانیان تکمیل شده است وندیگار و جا های دیگرش، برخی از جا های اوستا در دوره ساسانیان نوشته شده است، پس خلیج فارسش کجاست؟ خلیج پارس کجاست؟ چرا در اوستا خلیج فارس یک اسم دیگری دارد؟ ببینید این را دو بار توضیح دادم، نگویید در آن زمان این واژه برایش گذاشته نشده بوده، من با خود شخص زرتشت الان کاری ندارم، با کتاب زرتشت کار دارم، با کتاب زرتشتی ها کار دارم، می گویم این کتاب اوستایی که نوشته شده است و بعدا اضافات و ملحقاتی داشته حتی بعد از دوره هخامنشیان، شما ها این ادعا را مطرح کردید درباره این کتاب اوستا، چرا در آن زمان این خلیج فارس نشده بوده؟ چرا در آن زمان درست نشد؟ این ها یک مسائلی نیست که به راحتی بشود از کنارشان عبور کرد! این همه برخی از این زرتشتی ها بیایند ادعا مطرح کنند راجع به خلیج فارس، و بعد کتاب مقدس خودشان خلیج فارس را یک چیز دیگری گفته باشد.

 من واژه هایی را که آورده شده است را یک چند تایی اش را سعی می کنم که به شما نشان بدهم، ببینید که به چه شکل و به چه عبارت های و واژه هایی آمده است، در اوستا من می خواهم نشان بدهم که واژه ای که در اوستا آمده است خلیج فارس نیست برای خلیج فارس، دو بار هم توضیح دادم بعدا کسی نیاید بگوید که در زمان زرتشت فلان بوده است و این چنین بوده، من می گویم این کتاب ملحقات داشته و اضافات داشته است، ملاحظه بفرمایید این کتاب اوستا، برگردان جناب آقای جلیل دوست خواه، این می گوید دریای فراخ گرد، خود زرتشتی ها گاهی آمده اند گفته اند که دریای فراخ گر منظور چیست خلیج فارس است، خب باز هم اسم خلیج فارس نیست! دریای پوییتهیکه، باز هم خلیج فارس نیست، اگر هم بگوییم این منظور خلیج فارس است، جلو تر می رویم، پوییتهیکه را دوباره اینجا آورده است یا پوییتیگ، حالا مصادیق مختلفی برایش نام برده اند.

برگردان جناب آقای جلیل دوست خواه در توضیحات این واژه در صفحه 959 و صفحه شماره 960 نقلی را می آورد که بر اساس این نقل که ایشان هم به همین نقل استناد می کند در این بخش کتاب خودشان برای ترجمه اش، این سرزمین را یک بخشی از خلیج فارس دانسته است، ولی نام خلیج فارس در اوستا نیامده است و نام دیگری آمده است، فراخ کت، همان واژه ای که در اینجا هم آمده بود، خب فراخ کت را هم بعضی ها می گویند که همان خلیج فارس است، باز هم اگر این را که فراخ کت همان خلیج فارس است را هم قبول بکنیم، باز هم اسم خلیج فارس در اوستا نیامده است، واژه های دیگری را هم بعضی ها گفته اند که بعضی های اسم دریا است و بعضی ها اسم کوه است، که این ها را هم اگر لازم شد که به آن ها می پردازیم، چند تا واژه از اوستا آورده اند و ما می توانیم آن ها را هم برایتان اگر لازم شد و بحث به مناظره کشید، این ها را برایتان بخوانیم، ایوروشه یکی از واژه های است که بعضی ها آورده اند و گفته اند که احتمال دارد که منظور همان دریای فارس یا خلیج فارس باشد، واروش یا واروشه، تلفظ های سختی هم دارد و بعضی وقت ها آدم چند بار باید دقت بکند، ضبط هایی را که اگر وجود دارد ببینید که متوجه بشود که دقیقا چطور باید تلفظ کرد و ضبطش به چه شکل است این تا اینجای کار.

 حالا باید جمع بندی بکنم برایتان، ولی دیدید که در اوستا هم خلیج فارس یا خلیج پارس نیامده، حتی در آن بخش از اوستایی که در دوره ساسانی ها نوشته شد یا در دوره ساسانی ها جمع آوری شد، نام دیگری برای خلیج فارس در اوستا آمده است، یا باید بگویند که در اوستا اصلا هیچ اشاره ای به خلیج فارس نشده است، یا اگر بگویند که اشاره شده و نامش آمده، نام خودش نیست و نام های دیگری است، نتیجه گیری کنم بحث را و بعد سراغ تماس ها برویم.

نتیجه گیری نام خلیج فارس یک واژه تاریخی و اصیل است که متون دینی مسلمان ها هم آن را تأیید می کند، اما اگر از خلیج فارس در اوستا یاد شده باشد، چنین نامی برای خلیج فارس معرفی نشده است. همچنین ترجمه ای از متن زمان ساسانیان زرتشتی دارای عبارات دیگری به جز خلیج فارس است، خب این هم جمع بندی بحثی که ما خدمتتان ارائه دادیم، اگر کسی انتقادی، ایرادی، مسئله ای داشت روی خط برنامه تشریف بیاورد، فقط نه که بروند سراغ کامنت ها و این حرف ها، که کامنت گذاشته اند صرفا، بیایند اینجا رو در رو با هم دیگر صحبت بکنیم، که اگر اشکال به حرف ما دارید به چه شکل است، من یک سری اسکن های دیگر هم داشتم، حالا اگر عزیزی تماس گرفت، دوست داشتند، من اسکن های دیگر هم هست من خدمتشان تقدیم خواهم کرد.

اتاق فرمان فرمودند که می خواهیم برویم میان برنامه، من یک چیزی را هم جستجو بزنم و نشان بدهم، از این هم نگذریم، برخی های دیگری هم آمده اند در خلیج فارس یک سری کار هایی را انجام دادند و یک سری کار هایی را دارند انجام می دهند چون مسئولانشان از نام جعلی به جای خلیج فارس استفاده کرده بودند، آن ها را هم اگر خواستند بفهمند که عنوان دریایی که در جنوب ایران هست چیست، به سادگی می توانند به برخی سنگ قبر هایی که بر روی قبور سربازانشان هست مراجعه بکنند و آنجا می توانند عبارت خلیج فارس را روی سنگ قبر سربازان خودشان ببینند، این هم یک آدرس دادیم که دیگر در ایالات متحده کسی خواست که به دنبالش بگردد راحت بتواند خلیج فارس را برایش سند پیدا بکند، دلم نیامد که این را نگویم. میان برنامه ببینیم، باز می گردیم و در خدمتتان خواهم بود، دوستان مخالف هم اگر خواست تماس بگیرد به خصوص درمورد قضیه خلیج فارس حتی اگر کسی با عنوان خلیج فارس، مستندی داشت، چیز جدیدی داشت که ما ندیده بودیم، خواست ارائه بدهد که ما دیگر نگوییم خلیج فارس، بیاید در برنامه شرکت بکند، روی خط تشریف بیاورد و مطالب خودش را مطرح بکند، با ما همراه باشید، میان برنامه می بینیم، باز می گردیم و با شما ان شاء الله همراه خواهیم بود.

(میان برنامه)

استاد حسینی:

بینندگان عزیز و ارجمند ممنونم از اینکه در برنامه تاریخ بدون روتوش با همراه هستید، برویم سراغ تماس ها، تماس اول آقای حلفی از اهواز، سلام علیکم ورحمة الله آقای حلفی عزیز.

بیننده آقای حلفی از هواز:

سلام استاد حسینی عزیز، ان شاء الله خوب هستید؟

استاد حسینی:

الحمدلله!

اقای حلفی:

 یک اجازه می خواهم که من با هموطنان عزیز خودم یک مقدار عربی صحبت کنم؛ سلام علیکم، اخوتنا فی الاهواز، عیدکم مبارک ایامکم سعید، اخوکم مرتضی حلفی من الاهواز، انا فی خدمتکم؛ این جانب من مرتضی حلفی هستم خدمت شما و همه همکارانتان عرض ادب و سلام و خسته نباشید دارم، ما مردم عرب خوزستان، خلیج فارس را، خلیج فارس می دانیم، و اینکه بخواهیم تعصبی برخورد بکنیم اصلا این طور نیست، از قدیم الایام با استکبار جنگیده ایم، و جنگ خواهیم کرد، و از خلیج فارس و ذره ذره خاک وطنمان داخل ایران هم دفاع خواهیم کرد، استاد حسینی عزیز من خیلی متشکرم از برنامه قشنگتان، و ان شاء الله این برنامه همینطور ادامه پیدا بکند.

استاد حسینی:

زنده باشید ان شاء الله، بسیاد متشکرم از شما آقای حلفی عزیز، خدا خیرتان بدهد، شما عرب هستید، درست است؟

آقای حلفی:

بله!

استاد حسینی:

بسیاد متشکرم، شیعه هم هستید؟

آقای حلفی:

بله من عرب شیعه ایران، از اهواز هستم!

استاد حسینی:

الحمد الله، خدا را شکر که حتی شیعه عرب زبان ما در اهواز هم تصریح می کند که خلیج فارس نام تاریخی و باستانی اش بوده، هست و خواهد بود، و تمام قد دفاع می کند از این واژه به عنوان خلیج فارس، خدا خیرتان بدهد آقای حلفی عزیز، بسیار از متشکرم.

آقای حلفی:

بسیار متشکرم از برنامه خوبتان آقای حسینی، تشکر ویژه داریم به خصوص از طرف مردم عرب اهوز از شما و برنامه خوبتان.

استاد حسینی:

ان شاء الله موفق و مؤید باشید، سلام ما را هم به مردم عزیز خوزستان برسانید، بسیار متشکرم از شما آقای حلفی عزیز، در پناه حق باشید، خدا نگهدار شما باشد. بیننده بعدی آقای یباری از خوزستان. سلام علیکم ورحمة الله،

بیننده آقای یباری از خوزستان:

سلام علیکم جناب آقای دکتر عزیز حال شما؟ تبریک می گویم عید سعید فطر را به شما و به مردم عزیز ایران.

استاد حسینی:

ان شاء الله این ایام بر شما هم مبارک باشد، متشکرم از شما.

آقای یباری:

من کمال تشکر را دارم به خاطر این برنامه خیلی خوبتان، که همیشه زحمت می کشید و بهترین اسناد، دقیق ترین اسناد را در اختیار مردم می گذارید، من به عنوان یک عرب خوزستانی، اول اینکه تشکر می کنم از شما به این خاطر که همیشه پای کار بودید و هر کجا شبهه ای بوده است چه در تاریخ و چه در دین زحمت کشیدید و این شبهه ها را برطرف کردید. درمورد این مسئله خلیج فارس که بعضی از این آقایانی که بدون مطالعه تاریخ، و بدون هیچ مطالعه تاریخی، می آیند و می گویند خلیج عربی، من اول یک نکته ای را به شما بگویم، این چه افتخاری دارد که من مثلا بگویم خلیج عرب؟! ما عرب های خوزستان، ما شیعه ها، مسلمان ها، افتخاراتمان خیلی بیشتر از یک نام گذاری است، افتخارات ما به پیامبر اسلام است که عرب بوده، افتخارات ما به امام حسین است افتخارات ما به امام علی است، افتخارات ما به کربلا و نجف است، این ها برای ما افتخار است، نه اینکه مثلا بگویند خلیج عربی، آیا این دلیل تاریخی دارد؟ آیا سند تاریخی دارد؟ انسان زمانی که بخواهد یک چیزی را ثابت کند، یک مسئله ای را بخواهد که به آن استناد کند، باید با تاریخ ثابت کند، اگر مثلا من بگویم که پیامبر وجود داشته و پیامبر آمده است، طبق تاریخ می گویم، اگر بخواهم بگویم کربلایی بوده و امام حسینی بوده که شهید شده است.

استاد حسینی:

یعنی که موضوعش بعد و جنبه تاریخی هم دارد، که جنبه تاریخی اش را بررسی می کنیم.

آقای یباری:

الان جناب آقای دکتر حسینی، ما در تاریخ هیچ کجا نداریم که با سند دقیق بگویند که این خلیج، اسمش خلیج عربی بوده است، پیامبر عظیم شأن اسلام از تاریخ ما عرب هستند، که گفته است بحر الفارسي، یا خلیج فارسي، دریای فارس این گونه نام برده اند، جناب آقای دکتر حسینی من این ها را، این آقایانی که می آیند حالا نمی دانم که هدفشان چیست؟! اینکه چه افتخاری دارد که بگویند خلیج عربی بوده است، من به عنوان یک عرب خوزستانی، از نام خلیج فارس دفاع می کنم، افتخار می کنم که من یک عرب ایرانی هستم، و نام این خلیج نام فارس است، و ان شاء الله از مدافعان خلیج فارس خواهم بود از قدیم نامش خلیج فارس بوده و ان شاء الله تا ظهور آقا امام زمان این نام اصلا تغییر نخواهد کرد در خدمتتان هستم سیدجان!

استاد حسینی:

متشکرم از شما، خدا خیرتان بدهد، ان شاء الله که موفق و مؤید باشید، سلام ما را هم برسانید به هم شهری ها و دوستانتان و عرب زبانی هایی که در آن منطقه هستند و در خوزستان دارند زندگی می کنند، بسیار متشکرم از لطفتان.

آقای یباری:

خیلی متشکرم برادر عزیز، خدا خیرتان بدهد باز هم تشکر می کنم از شما.

استاد حسینی:

زنده باشید، من از شما متشکرم که تماس گرفتید، در پناه حق باشید ان شاء الله، و چقدر خوب و شیرین است که ما این چنین هموطنانی را داریم که اعتقاداتشان اسلامی و شیعی است، زبانشان عربی است ولی از حق دفاع می کنند، اینکه زبان عربی است دلالت بر این ندارد که بخواهم خلیج فارس را یک نام جعلی برایش وضع کنم، و فرمودند تا ظهور امام زمان همین نام می ماند، ان شاء الله همین اتفاق می افتد، بعد از ظهور امام مهدی (علیه السلام) هم خلیج فارس باشد ایرادی ندارد، مگر با جایی از دین مشکل یا تعارض دارد، البته، طبیعتا معنای کلام شما این نبود، ولی خب این یک نقشه است و یک بخشی از یک سرزمین است، و ان شاء الله که ما بتوانیم مدافعان خوبی باشیم برای سرزمین های خودمان و برای هم وطنان خودمان و ان شاء الله که خداوند خیر بدهد به شما که به دنبال حق و حقیقت هستید، نه صرفا بحث تعصبات.

اتاق فرمان، امکانش هست که من الان پیام بخوانم و بعد به سراغ تماس ها برویم ؟ اگر کسی هست که تماس گرفته و خیلی وقت است که منتظر است، اگر مخالف است بیارید، اگر موافق است اجازه بدهید من چند تا پیام بخوانم، امکانش هست؟ بسیار خوب، متشکر، مخالف نداریم، خیالتان راحت باشد، اتاق فرمان اگر مخالف تماس گرفت اصلا بدون اینکه به من بگویید؛ یعنی اگر کسی مدافع عنوان جعلی خلیج عربی به جای خلیج فارسی بود، بدون اینکه به من اطلاع بدهید به استدیو وصل کنید!

سوالاتی که برای فرستاده اید، یک مقداری پیام این بزرگوار را مختصرش کنم، در یک جمله این سوالی که اینجا نوشته شده است واضح و مشخص است، که ایشان گفته اند که نه خلیج فارس بگوییم نه خلیج عرب بگوییم، خلیج اسلامی چه ایرادی دارد که نام آن را بر خلیج فارس نمی گذارید؟

اولا که ما اسم نمی گذاریم بر روی آن خلیج، این اسم صاحب دارد و صاحبش مردمی بودند که در این سرزمین زندگی می کردند، و آن ها این اسم را قرار دادند، اینکه امروز من بیایم اسم این دریا را عوض بکنم و فردا شما بیایید اسم دیگری روی این دریا بگذارید، این نمی شود، این نشدنی است، هیچ کجای دنیا هم مناطق به این مهمی و ابعاد مختلف اقتصادی و سیاسی اسم گذاری نمی شود، و اینکه چرا ما نمی گوییم خلیج اسلامی، خب چرا باید بگوییم خلیج اسلامی؟ اسم خلیج فارس، خلیج فارس بوده است، آن روایتی هم که حتی مخالفین شیعه نقل کرده اند، گفته اند دریای فارس پیامبر گفته، چه دلیلی دارد که ما بخواهیم بگذاریم خلیج اسلامی؟! حالا مثلا ما اسمش را گذاشتیم خلیج اسلامی، صرفا ضرر است و کار درستی نیست اگر بخواهیم این کار بکنیم، و این همه ما در این برنامه آمدیم برای شما ابعاد دینی و تاریخی نام خلیج فارس را گفتیم، اگر لازم بود خود پیامبر همان موقع می توانستند بفرمایند که این دریا را اسمش را دریای اسلامی بگذارید، یا مناطق دیگر را بگویند که این اسم را عوض می کنم و این اسم جدید را رویش بگذارید و عنوان اسلامی را به این ها اضافه بکنید، نه این چنین کاری را پیامبر اسلام انجام نداده اند، شما ببینید عربستان سعودی، می گویند عربستان سعودی، یعنی یک مملکت را زده اند به نام یک خاندان – آل سعود - یک مملکت را به نام یک خاندان زدید، حالا شما که آن جا را قبضه کرده اید، آل سعود آمد و به کمک استعمار توانستید آنجا مسلط بشوید، الان هم به لطف آن چیزی که زیر پای شما در زمین است توانسته اید امرار معاش بکنید و – حکومت شان آل سعود را می گویم- ظلم بکنید و ظلم خودتان را استمرار ببخشید، و از همان چیز تناول کردید و دیگران شیر شما را دارند می دوشند و می خورند، این دیگر دلالت بر این ندارد که ما هم اجازه بدهیم که شما بیایید این جا خلیج فارس را هم بخواهید به نام خودتان بزنید یا اسم دیگری بخواهید رویش بگذارید، آن جا شرایطش متفاوت بوده، شاید آنچنان که شاید مقاومت نشده در مقابل شما، یا شرایط طوری شده است که به کمک استعمار شما طوری توانستید کار پیش ببرید که شرایط بر وفق مراد شما پیش رفت، البته اینطور نمی ماند ان شاء الله و جوابش را خواهید گرفت، ولی به هر حال اینکه شما یک شبه جزیره را آمده اید به اسم خودتان زده اید، یک کشور را به اسم خودتان زده اید، فکر نکنید که جای دیگر هم همچنین امکانی برای شما مهیا هست، نه خیر چنین چیزی نمی شود.

مطلب دیگر درمورد واژه عرب که من گفتم، سوال راجع به اینکه واژه عرب قدمتش به چه شکلی است؟ ببینید ظاهرا اگر خلاف این را کسی سراغ دارد می تواند به ارائه بدهد و به ما بگوید، اما آن چیزی که ما تا الان پیدا کرده ایم و این را باستان شناسان و مورخین گفته اند، چراکه ما تمام آثار باستانی را که بررسی نکرده ایم، و آن یک سری علوم خاصی را نیاز دارد، اگر کسی بخواهد این چنین ادعایی را بکند، این ادعای زیادی است، ولی عزیزانی که بررسی کرده اند، آن چزی که گفته اند همین است که در زمان داریوش هخامنشی، سرزمین هایی که آقای داریوش هخامنشی داشته است به عنوان سرزمین های تحت کنترل خودش نام می برده، یکی از نام هایی که برده است، همین عرب بوده است، حالا چطور شد که به اسم عرب نام گذاری شد؟ برخی ها احتمال این را داده اند که در شبه جزیره عربستان، یک قومی بوده است که بیشتر ایرانی ها با این ها آشنا بوده اند و به همین خاطر این اسم را بر بقیه تعمیم داده اند، و شبیه به همین را ما در رابطه با پارس هم می گویند؛ یعنی می گویند پارس که باقی مانده است، به خاطر آشنا شدن مردمانی به قوم پارس بوده است – ایران که همه اش پارس نبوده اند - ولی چون با پارسی ها آشنا شده بودند، دیگر اسم را به کل ایران تعمیم دادند. درمورد عرب ها هم برخی ها این حرف را زده اند که احتمالا این چنین اتفاقی افتاده باشد، و آقای داریوش بوده که اسم عرب ها را عرب معرفی کرد در کتیبه خودش، همان آقای داریوش خلیج فارس را، خلیج فارس نامیده است، نه دریای عرب. یک نکته ای من به شما بگویم؛ برخی ها برای دفاع از این واژه جعلی خلیج عربی، به جای خلیج فارسی، آمده اند گفته اند که عرب ها در آن جا رفت و آمد داشته اند، و در یک دوره ای کشتی هایی که در خلیج فارس بوده است، این کشتی ها متعلق به عرب ها بوده است و یا حتی اگر کشتی های فینیقی ها هم در آن جا رفت و آمد داشتند این ها ذیل پرچم عرب ها تعریف می شدند، ببینید این طور اسم جایی را عوض نمی کنند، این که حالا شما اینجا رفت و آمد داشتید پس اسم این جا را عوض بکنید یک این چنین چیزی درست نیست! اگر این طور است ما هم می گوییم که در همین عربستان هم مردم ایران به حج می روند یا در جا های دیگر رفت و آمد دارند، اجازه می دهید که ما اسم آن جا را عوض بکنیم؟ مثلا بشود عربستان ایرانی! چرا؟ چون ایرانی های زیاد رفت و آمد داشته اند به آن جا، یا یک استان تان را اسمش را تغییر بدهند چرا که ایرانی ها در آن جا زیاد رفت و آمد می کنند، این کشور های کوچکی در حاشیه خلیج فارس هستند مثل امارت و جا های دیگر زیاد هستند دیگر، غیر عرب ها در آن جا زیاد هستند، مثلا اسم آن جا را کلا عوض کنند، این مسئله، مسئله ای منطقی و قابل پذیرش نیست، من مستند این را هم نشان بدهم خدمتتان، الان که حرفش را زدم مستندش را نشان بدهم، جزء این اسکن هایی بود که نخوانده بودم، اتاق فرمان این تصویر مانیتور بنده را نشان بدهید! خلیج فارس گزارش هایی را جمع کرده اند، در این کتاب، زمانی که سعی شد از اسم جعلی خلیج عرب به جای خلیج فارس استفاده بشود کتاب های متعددی نوشته شد، آقای ویلسون این کتاب را نوشته اند، در صفحه شماره 16 این کتاب آمده است که معلوم نیست که کشتی رانی خلیج تا چه اندازه تحت تسلط خود بابلی ها بوده است، ولی این نکته مسلم است که پس از ظهور دولت ایران دیگر قوم مزبور دستی در تجارت بحری خلیج نداشته است، و ملاحان عرب جانشین ایشان شدند، دیگر ممکن است که بابلی ها این جا رفت و آمدی داشته اند ولی بعدش به دست ملاحان و کشتی رانان عرب افتاده، احتمال هم می رود که در تمام ادوار بحر پیمایی خلیج اساسا در دست اعراب بوده است، و فینقی ها و بابلی ها به منزله دلال و واسطه ای بوده اند، که محمولات آن ها را خرید و فروش می کردند، تمام این ادله را همه را یک جا جمع بکنیم ذره ای استدلال نمی شود که ما نام خلیج فارس را عوض کنیم، ذره ای استدلال نمی شود، من دیگر جواب های مقابلش را گفتم، اگر این طور باشد ایرانی ها هم یک جایی رفت و آمد می کنند، بعد دیگر شما هم باید بگویید که اسم آن جا را کاملا عوض بکنید تا ببینیم که این مسئله، مسئله خوبی هست یا نه! اتاق فرمان مخالف داریم یا نه؟ مخالف نداریم! موبدان زرتشتی هم اگر زنگ زدند وصل بکنید، مبلغین زرتشتی هم اگر تماس گرفتند وصل بکنید، خیلی هم خوب.

آقا محمد از آلمان صدای بنده را دارید؟ من صدای ایشان را ندارم، تماس شان از طریق اسکایپ بود یا از طریق تلفن بود؟ حالا اگر فرصت شد دوباره تماس بگیرید با ایشان، الان که دیگر فرصت نیست و به آخر برنامه رسیدم، هفته بعد اگر ایشان تماس گرفتند با اولویت روی خط بیایند، مخالف اصلا امشب نداشتیم، کسی که بخواهد در مقابل خلیج فارس از واژه جعلی خلیج عربی دفاع بکند هم نداشتیم، در مقابلش عزیزانی را داشتیم که عرب زبان بودند و دیدید که چه فرمودند راجع به بحث خلیج فارس، و آن ها خودشان را مدافع خلیج فارس می دانستند، به صورت کلی شاید برخی ها ادعایشان این باشد و تصور بکنند که خلیج فارس واژه ای است که زرتشتی ها بر این دریا، نه این درست نیست، ما درباره اینکه داریوش دین و مذهبش چه بوده - ما تا این جا رسیدم که کوروش زرتشتی نبوده است، گفتیم اگر مخالفی دارد بیاید صحبت بکنیم، کمبوجیه زرتشتی نبوده است اگر مخالفی دارد بیاید صحبت بکنیم- درباره داریوش هم می رسیم و نکاتی را خدمت شما عرض می کنیم درباره داریوش و هر آنچه که دیدید ترجمه ای بود که از متون ساسانیان گذاشته بودند و نقد کرده بودند و نوشته بودند و نوشته بودند و چاپ کرده بودند، که در آن جا دریای عرب آمده بود و این واقعا باعث تاسف و ناراحتی ما است. اتاق فرمان وصل شدند ایشان؟ چون فرصت نیست اجازه بدهید که من این یکی دو دقیقه آخر را چند تا نقشه نشان بدهم.

برخی ها که درباره خلیج فارس می خواهند صحبت بکنند همین طور که شما ملا حظه می فرمایید، آن نقشه های قدیمی را نشان می دهند، من رفتم سراغ روایت و یک سری گزارش های تاریخی ولی برخی ها می روند به سراغ نقشه هایی که قبلا نقشه نگاری هایی که می شده است، در آن خلیج فارس ثبت می شده است، که ملاحظه می فرمایید این نمونه هایی از نقشه های است که عنوان فارس را برای خلیج فارس استفاده کرده اند و بکار برده اند، چند تا نقشه دیگر هم هست که در فضای مجازی معروف است و به راحتی قابل دسترسی هم هست، البته این تصویر را در کتاب ها گرفتیم، این ها دیگر عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ چرا که بعضی ها آمدند بحث نام جعلی خلیج عربی را بجای خلیج فارسی استفاده کردند، خوب پرداخته شد نسبت به این، نقشه های قدیمی است که خلیج فارسی را در آن ها ثبت کردند، نقشه های قدیمی خیلی دقیق نبوده است، شما ببینید اگر این جا آمریکای شمالی باشد، چه وسعتی به آن داده است، که تناسبش به آمریکای جنوبی درست نیست ظاهرا، و همچنین این بخش شمال اروپا هم خیلی دقیق نیست و این طبیعی است، ولی واژه و عنوانی که استفاده می شود در همین ها، راجع به عناوینی است که خلیج فارس را نشان می دهد، این تصویر یک مقداری پایین است چون از کتاب گرفته شده است ولی همین را نشان می دهد، یک سری موارد دیگری هم بود که ما این ها را فاکتور می گیریم و دیگر فرصت نداریم و برنامه مان زمانش به اتمام رسیده است، ان شاء الله موفق و مؤید باشید، من خودم به شخصه خیلی خوش حالم که توانستم به اندازه خودم حداقل همین یک جلسه را درمورد خلیج فارس صحبت بکنم با شما و واقعیت را بگویم، بدون اینکه شعار زده باشد و یک بحثی را داشته باشیم که فقط صرفا شعاری را ما بخواهیم مطرح بکنیم و همان شعار را مدام شروع بکنیم به تکرار کردن یه مقدار مستندات را مطرح کردیم و یک سری اشکالات را بگریم و بدون روتوش حتی به خلیج فارس بپردازیم که الحمدلله امشب این اتفاق افتاد، متشکرم از شما بینندگان عزیز و ارجمند که با ما همراه بودید، هیچ مورد مخالفی تماس نگرفت و هیچ مبلغ زرتشتی تماس نگرفت و پیام هایی هم که به من می دهید برخی از پیام هایتان مرتبط با برنامه نیست البته من اگر زمان باشد همان ها را هم حاضر هستم که پاسخ بدهم، ولی بعضی هایش مواردی است که در سوالات شما آمده است، مواردی است که من در آینده، در برنامه تاریخ بدون روتوش به آن ها می پردازم، و شما هم یک مقداری عجله نکنید در قسمت های بعدی برنامه ان شاء لله به آن ها می رسیم و می پردازیم. بسیار متشکرم از شما فرصتمان تمام شده، در پناه حق باشید التماس دعا از همه شما خوبان، یا علی مدد. خدا نگهدار!

 


تاریخ بدون روتوش>

زرتشت کوروش خلیج فارس در کتب شیعه و اهل سنت فرعون قرآن دریای فارس بحر فارس در احادیث خلیج عربی ایران