ربیع الانام

قسمت پنجم ویژه برنامه ربیع الانام با کارشناسی حجت الاسلام طبسی


 

بسم الله الرحمن الرحیم

تاریخ:27/12/1400

ویژه برنامه ربیع الأنام

مجری:

شاد باش ای مجنون ، صبحِ شامِ غم  آمد

با  قدی  بسی   موزون ،  لیلی  قِدَم  آمد

اسم   اعظم   مکنون  ،  مَظهر   اَتمّ آمد

گنج  گوهر  مخزون  ،  معدن  کَرَم   آمد

آفتاب   لاهوت   از ، مشرق  ازل  سر  زد

تا  ابد  شرر  اندر  ،  آفتاب  خاور    زد

باز  سینه ی سینا ، شعله  از  جگر  بر زد

باز  پور  عمران را ، مرغ شوق دل پر زد

آن که نسخه ى ذاتش، دفتر کمالات است

مصحف کمالاتش، محکمات آيات است

اولين مقاماتش منتهى النهايات است

طور نور وميقاتش پرتوى از آن ذات است

بزم غیب مکنون را اوست شاهد و مشهود

ذات حق بی چون را اوست فیض نامحدود

عاشقان مفتون را اوست غایت مقصود

دوستان دلخون را اوست مهدی موعود

بسم الله الرحمن الرحیم الهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ولعن اعدائهم.

السَّلاَمُ عَلَی الْمَهْدِیِّ الَّذِی وَعَدَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ بِهِ الْأُمَمَ وَعلی آبائه الطّیّبین الطّاهرین المعصومین.

عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما بینندگان جان منتظران جان جانان حضرت مهدی موعود (ارواحنا فداء) در هر نقطه ای از جهان، تبریک و شادباش عرض می کنم فرا رسیدن هزار و صد و  هشتاد و هشتمین سالروز میلاد آن مدار دهر و ناموس عصر و ولی امر و حجت ثانی عشر حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا فداء) را به محضر تمام انبیاء و اولیاء و اوصیا (سلام الله علیهم اجمعین) و همچنین خدمت شما عزیزان، در خدمت شما هستیم به همین مناسبت با ویژه برنامه ربیع الأنام از عش آل محمد (علیهم السلام) شهر مقدس قم جوار کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و از شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عج)، امشب استفاده می کنیم از محضر استاد گرامی و ارجمند جناب حجت الإسلام و المسلمین شیخ محمد جعفر طبسی محقق و استاد حوزه و دانشگاه.

 حاج آقا سلام علیکم خیر مقدم عرض می کنم.

حجت الاسلام طبسی:

علیکم السلام و رحمة الله و برکاته.

بنده هم خدمت شما و بینندگان عزیز تبریک و تهنیت عرض می کنم.

مجری:

خیلی ممنون و متشکرم، فکر می کنم یکی از مباحثی که بسیار مهم هست محورهای مشترک میان شیعیان و عامه و اهل تسنن هست پیرامون حضرت مهدی موعود امام زمان (ارواحنا فداء)؛ اینکه واقعاً ما در مورد حالا موضوع مهدویت به صورت عام و امام مهدی به صورت خاص چه مشترکاتی میان شیعیان و اهل تسنن وجود دارد؟

حجت الاسلام طبسی:

بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین صلی الله علی سیدنا محمد و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین المعصومین الذين أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهيرا.

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً.

کسی که واقعاً در رابطه با مهدویت اطلاعاتش خیلی کم باشد یا مغرض باشد ممکن است این شبهه را مطرح کند که اصلاً امام زمان ربطی به اهل سنت ندارد کمااینکه گوشه و کنار این اباطیل را می گویند در بعضی از شبکه های وهابیت، من به این آقایان عرض می کنم که امام زمان نه مال شیعه هست و نه مال اهل سنت هست، مال همه هست مال همه انسانیت هست مال همه بشریت هست کمااینکه غدیر هم مال ما نیست مال همه هست کمااینکه محرم هم مال شیعه تنها نیست، بله شیعه به غدیر یک اهمیت ویژه ای دارد قابل انکار نیست، شیعه به حضرت بقیة الله الأعظم (روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء) یک عشق و علاقه خاصی را از خودش بروز می دهد و کذا محرم، اما هیچ کدام از اینها دلیل نمی شود که یا محرم یا غدیر یا امام زمان مال شیعه باشد، این یک ادعا هست؛ آن چیزی که این ادعا را ثابت می کند همان چیزی هست که اشاره فرمودید خوب اشاره فرمودید که باید دید آیا میان ما و اهل سنت یا به عبارت دیگر میان طرفداران مکتب اهل بیت و طرفداران سقیفه بنی ساعده طرفداران مکتب خلفاء آیا اصلاً نقطه اشتراکی میان اینها هست یا نه؟ عرض می کنم نه یک نقطه اشتراک نه دو نقطه اشتراک، شاید اگر انسان بنشیند و کتاب های فریقین را با دقت مطالعه کند شاید بتواند به حدود دویست نکته اشتراک برسد.

مجری:

پیرامون مهدویت؟

حجت الاسلام طبسی:

بله میان ما و اهل سنت، حالا من امشب در این فرصت کوتاه خدمت شما و بینندگان عزیز می خواهم به بعضی از این محورها اشاره کنم که بعضی ها نیایند در شبکه های شان مانور بدهند و خلاصه میدان را تنها ببینند و هر چه دل شان بخواهد راجع به امام زمان بگویند، اینطور نیست، این یک نکته.

نکته دوم: مهم ترین محور در رابطه با حضرت ولی عصر محور ولادت هست و بنده معتقدم محورهای دیگر مبتنی است بر اینکه ما این محور را درست کنیم، متأسفانه آقایان می آیند به دروغ به طرفداران خودشان آدرس اشتباه آدرس غلط می دهند آن بیچاره ها هم که اهل اطلاع و مطالعه که نیستند به آنها می گویند که مسئله ولادت امام زمان را اصلاً شیعه ها درآوردند مال شیعه ها هست، اگر بنده امشب از شبکه جهانی ولی عصر برای طرفداران مکتب سقیفه ثابت کنم که بزرگان شما، الآن اسم می برم، در کتاب های شان مسئله ولادت را به آن تصریح کرده اند.

مجری:

نه اینکه متولد خواهد شد، متولد شده است.

حجت الاسلام طبسی:

نه این حرف حرف باطلی هست این حرف به نظر من یک حرف زنگ زده ای است که اینها هر سال دارند تکرار می کنند، این آقایان اگر مرد اند بیایند این حرف های را که من امشب در رابطه با ولادت حضرت ولی عصر (روحی له الفداء) عرض می کنم را بگویند این کتاب ها مال ما نیست، بگویند ما این کتاب ها را اصلاً قبول نداریم، هم ما را راحت کنند هم خودشان را راحت کنند.

إبن الأزرق: این آقا متوفی 510 هست این را عزیزان بیننده خوب دقت کنند تا به حقیقت برسند، إبن خلکان متوفی 681 کتابی دارد به نام «وفیات الأعیان» جلد یک، 571، چاپ مصر، ببینید چه می گوید؛ می گوید

 إبن الأزرق در کتاب تاریخ مفیافارقین ولادت امام را در نُه ربیع سال 258 ذکر کرده

وفیات الأعیان، إبن خلکان، متوفی 681، چاپ مصر، ج 1، ص 571

 البته ما با دو جایش با ایشان موافق نیستیم یکی نُهم ربیع هست یکی سالش هست، اما اصل ولادت چه؟ دارد تصریح می کند، خود إبن خلکان در همین کتابش ببینید چه می گوید، انسان واقعاً از این شبکه های منحط وهابیت تعجب می کند که چرا اینقدر دروغ دارید به مردمان تان می گویید؟ چرا؟ می خندند به شما اگر حقیر بیایم اینجا و در شام ولادت امام زمان بگویم إبن خلکان شما متوفی 681 در کتاب «وفیات الأعیان» ببینید چه می گوید؛ می گوید

«وکانت ولادته یوم الجمعه منتصف شعبان»

وفیات الأعیان، إبن خلکان، متوفی 681، چاپ مصر،

نصف شعبان سنه 255، دقیقاً حرفی هست که شیعه می زند.

دو: إبن طلحه شافعی مذهب متوفی 652 در کتابش «مطالب السؤول»، بنده از آن چاپ قدیمی نقل می کنم، این چندتا چاپ خورده نروند چاپ های جدید را باز کنند بگویند گفته صفحه 89، صفحه 89 همچین حرفی وجود ندارد، می گوید

ولادت آن حضرت در سامرا ذکر شده است

مطالب السؤول، إبن طلحه شافعی، متوفی 652، ص 89

اینهم حرف ما هست.

سه: جناب سبط بن جوزی حنفی مذهب متوفی 654 در کتاب «تذکرة الخواص» صفحه 325 به اصل ولادت اشاره می کند.

تذکرة الخواص، سبط بن جوزی، متوفی 654، ص 325

إبن حجر مکی هیتمی شافعی مذهب، متوفی 974 در کتاب «الصواعق المحرقه» اش به حدیث ولادت اشاره می کند.

الصواعق المحرقه، إبن حجر مکی هیتمی شافعی، متوفی 974.

جناب إبن صباغ مالکی مذهب متوفی 855 در کتاب «الفصول المهمه» چاپ قدیم چاپ یک جلدی صفحه 274 همین حرف ما را می زند و مهم.

الفصول المهمه، إبن صباغ مالکی، متوفی 855، تک جلدی، ص 274

سخن جناب شبلنجی شافعی مذهب متوفی 1290 هست ایشان کتابی دارد به نام «نور الأبصار» یک جلدی هست، صفحه 187 می نویسد

امام در نیمه شعبان سال 255 متولد شده.

نور الأبصار، شبلنجی شافعی، متوفی 1290، تک جلدی، ص 187

بعد این را اضافه می کند می گوید:

و همچنان باقیست تا اینکه با حضرت عیسی بن مریم ملاقات کند.

اینها حرف های هستند که ما می زنیم، الآن در اینجا متأسفانه بعضی ها، البته من عرض نمی کنم که همه اهل سنت ولادت را قبول دارند، نه، بعضی های شان قبول ندارند ولی شاید بیش از 30 یا 35 نفر از علمای اهل سنت اصل ولادت را قبول دارند حالا یک عده ای آمدند برای آنکه اصل ولادت را به اصطلاح خودشان کمرنگ کنند ایجاد شک کردند ایجاد شبهه کردند شبهۀشان این هست که شمای که می گویید ولادت امام زمان قطعی هست چرا صحیح بخاری مسلم به حدیث ولادت اصلاً اشاره نکرده اند؟ بسیار خوب بخاری متوفی 256 است بدون تردید، امام زمان چه زمانی متولد شدند؟ 255، مسلم متوفی چه زمانی هست؟ 261؛ یعنی چند سالی میان وفات بخاری و وفات مسلم با ولادت امام زمان تفاوت آنچنانی وجود ندارد، مستشکل حرفش این هست که اینهای که نزدیک بودند به عصر ولادت چرا مسئله ولادت را نقل نکرده اند؟ کار به عکس هست ما مطالبه گر هستیم از این دو نفر، این ما هستیم که به این دو نفر می گوییم شما چرا حدیث ولادت را نقل نکردید؟ مشکل تان چه بوده با امام زمان که نقل نکردید؟ این یک.

دو: به این آقایانی که منکر اند عرض می کنم آیا ما یک اصلی داریم به نام این اصل که هر روایتی که در صحیح بخاری و مسلم نیامده ضعیف هست؟ بگویند برای ما، آیا این اصل را شماها تأسیس کردید یا خود بخاری؟ اتفاقاً بخاری عکسش را می گوید بخاری می گوید

«کم من صحیح ترکته»

می گوید من روایات صحیحۀ زیادی هست که در صحیح بخاری نیاوردم، چه بسا یکی از احادیث صحیحه ای که ایشان نیاورده حدیث ثقلین است که ایشان متأسفانه نیاورده و چه بسا یکی از روایاتی که ایشان نیاروده حدیث متواتر و صحیح غدیر است این را هم ایشان را نیاورده، آیا کسی جرأت می کند بگوید حدیث ثقلین ضعیف هست؟ بله آقایانی که پیرو إبن تیمیه هستند همچین حرفی می زنند، آیا کسی جرأت می کند بگوید حدیث غدیر «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» درست نیست؟ اگر بگویند درست نیست به اینها می گویم «سیر اعلام النبلاء» تان دو جا ذهبی متعصب در رابطه با حدیث غدیر می گوید

«أتیقن أن رسول الله قاله»

آن وقت ذهبی می گوید «أتیقن أن رسول الله قاله» بخاری 256 ماشاءالله کتابش را حجیم کرده در هر بابی بیست روایت سی روایت چهل روایت قطار کرده و آورده ولی پرهیز کرده از این که روایت ولادت را بیاورد، پس اولاً نبود روایت در این دو کتاب دلیل بر ضعف روایت نیست این را آقایان توجه کنند نگویند فلان روایت چون در بخاری نیست پس ضعیف هست، من به این آقایان می گویم ازدواج عمر با ام کلثوم کجای بخاری هست؟ کجای مسلم هست؟ پس چرا می گویید درست هست؟ و حال آنکه نه بخاری این روایت را آورده و نه مسلم این روایت را آورده، پس هیچگونه جای برای شک و شبهه نیست که بگویند این روایت یعنی روایت حدیث ولادت چون بخاری نیاورده و چون مسلم نیاورده پس می شود یک روایت ضعیف، اینهم  دوتا.

سه: به این آقایان عرض می کنم خیلی ما را از شک و شبهه نترسانید خیلی خبری نیست لُب حرف این آقایان یک کلمه هست اینها که می گویند حدیث ولادت اشتباه است این حرف ها که حرف های شماها نیست شما این حرف ها را یا از إبن تیمیه گرفتید یا از إبن الجوزی گرفتید یا از ذهبی در «سیر اعلام النبلاء» گرفتید، حالا توضیح می دهم؛ ذهبی می رسد به شرح حال امام حسن عسکری؛ بعد از آنکه از امام تجلیل می کند اینها همه اش بماند، می رسد به آن اصل موضوع و آن مسئله ولادت است از سه نفر نقل می کند مرسل نه مسند که این سه نفر می گویند امام حسن عسکری به اصطلاح عقیب نداشته امام حسن عسکری فرزند نداشته یکی آنها طبری هست، من از ذهبی سؤال می کنم طبری در علم نسب ید طولای دارد؟ اصلاً، ایشان که اصلاً نسب شناس نیست، دو: شما از شخصی به نام إبن الساعد نقل می کنی که او گفته امام حسن عسکری، این تعبیر من هست، فرزند نداشته و جالب اینجاست در بعضی از کتاب های اینها دیدم تصریح می کنند، خیلی خنده دار هست، تصریح می کنند که بعضی از روافض می گویند حسن عسکری فرزند نداشته اما اسم نمی برند، به این آقایان عرض می کنم یکی از روافضی که شما به او می گویید رافضی شیخ مفید هست قرن پنجم هست ایشان در کتاب «الإرشاد» اش تصریح می کند به اینکه امام حسن عسکری یک فرزند بیشتر نداشته، دیدید؟ چطور دارند سر مردم شیره می مالند و دارند در هر ساله اینها ایام نیمه شعبان این مسئله ولادت را علم می کنند، عرض کردم کسی که واقعاً از کتاب های اینها بی خبر باشد باور می کند ولی کسی که متعصب نباشد حرف إبن الأزرق شان باید برایش دلیل باشد و حرف إبن خلکانی که در «وفیات الاعیان» الآن نقل کردم باید برایش حجت باشد و حرف إبن صباغ مالکی مذهب باید برایش حجت باشد و حرف إبن طلحه، إبن طلحه مال هفتصد هشتصد سال قبل هست ایشان تصریح می کند به ولادت امام زمان، آن وقت حالا یک سری خیلی ببخشید علقه مضغه، یک سری جوجه وهابی اینها مرتب دارند می آیند روی خط و مسئله ولادت را می برند زیر سؤال.

 نتیجه بگیرم: ولادت امام زمان در میان طرفداران مکتب اهل بیت یک مخالف ندارد اما نسبت به اهل سنت برخی های شان نفی می کنند ولی برخی از بزرگان شان مسئله ولادت را تثبیت کرده اند.

مجری:

أحسنتم، خیلی ممنون و متشکرم، تا اینجا بالاخره بحث مشخص شد در مورد ولادت.

خب جناب استاد پس مشخص شد که اینها در حقیقت دارند یک دروغی را مطرح می کنند و از آن قاعده دارند استفاده می کنند، دروغ هرچه بزرگتر باشد ظاهراً باور پذیرتر باشد، اینها دارند این دروغ را تکرار می کنند، و به آن رنگ و لعاب هم می دهند، شاخ و برگ می دهند، که امام حسن عسکری اصلاً فرزندار نمی شد اصلاً خب این قضیه که مطرح شد و پاسخ فرمودید می خواهیم ببنیم که در مورد نسب حضرت آیا اشتراکات دیگری هم پیرامون نسب حضرت آیا اشتراک وجود دارد یا خیر؟ بفرمایید.

حجت الاسلام طبسی:

در اینکه امام زمان نسب اصلی اش برمی گردد به رسول خدا این آقا خیلی مهم است محوری است مشترک میان ما و اهل سنت، اکثر کتاب های اینها که مسئله حضرت مهدی را عنوان می کنند به نسب آقا هم اشاره می کنند، حالا من به چندتا از این روایات اشاره کنم،

«رجل منّی»

حرفهای پیغمبر است، رسول خدا فرمودند مردی است از من،

«رجل من عترتی»

مردی است از عترت من

«رجل من اهل بیتی»

مردی است از اهل بیت من

اما منابع، این روایات را یکی از کسانی که در کتابش جاهای مختلف به عبارات گوناگون و به اسانید متعدد نقل کرده امام احمد بن حنبل است، احمد بن حنبل متوفی 241 است، در مسند جلد3، صفحه 36 ابی العلاء متوفی 307، در مسندش جلد2 صفحه 274، و مهمتر از این دومنبع استاد بخاری است، شیخ بخاری است کسی است به نام ابن ابی شبیه، متوفی 235، این را خواهش می کنم بینندگان عزیز به این متن خوب دقت کنید، متن را دارم از کسی می خوانم که قبل از ولادت امام زمان از دار دنیا رفته، شیخ بخاری استادش در  کتاب المصنف جلد15، صفحه 198، از وجود مبارک آقا امیرالمؤمنین از رسول خدا روایت نقل می کند که امام زمان

«رجل من اهل بیتی»

یعنی چه؟ امام زمانی که در زمان پیغمبر و امیرالمؤمنین هنوز متولد نشده آقا دارند از اوصافش از حسب و نسبش از نسب پاکش آقا دارند خبر می دهند، نباید به این لاتاإلاتی که گاهی گوشه و کنار در رابطه با نسب اهل بیت هست گوش داد، این محور محور مهمی است، ممکن است کسی شبهه کند بگوید شما که می فرمایید امام زمان نسبش برمی گردد به پیغمبر اکرم در بعضی از روایات دارد که من ولد الحسین، در بعضی روایات دارد من ولد فاطمه اتفاقاً بخاری در کتاب التاریخ الکبیرش به این روایت اشاره می کند که حضرت فرمود، پیغمبر اکرم فرمود

«المهدی منی من ولد فاطمه»

حالا ممکن است چگونه میان این سه طایفه از روایات جمع می کنید، یک طایفه از روایات که الآن خواندیم، که امام زمان (ع) از نسل پیغمبر است، طایفه دوم از روایات که الحمد الله کم هم نیست در منابع اهل سنت، که امام زمان از نسل فاطمه (س) هست، طایفه سوم هم که باز در کتاب های اهل سنت وجود دارد که ایشان از نسل حسین بن علی است، جواب، یک جواب خیلی ساده به این آقایان عرض می کنم، مگر فاطمه زهرا دختر پیغمبر نیست، مگر سید الشهدا فرزند پیغمبر نیست؟ خود پیغمبر از ایشان به عنوان ولدی فرزند من تعبیر می کند، خب پس با این بیان دیگر مسئله حل می شود، با توجه به اینکه این دو دسته از روایاتی هم که هست در عین حال این دوطایفه از روایات را به چه کسی برمی گردانیم به منبع اصلی منبع اصلی چه کسی هست وجود مبارک پیغمبر اکرم است،  پس این می شود محور دوم در رابطه با آقا امام زمان اما محور سوم.

مجری:

قبل از اینکه اشاره بفرمایید چون روایاتی هم هست من ولدا لحسن،

حجت الاسلام طبسی:

آن را ما قبول نداریم، نظر من است این روایاتش ضعیف است، من ولد العباس هم هست، آن هم هست همه اینها را در 20 -30 سال قبل بحثش را کردیم و پنبه همه اینها را زدیم، اما من ولد فاطمه الی ماشاء الله، من ولد الحسین الی ما شاء الله است، اگر کسی کفایة الأثر مرحوم خزاز قمی متوفی قرن 4 را مطالعه کند و متعصب نباشد، می بیند که صحابه بزرگ پیغمبر اکرم اینها روایات زیادی را ایشان نقل می کند که من ولد الحسین است، اینها را ما نمی توانیم، در مقابل روایات من ولد الحسن یا در مقابل روایت من ولد العباس قرار بدهیم، اما محور دیگر و آن اجرای عدالت مطلق در حکومت امام زمان، چه کسی نقل می کند؟ یکی از علمای اهل سنت بنام ابن حماد، متوفثی 228 یعنی قرن 3، صفحه 98 از امام محمد باقر روایت نقل می کند که

«إذا قام مهدینا و عدلة فی الرعیّه»

هر وقت مهدی ما قیام بکند و میان مردم و رعیت عدالت را برگذار کند

«إنْ أَطَاعَهُ فقد أَطَاعَ اَللَّهَ »

خیلی مهم است این روایت  این را من از کافی و کلینی نقل نمی کنم، این را من از امالی صدوق و مفید بحار علامه مجلسی نقل نمی کنم، از فتن ابن حماد قرن سوم نقل می کنم، که امام محمد باقر فرمود: هر کس از امام زمان اطاعت کند از خدا اطاعت کرده،

«وَ مَنْ عَصَاهُ فَقَدْ عَصَى اَللَّهَ»

هر کس امام زمان را عصیان کند نافرمانی کند خدا را عصیان و نافرمانی می کند

اجازه بدهید من از این روایت در شام ولادت امام زمان در مسئله عصمت امام زمان را استفاده کنم، الآن ممکن است بعضی تعجب کنند بگویند آقا مگر می شود از این روایت امام زمان را استفاده کنید، عصمت فقط برای پیغمبر اکرم و ملائکه هست،  می گویند خیر اینطور نیست، عصمت بعد از انبیاء برای اهل بیت است، و این را من در جای خودش هم از آیه قرآن استفاده کردم، و هم از روایاتی که قطعاً نزد اهل سنت صحیح است که الآن نمی خواهم وارد این بحث بشوم اما این جایی که حضرت می فرمایند هر کس از امام زمان اطاعت کند از خدا اطاعت کرده از این آقایان که همیشه سعی می کنند عصمت را برای ائمه اهل بیت نفی کنند می پرسم کسی که اطاعتش اطاعت خدا باشد، و عصیانش و نافرمانی اش نافرمانی خدا باشد، خدا را معصیت می کند؟ این است این محور ها متأسفانه در رابطه با امام زمان کمتر روی آن بحث شده است، بسم الله محور دیگر، فرود آمدن حضرت عیسی بن مریم این در روایات اهل سنت وجود دارد که الآن من فقط به یک منبع اشاره می کنم، جناب آقای سلمی شافعی مذهب متوفی قرن 7 درکتاب عقد الدررش صفحه 274 آقایان مراجعه کنند، از وجود پربرکت آقا امیرالمؤمنین روایت نقل می کند که وقتی امام زمان (ع) ظهور می کند عیسی بن مریم از طرف خدا مأموریت پیدا می کند که بیاید زمین، می آید زمین بعد امام زمان رو می کند به حضرت عیسی و می گوید

«صلّ بالناس»

برو با مردم نماز بخوان،

حضرت عیسی جواب می دهد که

«لک اقیمة الصلاة»

این نماز برای من برپا نشده برای من آماده نشده این نماز برای شما آماده شده

شما باید امام جماعت این نماز باشید، تا می رسد به اینجا

«فیتقدم المهدی فیصلی بالناس»

در اینجا

«و یصلی عیسی خلفه»

امام چه کسی شد؟

مجری:

امام زمان

حجت الاسلام طبسی:

مأموم چه کسی شد؟

مجری:

حضرت عیسی

حجت الاسلام طبسی:

نه تنها ایشان پشت سر امام زمان نماز می خواند روایت دارد

«و یبایعه»

آن وقت اگر بنده الآن بیایم بگویم از این روایت برتری امام بر حضرت عیسی استفاده می شود، ممکن است بعضی سر و صدا راه بیاندازند، آقا سر و صدا ندارد اینجا بدون تردید امام زمان برتری دارد بر عیسی بن مریم، حجت خدا است، کجای حرف من ایراد دارد کجای حرف من اشکال دارد، این هم یکی از محورهای مهمی است در رابطه با امام زمان (ع)؛ اما محور دیگر محبوبیت و مقبولیت عمومی امام زمان نزد همه مردم، چه کسی نقل می کند روایتش را؟ باز جناب سلمی شافعی مذهب در عقد الدرر صفحه 37 روایتی را از جناب ابو سعید خدری که یکی از صحابه پیغمبر است نقل می کند از پیغمبر اکرم،

«یحبه ساکن السماء و ساکن الأرض»

ما که از ساکن السماء اطلاعی نداریم ما که از ساکن أرض هم اطلاعی نداریم، اما این روایت از آن استفاده می شود که تمام سکان آسمان و سکان زمین امام زمان روحی له الفداء را دوست خواهند داشت، از این چه استفاده می شود؟ مقبولیت، محبوبیت امام زمان، و روایتی دیگر را جناب حجر در کتاب القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر نقل می کند که عجیب است این روایت که وقتی امام زمان طلوع می کند و ظهور می کند

«فیفرحه به اهل السماء»

روایت اول داشت

«یحبه ساکن السماء و الأرض»

اینجا دارد که

«فیفرحه به اهل السماء»

از این بالاتر

«و الوحش و حیتان البحر»

درندگان و ماهیان دریا

اینها همه اش کنایه از مقبولیت امام زمان است،همه اینها وقتی که می شنوند که امام زمان قیام کرده خوشحال می شوند، این هم یک محور، روایات این هم در کتاب های ما هست و هم در کتاب های اهل سنت؛ اما امداد های غیبی روایت در رابطه با امداد های غیبی کم نیست یک روایت از آقا امیرالمؤمنین که ایشان از پیغمبر اکرم نقل می کند که

«یمدّه الله بثلاثة آلاف من الملائکة»

چه شد؟ این چه دولتی است؟ این چه حکومتی است؟ این چه نظامی است که امام زمان می خواهد

پیاده کند، طلوع که می کند پروردگار عزوجل 3هزار فرشته به کمک امام زمان می رساند، حالا من نمی دانم، مأموریت این فرشته ها چیست، چکار می کنند، این روایت بخدا برای مردم بیان نشده، از آنطرف وهابیون تکفیری تا می توانند روایات دروغ و جعلی برف انبار می کنند و کلیپ می سازند و منتشر می کنند، اما در مقابلش ما چه وظیفه ای داریم، آیا ما تا الآن این روایاتی که در نه در کتاب های ما نه در اصول کافی نه در کتب اربعه نه در بحار مجلسی کتاب های اهل سنت آیا ما تا الآن توانسته ایم این محورهای اصلی را که عرض کردم شاید به 200 محور برسد، آیا ما تا الآن این محورهای را کلید کردیم و برای دنیا منتشر کردیم؟ نه پس ما هم قاصریم و هم مقصریم نسبت به امام زمان؛ چراغانی کردن خوب عالی شربت و شیرینی خیلی خوب، اینها را ما منکر نیستیم اما ما می گوییم چرا در کنار این کارها چرا آن کارهای اصلی برای جوانها بیان نمی شود، و من اینجا یک گله ای از برادران عزیز اهل سنت بکنم، و آن گله هم این است که این همه روایات در صحاح شما در سنن شما در مجامیع حدیثی شما وجود دارد چرا این روایات را در نیمه شعبان برای مردمان تان تبیین نمی کنید؟ واقعاً از چه وحشت دارید،

«یمده الله بثلاثة آلاف من الملائکة»

را اگر در مجالس برای جوانهایتان برای مردمان تان بگویید چه می شود؟ چرا خودتان را از امام زمان جدا می کنید، چرا این فاصله را خودتان ایجاد کردید، من یک وقت کتاب های اهل سنت را راجع به امام زمان مراجعه می کردم، کتاب هایی که متسقلاً  راجع به امام زمان نوشته اند، این را هم اشاره می کنم، آنهایی که می گویند در رابطه با امام زمان اهل سنت کتاب ندارند، بشنوند این کتاب برای ابن حجر حیتمی مکی هست، القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر، این یک کتاب، این کتاب دوم، جناب سلمی شافعی متوفی قرن 7، عقد الدرر فی اخبار المنتظر، این کتاب سوم العرف وردی فی اخبار المهدی، سیوطی شافعی مذهب متوفی قرن 10 هست، و مهمتر از این کتاب ها آن یکی دو کتابی که از آن حدث خواندم دانی برای قرن  هست کتابی بنام سنن چاپ شده این کتاب از اول تا به آخر در رابطه اما زمان است، اینها را چرا برای مردم نمی گویید؟ چرا مردم را در یک سطح کوتاه نگه داشتید، خلاصه کنم در این امام زمان یک روزی خواهد آمد در این هیچ گونه بحثی در میان اهل سنت وجود ندارد، این خلاصه ای است که امشب در محضر شما و بینندگان عزیز بیان شد.

مجری:

احسنتم طیب الله انفسکم جناب استاد حجت الإسلام و المسلمین شیخ محمد جعفر طبسی، ان شاء الله موفق و مؤید باشید

حجت الاسلام طبسی:

انجام وظیفه می کنیم، هم قاصریم نسبت به امام زمان و الله و هم مقصریم مگر خدا از تقصیرات ما بگذرد

مجری:

ان شاء الله به عنایت حضرت، خیلی ممنون و متشکر

هر روز، روز نیمه شعبان عاشق است

هر روز انتظار فرج تا وصال تو

تشکر می کنم از شما بینندگان و همراهان گرامی مجدداً تبریک و تهنیت عرض می کنم ان شاء الله تا برنامه دیگر تا مناسبت دیگر شما را به ایزد منان می سپارم، و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

 


ربیع الانام>

امام زمان صلوات الله علیه دیدگاه شیعه و اهل سنت پاسخ به شبهات مهدوی