سایر قسمت ها
حبل المتین _ امامت الهی از منابع شیعه و اهل سنت

قسمت صد و هفتاد و پنجم برنامه حبل المتین با کارشناسی آیت الله سید محمد حسینی قزوینی
موضوع: علم غیب ائمه اطهار (علیهم السلام) و آگاهی به اعمال تمام بندگان!


دیگر قسمت ها

 بسم الله الرحمن الرحیم

31/02/1402

موضوع: علم غیب ائمه اطهار (علیهم السلام) و آگاهی به اعمال تمام بندگان!

برنامه حبل المتین

فهرست مطالب این برنامه:

برگی از دفتر عظمت وجودی حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)

نصیحت پدرانه آیه الله حسینی قزوینی به دختران و زنان هنجارشکن!

خلاصه‌ای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

بیانی در اثبات علم غیب ائمه اطهار (علیهم السلام) در آیینه روایات!

اشراف و آگاهی ائمه اطهار (علیهم السلام) به اعمال و رفتار تمام بندگان!

تماس‌های بینندگان برنامه

مجری:

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمؤمنین علی بن أبی طالب و الأئمة المعصومین (علیهم السلام)

السلام علی المهدی الذی وعد الله به الأمم السلام علی ربیع الأنام و نضرة الأیام السلام علیک یا بقیة الله

سلام و درود و ارادت و تحیت به محضر مهربان و بامحبت و دوست داشتنی شما مردم عزیز، بینندگان گرانقدر «شبکه جهانی حضرت ولی عصر». خیلی خوش آمدید به برنامه زنده «حبل المتین» در یک شب سراسر نور و سرور و شادی اهلبیت عصمت و طهارت.

امروز اول ماه ذیقعده و سال روز ولادت باسعادت بی بی جان کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) بود.

ذیقعده شد و بهار ایران آمد * در مشهد و قم دو گنج پنهان آمد

در روز یکم کریمه آل رسول * در یازدهم شاه خراسان آمد

این دهه، دهه شادی است و به همه شما تبریک عرض می‌کنم. در میانه دهه هم بزرگداشت امامزادگان هست و هم بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاه چراغ است.

یازدهم ذیقعده هم ولادت باسعادت مولایمان حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثناء) است. خدمت همه شما تبریک عرض می‌کنم.

امروز روز دختر هم بود. این روز را به همه دختران مؤمن و عفیف و باحجاب و ولایی و علوی و زهرایی و حسینی و زینبی و مهدوی تبریک عرض می‌کنم. دخترانی که با عفت و با حیا هستند و به دنبال راه و رسم حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) و به ویژه بهترین دختر دنیا کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) هستند.

شعار جشن‌های امسال و این روزهای حرم کریمه اهلبیت "بهترین دختر دنیا" است. ما دعاگویتان بودیم و دعاگویتان هستیم. شب گذشته و امروز و هرزمانی که به حرم کریمه اهلبیت مشرف شدیم، به یاد همه بینندگان عزیز بودیم.

امشب هم توفیق داریم در محضر صدیق معظم استاد فرزانه حضرت آیت الله حسینی قزوینی باشیم. محضر حضرت استاد سلام عرض می‌کنم و عرض تبریک دارم؛

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته؛ من هم دهه کرامت و میلاد صدیقه صغری فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و مولایمان حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثناء) را تبریک عرض می‌کنم و از طرف همه بینندگان عزیز عرض می‌کنیم:

السلام علیک یا بقیة الله فی أرضه السلام علیک یا میثاق الله الذی أخذه و وکده السلام علیک یا وعد الله الذی ضمنه السلام علیک یا صاحب المرئی و المسمع فما کان لنا شیء الا و انتم له السبب و الیه السبیل

خدمت همه بینندگان عزیز و عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت خالصانه‌ترین سلامم را تقدیم می‌کنم و موفقیت همه عزیزان را از خداوند منّان خواهانم. ابتدا یادی از حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) می‌کنیم.

در رتبه ز انبیاء مقدم زهراست  *  همتای علی مرد دوعالم زهراست

شیعه و سنی در رابطه با عظمت حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) از همه انبیاء الهی از رسول اکرم نقل کرده‌اند که نور من و علی و فاطمه و حسن و حسین هزاران سال قبل از خلقت حضرت آدم آفریده شده است.

«سیوطی» متوفای 911 هجری و قبل از او «ابن تیمیه» متوفای 728 هجری توسل حضرت آدم به وجود مقدس نبی گرامی اسلام و امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسین را نقل کرده‌اند. بنابراین ما با دلیل عرض می‌کنیم:

در رتبه ز انبیاء مقدم زهراست * همتای علی مرد دوعالم زهراست

برگوی به آنکه اسم اعظم جوید * شاید که تمام اسم اعظم زهراست

یا مولاتی یا فاطمة أغیثینی

مجری:

حضرت استاد خیلی ممنون و متشکرم. معمولاً برنامه «حبل المتین» و برنامه‌هایی که در محضر حضرت استاد هستیم اولاً با نام و یاد حضرت صدیقه طاهره و سپس مولایمان و آقاجانمان حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) آغاز می‌شود.

امروز با توجه به اینکه روز ولادت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) ولی نعمت ما و روز دختر بود، دوست داریم شروع بحثمان را قدری در خصوص شخصیت و مقام و منزلت آن بزرگوار صحبت کنیم تا به سراغ موضوع ثابت برنامه برویم.

برگی از دفتر عظمت وجودی حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین الحمدلله و الصلاة علی رسول الله و علی آله آل الله لاسیما علی مولانا بقیة الله و اللعن الدائم علی اعدائهم اعداء الله إلی یوم لقاء الله

أفوض أمری إلی الله إن الله بصیر بالعباد حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر یا أبا صالح المهدی ادرکنی

بنا به نقل بعضی مورخین نظیر کتاب «نزهة الأبرار»، حضرت معصومه (سلام الله علیها) در اول ذیقعده سال 173 هجری یعنی ده سال قبل از شهادت پدر بزرگوارشان به دنیا آمدند.

سال وفات حضرت فاطمه معصومه هم دهم ربیع الثانی سال 201 هجری است، یعنی هفده سال بعد از شهادت پدر بزرگوارشان و یک سال قبل از شهادت امام رضا (علیه السلام) در بیست و هفت سالگی از دنیا رفتند. یعنی عمر دقیق حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) بیست و هفت سال و پنجاه و دو روز بوده است.

در کتاب «أنوار المشعشعین» اثر «مرحوم مستنبط» (رضوان الله تعالی علیه) یکی از علمای بزرگ و سرشناس حوزه علمیه نجف جلد یک صفحه 211 روایتی نقل شده است که این روایت چند پیام دارد. من همین یک روایت را قدری توضیح می‌دهم و ان شاءالله به بحثمان می‌پردازیم. قبل از برنامه ما هم ویژه برنامه‌ای در رابطه با حضرت معصومه (سلام الله علیها) بوده است.

نقل شده است عده‌ای از شیعیان به مدینه رفتند و می‌خواستند خدمت امام کاظم (علیه السلام) مشرف شوند. آن‌ها سؤالاتی پیرامون مسائل اعتقادی و کلامی و توحیدی و احکام داشتند. وقتی به مدینه در خانه حضرت رفتند، امام کاظم به مسافرت رفته بودند و برای آنها امکان اقامت در مدینه تا زمانی که حضرت برگردند نبود.

آن‌ها داشتند با غم و غصه زیادی از در خانه امام کاظم برمی گشتند که حضرت فاطمه معصومه پشت در می‌آیند. حضرت آن زمان به بلوغ نرسیده بودند و هنوز خردسال بودند.

ظاهر قضیه این است که حضرت آن زمان زیر پنج سال داشتند. با توجه به اینکه سال 179 سال تبعید امام کاظم از مدینه به بغداد بود و سال 183 هم حضرت شهید شدند. امام کاظم آن چهار سال در زندان بغداد تحت نظر بودند.

حضرت فاطمه معصومه به این افراد گفت: چه سؤالاتی از پدرم داشتید؟ سؤالات خود را به من بدهید. حضرت سؤالات را گرفتند و پاسخ تمامی آنها را نوشتند.

آن‌ها به خارج از مدینه برگشتند و دیدند که حضرت موسی بن جعفر دارد به طرف مدینه می‌آید. آن‌ها بسیار خوشحال شدند، خدمت امام کاظم رفتند و قضیه را گفتند. حضرت فرمودند: نامه را به من بدهید، آن‌ها هم نامه را دادند. حضرت موسی بن جعفر نامه را خواندند و از خواندن پاسخ‌هایی که حضرت معصومه داده بودند، خوشحال شدند و فرمودند: پدر به قربانش برود!

ببینید حضرت فاطمه معصومه چه جایگاه و مقامی دارد که اولاً در دوران طفولیت به سؤالات شیعیان پاسخ می‌دهند، همانند امام جواد و امام هادی (علیهم السلام) که در دوران طفولیت هر سؤالی می‌کردند پاسخ می‌داد.

نسبت به حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) داریم که حضرت در قنداقه بودند و به سؤالات افراد جواب می‌دادند.

من ندیدم کسی پیرامون این موضوع کار کرده باشد که حضرات ائمه معصومین به سؤالات اعتقادی و سؤالات احکامی و اخبار از نیات طرف مقابل در دوران طفولیت حتی در قنداقه پاسخ می‌دادند.

به نظر من اگر این مطالب جمع شود مجموعه کاملی خواهد شد، زیرا این موارد یکی دو مورد نیست. موارد متعددی از ائمه اطهار (علیهم السلام) نقل شده است که آن بزرگواران در دوران خردسالی به بغرنج‌ترین مسائل پاسخ دادند و از نیات افراد خبر دادند.

یکی از اصحاب امام صادق (علیه السلام) آمدند و سؤالی داشتند. امام کاظم (علیه السلام) که هنوز از شیر گرفته نشده بودند، پاسخ دادند. نکته جالب این است که حضرت فرمودند: نوزادی برای شما آمده است و اسمی برای او انتخاب کرده‌اید که این اسم مرضی خداوند نیست. اسم دختر خود را عوض کن. راوی می‌گوید: من جا خوردم، انگار آب یخی بر سر من ریخته باشند. من نام دختر خود را «حمیراء» گذاشته بودم که یکی از اسامی عایشه هست.

ما از اینطور قضایا در زندگی اهلبیت زیاد داریم. قرآن کریم هم در شرح حال حضرت عیسی (علیه السلام) که یک ساعت از به دنیا آمدنشان می‌گذشت، می‌فرماید:

(فَأَشارَتْ إِلَیهِ قالُوا کیفَ نُکلِّمُ مَنْ کانَ فِی الْمَهْدِ صَبِیا)

(مریم) اشاره به او کرد، گفتند ما چگونه با کودکی که در گاهواره است سخن بگوئیم؟!

(قالَ إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ آتانِی الْکتابَ وَ جَعَلَنِی نَبِیا)

(ناگهان عیسی زبان به سخن گشود) گفت من بنده خدایم به من کتاب (آسمانی) داده و مرا پیامبر قرار داده است.

(وَ جَعَلَنِی مُبارَکاً أَینَ ما کنْتُ وَ أَوْصانِی بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ ما دُمْتُ حَیا)

و مرا وجودی پر برکت قرار داده در هر کجا باشم، و مرا توصیه به نماز و زکات ما دام که زنده‌ام کرده است.

(وَ بَرًّا بِوالِدَتِی وَ لَمْ یجْعَلْنِی جَبَّاراً شَقِیا)

و مرا نسبت به مادرم نیکوکار قرار داده، و جبار و شقی قرار نداده است.

(وَ السَّلامُ عَلَی یوْمَ وُلِدْتُ وَ یوْمَ أَمُوتُ وَ یوْمَ أُبْعَثُ حَیا)

و سلام (خدا) بر من آن روز که متولد شدم و آن روز که می‌میرم و آن روز که زنده برانگیخته می‌شوم.

سوره مریم (19): آیات 29 – 33

بعضی افراد در فضای مجازی شبهه می‌کنند و می گویند: ما در نماز تشهد می گوییم و به پیغمبر اکرم و ائمه اطهار سلام می‌دهیم. آیا رسول اکرم و ائمه اطهار هم این چنین می‌گفتند و به خودشان سلام می‌دادند؟! حضرت عیسی می‌فرماید: (وَ السَّلامُ عَلَی یوْمَ وُلِدْتُ وَ یوْمَ أَمُوتُ وَ یوْمَ أُبْعَثُ حَیا)

رسول اکرم و ائمه اطهار هم که نمازی غیر از نماز ما نمی‌خواندند. آن بزرگواران خطاب به خودشان می‌فرمودند: «السلام علیک أیها النبی و رحمة الله و برکاته» یا «السلام علینا و علی عباد الله الصالحین». هردو این سلام دادن خطاب به آن بزرگوران است.

بنابراین این روایت جایگاه و علم حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) علم خواندنی و مکتب رفتنی نیست، بلکه علم لدنی است. همانطور که قرآن کریم می‌فرماید:

(وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْما)

و از سوی خود علم فراوانی به او تعلیم داده بودیم.

سوره کهف (18): آیه 65

حضرت فاطمه معصومه از همان دوران کودکی از علم لدنی الهی بهره داشتند. علاوه بر این حضرت دارای جایگاهی بودند که امام معصوم این تعبیر را نسبت به آن بزرگوار فرمودند. گاهی اوقات یک انسان معمولی می‌گوید: "فدایت شوم"، گاهی اوقات یک مرجع تقلید یا رئیس جمهور می‌گوید: "فدایت شوم". یک مرتبه یک امام معصوم و ولی خدا می‌فرماید: "فدایت شوم!"

البته من قبلاً عرض کردم روزی ما با حاج آقای محسنی ملایری خدمت آیت الله العظمی مرعشی نجفی بودیم. ایشان داستان مفصلی را از پدر بزرگوارشان نقل کردند که توسلی به رسول اکرم داشتند تا ببینند قبر حضرت فاطمه زهرا کجاست. حضرت در عالم رؤیا فرمودند: حکمت خداوند بر این تعلق گرفته است که تا ظهور فرزندم حضرت حجة بن الحسن قبر دخترم حضرت فاطمه زهرا مخفی بماند.

پدرم گریه کرده بود و عرضه داشتند: پس ما از زیارت قبر حضرت فاطمه زهرا محروم هستیم؟! رسول اکرم فرموده بودند: خداوند متعال از رحمتش تمام ثواب و برکات زیارت قبر حضرت فاطمه زهرا را بر زیارت قبر دخترم حضرت فاطمه معصومه مترتب کرده است. یعنی زیارت حرم حضرت معصومه معادل زیارت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) هست.

بنابراین هم مردم قم و هم عزیزان شیعه که عرایض بنده را می‌شنوند، قدر بی بی حضرت فاطمه معصومه را بدانند. جایگاه حضرت معصومه به قدری نزد خداوند عالم زیاد است که شاید عقل ما و عقل اعاظم نرسد به جایگاهی که آن بزرگوار دارند.

در شرح حال «مرحوم میرزای قمی» آورده‌اند که یک زمان در قم قحطی آمده بود و باران نمی‌آمد. یکی از مراجع به مردم دستور داده بودند که به حرم حضرت معصومه بروید و توسل کنید و نماز استثغاء بخوانید.

شب «مرحوم میرزای قمی» را در خواب دیدند که به این بزرگوار گفته بودند: چرا شما به مردم گفتید که به حرم حضرت معصومه بروند؟! امثال این حاجات را از افرادی مثل ما بخواهید. شما باید از حضرت معصومه مغفرت تمام مؤمنین و مؤمنات را بخواهید. برای باران من هم می‌توانم حاجت شما را بدهم. چرا به بی بی دو عالم زحمت دادید و به حرم آمدید؟!

امیدواریم خداوند عالم ما را با بی بی دوعالم محشور کند. حضرت فاطمه معصومه نزد خداوند عالم مقام محمودی دارند. بسیاری از ائمه ما زیارت مأثور از معصومین ندارند، اما زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه از امام رضا (علیه السلام) است.

مجری:

خوشبخت قوم و طایفه ما مردم قمیم * جاروکشان خواهر خورشید هشتم ایم

اعجاز این ضریح که همواره بی حد است * چیزی شبیه پنجره فولاد مشهد است

امام رضا (علیه السلام) فرمودند: هرکسی فاطمه معصومه را در قم زیارت کند، انگار مرا در مشهد زیارت کرده است. ان شاءالله خداوند زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها) را قسمت و روزی همه‌تان کند.

امروز روز دختر هم بود. واقعاً خیلی روز بامسمایی است که روز ولادت حضرت فاطمه معصومه به عنوان روز دختر نامیده شده است. دختران ما که همه ولایی و زهرایی و علوی هستند و همگی در مسیر اهلبیت حرکت می‌کنند را بزرگ بداریم و به آنها هدیه بدهیم و نام‌های قشنگ و زیبا برای آنها انتخاب کنیم.

البته دخترانی هستند که از نعمت پدر محروم‌اند، به ویژه دختران شهدا. معمولاً زمانی که من از خانه بیرون می‌آیم، دختر دو ساله من دنبال من شروع به گریه کردن می‌کند. در فاصله‌ای که آسانسور را زدم تا بیاید، دختر من پشت سر هم بابا بابا می‌گفت. من هم باید می‌آمدم و نمی‌توانستم پاسخ او را بدهم. بعد از اینکه برنامه تمام می‌شود و من می‌روم دخترم را در آغوش می‌گیرم و فرزندم من را می‌بیند، اما هستند دخترانی که نمی‌توانند آغوش پدر را تجربه کنند.

بعضی فرزندان از لحظاتی که یک پدر یا یک مادر بچه‌هایشان را در آغوش می‌گیرند محروم‌اند، به ویژه فرزندان شهدا. اخیراً دیدم یکی از آقایان در یکی از تریبون‌های نماز جمعه حرف‌هایی زده و اراذل و اوباشی که تعدادی از فرزندان ما را به شهادت رساندند دفاع کرده است.

مگر ندیدید که دختر آن شهید کنار جنازه پدرش چطور درددل و ناله می‌کند؟!! آیا تنها این افراد جانی و جنایتکار را انسان می دانید و به فکر پدر و مادر و فرزند آنها هستید؟!! آیا از این افراد که خودشان به کشتار و جنایت اعتراف کردند دفاع می‌کنید؟! واقعاً جای تأسف و تأثر دارد. دوستان ما بخشی را آماده کردند تا از دختران شهدا یاد کنیم، سپس برمی گردیم.

دختران شهدا ان شاءالله روزتان مبارک باشد، شما که مدیونتان هستیم و مدیون پدران نازنین و عزیز و بزرگوارتان هستیم. شما به ظاهر از نعمت پدر محرومید، هرچند پدرانتان به شما نگاه می‌کنند و برایتان دعا می‌کنند و حواسشان به شما هست. دختران شهدا به ویژه دختران شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع امنیت روزتان مبارک باشد. واقعاً این صحنه‌ها، صحنه‌های دلسوزی بود.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بله واقعاً. من همین امروز بعدازظهر که داشتم آماده می‌شدم، قدری در فضای مجازی خانواده‌های شهدا به ویژه شهدای فاطمیون و زینبیون را می‌دیدم. حضرت زینب گوشه چشمی هم به ما کرده است و الحمدلله تا الآن ما با همکاری سپاه علی بن أبی طالب توانستیم برای حدود دویست خانواده از شهدای فاطمیون خانه ملکی تهیه کنیم.

من قبلاً هم اعلام کردم و بازهم عرض می‌کنم که سند تعداد زیادی از این خانه‌ها به نام بنده است، زیرا شناسنامه این خانواده‌ها هنوز نیامده است. ما صورتجلسه کردیم و بنده و خانواده‌ام و فرمانده محترم سپاه هم امضاء کرده‌اند. ما نوشتیم اگر اتفاقی برای ما بیفتد، بستگان ما هیچگونه ادعایی نسبت به این منازل ندارند.

البته در اینجا گلایه‌ای هم از دولت جناب آقای رئیسی مخصوصاً وزارت مسکن دارم. تمامی آقایان در جریان این قضیه هستند، حتی «سردار سلامی» نامه مفصلی نوشتند و تشکر کردند. ما دیدیم برای این خانه‌ها به عنوان خانه خالی جریمه آمده است که باید مالیات بدهید.

من با مسئول مربوطه صحبت کردم. ما این خانه‌ها را به نام شهدا انتقال دادیم، اما برای آنها هم جریمه آمده است. بنده امروز دو سه صحنه در فضای مجازی دیدم که خیلی برایم دردآور بود. صحنه اول دختر چند ماهه‌ای است که دستان کوچکش را بر روی تابوت پدر گذاشته است. این شعر زیبا هم پایین عکس نوشته بود:

اگر نازی کند دختر خریدارش پدر باشد * بزرگی کن ببوس این دختر کوچکتر خود را

بنده تصویری هم از «شهید جواد محمدی» دیدم که دختر خود را روی گردن نشانده و دارد لبخند می زند. من پایین این عکس نوشتم: روز دختر مبارک دردانه‌هایی که یتیم شدند تا ما بمانیم.

اخیراً چند نفری را اعدام کردند و منافقین در فضای مجازی برای آنها مراسم عزا گرفتند و کف می‌زنند. کاملاً ثابت شد که این افراد وابسته منافقین بودند و سابقه شرارت داشتند. به نظر من دفاع کردن از این افراد جز ننگ برای آنها چیز دیگری ندارد. دفاع کردن از این افراد ننگی است که با هیچ رنگی پاک شدنی نیست.

نصیحت پدرانه آیه الله حسینی قزوینی به دختران و زنان هنجارشکن!

من می‌خواهم به دخترانی که فریب خورده‌اند و با هنجارشکنی در خیابان‌ها می‌آیند و تصور می‌کنند با برداشتن حجاب و آمدن به خیابان می‌توانند شخصیت خود را به جامعه نشان دهند، بگویم: "دخترم! تو که امروز آزادانه و در امنیت کامل در معابر عمومی با کشف حجاب ظاهر می‌شوی گذشته از اینکه کار تو مخالفت صریح با قرآن کریم و دهن کجی به قانون است، کشف حجاب تو همگام با فرهنگ شوم غربی است. فرهنگ غرب به تو به چشم کالا نگاه می‌کند و تو را وسیله‌ای برای فرونشاندن هوس‌های شیطانی خود قرار داده است."

من می‌خواهم به این افراد به عنوان یک برادر و یک پدر بگویم: همین آزادی و امنیتی که دارید که به واسطه آن به این شکل آزادانه در خیابان‌ها می‌آیید و آیه حجاب را زیر پا می‌گذارید، همین آزادی شما مرهون خون شهدایی است که دختران آنها یتیم شده‌اند. امروزه دختران همین شهدا حسرت دیدن حتی یک لحظه سیمای پدرشان را در دل‌هایشان دارند.

دختر عزیز و خواهر گرامی! به احترام دختران شهدایی که حتی یک چشم به هم زدن شیرینی نوازش پدر را نچشیدند این چنین هنجارشکنی نکنید. نازدانه های شهدا که وقتی دختران همسن و سال خودشان را در خیابان می‌بینند در حالی که دست در دست پدر در حال حرکت هستند آهی سوزان از دل می‌کشند و آرزو می‌کنند ای کاش می‌شد ما هم دستمان در دست پدر بود.

دختر عزیز و خواهر گرامی‌ام! به بی حجابی و ولنگاری خودت افتخار می‌کنی، اما بیا در کار خودت تجدید نظر کن تا فردای قیامت شرمنده روی این دردانه‌های شهدا نباشی. آن‌ها باصفاترین لحظات عمرشان لحظه‌ای است که در کنار قبر پدر شهیدشان قرار می‌گیرند و با دستان کوچکشان خاک روی قبر پدر را پاک می‌کنند و به پهنای صورتشان اشک می‌ریزند و با روح پاک پدر شهیدشان درددل می‌کنند. عزیزان بیایید امروز به احترام این دختران و داغ دیدگان شهدا دست از این هنجارشکنی برداریم.

من به بعضی از هنرمندان و سلبریتی هایی که دارند وطن فروشی می‌کنند و به خون شهدا خیانت می‌کنند و از قاتلین و شروران دفاع می‌کنند عرض می‌کنم بیایید برای یک لحظه هم که شده خودمان را در کنار آن سوزان دختران شهدا قرار دهیم.

بیایید یک لحظه خود را در کنار فرزندان داغ دیده شهدا به ویژه شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع امنیت قرار بدهیم و به خاطر آنها هم که شده هنجارشکنی‌ها را کنار بگذاریم. بیایید با تمام وجود بگوییم: "نازدانه های شهدا شرمنده‌ایم به خاطر اینکه نتوانستیم تهاجم فرهنگی که در جامعه ما گسترش یافته است را کنترل کنیم. شرمنده‌ایم از روی شما و آن شهدای بزرگواری که خونشان را دادند تا یک وجب از خاک میهن به دست بیگانه نیفتد و امنیت و عفت و پاکدامنی ناموس ما را تأمین کردند. بیاییم به خاطر این شهدا هم که شده فکر کنیم و این هنجارشکنی‌ها را کنار بگذاریم."

بی پرده بگویم بدانید هرچه داد و فریاد کنید و مدافعین امنیت و طلبه‌های ما را در خیابان‌ها بکشید و عزیزان ما را قطعه قطعه کنید، خون شهدا می‌جوشد و نتیجه‌اش بیداری مردم و شرمندگی برای شماست. بدانید با این کارتان ره به جایی نخواهید برد.

مه فشاند نور و سگ عوعو کند * هرکسی بر طینت خود خو کند

این نظام به همین شکل پیش می‌رود و ان شاءالله تا روزی خواهد ماند که به دست حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) تقدیم شود و به عنوان اولین پایگاه حکومت جهانی حضرت ولی عصر قرار گیرد.

من یک مرتبه هم عرض کردم که آقای «ولایتی» می‌گفتند وقتی با «پوتین» صحبت می‌کردم، می‌گفت: شما قدر مقام معظم رهبری را نمی‌دانید. اگر دقت‌ها و شجاعت مقام معظم رهبری نبود، آمریکا چندین باره ایران را بلعیده بود!!

البته از برکت دعای حضرت صدیقه طاهره و دعای حضرت ولی عصر و برکت خون شهداست که الحمدلله این کشور از چند جنگ خانمان سوز قطعی در امان ماند و در فتنه‌هایی که این افراد درست کرده بودند نیفتادیم و ان شاءالله هم نخواهیم افتاد.

خدا را به آبروی حضرت معصومه (سلام الله علیها) و امام رضا (علیه السلام) سوگند می‌دهیم که مشکلات اقتصادی مردم که بسیار دردآور هم هست با دست توانای حضرت ولی عصر برطرف شود. ان شاءالله به برکت حضرت فاطمه معصومه و حضرت علی بن موسی الرضا مشکلات اقتصادی برطرف شود و مردم ما نفس راحتی بکشند.

مجری:

بسیار ممنون و متشکرم. دوستان عزیز برنامه زنده «حبل المتین» را از «شبکه جهانی حضرت ولی عصر» همراهی می‌فرمایید. اگر در خاطر شریفتان باشد، موضوع بحث ما درس‌هایی از امامت و ولایت بود و به حدیث شریف ثقلین رسیدیم که یکی از معتبرترین و متواترترین احادیث میان شیعه و اهل سنت است.

ما هر هفته ابعاد مختلفی از این حدیث را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم تا رسیدیم به وجود نازنین حضرت امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) و جایگاه و مقام و منزلتی که آن بزرگوار و اهلبیت عصمت و طهارت دارند.

استاد خلاصه مختصری از مباحث گذشته بفرمایید تا من سؤال جدید این جلسه را مطرح کنم.

خلاصه‌ای از مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

همانطور که عزیزمان هم اشاره کردند، حدیث ثقلین یکی از احادیثی است که هم علمای شیعه و هم علمای اهل سنت بر این حدیث ادعای تواتر کرده‌اند.

ان شاءالله ما بعضی از شبهاتی که وهابی‌ها نظیر «ابن تیمیه» و دیگران در رابطه با سند حدیث ثقلین دارند را مطرح می‌کنیم و به حول قوه الهی جواب کوبنده هم خواهیم داد.

ما در این خصوص صحبت کردیم که حدیث ثقلین اهلبیت را در کنار قرآن و هم ردیف قرآن کریم قرار داده است. همچنین پیام‌هایی که می‌توانیم از حدیث ثقلین داشته باشیم را عرض کردیم.

یکی از آن پیام‌ها عصمت ائمه اطهار است. همانطور که قرآن کریم از هرگونه خطا و نسیان و باطل معصوم است، اهلبیت هم از خطا و باطل معصوم هستند. در غیر این صورت معنا ندارد خداوند عالم از زبان نبی خود به مردم بفرمایند به قرآن و اهلبیت تمسک کنید، در حالی که اهلبیت نسیان داشته باشند و احکام الهی را فراموش کنند. این حدیث کاملاً عصمت اهلبیت را نشان می‌دهد. و همچنین همانطور که قرآن کریم تا قیام قیامت جاودانه است، اهلبیت هم تا قیام قیامت جاودانه هستند.

نکته آخری که جلسه قبل عرض کردیم، این بود که قرآن کریم «تِبْیانُ کلِّ شَی‌ء» و بیانگر هرچیزی است. شما هرچه می‌خواهید می‌توانید از قرآن کریم استفاده کنید. اهلبیت هم این چنین هستند. ما برای این گفتار روایات متعددی از اهل سنت آوردیم که ائمه اطهار (علیهم السلام) و امیرالمؤمنین بارها و بارها فرمودند: از من سؤال کنید هرآنچه که می‌خواهید. بعد از من کسی نمی‌یابید که چنین ادعایی کند و اگر هم ادعا کند بتواند ادعای خود را ثابت کند.

مجری:

خیلی ممنونم، مختصر و مفید فرمودید. استاد با توجه به اینکه ما به سراغ بحث اهلبیت عصمت و طهارت رفتیم، می‌خواهیم ببینیم طبق روایات صحیح، ائمه اطهار (علهیم السلام) عالم بما کان و بما یکون بودند یا خیر؟! آیا ائمه اطهار (علیهم السلام) باخبر از آنچه اتفاق افتاده و آنچه اتفاق می افتد هستند یا خیر؟!

بیانی در اثبات علم غیب ائمه اطهار (علیهم السلام) در آیینه روایات!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما می‌بینیم قرآن کریم از گذشته و حال و آینده خبر می‌دهد. قرآن کریم از خلقت آسمان و زمین، حضرت آدم و برخورد انبیاء الهی خبر می‌دهند در حالی که ما هیچکدام را نمی‌دانیم. قرآن کریم این قضایا را به صورت مفصل و صحیح بیان کرده است.

در زمان نبی گرامی اسلام هم قرآن کریم غالباً از اتفاقاتی که می‌افتاد خبر می‌داد و از اتفاقاتی نظیر توطئه‌های منافقین پرده برمی داشت. قرآن کریم از آینده هم خبر داده است و ماجرای پیروزی دولت روم و مشکلاتی که اهلبیت در آینده دچار آن می‌شوند و ماجرای آخر الزمان و قیامت و بهشت و جهنم را بازگو کرده است.

بنابراین قرآن کریم از ما کان، ما هو کائن و ما یکون خبر داده است. اگر اهلبیت عصمت و طهارت هم این چنین نباشند، در حقیقت یک فصلی میان قرآن و اهلبیت عصمت و طهارت می‌شود. بنابراین ما ناگزیر هستیم در اینجا ببینیم روایات صحیح در مصادر ما نسبت به آنچه ائمه اطهار (علیهم السلام) عالم بما کان و بما یکون و بما هو کائن به چه صورت است.

البته من در این زمینه بحثی در جامعة المصطفی داشتم نسبت به شبهاتی که بعضی از اساتید نسبت به علم ائمه اطهار کرده بودند. بنده در آن جلسه روایاتی به صورت مفصل از منابع شیعه و اهل سنت آوردم، اما الآن فرصت بیان آن مطالب نیست.

بنده چند روایت از مصادر شیعه را عرض می‌کنم، اگر فرصت شد از منابع اهل سنت هم نسبت به اهلبیت (علیهم السلام) روایاتی بیان خواهم کرد. ما در منابع اهل سنت عبارات مختلفی از معجزات ائمه اطهار، کرامات ائمه اطهار و علم غیب ائمه اطهار داریم.

در کتاب «کافی» جلد اول صفحه 261 آمده است که تعدادی از شیعیان در کنار حجر اسماعیل در محضر امام صادق (علیه السلام) بودند. حضرت فرمود:

«وَ رَبِّ الْکعْبَةِ وَ رَبِّ الْبَنِیةِ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لَوْ کنْتُ بَینَ مُوسَی وَ الْخَضِرِ لَأَخْبَرْتُهُمَا أَنِّی أَعْلَمُ مِنْهُمَا»

حضرت سه مرتبه فرمودند: قسم به خدای کعبه و قسم به خدای این بنا اگر من پیش حضرت خضر و حضرت موسی بودم، به آن‌ها می‌گفتم که علم من از شما بالاتر است.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 261، ح 1

ملاحظه کنید قضیه حضرت خضر نمایانگر قدرت ماوراء بشری است و هیچکدام آن با قوانین و قواعد عقلی تطبیق نمی‌کند. سوراخ کردن کشتی، کشتن جوان، بنا کردن دیوار خراب و دیگر همه نشانگر این است که این مباحث مرتبط به یک عالم دیگر و ولایت تکوینی است که خداوند عالم به حضرت خضر داده است.

روایت بعد از امام صادق (علیه السلام) آمده است که حضرت می‌فرماید:

«إِنِّی لَأَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَ مَا فِی الْأَرْضِ»

من تمام آنچه که در آسمان‌ها هست و در زمین هست را می دانم.

«وَ أَعْلَمُ مَا فِی الْجَنَّةِ وَ أَعْلَمُ مَا فِی النَّارِ وَ أَعْلَمُ مَا کانَ وَ مَا یکونُ»

تمام بهشتیان و جهنمیان را می‌شناسم و گذشته و آینده را هم می دانم.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 261، ح 2

حضرت قدری مکث کردند و سپس فرمودند: اگر من این قضایا را می گویم از قرآن کریم استفاده می‌کنم و قرآن کریم «تِبْیانُ کلِّ شَی‌ء» هست. در روایت بعد آمده است:

«فَقَالَ لَهُ الْمُفَضَّلُ جُعِلْتُ فِدَاک یفْرِضُ اللَّهُ طَاعَةَ عَبْدٍ عَلَی الْعِبَادِ وَ یحْجُبُ عَنْهُ خَبَرَ السَّمَاءِ»

مفضل می‌گوید: فدایتان شوم! آیا شما از اخباری که در آسمان‌ها می‌گذرد خبر دارید؟!

«قَالَ لَا اللَّهُ أَکرَمُ وَ أَرْحَمُ وَ أَرْأَفُ بِعِبَادِهِ مِنْ أَنْ یفْرِضَ طَاعَةَ عَبْدٍ عَلَی الْعِبَادِ ثُمَّ یحْجُبَ عَنْهُ خَبَرَ السَّمَاءِ صَبَاحاً وَ مَسَاءً»

حضرت فرمودند: خداوند بسیار کریم‌تر و مهربان‌تر و رئوف‌تر به بندگان خود است تا اطاعت یک امام را بر بندگان واجب کند و بعد اخبار آسمان و زمین را از او مخفی کند.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 261، ح 3

«علامه مجلسی» (رضوان الله تعالی علیه) این روایت را در کتاب «مرآة العقول» می‌آورد و می‌نویسد: روایت صحیح است.

در کتاب «بصائر الدرجات» اثر «مرحوم صفار» متوفای 299 هجری قمری هم روایتی در این زمینه آمده است. ایشان در حقیقت بیست و نُه سال قبل از «کلینی» از دنیا رفته است، اقدم محدثین ماست و زمان غیبت صغری را درک کرده است.

بنده به دوستان طلبه توصیه می‌کنم این کتاب را چندین مرتبه از ابتدا تا انتها مطالعه کنند. ما کتابی همانند کتاب «بصائر الدرجات» نداریم که اینطور روایات مربوط به مقام اهلبیت را جمع کرده باشد. من زیاد دیدم امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) در آثارشان مطالبی را می‌آورند و می‌نویسند: این روایت در کتاب «بصائر الدرجات» آمده است. در حقیقت کتاب «بصائر الدرجات» از کتاب کافی هم مقدم است.

ایشان روایتی می‌آورد و همین تعبیری که ما از کتاب «کافی» خواندیم را از قول «حماد لحام» نقل کرده است. حضرت می‌فرماید:

«نَحْنُ وَ اللَّهِ نَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَ مَا فِی الْأَرْضِ وَ مَا فِی الْجَنَّةِ وَ مَا فِی النَّارِ وَ مَا بَینَ ذَلِک»

به خدا سوگند ما خبر داریم از هرآنچه در آسمان و هر آنچه در زمین است و هرآنچه در بهشت است و هرآنچه در جهنم است و هرآنچه در میان آنها قرار دارد.

بصائر الدرجات فی فضائل آل محمّد صلّی الله علیهم، نویسنده: صفار، محمد بن حسن، محقق / مصحح: کوچه باغی، محسن بن عباسعلی، ج 1، ص 128، ح 4

حال من می‌خواهم از آقای اسماعیلی سؤال کنم مراد از «وَ مَا بَینَ ذَلِک» چیست؟!

مجری:

آنچه به ذهن بنده می‌رسد مراد اعراف است.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

احسنت، همین است. اعراف منطقه‌ای میان بهشت و جهنم است که نه سختی جهنم را دارد و نه صفای بهشت را دارد. آنجا افرادی هستند که اعمالشان نه به قدری است که به بهشت بروند و نه گناهشان به اندازه‌ای است که به جهنم بروند. خداوند عالم منطقه‌ای مخصوص این افراد قرار داده تا صفایی مناسب اعمال خودشان داشته باشند.

ما روایاتی هم داریم مبنی بر اینکه اعراف جایی است که محل امتحان است. فرزندان کوچکی که از شیعیان از دنیا می‌روند، نه اعمالی دارند که به بهشت بروند و نه اعمالی دارند که به جهنم بروند. خداوند عالم از این فرزندان امتحانی همانند امتحان روز ألست می‌گیرد. هرکسی از آن امتحان سربلند بیرون آمد در بهشت به رویش باز می‌شود. هرکسی از این امتحان سرافکنده بیرون آمد در جهنم به رویش باز می‌شود.

بنابراین «وَ مَا بَینَ ذَلِک» همان اعراف است. اعراف معنای دیگری هم دارد و مراد این است که آنجا جایگاه ائمه اطهار (علیهم السلام) است. ائمه اطهار آنجا می‌نشینند و جهنمی‌ها را داخل آتش پرت می‌کنند و بهشتیان را وارد بهشت می‌کنند.

در رابطه با «وَ مَا بَینَ ذَلِک» حرف زیاد است. بنده با اینکه چند بار این روایت را خوانده بودم، اما به «وَ مَا بَینَ ذَلِک» توجه نداشتم گویا اصلاً به چشمم نخورده بود. الآن به صورت کاملاً اتفاقی به ذهنم خورد و از آقای اسماعیلی سؤال کردم. الحمدلله آقای اسماعیلی هم طلبه هستند و هم فاضل هستند، عمری هم با کارشناسان بودند و به این قضایا وارد هستند.

گاهی اوقات بعضی از بینندگان ما به قدری حافظه‌شان قوی است که مطالبی که خودم گفتم و در ذهنم نیست را به خاطر می‌آورند. من از آنها سؤال می‌کنم که در ذهنتان هست من در این خصوص چه مطلبی گفتم. همین که آنها یک کلمه از مطلب را می گویند، من سریع فایل آن را از کامپیوتر استخراج می‌کنم. الحمدلله رب العالمین این هم توجه خداوند عالم است.

راوی اول روایت «محمد بن عبدالجبار» است که «شیخ طوسی» ایشان را ثقه می‌دانند و آیت الله العظمی خوئی ایشان را توثیق کرده است. راوی دوم منصور بن یونس بزرگ است که «نجاشی» در کتاب «رجال» آورده‌اند که ایشان ثقه است. راوی سوم «حماد لحام» هست که ایشان هم ثقه هستند. بنابراین تمام روات این روایت ثقه هستند و روایت صددرصد صحیح است.

طبق این روایت ائمه اطهار (علیهم السلام) عالم بما کان و بما یکون و بما هو کائن بودند. ما روایات متعددی داریم مبنی بر اینکه اگر روایت صحیح هم نباشد، ما فوق استفاضه روایت در این زمینه داریم.

مجری:

حضرت استاد بسیار ممنون و متشکرم. بنده سؤال دیگری هم دارم که می‌خواهم بپرسم. اگر فرصتی شد در خدمت مخاطبین هستیم و اگر فرصت نشد باید تماس‌های مخاطبین را برای برنامه‌های بعد بگذاریم.

نکته دوم که من به ذهنم رسید، این است که آیا در احادیث معتبر علم ائمه اطهار به اعمال بندگان به صراحت آمده است یا خیر؟! آیا روایتی آمده است که نشان دهد ائمه اطهار به اعمال و رفتار و کردار ما اشراف دارند و عالم هستند؟!

اشراف و آگاهی ائمه اطهار (علیهم السلام) به اعمال و رفتار تمام بندگان!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سؤال خوبی است. ما در این زمینه ذیل آیه 105 از سوره مبارکه توبه روایت زیاد داریم. خداوند عالم می‌فرماید:

(وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیرَی اللَّهُ عَمَلَکمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلی عالِمِ الْغَیبِ وَ الشَّهادَةِ فَینَبِّئُکمْ بِما کنْتُمْ تَعْمَلُونَ)

بگو عمل کنید، خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را می‌بینند و به زودی به سوی کسی باز می‌گردید که پنهان و آشکار را می‌داند و شما را به آنچه عمل می‌کردید خبر می‌دهد.

سوره توبه (9): آیه 105

مراد از (الْمُؤْمِنُونَ) ائمه اطهار (علیهم السلام) هستند. در کتاب «معانی الأخبار» اثر «مرحوم شیخ صدوق» آمده است که از «ابو الخطاب» شنیدیم هر پنج شنبه‌ها اعمال امت بر رسول اکرم عرضه می‌شود. حضرت می‌فرمایند:

«لَیسَ هَکذَا وَ لَکنْ رَسُولُ اللَّهِ تُعْرَضُ عَلَیهِ أَعْمَالُ أُمَّتِهِ کلَّ صَبَاحٍ أَبْرَارِهَا وَ فُجَّارِهَا فَاحْذَرُوا »

این حرف درست نیست. رسول اکرم اعمال امت خود را هر صبح و شام می‌بیند. مراقب باشید تا شرمنده نشوید.

وقتی به نامحرم نگاه می‌کنید، بدانید که بالای چشم شما چشم دیگری هم دارد به شما نگاه می‌کند. وقتی دارید غیبت می‌کنید، بدانید گوش دیگری هم هست که دارد غیبت تو را می‌شنود. حضرت این آیه را خواندند و فرمودند:

«إِنَّمَا عَنَی الْأَئِمَّةَ»

خداوند عالم از مؤمنون ائمه را اراده کرده است.

معانی الأخبار، نویسنده: ابن بابویه، محمد بن علی، محقق / مصحح: غفاری، علی اکبر، ص 392، ح 37

در بعضی از روایات داریم که حضرت می‌فرمایند: مؤمنین عمومی از پشت گوششان هم خبر ندارند، چه رسد که به اعمال مردم آگاه باشند.

بازهم در کتاب «بصائر الدرجات» صفحه 472 روایات متعدد آمده است که حضرت می‌فرماید: اعمال شما بر ما عرضه می‌شود. نه تنها اعمال شما بلکه اعمال تمام بندگان تا قیام قیامت بر ما عرضه می‌شود.

وقتی این حرف را بیان کردیم، این روایت برای «شبکه کلمه» بسیار گران آمد و ما هم در جواب گفتیم:

(قُلْ مُوتُوا بِغَیظِکم)

بمیرید با همین خشمی که دارید.

سوره آل عمران (3): آیه 119

من گفتم: الآن که من اینجا هستم و حرف می‌زنم، حضرت ولی عصر و ائمه اطهار می‌دانند که من فلان ساعت و فلان دقیقه و فلان ثانیه در استودیو این حرف را خواهم زد. ائمه اطهار قبل از اینکه من به دنیا بیایم از تمام این قضایا باخبر هستند.

خود من خبر ندارم که فردا و پس فردا و تا آخر عمر چه سرنوشتی دارم، اما حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) از سرنوشت من باخبر است. حضرت صاحب الزمان از روز مرگ من، کیفیت مرگ من، قبر من، قیامت من، حشر من، بهشت من، جهنم من باخبر است.

ائمه اطهار از تمامی این قضایا باخبر هستند. این در حقیقت مصداق همان آیه شریفه است که عرض کردیم می‌فرماید:

(وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیرَی اللَّهُ عَمَلَکمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلی عالِمِ الْغَیبِ وَ الشَّهادَةِ فَینَبِّئُکمْ بِما کنْتُمْ تَعْمَلُونَ)

بگو عمل کنید، خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را می‌بینند و به زودی به سوی کسی باز می‌گردید که پنهان و آشکار را می‌داند و شما را به آنچه عمل می‌کردید خبر می‌دهد.

سوره توبه (9): آیه 105

 (رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ) عطف به (الله) است، یعنی (فَسَیرَی اللَّهُ عَمَلَکمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ). حضرت در چندین روایت می‌فرمایند: مراد از (الْمُؤْمِنُونَ) ما ائمه هستیم.

بازهم در کتاب «کافی» جلد اول صفحه 219 آمده است که «عبدالله بن أبان زیات» نقل می‌کند که نزد امام رضا قدری آبرو داشتم، به همین خاطر به حضرت عرضه داشتم: یابن رسول الله! برای من و خانواده‌ام دعاکن. حضرت فرمودند:

«أَ وَ لَسْتُ أَفْعَلُ  وَ اللَّهِ إِنَّ أَعْمَالَکمْ لَتُعْرَضُ عَلَی فِی کلِّ یوْمٍ وَ لَیلَةٍ»

مگر من دعا نمی‌کنم؟! به خدا سوگند اعمال شما هر روز و شب بر ما عرضه می‌شود.

روایتی که می‌فرماید اعمال ما هر دوشنبه و پنج شنبه به دست حضرت ولی عصر می‌رسد، با این روایت که صددرصد صحیح است منافات ندارد. شاید روز دوشنبه و پنج شنبه مربوط به اعمال خاصی هستند یا مربوط به افراد خاصی است. در مقابل این روایت صراحت دارد بر اینکه در هر روز و شب اعمال ما به دست حضرت ولی عصر می‌رسد.

«قَالَ فَاسْتَعْظَمْتُ ذَلِک»

راوی می‌گوید که این حرف بسیار برای من سنگین آمد.

«فَقَالَ لِی أَ مَا تَقْرَأُ کتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیرَی اللَّهُ عَمَلَکمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ قَالَ هُوَ وَ اللَّهِ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ ع»

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 1، ص 219، ح 4

در کتاب «بحارالانوار» از قول حضرت ولی عصر آمده است که در توقیعش به «مرحوم شیخ مفید» می‌فرمایند:

«فَإِنَّا یحِیطُ عِلْمُنَا بِأَنْبَائِکمْ وَ لَا یعْزُبُ عَنَّا شَی‌ءٌ مِنْ أَخْبَارِکمْ»

ما احاطه علمی بر تمام کارهای قلبی و قالبیه شما داریم و چیزی از شما بر ما پوشیده نیست.

بحار الأنوار، نویسنده: مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، محقق / مصحح: جمعی از محققان، ج 53، ص 175، ح 7

به تعبیر مرحوم آیت الله العظمی بهجت (رضوان الله تعالی علیه) وقتی که شما حرف می‌زنید قبل از آنکه حرف شما به گوشتان برسد، حضرت ولی عصر صدای شما را می‌شنود. قبل از آنکه شما نگاه کنید و ببینید، حضرت او را می‌بیند.

این بزرگان دارای چشم برزخیه و دارای قدرت ولایی بودند. من زیاد نمی‌خواهم در این زمینه ورود پیدا کنم. بزرگانی که اهل دل هستند و حقایق را می‌دیدند، نسبت به این قضایا چنین اظهار نظر می‌کردند. من در خدمت شما هستم.

مجری:

حضرت استاد بسیار از شما ممنون و متشکرم. این هم نکته بسیار مهم و اساسی و کلیدی است. حواسمان باشد که دو چشم مهربان و یک قلب پر از محبت وجود نازنین مولایمان حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هست که به ما نگاه می‌کند و حواسش به ما هست و به ما توجه می‌کند. اگر خدای ناکرده خطا و اشتباه و گناهی مرتکب شویم، دل حضرت صاحب الزمان از ما رنجیده می‌شود.

در چند دقیقه‌ای که از برنامه باقی مانده است، در خدمت دوستان عزیز بیننده هستیم. بزرگوارانی صدای ما را می‌شنوند و بیننده برنامه ما هستند، اگر سؤال یا مطلبی دارند می‌توانند با ما در میان بگذارند.

فرقی نمی‌کند چه عزیزان شیعه ما باشند چه عزیزان اهل سنت باشند یا آقایان وهابی باشند، می‌توانند ارتباط برقرار کنند و سؤال خود را مطرح کنند. همچنین اگر مطلب یا نکته‌ای هست در خدمتشان هستیم.

تماس‌های بینندگان برنامه:

آقای محمدی از اصفهان خدمت شما سلام عرض می‌کنم، بفرمایید:

بیننده (آقای محمدی از اصفهان – شیعه):

با سلام و عرض ادب و تشکر از برنامه خوبتان و تشکر از «شبکه جهانی حضرت ولی عصر». سؤالی داشتم در خصوص فرمایش حضرت استاد که فرمودند اعراف فرزندان شیعه هستند که مرتکب گناه نشده‌اند. من در یک سخنرانی شنیدم که فرمودند: فرزندان شیعه مستقیم وارد بهشت می‌شوند. فرزندان غیر شیعه هم که حق به آنها نرسیده است وارد بهشت می‌شوند.

مجری:

بسیار ممنون و متشکرم. البته ما گروهی به نام مستضعفین داریم؛ کسانی که حقیقت به آنها نرسیده است. ان شاءالله استاد بیشتر در خصوص این موضوع صحبت خواهند کرد.

آقای بهادری عزیز از کرج بیننده عزیز بعدی ما هستند. آقای بهادری سلام به شما، عیدتان مبارک باشد، خوش آمدید؛

بیننده (آقای بهادری از کرج – شیعه):

علیکم السلام و رحمة الله، عید شما و حضرت استاد هم مبارک باشد. همچنین دهه کرامت را خدمت بینندگان عزیز تبریک عرض می‌کنم.

در مورد همین بحثی که حضرت استاد فرمودند، یکی از وسیع‌ترین ابواب کتب حدیثی کتب اهل سنت و شیعه باب فتن است که در این باب روایات زیادی از رسول گرامی اسلام در خصوص گرفتاری‌های مسلمانان نقل شده است.

یکی از این آمارها که چندان هم دقیق است، نقل شده است که بیش از هفتاد هزار روایت با احتساب مکررات در خصوص باب فتن از رسول خدا به تنهایی در کتب عزیزان اهل سنت نقل و منتشر شده است.

برخی از روایات فتنه مربوط به فتنه‌های ناشی از سیاست حاکمان سرزمین‌های حجاز است که امروز مورد توجه محافل سیاسی و امنیتی جهان قرار گرفته است.

در این سلسله روایات مانند روایت 38883 در کتاب «کنز العمال» اثر «متقی هندی» آمده است و «بخاری» و «مسلم» و «بغوی» و «ابن کثیر» و «تبریزی» و «ابن حجر» نیز او را نقل کرده‌اند. در این روایت نوشته است: آتش فتنه برخاسته از سرزمین حجاز در آخرالزمان دورترین نقاط جهان را تهدید و ناامن خواهد کرد.

در یک سلسله روایت مانند روایت 38610 کتاب «کنز العمال» در خصوص آسیب دیدن مساجد حتی کعبه هشدار داده‌اند که می‌تواند حاکی از احتمال انفجار سایر مساجد باشد. این قضایا را رسول گرامی اسلام و ائمه معصومین همگی پیشگویی کرده‌اند.

در سلسله سوم روایات مانند روایت 38546 از کتاب «کنز العمال» رسول خدا فرمودند: رایج‌ترین کار در آن فتنه قتل مسلمانان توسط دیگر مدعیان دروغین مسلمانی خواهد بود.

در سلسله چهارم از روایات مانند روایت 38554 از کتاب «کنز العمال» نقاط ضعف مسلمانان به مسلمان کشی و پرورش تروریست است. این افراد همان داعشی ها هستند. در این مبحث اشغال فلسطین اشغالی و صحرای سینا معرفی گردیده است و اطراف دمشق را از نقاط درگیری تذکر داده است.

در سلسله پنجم از روایات مانند روایت 3887 از کتاب «کنز العمال» در تعریف «یأجوج» و «مأجوج» بازهم رسول گرامی اسلام در خصوص همین رود فرات هشدار داده است. این هشدار رسول خدا از سه چهار منبع عمده اهل سنت به کرات ثبت شده است.

اینک با توجه به قتل و کشتار مسلمانان مخصوصاً شیعیان مظلوم و هتک حرمت به مساجد توسط ارتش برون مرزی حاکمان وهابی صهیونیستی ما باید این قضیه را جدی بگیریم و با استمداد از جهانیان در خصوص خاموش کردن آتش فتنه مخصوصاً کشورهای مسلمان با دور اندیشی عمل کنیم تا به یاری خداوند متعال همزیستی مسالمت آمیز به فضای اسلام مجدداً برگردد. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجری:

خیلی ممنون و متشکرم از آقای بهادری عزیز و نکاتی که بیان فرمودند و همیشه مستند و متکی به روایات و احادیث و آیات مطالبشان را بیان می‌کنند.

جناب استاد آقای محمدی از اصفهان در خصوص اعراف نکته‌ای داشتند و گفتند این قضیه در خصوص فرزندان غیر شیعه هست.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

ما در این خصوص روایات متعدد داریم. «مرحوم علامه شبر» کتابی به نام «حق الیقین» دارند. این کتاب به زبان عربی است، اما زبان آن خیلی ساده است. کسانی که صرف ساده را خوانده باشند، می‌تواند از این کتاب استفاده کند.

ایشان در این کتاب جلد دوم روایات متعددی را نقل می‌کند. یک نظر همین نظری است که آقای محمدی هم به آن اشاره داشتند. با توجه به آیه 21 از سوره مبارکه طور که خداوند متعال می‌فرمایند:

(وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ اتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّیتُهُمْ بِإِیمانٍ أَلْحَقْنا بِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ وَ ما أَلَتْناهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَی‌ءٍ کلُّ امْرِئٍ بِما کسَبَ رَهِین)

و آنها که ایمان آوردند و فرزندانشان به پیروی از آنان ایمان اختیار کردند فرزندانشان را (در بهشت) به آنها ملحق می‌کنیم، و از عمل آنها چیزی نمی‌کاهیم، و هر کس در گرو اعمال خویش است.

سوره طور (52): آیه 21

ایشان می‌نویسند که طبق این آیه فرزندان شیعیان هم به آنها ملحق می‌شوند. من سؤالی دارم. یک عده از شیعیان هستند که نه نماز خوانده‌اند، نه روزه گرفته‌اند، نه زکات داده‌اند و نه حج رفته‌اند. امام صادق (علیه السلام) هم می‌فرماید:

«وَ مَا مَعَنَا بَرَاءَةٌ مِن النَّارِ وَ لَا عَلَی اللَّهِ لِأَحَدٍ مِنْ حُجَّةٍ مَنْ کانَ لِلَّهِ مُطِیعاً فَهُوَ لَنَا وَلِی وَ مَنْ کانَ لِلَّهِ عَاصِیاً فَهُوَ لَنَا عَدُو»

ما هیچ برگ برائتی از آتش جهنم برای کسی نداریم. هرکسی مطیع خداوند باشد دوست ماست و هرکسی معصیت کار باشد دشمن ماست.

کافی، نویسنده: کلینی، محمد بن یعقوب، محقق / مصحح: غفاری علی اکبر و آخوندی، محمد، ج 2، ص 74، ح 3

شیعیانی هستند که خودشان از نظر تقوا به مراحلی رسیده‌اند یا به واسطه شفاعت اهلبیت (علیهم السلام) به جایی رسیده‌اند، در اینکه فرزندانشان هم به آنها ملحق می‌شود هیچ شک و شبهه‌ای نیست.

روایتی هم داریم که وقتی فرزندان شیعه از دنیا می‌روند، توسط حضرت صدیقه طاهره تربیت می‌شوند. آن‌ها جلوی در بهشت می‌روند، اما وارد بهشت نمی‌شوند و می گویند: خدایا! ما بدون پدر و مادر وارد بهشت نمی‌شویم. این فرزندان از پدر و مادرانشان هم شفاعت می‌کنند و آنها را هم وارد بهشت می‌کنند. بعضی فرزندان کوچکی هم هستند که از پدر و مادر ناقص الخلقه به دنیا آمده‌اند، چندین سال در قید حیات بوده‌اند و زجر کشیدند.

قطعاً همین زجر کشیدن‌ها برای این فرزندان یک پاداش و عملی است. فردای قیامت همین زجر کشیدن‌ها ملاک رفتن این فرزندان به بهشت خواهد شد. قطعاً پدر و مادر این فرزندان هم با شفاعت آنها به بهشت خواهند رفت.

من سؤالی از آقای محمدی دارم. کسی که اهل شراب و فسق و فجور است، این اعمال در روحیه فرزندی که در رحم است اثر می‌گذارد.

«الشقی شقی فی بطن امه، و السعید سعید فی بطن امه»

تفسیر نور الثقلین، نویسنده: العروسی الحویزی، عبد علی بن جمعة، محقق / مصحح: رسولی محلاتی، سید هاشم، ج 2، ص 18، ح 58

این روایات را می‌خواهید چکار کنید؟! این روایاتی نیست که ما بتوانیم به سادگی از کنار آن بگذریم. من به آقای محمدی توصیه می‌کنم کتاب «در محضر علامه طباطبایی» اثر آقای «رخشاد» که اخیراً به چاپ رسیده است را مطالعه کنند. محتوای این کتاب حدود پانصد سؤال است که از «علامه طباطبایی» پرسیده‌اند و ایشان پاسخ دادند.

مطالب این کتاب مطالب عارفانه بسیار دقیق و بسیار سنگین است که «علامه طباطبایی» این مطالب را نه در کتاب «تفسیر المیزان» آورده است و نه در کتاب‌های دیگر آورده است. «علامه طباطبایی» این مطالب را در جلسه خصوصی مطرح کرده است و آقای «رخشاد» هم آنها را مطرح کرده است.

بنده از نزدیک خدمت ایشان نرسیدم، اما مرد فاضل و عالمی هستند. من به آقای محمدی توصیه می‌کنم این کتاب را تهیه کنند و نه یک بار بلکه چندین بار از اول تا آخر مطالعه کنند. ایشان در صفحه 30 تا 35 نظر عرفانی بسیار سنگینی نسبت به عبارت روایت «الشقی شقی فی بطن امه، و السعید سعید فی بطن امه» دارد. ایشان در این خصوص صحبت کرده‌اند که اصلاً این قضایا با عدالت خداوند سازگار است یا خیر و جبر هست یا نیست.

پاسخ ایشان این است که علم خداوند تعلق گرفته است، اما علم خداوند تعلق گرفته به این عملی که عبد با اختیار خود انجام می‌دهد و مجبور نیست. خداوند می‌داند که این شخص به جهنم می‌رود و هیچ شک و شبهه‌ای نیست، اما با اختیار خودش جهنم را انتخاب می‌کند.

همچنین ما روایات متعدد داریم که خداوند عالم طینت مؤمنین را از بهشت انتخاب کرده است و طینت کفار و مشرکین را از جهنم انتخاب کرده است. همه این روایات را با یک چوب راندن و به صورت فله‌ای قضاوت کردن خیلی سخت است. از طرف دیگر خداوند در قرآن کریم می‌فرماید:

(أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ یتْرَکوا أَنْ یقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یفْتَنُون)

آیا مردم گمان کردند به حال خود رها می‌شوند و آزمایش نخواهند شد؟!

سوره عنکبوت (29): آیه 2

این آیه برای همه عمومیت دارد و به صراحت می‌فرماید که امتحان برای عموم مردم است. چه برای من که مکلف هستم و چه برای فرزند من که مکلف نیست.

حال ما نمی‌دانیم امتحان‌های الهی چطور است. شاید همین لحظه که این فرزند سقط می‌شود و به زمین می افتد، یک امتحان و عنایت الهی از این صورت می‌گیرد. شاید زمانی که در قبر گذاشته می‌شود و در برزخ می‌رود امتحانی از او گرفته می‌شود.

به تعبیر «علامه شبر» روی این قضایا ما اجمال مسائل را می دانیم، اما تفصیل آن را نمی‌توانیم خیلی واضح و روشن و بی پرده بیان کنیم. ما تابع روایات هستیم و آنچه روایات و فرمایشات معصومین برای ما مطرح می‌کند را روی چشممان می‌گذاریم.

مجری:

استاد در تکمیل فرمایشات شما برخی روایات هم داریم که در عالم برزخ فرزندان شیعیان تحت تربیت حضرت زهرای مرضیه یا حضرت هاجر قرار می‌گیرند و در عالم برزخ رشد می‌کنند.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

گاهی اوقات مراد از رشد، رشد جسمانی است. قطعاً کودکی که از دنیا رفته است، رشد می‌کند و به سن چهل سالگی می‌رسد و وارد بهشت می‌شود.

من امروز دیدم در فضای مجازی عکس خانمی را گذاشته بودند که از یکی از کشورهای آفریقایی بود. نوشته بودند این خانم سیصدمین سال عمرش هست. افراد با سن پیری وارد بهشت نمی‌شوند، بلکه به صورت یک جوان سی و پنج یا چهل ساله وارد بهشت می‌شوند.

ما بحث مفصلی داریم مبنی بر اینکه اختلاف ما با اهل سنت فرقه معتزله و اشاعره در این است که یک دسته از مؤمنینی که در دنیا مشغول سیر و سلوک هستند و می‌خواهند خودشان را برای مقامات بالایی که خداوند عالم قرار داده تربیت کنند.

(إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَة)

من در روی زمین جانشین و حاکمی قرار خواهم داد.

سوره بقره (2): آیه 30

یعنی حرکت به طرف خداوند را آغاز کرده است.

(یا أَیهَا الْإِنْسانُ إِنَّک کادِحٌ إِلی رَبِّک کدْحاً فَمُلاقِیه)

ای انسان! تو با تلاش و رنج به سوی پروردگارت می‌روی و او را ملاقات خواهی کرد.

سوره انشقاق (84): آیه 6

همه حرکت‌ها به طرف خداوند متعال است.

(إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیهِ راجِعُون)

ما از آن خدا هستیم و به سوی او باز می‌گردیم!

سوره بقره (2): آیه 156

ما روایت داریم این افراد در برزخ کمالات خود را ادامه می‌دهند. مراد کمالات عمودی یعنی رفتن به مقامات بالاست. کمالات افقی حسناتی است که به افراد تعلق می‌گیرد. به عنوان مثال فرزند من از دنیا رفته است. من یک سوره از قرآن کریم می‌خوانم و به او هدیه می‌کنم. این در حقیقت یک فضیلت برای فرزند کوچک من است.

همانند فرزندی که در رحم سقط شده است و وقتی پدر و مادر یاد او می افتند صلواتی برایش می‌فرستند. این فرزند که مرتکب گناه نشده است. همین صلوات یا همین آیه قرآن برای او یک حسنه محسوب می‌شود.

به عنوان مثال سوره توحید یک سوم قرآن است و اگر کسی به نیت فرزندانی که سقط شده است یا صغیر از دنیا رفته‌اند سه مرتبه سوره توحید را بخواند، ثواب یک ختم قرآن در پرونده اعمال آنها نوشته می‌شود.

این فرزندان اعراف را هم نمی‌بینند و مستقیم جلوی در بهشت می‌روند و منتظر ما هستند. ما هم چندین فرزند به بهشت فرستادیم و امیدواریم آنجا دست ما را بگیرند و ما انتظار شفاعت از این فرزندانمان داریم.

مجری:

حضرت استاد خداوند به شما سلامتی و طول عمر با عزت عنایت کند. بسیار از شما متشکرم، استفاده کردیم و فیض بردیم. امشب هم در محضر حضرت استاد حسینی قزوینی بهره بردیم و نکات بسیار خوبی را یاد گرفتیم.

ان شاءالله دوستان عزیز بیننده ما هم مثل همیشه مطالب را یادداشت می‌کنند و برای خودشان نگه می‌دارند. فرصت نشد در خدمت برخی از بینندگان باشیم. اگر عمری باقی باشد حتماً در برنامه‌های بعد در خدمتشان هستیم.

بازهم روزی که پشت سر گذاشتیم را خدمت شما تبریک عرض می‌کنم. البته روزهای دهه اول ماه ذیقعده همگی روزهای جشن و سرور و شادی است.

امروز روز یکشنبه بود و من می‌خواستم در خصوص نماز روز یکشنبه یادآوری کنم. این هفته گذشت، اما یادتان باشد که نماز یکشنبه‌های ماه ذیقعده بسیار بسیار سفارش شده است که به نماز توبه هم معروف است.

این نماز دو نماز دو رکعتی است و سخت هم نیست. ان شاءالله موفق باشید در هفته‌هایی که پیش رو هست حتماً این نماز را بخوانید.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

کیفیت این نماز به این صورت است که در هر رکعت سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سوره فلق و یک مرتبه سوره ناس خوانده می‌شود. بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفار است و سپس:

«لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم یا عزیز و یا غفار و یا ستار إغفرلی و للجمیع المؤمنین و المؤمنات»

خوانده می‌شود. ما کیفیت این نماز را روی سایت «مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر» می‌گذاریم. ما همچنین کانالی شخصی هم در ایتا داریم که این نماز را در آنجا هم قرار می‌دهیم. من امشب به دوستان می گویم نماز یکشنبه‌ها را آنجا هم بگذارند.

مجری:

حضرت استاد بسیار ممنونم. دوستان از شما هم ممنون و سپاسگذارم. با تمام وجودمان برای ظهور و فرج آقاجانمان حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء) دعا می‌کنیم.

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست * هرکجا هست خدایا به سلامت دارش

یا علی

 

 

 

 

 

 


حبل المتین _ امامت الهی از منابع شیعه و اهل سنت>

حدیث ثقلین نور اهل بیت ع دهه کرامت روز دختر عفاف و حجاب امنیت و آزادی علم غیب اهل بیت ع عرضه اعمال شیعه برزخ