سایر قسمت ها
اخلاق علوی سیره مهدوی

قسمت سی و ششم برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی با کارشناسی آیت الله سید محمد حسینی قزوینی
موضوع: حالات مختلف افراد در لحظه مرگ و برزخ در بیان آیات قرآن کریم!


دیگر قسمت ها

 بسم الله الرحمن الرحیم

11/12/1401

موضوع: حالات مختلف افراد در لحظه مرگ و برزخ در بیان آیات قرآن کریم!

برنامه اخلاق علوی سیره مهدوی

فهرست مطالب این برنامه:

از ویژگیهای مهم یاوران و شیعیان امام زمان (سلام الله علیه)

خلاصه مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

اگر اینطور قرآن خواندید، اثرش را هم خواهید دید!

حالات مختلف افراد در لحظه مرگ و برزخ در بیان آیات قرآن کریم!

شب موقع خوابیدن چند صفحه ای از این کتاب را مطالعه کنید!

تماس‌های بینندگان برنامه

یک راه و روش جالب؛ در نحوه تفکر و تعقل در آیات قرآن

با شنیدن این آیات، دیگر ناامیدی معنی ندارد!

مجری:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم‏، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الْحَمْدلِلَّهِ رَبِّ العالَمين‏ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه شما بینندگان عزیز و ارجمند شبکه جهانی حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

الحمدلله این توفیق نصیبمان شد باز در سید اللیالی، شب جمعه ای دیگر برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی را محضر همه شما گرامیان تقدیم بکنیم.

همان طور که مستحضر هستید این افتخار را داریم در این برنامه در محضر حضرت آیت الله حسینی قزوینی هستیم ان شاء الله بتوانیم امشب هم نهایت بهره و استفاده را از محضرشان ببریم.

ضمن عرض سلام محضر استاد از ایشان طلب می کنیم ان شاء الله حسن مطلع برنامه را با ذکر نامی از حضرت صدیقه شهیده (سلام الله علیها) زینت ببخشند ان شاء الله که این غبارها از دلهای ما زدوده بشود و آماده دریافت معرفت بگردیم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سلام علیکم ورحمة الله وبرکاته.

السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللَّهِ فِي أَرْضِه،‏ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا مِيثَاقَ اللَّهِ الَّذِي أَخَذَهُ وَ وَكَّدَهُ- السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَعْدَ اللَّهِ الَّذِي ضَمِنَه‏، السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا صَاحِبَ الْمَرْأَى وَ الْمَسْمَع‏ فَمَا شَيْ‏ءٌ مِنَّا إِلَّا وَ أَنْتُمْ لَهُ السَّبَبُ وَ إِلَيْهِ السَّبِيل

خدمت بینندگان عزیز و گرامی خالصانه ترین سلامم را تقدیم می کنم، موفقیت روز افزون برای همه گرامیان از خدای منان خواهانم.

همان طوری که عزیزمان حاج آقای مرعشی فرمودند مطلع عرائض مان را با یادی از صدیقه طاهره آغاز می کنیم باشد که ان شاء الله زندگی ما، دنیای ما، آخرت ما همه بیمه این بزرگوار قرار بگیرد و حضرت نظر لطفی در حق ما داشته باشد.

بساط عشق من بر چید دشمن * به زخم من نمک پاشید دشمن

کنار پیکر بی جان یاسم * به اشک حسرتم خندید دشمن

خدا داند دلم چون گریه می کرد * به حالم دشت هامون گریه می کرد

ندیدم دست بر پهلو نهان کرد * ولی دیدم کفن خون گریه می کرد

یک عمر به سینه داغ پروردی * آخر ز غمت خون به دل ما کردی

در اوج بهار پر پرت را دیدیدیم * گل بودی و داغ غم نمی آوردی

«وَسَيعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَي مُنْقَلَبٍ ينْقَلِبُونَ»

از ویژگیهای مهم یاوران و شیعیان امام زمان (سلام الله علیه)

امیدوارم که ان شاء‌ الله خدای عالم عنایتی کند فرزندش بقیة الله الأعظم آن نازنین وجودی که:

«بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَى وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْأَرْضُ وَ السَّمَاءُ وَ بِهِ يَمْلَأُ اللَّهُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا بَعْدَ مَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْرا»

زاد المعاد- مفتاح الجنان‏؛ نويسنده: مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى‏ (تاريخ وفات مؤلف: 1110 ق‏)، محقق / مصحح: اعلمى، علاءالدين‏، ناشر: موسسة الأعلمي للمطبوعات‏، بيروت‏ 1423 ق، ص423

بیاید و انتقام همه مظلومان بویژه صدیقه طاهره را بگیرد. مرحوم شیخ صدوق در کمال الدین روایت خیلی زیبایی دارد از امام صادق (سلام الله علیه) در ذیل آیه شریفه:

(هَلْ ينْظُرُونَ إِلَّا أَنْ تَأْتِيهُمُ الْمَلَائِكَةُ أَوْ يأْتِي رَبُّكَ أَوْ يأْتِي بَعْضُ آياتِ رَبِّكَ يوْمَ يأْتِي بَعْضُ آياتِ رَبِّكَ لَا ينْفَعُ نَفْسًا إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيرًا قُلِ انْتَظِرُوا إِنَّا مُنْتَظِرُونَ)

آيا جز اين انتظار دارند که فرشتگان (مرگ) به سراغ شان آيند، يا خداوند (خودش) به سوی آنها بيايد، يا بعضی از آيات پروردگارت (و نشانه ‌های رستاخيز)؟! اما آن روز که بعضی از آيات پروردگارت تحقق پذيرد، ايمان ‌آوردن افرادی که قبلا ايمان نياورده ‌اند، يا در ايمان شان عمل نيکی انجام نداده ‌اند، سودی به حالشان نخواهد داشت! بگو: «(اکنون که شما چنين انتظارات نادرستی داريد،) انتظار بکشيد ما هم انتظار (کيفر شما را) می ‌کشيم!»

سوره انعام (6): آیه 158

فرمودند این آیه در رابطه با ظهور حضرت مهدی (ارواحنا فداه) است بعد فرمود:

«يَا أَبَا بَصِيرٍ طُوبَى لِشِيعَةِ قَائِمِنَا الْمُنْتَظِرِينَ لِظُهُورِهِ فِي غَيْبَتِهِ وَ الْمُطِيعِينَ لَهُ فِي ظُهُورِهِ»

خوشا به حال شیعه زمان غیبت قائم آل محمد. آنهایی که در دوران غیبت منتظر ظهور آن بزرگوار هستند.

معنای منتظر در ظهور یعنی ما خودمان را از هر جهت آماده می کنیم که ان شاء‌ الله با آمدن آن بزرگوار در صف یاران آن نازنین وجود قرار بگیریم. بعد فرمود:

«أُولَئِكَ أَوْلِيَاءُ اللَّهِ الَّذِينَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُون »

یاران حضرت مهدی (ارواحنا فداه) از اولیاء خدا هستند. نه از هیچ چیزی ترسی برای آن ها است نه حزن و اندوهی دارند.

كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، محمد بن على‏، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، ج‏2، ص 357

امیدواریم ان شاء الله خدای عالم ما را جزء همین دسته ای قرار بدهد که: «لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُون‏»

مجری:

الهی آمین. ان شاء‌ الله که بتوانیم عامل باشیم، بتوانیم ابتداً معرفت لازم را کسب بکنیم تا به این درجات نائل بشویم و بتوانیم مشمول عنایات آن حضرت قرار بگیریم.

قطعاً عزیزانی که همراه ما بودند می دانند بحث ما اخلاق علوی و سیره مهدوی است. بحمدلله در این جلساتی که در محضر حضرت استاد بودیم بسیار بهره بردیم و استفاده کردیم.

استاد اگر امکانش است خلاصه ای از آن مطالبی که مطرح شده است بفرمایید تا ان شاء‌ الله وارد مبحث جدید بشویم.

خلاصه مطالب مطرح شده در جلسات گذشته!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم‏، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ وَبِهِ نَسْتَعين وَهُوَ خَيرُ نَاصِرٍ وَ مُعِينْ الْحَمْدُلِلَّه ‏وَ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ وَعلَیٰ آلِهِ آل الله لَا سِيَّمَا علَیٰ مَوْلانَا بَقِيَّةَ اللَّه‏ وَ الّلعنُ الدّائمُ‏ علَیٰ أَعْدائِهِمْ أعداءَ الله إلىٰ يَوم لِقَاءَ اللّه يا أبا صالح المهديّ يَا صَاحِبَ الْمَرْأَى وَ الْمَسْمَع‏ أدركنی

در رابطه با اخلاق علوی و سیره مهدوی عرض کردیم اگر بخواهیم از یاران آن بزرگوار باشیم نه در برابر آن بزرگوار؛ این است که خودمان را با اخلاق علوی مزیّن کنیم:

«وَ اسْلُكْ بِنَا سَبِيلَهُ»

خدایا ما را به آن راهی که حضرت دوست دارد رهنمون فرما.

الصحيفة السجادية؛ نويسنده: على بن الحسين عليه السلام، محقق/مصحح: ندارد؛ ناشر: دفتر نشر الهادى‏، قم‏، 1376 ش‏؛ ص 182

تا به اینجا برسیم که در بر آوردن حوائج حضرت و تسلیم اوامر حضرت از یکدیگر سبقت بگیریم.

«اللَّهُم‏ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِينَ إِلَيْهِ فِي قَضَاءِ حَوَائِجِه‏»

زاد المعاد- مفتاح الجنان‏؛ نويسنده: مجلسى، محمد باقر‏، محقق / مصحح: اعلمى، علاءالدين‏،‏ ناشر: موسسة الأعلمي للمطبوعات‏، بيروت‏، 1423 ق‏؛ ص 303

گفتیم یکی از شرایط رسیدن به آن مرحله این است که انسان اعتقادات کامل نسبت به خدا و اهل بیت داشته باشد. مادامی که اعتقاداتمان به خدای عالم اعتقادات درست نیست معرفتمان نسبت به خدا و ائمه (علیهم السلام) منطبق با آیات و روایات اهل بیت نیست یک مقداری باید در خودمان تجدید نظر کنیم.

این مطلب را مرتب تکرار کردیم از «الزام الناصب» که حضرت فرمود:

«فهم الذين وحّدوا اللّه تعالى حقّ توحيده‏»

یاران حضرت، کسانی هستند که در توحید خداوند به حق توحید رسیده اند.

إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب عجّل الله تعالى فرجه الشريف؛ ‏نويسنده: يزدى حايرى، على‏ (تاريخ وفات مؤلف: 1323 ق‏)، محقق / مصحح: عاشور، على‏، ناشر: مؤسسة الأعلمى‏، لبنان بیروت: 1422ق، ج2، ص165

یعنی به بالاترین مرحله توحید رسیده اند. در کتب اهل سنت هم از «الفتوح» نقل کردیم که حضرت فرمود:

«رِجَالٌ مُؤْمِنُونَ عَرَفُوا اللَّهَ حَقَّ مَعْرِفَتِه‏»‏

الفتوح؛ نويسنده: أحمد بن أعثم الكوفي (وفات: 314)، تحقيق: علي شيري، ناشر: دار الأضواء للطباعة والنشر والتوزيع، 1411ق، ج2، ص320

اینها شناختشان نسبت به خداوند شناخت زیبنده خدا است نه شناختی که توأم با توهم و خیالات باشد و اینکه یک چیزی در ذهنمان از خدا بپرورانیم و بعد آن را عبادت کنیم؛ این طوری نیست.

عرض کردیم برای رسیدن به مرحله ای که ما بتوانیم به توحید و معرفت واقعی خدای عالم برسیم یک سری موانعی در کار است که باید آنها را از بین ببریم. یعنی به قول امروزی ها هم آسیب شناسی داشته باشیم و هم راهکار برای خودمان و برای رسیدن به آن مراحل پیش بینی کنیم و به آنها عمل کنیم.

در رابطه با آسیب شناسی، خود حضرت فرمودند آنهایی که موفق به زیارت ما نمی شوند و از ملاقات ما محروم هستند یا به عبارت دیگر آنچه مانع شده است ظهور ما به تأخیر بیافتد بعضی از کارهایی است که از شیعیان سر می زند و خوشایند ما نیست.

این نکته خیلی عجیبی است پیام خیلی سنگینی دارد ما باید یک مقداری دقت کنیم اعمال و کردارمان با اخلاق علوی و سیره مهدوی تطبیق داشته باشد مادامی که تطبیق ندارد در گفتارمان، برخوردمان، برخورد با زن و بچه، برخورد با همسایه، برخورد با مسئول مافوق، زیر دستی و افراد مستمند مخصوصاً در این برهه از زمان که مشکلات اقتصادی در حد کمر شکن در آمده است و عده ای در زیر دست و پای مسائل اقتصادی لِه و نابود می شوند.

در این شرایط همه اش به فکر خودمان نباشیم به فکر دیگران هم باشیم. آن چه داریم با دیگران تقسیم کنیم و تا می توانیم به محرومین رسیدگی کنیم که:

«إِنَّ حَوَائِجَ النَّاسِ إِلَيْكُمْ نِعْمَةٌ مِنَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ فَاغْتَنِمُوهَا فَلَا تَمَلُّوهَا»

مراجعه مردم برای رفع مشکل نعمتی است که خداوند به طرف شما سرازیر کرده است. نعمت و رحمت خدا را رد نکنید و غنیمت بشمارید.

غرر الحكم و درر الكلم؛ نویسنده: تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، محقق/ مصحح: رجائى، سيد مهدى‏، ناشر: دار الكتاب الإسلامي، ص 238

یکی از مطالبی که در جلسات گذشته مفصل بحث کردیم و الان هم روی همان بحث هستیم این است که برای رسیدن به مرحله معرفت باید آثار گناهان را از بین ببریم. ما توبه می کنیم گناه بخشیده می شود، خداوند به خاطر این گناه عذاب نمی کند ولی اثرات گناه که تاریکی روح است و باعث می شود دست و پای ما به زنجیر کشیده بشود این آثار موجود است. حضرت امیر در دعای کمیل می فرماید:

«وَ فُكَّنِي مِنْ شَدِّ وَثاقِي‏»

خدایا گناهانی را که مثل زنجیر مرا به زمین بسته و مانع پرواز من است از بین ببر و این زنجیرها را از پای من قطع و باز کن.

الإقبال بالأعمال الحسنة( ط- الحديثة)؛ نويسنده: ابن طاووس، على بن موسى‏ (تاريخ وفات مؤلف: 664 ق‏)، محقق: قيومى اصفهانى، جواد، ناشر: دفتر تبليغات اسلامى‏، قم: 1376ش، ج3، ص334

اشاره کردیم که چند عامل برای از بین بردن اثرات گناه است. یکی زیارت عاشورا است، بارها به دوستان مان و سر کلاس هم می گوییم در هر شرایطی هستید در ماشین هستید بی کار هستید راه می روید زیارت عاشوراء را زمزمه کنید. اسرار زیادی در زیارت عاشوراء نهفته است.

عبارتی از مرحوم قاضی یا یکی از بزرگان است که همه کاره دستگاه خدا، امام حسین است، اگر با امام حسین رابطه برقرار کردید با همه اولیاء خدا رابطه ات برقرار شده است. امام حسین همه چیزش را در راه خدا داد، خدا هم همه قدرت، احسان و کرمش را در اختیار آقا امام حسین قرار داده است.

احترام به والدین، به یاد مرگ بودن و قرائت قرآن، از عوامل دیگر برای بین بردن اثرات گناه بود. تا می توانید در هر فرصتی که پیدا می کنید چند صفحه ای قرآن بخوانید موقعی که می خواهید بخوابید چند صفحه قرآن بخوانید.

اگر اینطور قرآن خواندید، اثرش را هم خواهید دید!

در شرح حال شهید مطهری خانواده او می گوید ایشان قبل از این که بخوابد، نزدیک به نیم ساعت قرآن می خواند بعد می خوابید. این عادت ثابتش بود.

انس با قرآن زنگارهای دل را از بین می برد، سیاهی های قلب و روح را از بین می برد، صفای دل می بخشد. همین قرآن خواندن ها باعث می شود که معرفت ما به خدای عالم و به ائمه (علیهم السلام) بیشتر بشود حضور قلبمان در نماز بیشتر بشود. خطوراتمان در نماز از بین برود انس با قرآن خیلی فواید زیادی دارد.

در حقیقت ما در یک مکتب و دانشگاهی نشستیم که استاد دانشگاهش خدای عالم است دانشجویش هم ما هستیم. ببینیم این استاد دانشگاه برای ما بلاتشبیه چه دستور العملی دارد! به تعبیر حضرت امیر (سلام الله علیه)

«تَالِينَ لِأَجْزَاءِ الْقُرْآن‏ يُرَتِّلُونَهَا تَرْتِيلًا يُحَزِّنُونَ بِهِ أَنْفُسَهُم‏»

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص 304، خطبه متقین

می فرماید وقتی قرآن می خوانند قرآن اینها را محزون و متأثر می کند، اشک چشمشان را جاری می کند. وقتی به آیات جهنم می رسند می گویند خدایا اگر ما را به آنجا ببری چه کار کنیم؛ به آیات بهشت می رسند طمع می کنند. می گویند خدایا اگر کاری نکردیم حداقل اهل توحید بودیم؛

«اللَّهُمَّ انِّي اطَعْتُكَ فِي أَحَبِّ الأَشْياءِ الَيْكَ وَ هُوَ التَّوْحِيد»

الإقبال بالأعمال الحسنة( ط- الحديثة)؛ نويسنده: ابن طاووس، على بن موسى‏ (تاريخ وفات مؤلف: 664 ق‏)، محقق: قيومى اصفهانى، جواد، ناشر: دفتر تبليغات اسلامى‏، قم: 1376ش، ج1، ص 131

خدایا محبوبترین چیزی که در عالم هستی است توحید است من الحمد لله جزء اهل توحید هستم و از مبغوض ترین چیز در نزد تو که شرک است دور هستم. این نعمتی از تو به من است. فرمود:

(لَا تَمُنُّوا عَلَي إِسْلَامَكُمْ بَلِ اللَّهُ يمُنُّ عَلَيكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ)

اسلام آوردن خود را بر من منت نگذاريد، بلکه خداوند بر شما منت مي‌نهد که شما را به سوي ايمان هدايت کرده است.

سوره حجرات (49): آیه 17

این منت خداوند است که نعمت ایمان و بغض کفر را در وجود شما قرار داده است

پس خواندن قرآن با تأمل مهم است؛ نمی گویم روزی یکی دو جز قرآن بخوانیم نه با تأمل یک صفحه قرآن بخوانیم ببینیم خدای عالم به ما چه می گوید.

یعنی به این نیت بخوانیم که یک دوستی، عزیزی برای ما نامه فرستاده است در پاکت نامه را باز می کنیم می خوانیم ببینیم دوستمان برای ما چه نوشته و از ما چه خواسته و چه دستوری به ما داده است.

به این نیت قرآن بخوانیم اگر به این نیت قرآن خواندیم این قرآن خیلی مفید است اگر نه قرآن می خوانیم برای اینکه ثوابی ببریم و مأنوس باشیم آن هم خوب است ولی خیلی زیاد فایده ای ندارد.

یعنی در حقیقت تک تک آیات قرآن یک نامه ای از طرف خدای عالم به بنده است و دستوراتی است که از ما خواسته است. ببینیم خواست خدای عالم در ما است خدا را شاکر باشیم اگر نیست در خودمان ایجاد کنیم. پس با این نیت قرآن بخوانیم.

مجری:

بسیار استفاده کردیم، حضرت استاد یکی از نکاتی که اشاره فرموده بودید در همین باب که انسان همیشه حواسش باشد اصلاً پیش گیری بکند از اینکه بخواهد وارد گناه بشود این که آن تذکر همیشگی اش این باشد قرار چه اتفاقی بعداً بیافتد.

در زندگی ما ممکن است هر اتفاقی، هر زمانی بیافتد نسبت به بنده تفاوت می کند نسبت به شخص دیگری تفاوت می کند.

اما عاملی که بین همه مشترک است و هیچ کس، هیچ گریزی هم از آن ندارد همانطور که حضرتعالی فرمودید این است که این فرد جان می دهد. وقتی این فرد وارد قبر می شود از این فرد نکیر و منکر سوال می پرسند. قیامت می بیند وارد بهشت و یا جهنم می شود.

حالات مختلف افراد در لحظه مرگ و برزخ در بیان آیات قرآن کریم!

بالاخره همه افراد نسبت به این مطلب مشترک هستند می خواهیم ببینیم مؤمن با توجه به این که در دنیا ایمان داشته است لحظات جان دادن چه اوصافی دارد بخواهد به آن الان هم متذکر بشود آنها را بخواهد برای خودش تداعی بکند.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

سوال خوبی است. سوره مؤمنون از سوره های خیلی جذاب است. دوستان بتوانند با سوره مؤمنون انس بگیرند هر روز مطالعه کنند ترجمه اش را هم ببینند خیلی نکات اخلاقی تکان دهنده دارد.  در آیه 99 و 100 می فرماید:

(حَتَّى إِذَا جَاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ رَبِّ ارْجِعُونِ * لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحًا فِيمَا تَرَكْتُ كَلَّا إِنَّهَا كَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِنْ وَرَائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلَى يوْمِ يبْعَثُونَ)

تا زمانی که مرگ يکی از آنان فرا رسد، می ‌گويد: «پروردگار من! مرا باز گردانيد! شايد در آنچه ترک کردم عمل صالحی انجام دهم!» (ولی به او می ‌گويند:) چنين نيست! اين سخنی است که او به زبان می ‌گويد (و اگر باز گردد، کارش همچون گذشته است)! و پشت سر آنان برزخی است تا روزی که بر انگيخته شوند!

سوره مؤمنون (23): آیات 99 و 100

وقتی که مرگ فرا می رسد فرد به آنچه در دنیا مشغول کارهای مادی، مقام، پست، بی توجهی به دستورات خدا و گناه بود نتیجه اش را آنجا می بیند. یعنی هنگام مرگ یکی از چیزهایی که خیلی خطرناک است این است که تمام اعمال ما از دوران کودکی تا آن لحظه جلوی ما مجسم می شود. پشت سر هم این اعمال رژه می رود و نتیجه آن هم زیر نویس و پاورقی می شود رژه می رود.

اول جمله ای که ما به زبان می آوریم می گوییم خدایا من را به دنیا بر گردان تا آن اعمال صالحی که ترک کردم نمازی که نخواندم روزه ای که نگرفتم زکاتی که ندادم وجوهاتی که ندادم احسانی که نکردم محرماتی که انجام دادم اینها را کنار بگذارم.

من از عزیزان خواهش دارم به این عرض من خوب دقت کنند قبلاً گفتم چون خودم عامل هستم ان شاء الله اثر بگذارد. صبح که از خواب بیدار می شویم - خوابی که برادر مرگ است - مستحب است این دعا را بخوانیم:

«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَحْيَانِي بَعْدَ مَا أَمَاتَنِي وَ إِلَيْهِ النُّشُورُ»

خدا را شکر که من را بعد از مرگ زنده کرد و به سوی او است برخواستن.

الكافي ( ط- الإسلامية)؛ نويسنده: كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق‏؛ محقق / مصحح: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد؛ ناشر: دار الكتب الإسلامية، تهران‏: 1407 ق‏، ج2، ص 539، ح 16

صبح که از خواب بیدار می شویم احساس کنیم ملک الموت آمده بود از خدا خواهش و التماس کردیم دست، پا، سر و صورت جناب عزرائیل را بوسیدیم در برابرش ریش گرفتیم گفتیم آقای عزرائیل چند روزی به ما فرصت بده. او به ما گفت باشد فرصت دادم، ببینیم امروز با روزهای گذشته چقدر تفاوت دارد؟ عمل صالحی که در روزهای گذشته ترک کردیم چه بود؟ امروز انجام می دهیم یا نمی دهیم؟

وقتی ما از خواب بیدار شدیم فرض کنیم که مرگ آمده از خواستیم خدا منت گذاشته ما را بر گردانده است می خواهیم عمل صالح انجام بدهیم. اگر این روحیه در ما ایجاد شد یقین داشته باشیم ان شاء الله درهای رحمت و نجات به روی ما باز است؛ ولی اگر نه، صبح از خواب بیدار می شویم آنهایی که اهل نماز هستند یک وضوی می گیرند و یک نماز با سرعت می خوانند!

در کارهای دنیوی اگر یک ساعت دو ساعت هم وقت ما گرفته بشود یا بخواهیم یک معامله ای بکنیم یا یک چیزی می خواهیم بخریم یک ربع، بیست دقیقه به قدری چانه می زنیم برای این که از فرد چند تومانی ارزان تر بگیریم. آنجا برای وقتمان ارزش قائل نیستیم ولی وقت نماز می آید شروع می کنیم تند تند نماز را تمام کنیم؛ این اخلاق علوی و سیره مهدوی نیست.

 امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در نامه ای به محمد ابن ابی بکر می گوید:

«وَ اعْلَمْ أَنَّ كُلَّ شَيْ‏ءٍ مِنْ عَمَلِكَ تَبَعٌ لِصَلَاتِك‏»

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص 385

فرمود تمام اعمالی که انجام می دهی تابع نماز توست. هر قدر در نمازت دقت بیشتری می کنی معلوم می شود در دیگر کارهایت هم دقت می کنی. اگر در نمازت اهمال کاری می کنی پس معلوم می شود در دیگر کارها هم همین طوری هستی.

دوستان عزیز این توصیه را از من بپذیرید تلاش کنیم به نماز اول وقت ملتزم باشیم. نماز اول وقت یک برکتی دارد که نماز غیر اول وقت ندارد.

از مرحوم آیت الله بهجت سوال کردند مرحوم آقای قاضی فرموده بود هر کس به نماز اول وقت ملتزم باشد خدای عالم آن را به مقامات بالا می رساند منظور نماز اول وقت با حضور است؟ گفت نه، منظور اصل نماز است. نماز با حضور یک داستان دیگری دارد.

ما باید به نماز اول وقتمان ملتزم باشیم،مثل یک کارگر یا کارمند که ملتزم است اول وقت به اداره برود اگر 5 دقیقه دیر برود و ساعت بزند آخر ماه برایش جریمه می آید مثلاً شما فلان روز نیم ساعت دیرتر ساعت زدی، یا ده دقیقه زودتر رفتی.

باز اگر اشتباه نکنم از مرحوم آقای بهجت است می گوید هر کس نمازش را اول وقت بخواند ملتزم باشد خدا هم حاجتها و مشکلات او را هم در اول وقت بر طرف می کند. ولی اگر ما نسبت به نمازمان اهمال کاری کردیم نیم ساعت، دو ساعت یا لب طلایی نماز خواندیم خدا هم کارهای دنیوی مان را همین شکلی می کند. یعنی دنیا، دنیای بِده بستان است:

(إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا)

اگر نيکی کنيد، به خودتان نيکی می ‌کنيد؛ و اگر بدی کنيد باز هم به خود می کنيد.

سوره اسراء (17): آیه 7

هر چه کنی به خود کنی هر آنچه نیک و بد کنی! آیه بعد، آیه 93 سوره انعام است که می فرماید:

(وَلَوْ تَرَى إِذِ الظَّالِمُونَ فِي غَمَرَاتِ الْمَوْتِ وَالْمَلَائِكَةُ بَاسِطُو أَيدِيهِمْ أَخْرِجُوا أَنْفُسَكُمُ الْيوْمَ تُجْزَوْنَ عَذَابَ الْهُونِ بِمَا كُنْتُمْ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ غَيرَ الْحَقِّ وَكُنْتُمْ عَنْ آياتِهِ تَسْتَكْبِرُونَ)

و اگر ببينی هنگامی که (اين) ظالمان در شدايد مرگ فرو رفته ‌اند، و فرشتگان دستها را گشوده، به آنان می ‌گويند: «جان خود را خارج سازيد! امروز در برابر دروغ هايی که به خدا بستيد و نسبت به آيات او تکبر ورزيديد، مجازات خوار کننده‌ ای خواهيد ديد»!

سوره انعام (6):‌ آیه 93

(وَلَوْ تَرَى إِذِ الظَّالِمُونَ فِي غَمَرَاتِ الْمَوْتِ) آنهایی که ظلم کردند - یک دفعه در حق دیگران ظلم می کنیم یک دفعه در حق خودمان ظلم می کنیم بدتر از ظلم دیگران، ظلم در حق خودمان است - فرشته ها دستشان را دراز می کنند روح را از بدنشان بیرون می کشند و می گویند در برابر حرفهایی که نسبت به خدا می زدید و در برابر خدا تکبر می کردید و حرفهای خدا را نا دیده می گرفتید باید مجازات بشوید!

در آیه دیگر می فرماید:

(فَوَقَاهُ اللَّهُ سَيئَاتِ مَا مَكَرُوا وَحَاقَ بِآلِ فِرْعَوْنَ سُوءُ الْعَذَابِ * النَّارُ يعْرَضُونَ عَلَيهَا غُدُوًّا وَعَشِيا وَيوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ)

خداوند او را از نقشه ‌های سوء آنها نگه داشت، و عذاب شديد بر آل فرعون وارد شد! عذاب آنها آتش است که هر صبح و شام بر آن عرضه می ‌شوند؛ و روزی که قيامت بر پا شود (می ‌فرمايد:) «آل فرعون را در سخت‌ ترين عذابها وارد کنيد!»

سوره غافر (40): آیات 45 و 46

در آیه قبلش دارد که:

(فَسَتَذْكُرُونَ مَا أَقُولُ لَكُمْ وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ)

و به زودی آنچه را به شما می ‌گويم به خاطر خواهيد آورد! من کار خود را به خدا وا گذارم که خداوند نسبت به بندگانش بيناست!»

سوره غافر (40): آیه 44

خداوند از ما یک چیزی خواست و یک وعده هم داد. گفت هر کس بگوید (وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ) خداوند هم:

(فَوَقَاهُ اللَّهُ سَيئَاتِ مَا مَكَرُوا)

خداوند او را از نقشه‌هاي سوء آنها نگه داشت.

سوره غافر (40): آیه 45

کسی که واقعاً احساس می کند عده ای دنبال اذیت کردنش هستند و حیله گر و مکارانی دنبال او هستند آیه (وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ) را زیاد بگوید. چون هر آیه ای یک خاصیتی دارد و خاصیت این آیه این است که دشمن را نابود می کند و اثرات توطئه دشمن را از بین می برد.

و کسی می خواهد در زندگی خوشبخت بشود و زندگی خوب و با رفاه داشته باشد بگوید:

(حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ)

خدا ما را کافی است؛ و او بهترين حامی ماست.

سوره آل عمران (3): آیه 173

خدایا همه چیز در دست تو است تو را در تمام امورم وکیل قرار می دهم خودت زندگی من را به عهده بگیر. فرمود:

«إِلَهِي أَغْنِنِي بِتَدْبِيرِكَ لِي عَنْ تَدْبِيرِي وَ بِاخْتِيَارِكَ عَنِ اخْتِيَارِي»

خدایا تو بیا به جای تدبیر من، تدبیر زندگی ام را به دست بگیر! و به جای اینکه من از اختیارم استفاده کنم تو اختیار مرا به دست بگیر.

بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)؛ نویسنده: مجلسى، محمد

باقر بن محمد تقى، ناشر: دار إحياء التراث العربي، محقق/ مصحح: جمعی از محققان، ج 95، ص226

اگر کسی آیه (حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ) بگوید نتیجه اش این می شود که:

(فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُوا رِضْوَانَ اللَّهِ وَاللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ)

به همين جهت، آنها (از اين ميدان،) با نعمت و فضل پروردگارشان، باز گشتند؛ در حالی که هيچ ناراحتی به آنان نرسيد؛ و از رضای خدا، پيروی کردند؛ و خداوند دارای فضل و بخشش بزرگی است.

سوره آل عمران (3): آیه 174

هر آیه ای یک خاصیتی دارد. نتیجه (وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ) می شود (فَوَقَاهُ اللَّهُ سَيئَاتِ مَا مَكَرُوا)؛ نتیجه آیه (حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ)، می شود (فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ) و اگر کسی زیاد (حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ) و یا (تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّه‏) بگوید خدای عالم نعمت های خودش را بر سرش سرازیر می کند (فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يمْسَسْهُمْ سُوءٌ).

من همیشه مثال می زنم می گویم خداوند می گویم تفضلاتی می کنم این تفضلات من خطر و ضرر ندارد. مگر تفضل خدا ضرر و خطر دارد؟ می گویم بله، خدا یک نعمتی به ما می دهد شکر آن نعمت را انجام نمی دهیم از دستمان می گیرد.

نعمتی به ما می دهد شکرانه اش را به جا نمی آوریم تصور می کنیم خودمان این را به دست آوردیم. می رویم ماشینی می خریم خوشحال هستیم بعد از دو روز تصادفی می کنیم. این فضل بود ولی فضلی که (يمْسَسْهُمْ سُوءٌ) شد.

از خدا خواستیم فرزند به ما بدهد ناقص الخلقة داد فضلی است (يمْسَسْهُمْ سُوءٌ) خانه خریدیم معامله کردیم معلوم شد این خانه اصلاً سند ندارد این خانه را مالکش به 10 نفر فروخته است. باید پله های دادگستری را باید بالا و پایین برویم.

ولذا اگر (حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ) را در زندگیمان ادامه دادیم جزء اذکارمان قرار دادیم نتیجه اش این می شود که (فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ لَمْ يمْسَسْهُمْ سُوءٌ)

اگر می بینیم گرفتار شدیم فرقی نمی کند گرفتار مادی، گرفتار معنوی، گرفتار زندان، گرفتاری های دیگر همه درها به روی ما بسته است خدا می گوید بگو:

(أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ * فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّينَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ)

(خداوندا!) جز تو معبودی نيست! منزهی تو! من از ستمکاران بودم! ما دعای او را به اجابت رسانديم؛ و از آن اندوه نجاتش بخشيديم؛ و اين گونه مؤمنان را نجات می ‌دهيم!

سوره انبیاء (21): آیه 87

بگو خدایا این گرفتاری نتیجه اعمال من بوده است تو منزه هستی تو در حق من ظلم نکردی من خودم ظلم کردم خودم باعث شدم که این گرفتاری برایم پیش آمد. اگر این مشکلات پیش آمد و این غم و غصه ای که در زندگی ایجاد می شود شما بلافاصله زبانت را به ذکر (أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ) مترنم کن. خداوند به برکت این آیه غم های زندگیت را از بین می برد. چرا که فرمود:

(وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ)

و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است برای مؤمنان، نازل می ‌کنيم.

سوره اسراء (17): آیه 82

همان طوری که ما غذا می خوریم باعث می شود سیر می شویم این غذا خوردن را خدای عالم در خصلت سیر شدن قرار داده است. آب می خوریم این آب ما را سیر نمی کند خدای عالم در این آب این خاصیت را قرار داده است ما سیراب می شویم.  اگر خدای عالم این خاصیتش را بردارد هر چه بخوریم و بیاشامیم سیر نمی شویم.

معاویه هر چه می خورد می گفت شکمم ترکید سیر نشدم چون پیغمبر نفرینش کرده بود و فرموده بود:

«لَا أَشْبَعَ الله بَطْنَهُ»

خدایا شکم معاویه را سیر نکن.

صحيح مسلم؛ اسم المؤلف: مسلم بن الحجاج أبو الحسين القشيري النيسابوري الوفاة: 261، دار النشر: دار إحياء التراث العربي - بيروت، تحقيق: محمد فؤاد عبد الباقي، ج 4، ص 2010، ح 2604

یکی از مصیبتهای ما این است که بعضی از عزیزان اهل سنت با توجه به اشتباهاتی که از اجدادشان مانده است به مثل معاویه و امثالش علاقه پیدا کردند و محبت دارند.

امسال ماه رمضان با کمال تأسف سریال یک صد میلیون دلاری عربستان سعودی پخش شد. من بارها گفتم سریال عمر فاروق نتیجه اش ظهور داعش شد حالا سریال معاویه چه می خواهد بشود پشت پرده چه قضایایی است چه خوابی برای شیعه ها و مسلمان ها دیدند نمی دانیم.

ولی از الان تقاضا می کنم آنهایی که اهل قلم هستند آنهایی که اهل ذوق هستند آنهایی که اهل معرفت هستند تلاش کنند این سریال هر شب پخش می شود دروغ هایش را برملا کنند.‌ چون همه این سریال دروغ است یقین داریم از الان می توانیم قسم بخوریم که در این سریال حرف درستی وجود ندارد.

چون ابن تیمیه می گوید در رابطه با معاویه هیچ فضیلتی از پیغمبر نداریم. معاویه 13 سال در مکه جزء دشمنان پیغمبر بود 11 سال در مدینه بود در جنگ بدر جزء دشمنان پیغمبر، در جنگ احد جزء دشمنان پیغمبر و در جنگ احزاب جزء دشمنان پیغمبر بود.

امیر المؤمنین در نامه 16 قسم شدید غلیظ می خورد:

«فَوَ الَّذِي فَلَقَ الْحَبَّةَ وَ بَرَأَ النَّسَمَةَ مَا أَسْلَمُوا وَ لَكِنِ اسْتَسْلَمُوا وَ أَسَرُّوا الْكُفْرَ فَلَمَّا وَجَدُوا أَعْوَاناً عَلَيْهِ أَظْهَرُوه‏»

نهج البلاغة (للصبحي صالح)؛ نویسنده: شريف الرضى، محمد بن حسين، ناشر: هجرت، محقق/ مصحح: فیض الاسلام، ص 374

اینها در فتح مکه مسلمان نشدند تظاهر به اسلام کردند و کفر خودشان را از ظاهر به باطن منتقل کردند. این عبارت حضرت امیر در نهج البلاغه است. هیثمی در مجمع الزوائد، همین تعبیر حضرت امیر را از زبان عمار نقل کرده است:

«وَاللَّهِ مَا أَسْلَمُوا، وَلَكِنِ اسْتَسْلَمُوا وَأَسَرُّوا الْكُفْرَ»

مجمع الزوائد ومنبع الفوائد؛ اسم المؤلف:  علي بن أبي بكر الهيثمي الوفاة: 807 ، دار النشر: دار الريان للتراث/‏دار الكتاب العربي - القاهرة , بيروت – 1407، ج 1، ص 113

پس فرمود:

(النَّارُ يعْرَضُونَ عَلَيهَا غُدُوًّا وَعَشِيا وَيوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ)

آتش هر صبح و شام بر آن عرضه می ‌شوند؛ و روزی که قيامت برپا شود (می ‌فرمايد:) «آل فرعون را در سخت ‌ترين عذاب ها وارد کنيد!»

سوره غافر (40): آیات 45 و 46

ظاهرا هم آنهایی که در باغ های بهشتی هستند شب و روزی دارند و هم آنهایی که در برزخ جهنمی هستند. خلاصه بساط و سفره تکامل در برزخ پهن است این تکامل، تکامل ارضی باشد یا تکامل طولی باشد.

تکامل عرضی فرض بفرمایید یک آقایی وضع زندگیش خوب نیست شما ده میلیون یا صد میلیون به او می دهید زندگیش خوب می شود. خانه 50 متری دارد خانه 100 متری می خرد یا ماشین می خرد اینها تکامل عرضی است.

یک دفعه نه فرض بفرمایید دهدار است بخشدار می شود بخشدار است فرماندار می شود، فرماندار است استاندار می شود، استاندار است وزیر می شود همینطور پست و منصبش بالا می رود اینها کمالات طولی است.

در برزخ هم کمالات عرضی است مثلاً پدر و مادرمان از دنیا رفته است قرآن می خوانیم یک ثوابی به او می دهند یعنی یک خانه 100 متری آنجا دارد خانه 100 متریش 200 متری می شود. هر روز دو مرتبه غذا و پذیرای می کردند چهار مرتبه پذیرایی می کنند اینها عرضی است.

ولی طولی بعضی از افرادی که در دنیا به فکر کمالات بودند آنجا خدای عالم زمینه کمالات و درجاتشان را بالا می برد. فرض بفرمایید در یک منطقه ابتدایی بهشت است یک مقدار درجه اش بالاتر می رود باز کمالات بیشتر می شود یک مقداری بالاتر می رود تا آنجایی که هم درجه انبیاء، اولیاء و اهل بیت عصمت و طهارت می شود این را کمالات طولی می گوییم.

در رابطه با شهداء در سوره آیه آل عمران آیات 169 و 170 می گوید:

(وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يرْزَقُونَ * فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَيسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيهِمْ وَلَا هُمْ يحْزَنُونَ)

(ای پيامبر!) هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زنده‌ اند، و نزد پروردگارشان روزی داده می ‌شوند. آنها به خاطر نعمت های فراوانی که خداوند از فضل خود به ايشان بخشيده است، خوشحالند؛ و به خاطر کسانی که هنوز به آنها ملحق نشده ‌اند خوشوقتند که نه ترسی بر آنهاست، و نه غمی خواهند داشت.

سوره آل عمران (3): آیات 169 و 170

یکی از آقایان اهل سنت ظاهراً از کردستان زنگ زده بود این بنده خدا سواد هم نداشت من روایت از صحیح مسلم آوردم گفت بررسی کنیم ببینیم سندش چطوری است؟ حداقل برو یک مقداری سواد یاد بگیر صحیح بخاری و صحیح مسلم دیگر سند نمی خواهد. اینها را می گویند تالی تلو آیه قرآن است مثل این که شما بگویید برای آیه قرآن سند بیاوریم!

(وَيسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ) و بشارت می دهند به اینهایی که عقب ماندند بیایید تفضلات اینجا قابل مقایسه با زندگی دنیوی نیست. یک چشم بر هم زدن، یک ثانیه زندگی خوب برزخی با میلیارد سال سلطنت بر کره زمین نمی شود عوض کرد اصلاً آن جا قابل مقایسه نیست. اینها را قطعه قطعه هم بکنند و بگویند به دنیا بر گردید می خواهیم سلطنت کل کره زمین را به شما بدهیم حاضر نیستند به دنیا بر گردند.

شب موقع خوابیدن چند صفحه ای از این کتاب را مطالعه کنید!

ما نمی دانیم امسال هم رسانه ملی برنامه زندگی پس از زندگی را دارد یا ندارد. به دوستان توصیه می کنم این را ببینند. بعضیها شاید دچار خیالاتی بشوند ولی بعضی از افرادی که آدم می شناسد متدین و پاک هستند مطالبی را مطرح می کنند بعد اینها را در زندگی شان امتحان می کنند در عالمی وقتی روح از بدنشان خارج شد به جاهایی رفتند که در عمرشان آنجا را ندیده بودند معلوم است که یک حقیقتی وجود دارد. اینها با روایات ما هم تطبیق می کند یعنی هیچ مشکلی با روایات ما ندارد.

 ای کاش این آقایان زندگی پس از زندگی؛ کتاب حق الیقین علامه شُبّر را مروری می کردند. یا کتاب منازل الآخرة که مرحوم محدث قمی در رابطه با عالم برزخ نوشته است کتاب خیلی خوبی است از اول مرگ نوشته است تا برسد به آخرین لحظه ای که یا وارد بهشت می شویم یا نستیجر بالله وارد جهنم می شویم.

این کتاب، کتاب خوب و به زبان فارسی است یعنی کسی سواد پنجم ابتدایی هم داشته باشد این کتاب را می تواند مطالعه کند. پی دی اف این کتاب در اینترنت است دانلود کنید در موبایلتان داشته باشید شب موقع خوابیدن چند صفحه ای از این کتاب مطالعه کنید خدا می داند یک دنیای است.

پس اگر عربی بلد هستید حق الیقین علامه شُبر؛ عربی بلد نیستید منازل الآخرة محدث قمی را مطالعه کنید. یک مقداری با فلسفه و عرفان آشنا هستید کتاب معاد مرحوم آقای شجاعی را مطالعه کنید. باید خودمان را بسازیم اینها چیزی نیست که به سادگی به دست مان بیاید.

روایتی خیلی عجیبی از امام سجاد است که فرمود:

«إِنَّ الْقَبْرَ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ أَوْ حُفْرَةٌ مِنْ حُفَرِ النِّيرَان‏»

قبر یا یک باغی از باغهای بهشت است، یا چاله ای از چاله های آتش جهنم.

تفسير القمي؛ قمى، على بن ابراهيم، محقق/ مصحح: موسوى جزائرى، طيّب‏، ناشر: دار الكتاب، ج2، ص94

دیگر انتخاب با ما است باید در این زمینه چه کار انجام بدهیم. بعضی از روایات است اگر فرصت کنیم می خوانیم، نشود برای جلسه بعد می ماند.

مجری:

همواره هر لحظه ذهنمان را به این سمت ببریم تا این وقایت و این نگهداری نفس از گناهان اتفاق بیافتد آدم صرف این که همین مطالب را یک لحظه بشنود کافی است برای اینکه چندین ساعت به اصطلاح امروزی ها واکسینه بشود، حالا چه رسد به این که کسی بخواهد در جزئیات این مطالب وارد بشود. چه نسبت به مؤمنان چه نسبت به کافران می بینیم این احوال و احوال بسیار سنگین هستند و جای عبرت گرفتن.

بینندگان عزیز و ارجمند الحمدلله تا این لحظه از برنامه توانستیم در محضر حضرت استاد آیت الله حسینی قزوینی باشیم و برنامه اخلاق علوی و سیره مهدوی را به محضر شما گرامیان تقدیم کردیم.

ان شاء الله توانسته باشیم آن معرفتی که لازم است برای رسیدن به مقام صحابی بودن حضرت آقا و مولای مان، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ان شاء‌ الله در این راه قدمی برداشته باشیم در طی این برنامه به این معرفت دست پیدا کرده باشیم.

 همچنان هم پی گیر هستیم تا بدانیم چه کار باید بکنیم تا به آن درجه حق معرفت الهی را شناختن برسیم تا بعد از آن بتوانیم از یاران خاص حضرتش باشیم ان شاء الله.

تماس‌های بینندگان برنامه:

بیننده (آقا محمد از مازندران – شیعه):

بسم الله الرحمن الرحیم خدمت مجری محترم و استاد عزیز و دوست داشتنی خالصانه ترین سلامم را تقدیم می کنم. به نوجوانها و جوانهایی که فکر گناه اذیت شان می کند چند تا توصیه دارم اول: سعی کنید در خانه تنها نباشید در جمع بروید مثلاً زمین فوتبال، مسجد محل، هیئت و یا کلاس قرآن بروید. دوم: سرت با یک بازی یا انجام ورزشی مشغول کن به نیت تقوا مثلاً پیاده روی کردن یا رفتن به یک باشگاه ورزشی داری یکی دو ساعت ورزش می کنی یا حتی بازی می کنی انرژی ات را تخلیه می کنی ولی برایت ثواب می نویسند. مهم این است که سرت را مشغول کنی فکر گناه در ذهنت نیاید.

نقل می کنند شهید بابایی در حال دویدن بود به او گفتند چه شد؟ گفت فکر گناه در ذهنم آمد دارم می دوم که فکر گناه از ذهنم دور بشود. سوم: مسافرت کردن مثلاً نیت می کنید به حرم امام رضا (علیه السلام) بروید همین که نیت می کنید دو هفته دیگر به آن جا بروید در این دو هفته فکر گناه کمتر به ذهنت می آید. پیش خودت می گویی می خواهم به حرم برای زیارت بروم زشت است گناه کنم خودم نیت کردم آخر ماه اگر خدا بخواهد به شهر مقدس قم بیایم جای خواب هم ندارم شده کنار حرم می خوابم حضرت علی (علیه السلام) فرمودند زاهدان لذت ترک دنیا را چشیدند ترک دنیا، تقوا لذت و کیف دارد این همه راه را امتحان کردید این را هم امتحان کن یا علی مدد.

مجری:

تشکر می کنیم از آقا محمد عزیز از استان مازندران و از توصیه هایی که به جوان های عزیز داشتند. تماس بعدی آقا نصرت از کرمانشاه بفرمایید

بیننده (آقا نصرت از کرمانشاه – شیعه):

سلام علیکم ورحمة الله یک سوال داشتم و آن این است که تفکر، تعقل یا اندیشیدن در قرآن است این را برایم باز بکنید فرض مثال من می خواهم سوره ملک را بخوانم آیه به آیه می خوانم و ترجمه آن را هم می خوانم اما برنامه تفکر، تعقل و اندیشیدن را می خواستم ببینم چطوری است من متوجه نمی شوم این را بی زحمت برایم باز کنید. خیلی از شما ممنونم ان شاء الله تن تان سالم باشد.

مجری:

حضرت استاد تفکر یا تعقل هم یک راهی نیاز دارد چطور بتوانیم راه این تفکر و تعقل به قرآن را پیدا بکنیم؟

یک راه و روش جالب؛ در نحوه تفکر و تعقل در آیات قرآن

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بعضی از بزرگان راه های زیادی برای تدبر دارند. یادم است ابو حامد غزالی در کتاب احیاء العلوم، گمانم سال 49- 50 مدرسه فیضیه بودیم بعضی وقت ها کتابخانه می رفتیم کتاب غزالی را می گرفتم می خواندم.

آن طوری که در ذهنم است کتاب احیاء العلوم ایشان است و یک نکته ای از آن زمان در ذهنم مانده است ایشان می گوید وقتی قرآن می خوانید به این نیت قرآن بخوانید که الان خدای عالم با شما دارد حرف می زند.

وقتی به آیه عذاب می رسید همان جا از خدای عالم با تمام وجود بخواهید خدایا من را گرفتار این عذاب نکن طاقت این عذاب را ندارم. اگر به آیات بهشت می رسید از خدا بخواهید خدایا من را جزء اهل بهشت قرار بده از نعمت ها، حوری ها و میوه های بهشتی استفاده کنم.

اگر چنانچه به مردان بد روزگار مثل فرعون، قارون و امثال اینها می رسید از خدا بخواهید که شما را جزء آنها در دنیا قرار ندهد جزء جباران قرار ندهد. چون جهنم طبقه بندی است کفار در یک طبقه هستند مشرکین در یک طبقه هستند عاق والدین در یک طبقه هستند جبارها در یک طبقه هستند. در سوره مریم هم عبارتی است:

(ثُمَّ لَنَحْنُ أَعْلَمُ بِالَّذِينَ هُمْ أَوْلَى بِهَا صِلِيا)

بعد از آن، ما به خوبی از کسانیکه برای سوختن در آتش سزاوارترند، آگاه تريم!

سوره مریم (19):‌‌ آیه 70

خودمان می دانیم هر کس را در کدام ردیف قرار بدهیم. دارد بعضی از افراد را داخل جبارها قرار می دهند مثلاً‌ با فرعون، شداد و قارون می گوید خدایا من جبار نبودم فرعون با آن جنایاتش من را اینجا آوردید.

به ایشان گفته می شود بله شما هم در خانه ات نسبت به زن و بچه ات ظلم کردی، وقتی به زن و بچه ات مسلط بودی در حق آنها ظلم کردی اگر قدرت فرعون را داشتی مثل او جباری می کردی ولذا باید به اینجا بیایی.

اگر به آیاتی می رسیم که مربوط به قوم نوح، قوم لوط، مشرکین و ... است خدای عالم عذاب اینها را به ما هم می دهد می گوییم خدایا ما را جزء این ها قرار نده من را فردای قیامت با این ها محشور نکن. به آیاتی می رسیم صفات انبیاء را دارد

(وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيمَ * وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِسْمَاعِيلَ * وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِدْرِيسَ)

و در اين کتاب (آسمانی)، مريم را ياد کن، و در اين کتاب (آسمانی) از اسماعيل (نيز) ياد کن، و در اين کتاب، از ادريس (نيز) ياد کن،

سوره مریم (19): آیات 16 -54 - 56

سوره مریم را آقایان با تأنی بخوانند می گوید پیغمبر از ادریس بگو، از ابراهیم بگو و حضرت موسی بگو اینها چطور بودند؟ وقتی اینها را می خوانیم از خدا بخواهیم خدایا ما را جزء اینها قرار بده با این ها محشور کن. خدایا اخلاق ما را اخلاق ابراهیمی، اخلاق موسی، عیسی و محمدی قرار بده.

اگر چنانچه در آیات قرآن به اخلاق زشت می رسیم به آیاتی که در رابطه با گناه و معصیت ها است. به این گناهان می رسیم به خودمان تذکر بدهیم که مبادا گرفتار این گناهان بشویم.

(يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا)

ای کسانی که ايمان آورده ‌ايد! از بسياری از گمان ها بپرهيزيد، چرا که بعضی از گمان ها گناه است؛ و هرگز (در کار ديگران) تجسس نکنيد؛ و هيچ يک از شما ديگری را غيبت نکند،

سوره حجرات (49): آیه 12

 یا به اعمال صالح می رسیم مردان خدا این اعمال صالح را دارند

(إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ)

کسانی که ايمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند

سوره بقره (2): آیه 277

مثلاً حضرت داود چطوری بود؟ مؤمن آل فرعون چطوری بود؟ مردان خدا چه ویژگیهای داشتند؟ اخلاق خوب اگر در قرآن آمده است تلاش کنیم این اخلاق خوب را در خودمان احیاء و زنده کنیم تدبر در قرآن یکیش این است که ما به هر آیه ای می رسیم نسبت به آن آیه، پیام آیه را دریافت کنیم.

مجری:

خیلی دقیق است دقیقاً همین مطلب را از حضرت امام صادق (علیه السلام) نقل شده وقتی آیات (فَبِأَي آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ) سوره الرحمن را می خوانید جواب بدهید که:

«لَا بِشَيْ‏ءٍ مِنْ آلَائِكَ رَبِّ أُكَذِّبُ»

الكافي (ط - الإسلامية)، كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق‏، محقق/مصحح: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، ج‏3، ص 429، بَابُ نَوَادِرِ الْجُمُعَة، ح 6

دقیقاً‌ خودمان مخاطب هستیم و حضرت به ما سفارش می کند که در تک تک این جملات این گونه بخوانید.

با شنیدن این آیات، دیگر ناامیدی معنی ندارد!

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

بله، در بعضی از آیات است در سوره مریم اول آیه دارد که:

(ذِكْرُ رَحْمَتِ رَبِّكَ عَبْدَهُ زَكَرِيا * إِذْ نَادَى رَبَّهُ نِدَاءً خَفِيا * قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيبًا وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيا)

(اين) يادی است از رحمت پروردگار تو نسبت به بنده‌ اش زکريا در آن هنگام که پروردگارش را در خلوتگاه (عبادت) پنهان خواند گفت: «پروردگارا! استخوانم سست شده؛ و شعله پيری تمام سرم را فرا گرفته؛ و من هرگز در دعای تو، از اجابت محروم نبوده ‌ام!

سوره مریم (19):‌ آیات 2- 3 - 4

خیلی جالب است بعضی از افراد هستند یک مقداری بیمار می شوند دیگر حال نماز خواندن و دعا کردن ندارند. در روایت داریم از خدا بخواهید

«اللَّهُمَّ ... اجْعَلْ أَوْسَعَ رِزْقِي عِنْدَ كِبَرِ سِنِّي وَ أَحْسَنَ عَمَلِي عِنْدَ اقْتِرَابِ أَجَلِي‏»

خدایا بهترین اعمالم را، و وسیع ترین روزیم را آخر عمرم قرار بده!

مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، طوسى، محمد بن الحسن‏، ناشر: مؤسسة فقه الشيعة – بیروت، ج‏1، ص 99

چون اول عمر انسان جوان است می تواند نماز بخواند حج برود زیارت برود و وقتی پیر می شود دیگر آن اعمال صالح را آدم کنار می گذارد ولذا می گوید خدایا بهترین عمل صالحم را آخر عمر به من کرم کن و بهترین روزیم آن زمان باشد.

چون وقتی انسان پیر می شود حال حرکت، تجارت و فعالیت ندارد پسرها و فرزندان این زمان زن سالاری یا زن ذلیلی است. مادر و پدر یک مقدار پیر شد ببریم در خانه سالمندان بگذاریم بعضی وقت خانه سالمندان را در تلویزیون نشان می دهند جگرم کباب می شود. دیدن اینها برای من درد و شکنجه است.

حتی چند بار خانه سالمندان قم رفتیم از نزدیک با اینها صحبت کردیم. یک افرادی هستند ورثه ندارد بنده خدا محکوم تقدیر الهی است. ولی کسی در خانه سالمندان قم بود گفت پسرم کارخانه دارد با همه امکاناتی که دارد من را اینجا آورده است سه چهار سال است نمی آید به من سر بزند.

آخر این پسر در زندگی خیر می بیند عزیز تو هم فردا پیر می شوی این شتر در خانه جنابعالی هم می خوابد همین برنامه فردا برای شما هم است. پدر مادری که این همه زحمت کشیدند با اینها این طوری رفتار کردی! لذا از خدا می خواهد خدایا أوسع رزق من را آخر عمر من قرار بده یعنی در آخر عمر، محتاج حتی فرزندانم نشوم.

من به پدرها یک توصیه می کنم بعضی از پدرها خیلی دل رحم هستند می آید آخر عمری هر چه ثروت دارد بین فرزندانش تقسیم می کند فلان خانه مال تو، فلان باغ مال تو. می گوید می دهم اینها بروند کار کنند با هم بخوریم ولی اینها وقتی به نان و نوایی رسیدند اول چیزی که فراموش می کنند همین پدر و مادرها است.

من افراد زیادی را سراغ دارم همچنین کاری انجام دادند هر چه دار و ندارشان را بین بچه ها توزیع کردند این بچه ها شتر دیدی ندیدی گویا که اصلاً پدری نبوده این ثروتی که الان دستشان است پدر و مادر به اینها نداده است. ولذا این جا می گوید (وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيا). حضرت زکریا می گوید خدایا من پیر شدم همسرم عقیم است.

(وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِي مِنْ وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيا * يرِثُنِي وَيرِثُ مِنْ آلِ يعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيا)

و من از بستگانم بعد از خودم بيمناکم (که حق پاسداری از آيين تو را نگاه ندارند)! و (از طرفی) همسرم نازا و عقيم است؛ تو از نزد خود جانشينی به من ببخش که وارث من و دودمان يعقوب باشد؛ و او را مورد رضايتت قرار ده!

سوره مریم (19): آیات 5 و 6

فرمود خدایا، فرزندی به ما بده. خدایا این فرزندی که می خواهی به من بدهی بچه شیطان و بازیگوش نباشد (وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيا) هر بچه ای از تو نمی خواهم. یک بچه ای می خواهم که نمونه باشد. وحی شد:

(يا زَكَرِيا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يحْيى لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِيا * قَالَ رَبِّ أَنَّى يكُونُ لِي غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِيا * قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَي هَينٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيئًا* قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيةً قَالَ آيتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَ لَيالٍ سَوِيا)

ای زکريا! ما تو را به فرزندی بشارت می ‌دهيم که نامش «يحيی» است؛ و پيش از اين، هم نامی برای او قرار نداده ‌ايم! گفت: «پروردگارا! چگونه برای من فرزندی خواهد بود؟! در حالی که همسرم نازا و عقيم است، و من نيز از شدت پيری افتاده شده ‌ام!» فرمود: «پروردگارت اين گونه گفته (و اراده کرده)! اين بر من آسان است؛ و قبلا تو را آفريدم در حالی که چيزی نبودی!» عرض کرد: «پروردگارا! نشانه‌ ای برای من قرار ده!» فرمود: «نشانه تو اين است که سه شبانه روز قدرت تکلم (با مردم) نخواهی داشت؛ در حالی که زبانت سالم است!»

سوره مریم (19): آیات 7 - 8 - 9- 10

ظاهرا اینجا حضرت دارد با خدا شوخی می کند، از این شوخیها و نحوه های خودمانی با خدا حرف زدن آدم لذت می برد یعنی این آیات به ما یاد می دهد با خدا چطوری حرف بزنیم. بعد دارد:

(يا يحْيى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَينَاهُ الْحُكْمَ صَبِيا * وَحَنَانًا مِنْ لَدُنَّا وَزَكَاةً وَكَانَ تَقِيا* وَبَرًّا بِوَالِدَيهِ وَلَمْ يكُنْ جَبَّارًا عَصِيا )

ای يحيی! کتاب (خدا) را با قوت بگير! و ما فرمان نبوت (و عقل کافی) در کودکی به او داديم! و رحمت و محبتی از ناحيه خود به او بخشيديم، و پاکی (دل و جان)! و او پرهيزگار بود! او نسبت به پدر و مادرش نيکوکار بود؛ و جبار (و متکبر) و عصيانگر نبود!

سوره مریم (19): آیات 12- 13- 14

مجری:

بسیار عالی! انسان هر چقدر در این آیات تأمل کند خوب است و تأمل این آیات جالب است وقتی انسان می بیند با این کلام انبیاء الهی دارند با خداوند صحبت می کند خود این دارد یک راه را به ما نشان می دهد چگونه باید برخورد بکنیم.

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

مسائل مادی نباید مانع باشد 30 سال است ازدواج کردم بچه دار نشدم از رحمت خدا نباید نا امید شد. حضرت زکریا 80- 90 ساله بود می گوید تمام استخوان هایم فرسوده شده است از رحمت خدا نا امید نیست ما هم نباید از رحمت خدا به هیچ وجه نا امید باشیم.

مجری:

یکی از بینندگان پیامی فرستادند دال بر این که زلزله هایی که در اقصی نقاط جهان دارد اتفاق می افتد آیا دلالت بر آخر الزمان دارد یا ندارد؟

حضرت آیت الله حسینی قزوینی:

من کلاً با این طور مسائل مخالف هستم، یعنی تمام این قضایا را مرتبط به ظهور بکنیم بعد ظهور هم صورت نگیرد این باعث می شود مردم در اعتقادات شان متزلزل بشوند.

سید ابن طاوس متوفای 664 است می گوید در روایات است نزدیک ظهور یکی از علماء می‌‌ آید چنین و چنان است به پسرش محمد می گوید گمانم آن عالمی که خدای عالم گفت قبل از ظهور می آید من هستم پس ظهور نزدیک است. از سال 664 الان چقدر می گذرد؟ نزدیک هفتصد، هشتصد سال دارد می گذرد اینها را مرتبط کردن درست نیست اگر شاید بگوییم با کلمه شاید و احتمالاً اضافه کنیم خیلی خوب است.

بله در روایات داریم نزدیک ظهور، زلزله های خیلی سنگینی پیش می آيد. گرفتاری و گرانی های غیر قابل تصوری پیش می آید و این گرانی فراگیر هم است تنها مال یک کشور نیست. این گرانی در سراسر جهان مشهود است.

الان این گرانی ها در ایران هر چه است نمی خواهیم بگوییم از این وضع راضی هستیم امیدواریم ان شاء الله مسئولین امر ما سریعاً به فکر باشند بحث گرانی را به نوعی حل کنند.  ولی در خارج از کشور گرانی بیداد می کند غذاهای تاریخ مصرف گذشته و غذاهایی که مال حیوانات است دارند مصرف می کنند. مغازه ها را غارت می کنند الحمدلله همچنین اتفاقاتی شکر خدای عالم به برکت حضرت ولی عصر در ایران اتفاق نیفتاده است.

ولی در روایات زلزله ها و گرانی ها فراگیر آمده است می خواهد خدای عالم نشان بدهد اصلاح امور در عالم هستی فقط برای یک نفر انتخاب شده است از حضرت آدم تا خاتم اصلاح کل امور عالم هستی، رفاه فراگیر و عدالت گسترده فقط و فقط در شأن حضرت بقیة الله الأعظم (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) است.

امیدواریم شب می خوابیم بگوییم ان شاء الله فردا صبح ظهور بشود صبح بیدار می شویم ان شاء‌ الله شاید امروز ظهور بشود. روایت هم همین طور می گوید، می گوید شب می خوابید به این نیت بخوابید فردا صبح بلند شوید ببینید حضرت آمده است. صبح بیدار می شوید به این نیت باشد ان شاء الله امروز حضرت می آید. دعا هم می کنید همین دعا را بکنید در قنوت نماز خدایا امشب را شب ظهور حضرت قرار بده؛ در قنوت نماز صبح، خدایا امروز را روز ظهور حضرت قرار بده یکی از این دعاها به اجابت می رسد

«أُنَاجِيكَ يَا مَوْجُودُ فِي كُلِّ مَكَانٍ لَعَلَّكَ تَسْمَعُ نِدَاي‏»

خدایا هر جا و هر لحظه تو را می خوانم شاید یک دفعه دعای من را به اجابت رساندی!

مصباح المتهجد و سلاح المتعبد؛ طوسى، محمد بن الحسن‏، ناشر: مؤسسة فقه الشيعة – بیروت، ج‏1، ص 163

ان شاء‌ الله در رابطه با دعای حزین مفصل بیان می کنم حضرت سجاد در دعای حزین هر شب در نماز شب می خواند خیلی دعای عجیبی است وقتی آدم می خواند رگ های بدن آدم به لرزه در می آید. همین طور که می گوییم خدایا امروز را روز فرج قرار بده یکی از این ها به اجابت رسید خدای عالم امر حضرت ولی عصر را

«يُصْلِحُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ أَمْرَهُ فِي لَيْلَةٍ وَاحِدَةٍ.»

الغيبة (للنعماني)؛ ابن أبي زينب، محمد بن ابراهيم، محقق- مصحح: غفارى، على اكبر، ناشر: نشر صدوق، ص228

در یک شب خدای عالم اجازه ظهور برای حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) می دهد میان آسمان و زمین منادی صدا می کند یا اهل العالم آن وعده الهی محقق شد و حضرت ولی عصر (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) تشریف آوردند.

شاید عبارتی که می گویند بین آسمان و زمین این نباشد که یک ملکی بین آسمان و زمین می آید شاید از رسانه های بین المللی مطالب از طریق امواج منعکس می شود. شاید با همین رسانه ها ان شاء الله یک روزی تلویزیون را باز کنیم ببینیم عزیز دل عالم، عزیز دل حضرت زهرا، میوه دل امیر المؤمنین، نور چشم امام عسکری، قلب تپنده حضرت نرگس خاتون دارد صحبت می کند

چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنیدن * به رخت نظاره کردن سخن خدا شنیدن

امیدواریم که آن روز دور نباشد.

(أَلَيسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ)

آيا صبح نزديک نيست؟!

سوره هود (11): آیه 81

مجری:

«اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ» طیب الله انفاسکم خیلی استفاده کردیم بهره بردیم الحمد لله شروع برنامه با نام حضرت زهرای مرضیه، انتهای برنامه با منتقم خون ایشان و کسی که جهان را گلستان می کند ان شاء الله که دلهای ما مثل ابتدای و انتهای این برنامه باشد زندگی ما مثل ابتدای و انتهای این برنامه باشد. الحمدلله که چنین توفیقاتی نصیب مان شده است.

حضرت استاد خیلی تشکر می کنیم و تشکر هم می کنم از همه شما بینندگان عزیز و ارجمندی که تا انتهای برنامه امشب همراه ما بودید تا دیدار آینده خدا نگهدار!


اخلاق علوی سیره مهدوی>

آثار گناه لحظه جان دادن سوره مومنون تجسم اعمال زندگی پس از زندگی کتاب منازل الآخره بهشت و جهنم زلزله آخرالزمان عدالت فراگیر آیت الله قزوینی